اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای مدار اینورتر سینوسی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک برای مدار اینورتر سینوسی

درود بر شما

اول بگم قرار نیست توی این پروژه از میکرو استفاده کنیم. و سعی دارم تماماً آنالوگ باشه.
    (اگر موفق به دیدن مدار نشدید بگید تا یجور دیگه آپلود کنم)

خواستم یه مدار تبدیل ۱۲ ولت به ۲۲۰ ولت بسازم که دیدم چندین متد وجود داره، که بهترین شون "سینوسی خالص" هست. ولی مدار نسبتاً پیچیده ای داره. یه مدار ابدایی درست کردم روی کاغد و تئوری جواب میده و موج (تقریباً) سینوسی ایجاد می کنه(با برنامه های شبیه ساز فقط تست کردم).

مدار:
    دانلود کنید.

موج خروجی(نارنجی خروجی مدار من، آبی موج سینوسی آرمانی و ایده‌آل برای مقایسه):
    دانلود کنید.

توضیح مدار:
    (از سمت چپ) بخش ۱ و ۲ که Vcc ( باتری ۱۲ ولت با فیوز سر راه کند سوز) و ولتاژ رگوله شده برای آپ امپ ها و 555
    بخش ۳، اسیلاتور موج مربعی 50 هرتز با 555
    بخش ۴ دو تا آپ امپ هست که وقتی خروجی 555 از یک دوم ش پایین تر میاد فعال میشه و آپ امپ دیگر وقتی خروجی 555 از یک دوم ش بالا تر میره فعال میشه. تا اینجا در خروجی دو تا آپ امپ ها دو تا موج مربعی داریم که ۱۸۰ درجه اختلاف فاز دارند.
    خروجی آپ امپ ها در بخش ۵ از یک فیلتر RC می گذره تا لبه هاش گرد بشن.
    در بخش ۶ هم طبقه ماسفت ها هست که نیاز به توضیح نداره.
    بخش ۷ هم اضاف کردم تا موج اعوجاج کمتری داشته باشه و بیشتر سینوسی باشه
    R10 و R11 هم پول دان هستند
    L1 هم برای جلوگیری از ورود نویز به 555 و آپ امپ ها

خودمم میدونم مدارم اصولی نیست.

۱- آیا اصلا این موج در عمل(خارج از حالت آرمانی) قابل ایجاد هست؟
    ۲- اگر بله، آیا موج، به اندازه‌ ی کافی شبیه موج برق شهری هست که دستگاه هایی که بهش وصل می شن هم خوب کار بکنند هم آسیب نبینند؟
    جواب این دو تا رو بگیرم وارد جزییات میشم به امید خدا.
    هرگونه نقص، اشتباه و... در مدار می‌بینید بگید تا تصحیح کنم.
    ممنون.

کسی نبود؟
    ......‌‌.‌...‌.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amirali701 نمایش پست ها
      درود بر شما

اول بگم قرار نیست توی این پروژه از میکرو استفاده کنیم. و سعی دارم تماماً آنالوگ باشه.
      (اگر موفق به دیدن مدار نشدید بگید تا یجور دیگه آپلود کنم)

خواستم یه مدار تبدیل ۱۲ ولت به ۲۲۰ ولت بسازم که دیدم چندین متد وجود داره، که بهترین شون "سینوسی خالص" هست. ولی مدار نسبتاً پیچیده ای داره. یه مدار ابدایی درست کردم روی کاغد و تئوری جواب میده و موج (تقریباً) سینوسی ایجاد می کنه(با برنامه های شبیه ساز فقط تست کردم).

مدار:
      دانلود کنید.

موج خروجی(نارنجی خروجی مدار من، آبی موج سینوسی آرمانی و ایده‌آل برای مقایسه):
      دانلود کنید.

