اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

استفاده از باتری لیتیوم یون به جای باتری سیلد اسیدی ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

استفاده از باتری لیتیوم یون به جای باتری سیلد اسیدی ؟

سلام دوستان در یک مدار روشنایی 12 ولت از یک باتری 12 ، 4.5 آمپر ساعت استفاده کردم ، حالا با توجه به دلایلی نمی خواهم از سیلد اسید استفاده کنم (مثلا عمر پایین،قیمت بالاو.....) حال میخوام از لیتیوم یون که شکل آن را در عکس زیر گذاشتم استفاده کنم : باتری لیتیوم یون 3.7v سایز 14500 2000mAh

​یعنی حدودا 4 عدد از این باتری ها را سری کنم که حدودا میشه 14 ولت و با توجه به آمپراژ باتری که 2000 میلی آمپر است ، جریانی حدود 2 آمپر بگیرم ، آیا اینکار منطقی است ؟ و میتوان جریان 2 آمپر را بدون نوسان و مشکلی کشید ؟
    دو م اینکه اگر بخوام 4 عدد از این باتری ها را سری کنم ، برای شارژ آنها چه مداری پیشنهاد می دهید ؟ چون فک کنم ماژول های موجود در بازار همه تک سل باشن یعنی برای یک باتری ساخته شده باشن .
    خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

باتری های لیتیوم از ولتاژ 3.6 ( در حداقل ظرفیت ) تا 4.2 ( حداکثر ظرفیت ) کار میکنند ، شما برای 12 ولت سه عدد باتری با هم موازی میکنید و البته ولتاژ شارژ 12.6 ولت و جریان کنترل شده ( بستگی به ظرفیت باتری و تایم شارژ ) برای فول شارژ شدن بهش اعمال میکنید
    نکته مهمتر اینه که ولتاژ بالاتر از 4.2 نباید به باتری اعمال شود و به همین علت از مدارات حفاظت شارژ سه سلولی میتونید استفاده کنید تا پخش ولتاژ متناسب گردد و عمر باتری زیاد شود
    ولتاژ کاری شما هم از 12.6 تا 10.8 تغییر میکنه که از 10.8 نباید پایین تر بیاید
    همچنین بهتر است در صورت نگهداری طولانی مدت ظرفیت روی 80 درصد نگهداری شود ( حدود 12.2 ولت )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست ها
      باتری های لیتیوم از ولتاژ 3.6 ( در حداقل ظرفیت ) تا 4.2 ( حداکثر ظرفیت ) کار میکنند ، شما برای 12 ولت سه عدد باتری با هم موازی میکنید و البته ولتاژ شارژ 12.6 ولت و جریان کنترل شده ( بستگی به ظرفیت باتری و تایم شارژ ) برای فول شارژ شدن بهش اعمال میکنید
      نکته مهمتر اینه که ولتاژ بالاتر از 4.2 نباید به باتری اعمال شود و به همین علت از مدارات حفاظت شارژ سه سلولی میتونید استفاده کنید تا پخش ولتاژ متناسب گردد و عمر باتری زیاد شود
      ولتاژ کاری شما هم از 12.6 تا 10.8 تغییر میکنه که از 10.8 نباید پایین تر بیاید
      همچنین بهتر است در صورت نگهداری طولانی مدت ظرفیت روی 80 درصد نگهداری شود ( حدود 12.2 ولت )
      مهندس جان سه عدد باتری باید سری بشه نه موازی !
      ولی اگر سه عدد باتری سری شود میشه 10.8 ولت که باز کم است پس باید چهار عدد سری بشه
      نکته بعد اینکه وقتی ظرفیت هر باتری سری شده 2000 میلی آمپر ساعت است باید حداکثر جریان شارژ 1 آمپر باشه ؟
      و اینکه چطور یک ماژول شارژر باتری لیتیوم یون پیدا کنم که حداکثر ولتاژ 14 ولت بشه به این چهار عدد باتری سری شده اعمال کرد ؟
      خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fmicro نمایش پست ها

