* جستجوي گوگل

Google

در كل اينترنت
در اين سايت

* نمايندگي هاي ECA

محصولات فروشگاه

تبليغات

* مجله تخصصي نويـــــز

مجله نویــز

نويسنده موضوع: تغذیه آمپلی 800 واتی  (دفعات بازديد: 309 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال ديدن موضوع.

آفلاين ashk

• همکار علمی
  • *
  • -دريافتي: 173
  • ارسال: 782
  • پیروز در اوج شکست
تغذیه آمپلی 800 واتی
« : مارس 04, 2010, 02:00:18 am »
سلام . این مدار تغذیه یه آمپلیفایر 800 واتیه. یکی از دوستان به من بگه نقاطی که دورش خط کشیدم کارشون چیه؟؟؟
آیا اون آپ امپه یه منظورش اینه که آمپلی اینطوری بسته بشه؟؟؟ چه ای سی همچین ولتاژی رو تحمل میکنه و اصلاً اون وسط چیکار میکنه؟؟

خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من                  ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

آفلاين محمدباقر ذکري

• پنج ستاره
  • *
  • -دريافتي: 47
  • ارسال: 224
پاسخ : تغذیه آمپلی 800 واتی
« پاسخ #1 : مارس 06, 2010, 01:14:43 am »
با سلام
در مورد اون مقاومت ها فكر مي كنم  به عنوان حداقل بار واسه تغذيه قرار داده شده اند و ضمنا" زياد مهم نيستند  :biggrin: اگه باشند بهتره :arrow:
اون قسمتي كه به عنوان AV800  نام برده شده در حقيقت نماد آمپلي مورد استفاده سيستم است كه واسه نشان دادن نحوه اتصال تغذيه و همچنين نحوه فيدبك و بهره مدار ( حدود 32 db ) رسم شده  :nerd:
راستي ياد جووني ها بخير اوائل تغذيه سويچينگ هم طرفداراني داشت اما حالا  :cry:
به قول ( نميدونم كي ) هرگز دير نيست چون ترانس تروئيد با 20 كيلو وزن + خازن هاي ترسناك كجا منبع سويچينگ نقلي كجا  :applause:
تو چند تا فروم لهستاني يه چند تا منبع ديده بودم  ( يكي 2 كيلو وات فول بريدجه كه خيلي به دلم نشسته و ديگري خروجيش قابل تنظيمه )كه به زودي بحثشون رو تو انجمن راه ميندازم :yes:
اميدوارم اساتيد در اين مورد كم لطفي نكنند  :read:
يه سري هم اينجا بزني بدك نيست
http://www.qsc.com/support/technical_support/schems1.htm
« آخرين ويرايش: مارس 06, 2010, 02:28:14 am توسط محمدباقر ذکري »

URMO LAKE IS THIRSTY

آفلاين ashk

• همکار علمی
  • *
  • پیروز در اوج شکست
« پاسخ #2 : مارس 07, 2010, 01:38:11 am »
ممنون. نظر خودم هم همینه. اتفاقاً مقاومت فیدبک مدار هم 15 کیلوست ولی از مقاومت 390 اهم و خازنها خبری نیست. راستش این مدار یه مشکلی داره که گفتم شاید از تغذیه باشه و لازم باشه همینطوری بسته بشه. من فعلاً از 4 تا خازن 1000 میکرو 100 ولتی استفاده کردم.
راستش منم خیلی خیلی دلم میخواد از سوئیچینگ براش استفاده کنم. ولی سوادم صفره. فعلاً باید خود آمپلی و متعلقاتش رو راه بندازم بعد برم سراغ تغذیه.
خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من                  ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

آفلاين محمدباقر ذکري

• پنج ستاره
  • *
« پاسخ #3 : مارس 07, 2010, 01:41:42 pm »
مشكل چيه  :question: مدار ناپايداره  :question: نويز داره   :question:  به نوسان مي افته  :question:
مي بخشيد واسه هر طرف 4 تا است يا واسه كل تغذيه  :question: واسه هر طرف حداقل 4 تا 2200 ميكرو لازمه+مقاومت ضربه گير

URMO LAKE IS THIRSTY

آفلاين ashk

• همکار علمی
  • *
  • پیروز در اوج شکست
« پاسخ #4 : مارس 07, 2010, 05:09:35 pm »
نه مشکل این چیزها نیست. کمی پیچیده تره. البته خیلی روش کار نکردم ولی شاید مربوط به درایور مدار باشه.
نه موقتاً برای هر طرف 2 تا 1000 میکرو گذاشتم. ولی مشکل جریان و ریپل و... نیست . مشکل اینه که صدا صاف نیست. انگار یه مشت ماسه ریختی روی بلندگو. یه جور وز وز.البته نه وز وزی که مربوط به شیلد باشه. مدار در حالت استندبای کاملاً بی صداست. ولی زمان پخش یه وز وزی ته صدا داره. ولی بلندگو کاملاً سالمه. پری ها هم همینطور. حتی توی ولوم کم هم همینطوره. حدثم کم بودن ولتاژ تغذیه بود که بیشترش کردم درست نشد. البته یه کم بهتر شد.
فکر کنم یه جایی توی طبقات اولیه مورد داره.