توضیح مدار:
      (از سمت چپ) بخش ۱ و ۲ که Vcc ( باتری ۱۲ ولت با فیوز سر راه کند سوز) و ولتاژ رگوله شده برای آپ امپ ها و 555
      بخش ۳، اسیلاتور موج مربعی 50 هرتز با 555
      بخش ۴ دو تا آپ امپ هست که وقتی خروجی 555 از یک دوم ش پایین تر میاد فعال میشه و آپ امپ دیگر وقتی خروجی 555 از یک دوم ش بالا تر میره فعال میشه. تا اینجا در خروجی دو تا آپ امپ ها دو تا موج مربعی داریم که ۱۸۰ درجه اختلاف فاز دارند.
      خروجی آپ امپ ها در بخش ۵ از یک فیلتر RC می گذره تا لبه هاش گرد بشن.
      در بخش ۶ هم طبقه ماسفت ها هست که نیاز به توضیح نداره.
      بخش ۷ هم اضاف کردم تا موج اعوجاج کمتری داشته باشه و بیشتر سینوسی باشه
      R10 و R11 هم پول دان هستند
      L1 هم برای جلوگیری از ورود نویز به 555 و آپ امپ ها

خودمم میدونم مدارم اصولی نیست.

۱- آیا اصلا این موج در عمل(خارج از حالت آرمانی) قابل ایجاد هست؟
      ۲- اگر بله، آیا موج، به اندازه‌ ی کافی شبیه موج برق شهری هست که دستگاه هایی که بهش وصل می شن هم خوب کار بکنند هم آسیب نبینند؟
      جواب این دو تا رو بگیرم وارد جزییات میشم به امید خدا.
      هرگونه نقص، اشتباه و... در مدار می‌بینید بگید تا تصحیح کنم.
      ممنون.
      با سلام،
      فایل هایی که در گوگل درایو گذاشتید غیر قابل دسترس هستن.
      موقع آپلود در گوگل درایو باید گزینه عمومی شدن رو انتخاب کنید.
      و اینکه لطف کنید چندین تاپیک برای یه موضوع ایجاد نکنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام،
        فایل هایی که در گوگل درایو گذاشتید غیر قابل دسترس هستن.
        موقع آپلود در گوگل درایو باید گزینه عمومی شدن رو انتخاب کنید.
        و اینکه لطف کنید چندین تاپیک برای یه موضوع ایجاد نکنید
        سلام.
        فراموش کردم حالا درست شدن.
        یه تاپیک بود حذف ش کردم شاید برای شما هنوز اون تاپیک وجود داره
        جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۲۳:۳۹ ۱۴۰۳/۱۰/۱۶.

دیدگاه

سلام.
          فراموش کردم حالا درست شدن.
          یه تاپیک بود حذف ش کردم شاید برای شما هنوز اون تاپیک وجود داره
          الان شماتیک رو دیدم ، در عمل مدار کار میکنه ولی :
          ۱- ماسفت ها رو در حالت درین مشترک بستید که باعث افزایش تلفات توان میشه و نمیذاره ماسفت ها کامل هدایت کنن
          ۲- ترانس باید از نوع هسته آهنی باشه
          ۳- فیلتری که در خروجی ترانس گذاشتید کار خاصی انجام نمیده ، چون در ورودی ترانس موج ما ( تقریبا ) سینوسی هست و SPWM نیست که بخواد تبدیل به سینوسی بشه.
          ۴- وجود سلف L1 و دیود D2 هم بی معنیه
          ​​​​
          ​​​​​

دیدگاه

• Amirali701
            Amirali701 دیدگاه ثبت کرد
            Editing a comment
            ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
            جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۰۷:۱۸ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸.

الان شماتیک رو دیدم ، در عمل مدار کار میکنه ولی :
          ۱- ماسفت ها رو در حالت درین مشترک بستید که باعث افزایش تلفات توان میشه و نمیذاره ماسفت ها کامل هدایت کنن
          ۲- ترانس باید از نوع هسته آهنی باشه
          ۳- فیلتری که در خروجی ترانس گذاشتید کار خاصی انجام نمیده ، چون در ورودی ترانس موج ما ( تقریبا ) سینوسی هست و SPWM نیست که بخواد تبدیل به سینوسی بشه.
          ۴- وجود سلف L1 و دیود D2 هم بی معنیه
          ​​​​
          ​​​​​
          خب تا اینجا:
          ۱- فیلتر خروجی رو حذف میکنم
          ۲- ماسفت ها رو سورس مشترک میبندم
          ۳- L1 رو گذاشتم چون فکر میکردم نویز وارد آپ امپ ها و ۵۵۵ میشه اینجور که میگید اینم حذف میشه
          ۴- D2 هم حذف میشه
          سوال اصلی:
          آیا خروجی به حدی قابل قبول هست که بشه به عنوان «اینورتر شبه سینوسی» استفاده کرد و دستگاه های متصل آسیب نبینند؟(متوجه هستم که ۱- سینوسی خالص نیست ۲- کیفیت در حد نمونه های تجاری نداره ولی منظور اینکه که در حد خودش می‌تونه کار رو راه بندازه؟)

دانلود کنید.