مهندس جان سه عدد باتری باید سری بشه نه موازی !
        ولی اگر سه عدد باتری سری شود میشه 10.8 ولت که باز کم است پس باید چهار عدد سری بشه
        نکته بعد اینکه وقتی ظرفیت هر باتری سری شده 2000 میلی آمپر ساعت است باید حداکثر جریان شارژ 1 آمپر باشه ؟
        و اینکه چطور یک ماژول شارژر باتری لیتیوم یون پیدا کنم که حداکثر ولتاژ 14 ولت بشه به این چهار عدد باتری سری شده اعمال کرد ؟
        وای خدا چه اشتباهی نوشتم
        عذرخواهی میکنم
        بله سه باتری سری می شوند
        اگر 4 سل سری شوند ماژول محافظ 4 سل آماده موجود است اما ولتاژ کاری شما 16.8 ولت در حالت حداکثر شارژ خواهد رسید
        معمولا حداکثر جریان شارژ باتری های لیتیوم به اندازه ظرفیت خودشونه ( ضریب C1)
        در اینجا شما دو آمپر بصورت کنترل شارژ اعمال میکنید تا ولتاژ به حداکثر مجاز برسد و پس از آن جریان کشی تموم بشه که معمولا یکساعت طول میکشه
        هرچقدر ظرفیت شارژ و دشارژ کمتر باشه عمر باتری بیشتر میشه

دیدگاه

وای خدا چه اشتباهی نوشتم
          عذرخواهی میکنم
          بله سه باتری سری می شوند
          اگر 4 سل سری شوند ماژول محافظ 4 سل آماده موجود است اما ولتاژ کاری شما 16.8 ولت در حالت حداکثر شارژ خواهد رسید
          معمولا حداکثر جریان شارژ باتری های لیتیوم به اندازه ظرفیت خودشونه ( ضریب C1)
          در اینجا شما دو آمپر بصورت کنترل شارژ اعمال میکنید تا ولتاژ به حداکثر مجاز برسد و پس از آن جریان کشی تموم بشه که معمولا یکساعت طول میکشه
          هرچقدر ظرفیت شارژ و دشارژ کمتر باشه عمر باتری بیشتر میشه
          مهندس چرا ولتاژ 16.8 ؟ 4 تا 3.7 میشه =14.8
          مهندس به نظر شما این ماژول های 4 سل می توانند حداکثر ولتاژ شارژ باتری را تامین کنند ؟

دیدگاه

درود
            مسئله عمده در باتریهای لیتیوم یون وقتی تعداد سل ها زیاد میشود کنترل دما ، ولتاژ و جریان هنگام شارژ است که ماژول های معمول بازار از پس شارژ این باتریها (4 سل) بر نمی آیند و خطر انفجار در این باتری ها بشدت بالا میرود در شارژ آنها باید نهایت دقت و احتیاط صورت گیرد. به همین دلیل است که در ولتاژهای بالاتر از 7.5 ولت استفاده از باتریهای سیلد اسید ترجیح داده میشود چون مجموعه شارژر و باتریهای لیتیوم از سیلد اسیدها گرانتر تمام میشود و ریسک خطر انفجار هم بجای خود محفوظ است.

دیدگاه

مهندس به نظر شما این ماژول های 4 سل می توانند حداکثر ولتاژ شارژ باتری را تامین کنند ؟​

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
                درود
                مسئله عمده در باتریهای لیتیوم یون وقتی تعداد سل ها زیاد میشود کنترل دما ، ولتاژ و جریان هنگام شارژ است که ماژول های معمول بازار از پس شارژ این باتریها (4 سل) بر نمی آیند و خطر انفجار در این باتری ها بشدت بالا میرود در شارژ آنها باید نهایت دقت و احتیاط صورت گیرد. به همین دلیل است که در ولتاژهای بالاتر از 7.5 ولت استفاده از باتریهای سیلد اسید ترجیح داده میشود چون مجموعه شارژر و باتریهای لیتیوم از سیلد اسیدها گرانتر تمام میشود و ریسک خطر انفجار هم بجای خود محفوظ است.
                یعنی مهدس جان یعنی برای استفاده از 4 تا باتری لیتیوم یون نمیشه از مدارهای محافظ 4 سل موجود در بازار استفاده کرد؟