آفلاين محمدباقر ذکري

• پنج ستاره
  • *
« پاسخ #5 : مارس 08, 2010, 03:31:01 am »
يدونه خازن چند پيكو بين كلكتور و بيس ترانزيستور ( هاي )درايو قرار بده اگه حل نشد حالت زير شايد پيش بياد
اگه نقشه مدار معتبر باشه عيب در تنظيم مداره ( جريان حالت استند باي و .... ) وگرنه ميتونه عيب در طراحي طبقه ديفرانسيل ورودي - درايو  - رگلاتور ولتاژ ( بين هاي سايد و لو سايد ) و مچ نبودن ترانزيستور هاي ورودي :wink:
« آخرين ويرايش: مارس 08, 2010, 03:33:09 am توسط محمدباقر ذکري »

URMO LAKE IS THIRSTY

آنلاين ahmadmn

• همکار علمی
  • *
  • -دريافتي: 1222
  • ارسال: 2013
« پاسخ #6 : مارس 08, 2010, 04:52:20 pm »
مقاومت ها براي تخليه خازن ها هستند. اينكه منبع سوئيچينگ فلايبك نيست تا حداقل بار لازم داشته باشه.
شن و ماسه موقع حرف زندن مال ناپايداري آمپلي يا گين زياد پري آمپليفايره.
اگه مال ناپايداري باشه بايد يه مقاومت و خازن سري رو با بلندگو موازي كني. مثلا 470 نانو + 39 اهم
پیر ما گفت خطا بر قلم صنع نرفت،‏ آفرین بر نظر پاک خطا پوشش باد

آفلاين ashk

• همکار علمی
  • *
  • پیروز در اوج شکست
« پاسخ #7 : مارس 08, 2010, 06:17:13 pm »
در مورد مقاومتها موافقم. باعث میشه مدار سریع خاموش بشه. ولی باعث کاهش جریان مدار نمیشه؟؟ کارایی خازنها رو کاهش نمیده؟؟
در مورد مدار هم شما بزرگواران درست میفرمائید. دیشب روش کار میکردم. فکر میکنم جریان گین ماسفتهای قدرت تامین نمیشه. چون با گردوندن پتانسیومتر بهتر میشد یه مقاومت 330 اهمی که بین طبقه مثبت و منفی بود رو حذف کردم. درست شد. ولی ماسفتها شدیداً داغ میشدند که طبیعی بود چون دائم روشن میموندند. به جاش یه 33 کیلو گذاشتم.گفتم شاید اشتباه چاپی بوده. کارایی پتانسیومتر بهتر شد. از وسط که رد میشه صدا بهتر میشه. ولی اگه بخوام صدا صاف صاف بشه باید تا آخر تابش بدم. همین کارو کردم یه 5 دقیقه ای کار کرد ولی گمونم یکی دوتا از ماسفتها پرید. چون مدار شروع به ریپل زدن کرد. البته باید پتانسیومتر رو دقیقتر تنظیم کنم و فکر کنم توی گینشون از زنر استفاده کنم بهتر باشه.
دو تا از ماسفتها مارکشون فرق داشت و بیشتر داغ میشدند. فکر کنم همونها سوختن.
به هر حال تغذیه موردی نداره و چون از ترانزیستورهای معادل استفاده کردم(اصلیش گیر نمیاد) مدار هنوز نمچیده(مچ نشده).  :mrgreen:
ممنون از محبت شما دوستان گل. باید روی مدارش کار کنم. دعا کنید جواب بده. واسش خیلی زحمت کشیدم. کنترل 800 وات کار راحتی نیست. اگه کباب شدم حلالم کنید :mrgreen:

آفلاين محمدباقر ذکري

• پنج ستاره
  • *
« پاسخ #8 : مارس 08, 2010, 08:56:03 pm »
مقاومت 10 كيلو و اين حرفها :lol:
حالا رسيديم به اصل مطلب
دليل اينكه برخي موارد مدارات جواب درستي رو نميده  استفاده از قطعات معادل است اما بازم سعي كن از نزديك ترين معادل استفاده كني
راستي من در اكثر آمپلي هاي معروف ديدهام كه از زوج هاي خوشبخت (a1302 , c3251 ) و ( a1943 , c5200 )  استفاده شده  (حداكثر 6 زوج براي 1600 وات در 8 اهم )و طبقه ورودي و مياني از يك اپ آمپ كم نويز استفاده شده
« آخرين ويرايش: مارس 08, 2010, 08:57:40 pm توسط محمدباقر ذکري »