دیدگاه

خب تا اینجا:
            ۱- فیلتر خروجی رو حذف میکنم
            ۲- ماسفت ها رو سورس مشترک میبندم
            ۳- L1 رو گذاشتم چون فکر میکردم نویز وارد آپ امپ ها و ۵۵۵ میشه اینجور که میگید اینم حذف میشه
            ۴- D2 هم حذف میشه
            سوال اصلی:
            آیا خروجی به حدی قابل قبول هست که بشه به عنوان «اینورتر شبه سینوسی» استفاده کرد و دستگاه های متصل آسیب نبینند؟(متوجه هستم که ۱- سینوسی خالص نیست ۲- کیفیت در حد نمونه های تجاری نداره ولی منظور اینکه که در حد خودش می‌تونه کار رو راه بندازه؟)

دانلود کنید.
            بله میتونید به شکل عملی هم از طرحتون استفاده کنید ، به شرطی که با خنک کردن ماسفت ها و توان خروجی پایین مشکلی نداشته باشید.
            و اینکه بهتره سیگنال اعمالی به گیت ماسفت دارای ولتاژ آفست باشه تا از ذوزنقه ای شدن شکل موج خروجی جلوگیری بشه.

دیدگاه

بله میتونید به شکل عملی هم از طرحتون استفاده کنید ، به شرطی که با خنک کردن ماسفت ها و توان خروجی پایین مشکلی نداشته باشید.
              و اینکه بهتره سیگنال اعمالی به گیت ماسفت دارای ولتاژ آفست باشه تا از ذوزنقه ای شدن شکل موج خروجی جلوگیری بشه.
              توان خروجی در حد ۲۰۰ وات باشه کافیه.
              در مورد یه چیزی مشکل دارم:
              به طور کلی درایو کردن گیت ماسفت ها. آیا به درایو ماسفت نیاز هست؟ در مورد آفست بیشتر توضیح میدید؟ که اینجا کاربرش چیه و آیا منظور این مدار هست:
              دانلود کنید.
              جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۲۲:۵۳ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸.

دیدگاه

توان خروجی در حد ۲۰۰ وات باشه کافیه.
                در مورد یه چیزی مشکل دارم:
                به طور کلی درایو کردن گیت ماسفت ها. آیا به درایو ماسفت نیاز هست؟ در مورد آفست بیشتر توضیح میدید؟ که اینجا کاربرش چیه و آیا منظور این مدار هست:
                دانلود کنید.
                چون فرکانس شما پایین هست و موج اعمالی به گیت مربعی نیست ، نیازی به درایور ماسفت ندارید.
                بله منظور از آفست هم درست متوجه شدید ، البته مقاومت ها باید مقدارشون تغییر کنه، مثلا هر دو مقاومت بهتره ۱۰ کیلو اهم بشن.
                و البته اگر مقاومت بالایی رو به جای +5 به درین ماسفت متصل کنید بهتره.

دیدگاه

چون فرکانس شما پایین هست و موج اعمالی به گیت مربعی نیست ، نیازی به درایور ماسفت ندارید.
                  بله منظور از آفست هم درست متوجه شدید ، البته مقاومت ها باید مقدارشون تغییر کنه، مثلا هر دو مقاومت بهتره ۱۰ کیلو اهم بشن.
                  و البته اگر مقاومت بالایی رو به جای +5 به درین ماسفت متصل کنید بهتره.
                  متشکرم.
                  حالا قطعات رو مشخص کنیم.
                  بین سر وسط ترانس و درین ماسفت ها دو تا دیود 1N4007 برای محافظت از ماسفت ها لازم هست یا نه
                  ماسفت IRF3205 اوکیه؟
                  https://eshop.eca.ir/%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B2%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D 9%88%D8%B1-%D9%85%D8%A7%D8%B3%D9%81%D8%AA-mosfet/2632-%D9%85%D8%A7%D8%B3%D9%81%D8%AA-irf3205-%D9%86%D9%88%D8%B9-n-channel-%D9%BE%DA%A9%DB%8C%D8%AC-to-220.html