دیدگاه

مهندس به نظر شما این ماژول های 4 سل می توانند حداکثر ولتاژ شارژ باتری را تامین کنند ؟​
                  الهی قربونت برم - الهی فدات بشم
                  باتری های لیتیوم یون در کمترین شارژ 3.7 و در فول شارژ 4.2 میشن
                  بله ماژول 4 سل موجود هست. شما اگه باتری هاتون 2 آمپر ساعت هست حداکثر با 2 آمپر شارژشون میکنید تا به 16.8 ولت برسن
                  یه نکته هم هست ماژول 4 سل نمیتونه ولتاژ تأمین کنه ، این ماژولها برای محافظت از افزایش ولتاژی ( بیش از 4.2 ) هر سل هست

دیدگاه

الهی قربونت برم - الهی فدات بشم
                    باتری های لیتیوم یون در کمترین شارژ 3.7 و در فول شارژ 4.2 میشن
                    بله ماژول 4 سل موجود هست. شما اگه باتری هاتون 2 آمپر ساعت هست حداکثر با 2 آمپر شارژشون میکنید تا به 16.8 ولت برسن
                    یه نکته هم هست ماژول 4 سل نمیتونه ولتاژ تأمین کنه ، این ماژولها برای محافظت از افزایش ولتاژی ( بیش از 4.2 ) هر سل هست
                    خدا نکنه مهندس جان ، ان شالله همیشه سلامت باشید...
                    این ماژول 4 سل نمیتونه تامین ولتاژ کنه ؟ پس باید چیکار کرد؟
                    به شکل پایین دقت کنید : ظاهرا تامین ولتاژ انجام شده :
                    Click image for larger version

Name:	do.php?imgf=org-b760473784c21.jpg
Views:	195
Size:	76.4 کیلو بایت
ID:	1154399

دیدگاه

منظورتون از تامین ولتاژ نمیدونم
                      برای استفاده از این ماژول و شارژ باتری ها ، باید یک منبع تغذیه با کنترل جریان داشته باشید یا مدارش را در پروژه خود طراحی کنید و به این ماژول متصلش کنید

دیدگاه

یعنی مهدس جان یعنی برای استفاده از 4 تا باتری لیتیوم یون نمیشه از مدارهای محافظ 4 سل موجود در بازار استفاده کرد؟
                        درود
                        خب دوستان به اندازه کافی راجع به مشکلات شارژ باتری 4 سل لیتیوم توضیح دادند که نظر من را تایید میکند. شما باید هم کنترل روی جریان هم کنترل روی ولتاژ و هم کنترل روی دمای هنگام شارژ داشته باشید که با این توضیحات یک باتری سیلد اسید با یک شارژر اتوماتیک بسیار ارزان تر ، ساده تر و کم خطر تر است .

دیدگاه

درود
                          خب دوستان به اندازه کافی راجع به مشکلات شارژ باتری 4 سل لیتیوم توضیح دادند که نظر من را تایید میکند. شما باید هم کنترل روی جریان هم کنترل روی ولتاژ و هم کنترل روی دمای هنگام شارژ داشته باشید که با این توضیحات یک باتری سیلد اسید با یک شارژر اتوماتیک بسیار ارزان تر ، ساده تر و کم خطر تر است .
                          مهندس جان درود
                          اول اینکه طوری که من محاسبه کردم و طبق فرمایشات شما 4 عدد باتری لیتیوم با مدار محافظ و....با آمپراژ اخذ شده حدود 2 آمپر کمی گرانتر از باتری سیلد اسید میشه اما مشکلی که باتری سیلد داره این است که مثلا وقتی باتری سیلد را داخل یک باکس قرار می دهیم به همراه مدار شارژر آن و مثلا یک UPS می سازیم ،و از آن استفاده می کنیم ، بعد از مدتی شاید کمتر از یکسال باتری خراب میشه ! و مثلا وقتی گفته میشه عمر باتری سیلد بین 2 تا 5 سال است در اینجا نقض میشه ! من چندین بار با انواع باتری های سیلد مختلف این مساله را تست کردم و دقیقا عمر خیلی کوتاهی دارن ، اصلا گاهی اوقات طوری بوده که مصرف هم کم بوده اما... من خودم احساس میکنم (شاید هم غلط باشه) دمای باکس که بالا میره مثلا بالاتر از 30 درجه خصوصا در فصل تابستان ، همین مساله باعث عمر کم باتری می شود ، چون مدار شارژر و.... مشکلی نداشتن ...
                          برای همین منظور بود که بدنبال باتری لیتیوم اومدیم ، حالا اگر عمر باتری لیتیوم خوب باشه و با دمای محیط مشکلی نداشته باشه اون اختلاف قیمت اقتصادی هم مشکلی نباشه آیا باز میشه جایگزین کرد ؟
                          دوم اینکه ماژول های 4 سل موجود در بازار ظاهرا فقط روی ولتاژ کنترل دارن ، روی جریان و دمای باتری کنترلی ندارن !