URMO LAKE IS THIRSTY

آفلاين ashk

• همکار علمی
  • *
  • پیروز در اوج شکست
« پاسخ #9 : مارس 08, 2010, 10:01:53 pm »
راستش همین سعی رو کردم. از همین قطعات برای نمونه 360 واتی همین مدار استفاده کردم و خیلی عالی جواب گرفتم.بیس مدار یکی است ولی نمیدونم چرا اینجا جواب نمیده.
اینها که شما فرمودید ماسفت که نیستند؟؟ هستند؟؟
چون مسیر سیم کشیها نسبتاً طولانیه و تعداد بلندگوها هم N تا باید روی 2 اهم پایدارش کنم. که هست البته نه برای مدت طولانی ولی 4 رو به راحتی جواب میده.
در مورد آمپلیها هم نمونه PA600 رو دیدم. ولی این نظرم رو بیشتر جلب کرد به خصوص که طوری بایاس شده که ورودی تفاضلی هم میگیره.

آفلاين محمدباقر ذکري

• پنج ستاره
  • *
« پاسخ #10 : مارس 09, 2010, 04:29:35 am »
سلام دوست عزير  :read:
ترانزيستور هاي بالا bjt  هستند و در مارك هاي معروفي چون  جي بي ال & بهينگر & يورك ويل و ...به كرات استفاده شده اند
در فروم زير نمونه هاي عملي تا سقف 2000 وات مورد بحث قرار گرفته اند  مثلا" 1000 واتي با 6 جفت ( 260 و 9260 )كه بسيار عالي بودند  :cool:
http://www.forosdeelectronica.com/f31/amplificador-500w-800w-1000w-and-2200w-mosfet-clase-ab-12750/
راستي واسه تغذيه از ترانس معمولي استفاده مي كني يا تروئيد  :question:

URMO LAKE IS THIRSTY

آفلاين محمد.ح

• پنج ستاره
  • *
  • -دريافتي: 50
  • ارسال: 238
« پاسخ #11 : مارس 09, 2010, 12:23:01 pm »
اگر توان از خروجی میگیری گرم شدن طبیعیه ! چون ماسفت در ناحیه خطی کار میکنه.

بعدش هم شما خودت بهتر از من میدونی که راندان اینها حدود 60 درصد هست ، یعنی حساب کن که مثلا 500 وات اگر در خروجی داری ، چقدر رو باید تلف کنی و حتما هی هیتسینک خیلی خوب میخواهد و بزرگ + فن

این لینکی که اقای محمدباقر ذکري قرار دادند واقعا جالبه و اگر کسی میخواهد یه امپلیفایر خیلی خوب بسازه میتونه از این لینک جواب بگیره.فقط کمی ریسک لازم داره با مطالعه

« آخرين ويرايش: مارس 09, 2010, 12:45:47 pm توسط محمد.ح »
POWER ELECTRONIC  :kiss:

آفلاين ashk

• همکار علمی
  • *
  • پیروز در اوج شکست
« پاسخ #12 : مارس 11, 2010, 05:14:09 pm »
مدار که زیر بار بود ولی نه در حدی که بخواد انقدر داغ بشه. البته مشکل حل شد. مقاومت 330 اهم رو حذف کردم و به جاش از 2 تا 1n4148 و 2 تا زنر استفاده کردم. مدار بسیار عالی و شفاف بدون گرمای مضاعف داره کار میکنه.
من در خیلی از مدارات دیگه هم این 330 هم رو دیدم ولی معمولاً در طبقه ماقبل آخره که فکر میکنم جاش اینجا اشتباه بود.
خوشبختانه فقط یکی از ماسفتها (همونی که با بقیه فرق داشت) سوخته بود و خسارتش زیاد نبود. :biggrin:

آفلاين محمدباقر ذکري

• پنج ستاره
  • *
« پاسخ #13 : مارس 11, 2010, 11:57:18 pm »
مقاومت 330 اهمي اشاره شده در آمپلي با خروجي bjt استفاده مي شود ( باياس بيس اميتر ترانزيستور هاي قدرت )  اينجا چون ماسفت يك المان كنترل شونده با ولتاژ است لازم نيست تو مدار قرار بگيره و وجود 2 عدد زنر 12 ولتي در مسير گيت ماسفت ها ضروري است ( جلوگيري از اشباع+محافظت )
راستي تو تاپيك زير بحث طراحي منابع سويچينگ دوبل رو راه انداختم خوشحال ميشم در بحث شركت كني
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=37200.0

URMO LAKE IS THIRSTY

تگ های جستجو

تاپیک های مرتبط