مقاومت ها هم دقیق ۱-۲٪ میزارم.
                  R3 هم مولتی ترن میزارم که دقیق روی ۵۰ هرتز تنظیم بشه.
                  خازن تایمینگ مدار ۵۵۵ و خازن مدار آفست رو چی بزارم بالاترین کیفیت رو داشته باشه
                  آپ امپ هم LM358
                  فیوز کند سوز بهتره یا تند سوز؟(سر راه باتری)
                  توی توان خروجی مثلا ۲۰۰ وات، با احتساب اتلاف گرمایی، نهایتاً ۱۷.۵ آمپر از باتری کشیده میشه درسته؟
                  جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۰۹:۰۳ ۱۴۰۳/۱۰/۲۰.

دیدگاه

متشکرم.
                    حالا قطعات رو مشخص کنیم.
                    بین سر وسط ترانس و درین ماسفت ها دو تا دیود 1N4007 برای محافظت از ماسفت ها لازم هست یا نه
                    ماسفت IRF3205 اوکیه؟
                    https://eshop.eca.ir/%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B2%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D 9%88%D8%B1-%D9%85%D8%A7%D8%B3%D9%81%D8%AA-mosfet/2632-%D9%85%D8%A7%D8%B3%D9%81%D8%AA-irf3205-%D9%86%D9%88%D8%B9-n-channel-%D9%BE%DA%A9%DB%8C%D8%AC-to-220.html

مقاومت ها هم دقیق ۱-۲٪ میزارم.
                    R3 هم مولتی ترن میزارم که دقیق روی ۵۰ هرتز تنظیم بشه.
                    خازن تایمینگ مدار ۵۵۵ و خازن مدار آفست رو چی بزارم بالاترین کیفیت رو داشته باشه
                    آپ امپ هم LM358
                    فیوز کند سوز بهتره یا تند سوز؟(سر راه باتری)
                    توی توان خروجی مثلا ۲۰۰ وات، با احتساب اتلاف گرمایی، نهایتاً ۱۷.۵ آمپر از باتری کشیده میشه درسته؟
                    در مدار پوش پول بین سر وسط و سرکناری اولیه ترانس دیود استفاده نمیشه!
                    به جای اینکار ، بهتره از ماسفتی استفاده کنید که تحمل بالای ۷۰ ولت رو داشته باشه.
                    بهترین خازن برای تایمینگ MKT و پلی استر هست ، مولتی لایر هم بد نیست.
                    سرامیکی ( عدسی ) زیاد جالب نیست چون با تغییر دمایی کم هم ظرفیتش شدید تغییر میکنه.
                    چون جریان لحظه ای خاصی ندارید ، فیوز تند سوز بهتره.
                    ​​​​​​و البته انتظار جریان کشی حتی تا ۲۰ آمپر رو داشته باشید.

دیدگاه

در مدار پوش پول بین سر وسط و سرکناری اولیه ترانس دیود استفاده نمیشه!
                      به جای اینکار ، بهتره از ماسفتی استفاده کنید که تحمل بالای ۷۰ ولت رو داشته باشه.
                      بهترین خازن برای تایمینگ MKT و پلی استر هست ، مولتی لایر هم بد نیست.
                      سرامیکی ( عدسی ) زیاد جالب نیست چون با تغییر دمایی کم هم ظرفیتش شدید تغییر میکنه.
                      چون جریان لحظه ای خاصی ندارید ، فیوز تند سوز بهتره.
                      ​​​​​​و البته انتظار جریان کشی حتی تا ۲۰ آمپر رو داشته باشید.
                      ماسفت ها هم باید تحمل ۲۰ آمپر رو داشته باشند درسته؟
                      فعلا اینا رو پیدا کردم اوکین؟ کدوم بهتره

جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۲۳:۵۶ ۱۴۰۳/۱۰/۲۰.

دیدگاه

سعی کنید از ماسفت ها در ناحیه تحمل مرزی استفاده نکنید.
                        ماسفت هم ترجیحا بدنه پلاستیکی نباشه که انتقال حرارتی خوبی نداره.
                        ماسفت MTN2572 رو مد نظر داشته باشید ، اگر ماسفتی با تحمل جریان بیشتر پیدا کردید بهتره.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X