دیدگاه

درود
                            باتری سیلد اسید نباید در مدت یکسال خراب شود مگر اینکه شارژر آن اتوماتیک نباشد و پس از شارژ کامل باتری قطع نکند مسئله دما تقریبا مطرح نیست چون باتری سیلد اسید اتوموبیلها در کنار موتور قرار دارند و در تابستان دمای فضای موتور حداقل 80 درجه است لیکن این باتری ها معمولا تا 2 سال و گاهی اوقات بیشتر هم بدون مشکل کار میکنند. ضمنا باتری لیتیوم یون بیشتر به دما حساس است به همین دلیل باید دمای هنگام شارژ آن کنترل شود وگرنه منفجر میشوند. اگر نگرانی شما از دمای باکس حاوی باتری است میتوانید با قرار دادن یک فن 12 ولت و یک مدار ساده کنترل دما ، دمای داخل باکس را تقریبا ثابت نگاه دارید.

دیدگاه

درود
                              باتری سیلد اسید نباید در مدت یکسال خراب شود مگر اینکه شارژر آن اتوماتیک نباشد و پس از شارژ کامل باتری قطع نکند مسئله دما تقریبا مطرح نیست چون باتری سیلد اسید اتوموبیلها در کنار موتور قرار دارند و در تابستان دمای فضای موتور حداقل 80 درجه است لیکن این باتری ها معمولا تا 2 سال و گاهی اوقات بیشتر هم بدون مشکل کار میکنند. ضمنا باتری لیتیوم یون بیشتر به دما حساس است به همین دلیل باید دمای هنگام شارژ آن کنترل شود وگرنه منفجر میشوند. اگر نگرانی شما از دمای باکس حاوی باتری است میتوانید با قرار دادن یک فن 12 ولت و یک مدار ساده کنترل دما ، دمای داخل باکس را تقریبا ثابت نگاه دارید.
                              درود
                              خب دوستان به اندازه کافی راجع به مشکلات باتری های اسیدی صحبت کردیم بهتره بگم
                              - باتری های لیتیوم از 80 تا 100 درصد ظرفیت خودشون میتونن ارائه بدهند در صورتیکه باتریهای اسیدی بهترین حالت زیر 80 درصد انرژی شارژ شده رو ارائه میدهند ( راندمان کاری )
                              - باتری های لیتیوم شارژ سریعتری دارند ، و چگالی انرژی بالاتری به نسبت اسید دارند ( حجم و وزن متناسب تر )
                              - عمر مفید باتری های لیتیوم 3 تا 4 برابر اسیدی هستند
                              - شارژ دشارژ لیتیوم تا 5000 سیکل میتواند داشته باشد اما اسید 500 بار و این نکته هم در نظر بگیرید که دشارژ موندن اسید به شدت ظرفیتش رو پایین میاره
                              - اضافه کردن یک کنترل دمای ساده با NTC به نسبت این همه مزایای گفته شده ارزش داره مضاف بر اینکه شارژر اسیدی دقیقا مشابه لیتیوم هست و قطعه اضافه تری ندارد ، شارژر اسیدی نیز بایستی با کنترل جریان به ولتاژ شارژ برسد .
                              - همچنین کارکردن با لیتیوم درگیری ولتاژهای بوست ، اکوال ، فلوت و اینیشیال ندارد - در دراز مدت نیاز به کنترل اسید و اضافه کردن آب مقطر ندارد ، جریان لیکیج ( بسیار مهم ) ندارد
                              - در ظرفیت های بالای باتری ، لیتیوم همانند اسیدی خطر انفجار هیدروژن و ... ندارد
                              - باتری های لیتیویم حافظه ندارند
                              جدیدترین ویرایش توسط axiom2600; ۱۳:۴۷ ۱۴۰۳/۰۸/۰۹.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X