درود بر شما
اول بگم قرار نیست توی این پروژه از میکرو استفاده کنیم. و سعی دارم تماماً آنالوگ باشه.
(اگر موفق به دیدن مدار نشدید بگید تا یجور دیگه آپلود کنم)
خواستم یه مدار تبدیل ۱۲ ولت به ۲۲۰ ولت بسازم که دیدم چندین متد وجود داره، که بهترین شون "سینوسی خالص" هست. ولی مدار نسبتاً پیچیده ای داره. یه مدار ابدایی درست کردم روی کاغد و تئوری جواب میده و موج (تقریباً) سینوسی ایجاد می کنه(با برنامه های شبیه ساز فقط تست کردم).
مدار:
موج خروجی(نارنجی خروجی مدار من، آبی موج سینوسی آرمانی و ایدهآل برای مقایسه):
توضیح مدار:
(از سمت چپ) بخش ۱ و ۲ که Vcc ( باتری ۱۲ ولت با فیوز سر راه کند سوز) و ولتاژ رگوله شده برای آپ امپ ها و 555
بخش ۳، اسیلاتور موج مربعی 50 هرتز با 555
بخش ۴ دو تا آپ امپ هست که وقتی خروجی 555 از یک دوم ش پایین تر میاد فعال میشه و آپ امپ دیگر وقتی خروجی 555 از یک دوم ش بالا تر میره فعال میشه. تا اینجا در خروجی دو تا آپ امپ ها دو تا موج مربعی داریم که ۱۸۰ درجه اختلاف فاز دارند.
خروجی آپ امپ ها در بخش ۵ از یک فیلتر RC می گذره تا لبه هاش گرد بشن.
در بخش ۶ هم طبقه ماسفت ها هست که نیاز به توضیح نداره.
بخش ۷ هم اضاف کردم تا موج اعوجاج کمتری داشته باشه و بیشتر سینوسی باشه
R10 و R11 هم پول دان هستند
L1 هم برای جلوگیری از ورود نویز به 555 و آپ امپ ها
خودمم میدونم مدارم اصولی نیست.
۱- آیا اصلا این موج در عمل(خارج از حالت آرمانی) قابل ایجاد هست؟
۲- اگر بله، آیا موج، به اندازه ی کافی شبیه موج برق شهری هست که دستگاه هایی که بهش وصل می شن هم خوب کار بکنند هم آسیب نبینند؟
جواب این دو تا رو بگیرم وارد جزییات میشم به امید خدا.
هرگونه نقص، اشتباه و... در مدار میبینید بگید تا تصحیح کنم.
ممنون.
اول بگم قرار نیست توی این پروژه از میکرو استفاده کنیم. و سعی دارم تماماً آنالوگ باشه.
(اگر موفق به دیدن مدار نشدید بگید تا یجور دیگه آپلود کنم)
خواستم یه مدار تبدیل ۱۲ ولت به ۲۲۰ ولت بسازم که دیدم چندین متد وجود داره، که بهترین شون "سینوسی خالص" هست. ولی مدار نسبتاً پیچیده ای داره. یه مدار ابدایی درست کردم روی کاغد و تئوری جواب میده و موج (تقریباً) سینوسی ایجاد می کنه(با برنامه های شبیه ساز فقط تست کردم).
مدار:
موج خروجی(نارنجی خروجی مدار من، آبی موج سینوسی آرمانی و ایدهآل برای مقایسه):
توضیح مدار:
(از سمت چپ) بخش ۱ و ۲ که Vcc ( باتری ۱۲ ولت با فیوز سر راه کند سوز) و ولتاژ رگوله شده برای آپ امپ ها و 555
بخش ۳، اسیلاتور موج مربعی 50 هرتز با 555
بخش ۴ دو تا آپ امپ هست که وقتی خروجی 555 از یک دوم ش پایین تر میاد فعال میشه و آپ امپ دیگر وقتی خروجی 555 از یک دوم ش بالا تر میره فعال میشه. تا اینجا در خروجی دو تا آپ امپ ها دو تا موج مربعی داریم که ۱۸۰ درجه اختلاف فاز دارند.
خروجی آپ امپ ها در بخش ۵ از یک فیلتر RC می گذره تا لبه هاش گرد بشن.
در بخش ۶ هم طبقه ماسفت ها هست که نیاز به توضیح نداره.
بخش ۷ هم اضاف کردم تا موج اعوجاج کمتری داشته باشه و بیشتر سینوسی باشه
R10 و R11 هم پول دان هستند
L1 هم برای جلوگیری از ورود نویز به 555 و آپ امپ ها
خودمم میدونم مدارم اصولی نیست.
۱- آیا اصلا این موج در عمل(خارج از حالت آرمانی) قابل ایجاد هست؟
۲- اگر بله، آیا موج، به اندازه ی کافی شبیه موج برق شهری هست که دستگاه هایی که بهش وصل می شن هم خوب کار بکنند هم آسیب نبینند؟
جواب این دو تا رو بگیرم وارد جزییات میشم به امید خدا.
هرگونه نقص، اشتباه و... در مدار میبینید بگید تا تصحیح کنم.
ممنون.
دیدگاه