اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

افت ولتاژ خروجی منبع تغذیه سوئیچینگ زیر بار

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

افت ولتاژ خروجی منبع تغذیه سوئیچینگ زیر بار

سلام منبع تغذیه سوئیچینگ چرا وقتی به بار وصلش میکنیم افت ولتاژ میکنه؟ راه حل چیست؟خازن الکترولیت بزارم دو سر خروجی؟
    بعنوان مثال یه منبع سوئیچینگ روبردی گرفتم 500ma وقتی به یک بوبین رله که 70ma جریان داره وصل میکنم بلافاصله ولتاژ از 12V به 11.5V افت میکنه در صورتی که تو منبع تغذیه دیگه که دارم اینطور نیست، کیفیت ساخته؟جریان بالاتر بودنه؟ دلیل علمیش چیه بیشتر این برام مهمه.
    با سپاس
    جدیدترین ویرایش توسط m.aziz; ۱۵:۲۴ ۱۴۰۳/۰۲/۱۳.

نوشته اصلی توسط m.aziz نمایش پست ها
    سلام منبع تغذیه سوئیچینگ چرا وقتی به بار وصلش میکنیم افت ولتاژ میکنه؟ راه حل چیست؟خازن الکترولیت بزارم دو سر خروجی؟
    بعنوان مثال یه منبع سوئیچینگ روبردی گرفتم 500ma وقتی به یک بوبین رله که 70ma جریان داره وصل میکنم بلافاصله ولتاژ از 12V به 11.5V افت میکنه در صورتی که تو منبع تغذیه دیگه که دارم اینطور نیست، کیفیت ساخته؟جریان بالاتر بودنه؟ دلیل علمیش چیه بیشتر این برام مهمه.
    با سپاس
    کیفیت ساخته
    جریان بالاتر بودنه
    دلیل علمیش میشه دیوتی سایکل و فیدبک های منظم در حالت بی باری و بارگیری

دیدگاه

• m.aziz
      m.aziz دیدگاه ثبت کرد
      Editing a comment
      خب حالا راهکاری داره که از بیرون جبران کنم این افت ولتاژ رو یا باید بفکر یک منبع با جریان خروجی و کیفیت بالاتر باشم؟ افت در حد 0.5 تا 1 ولت بنظرت آسیب میزنه به تجهیزاتی مثل بوبین رله یا فن؟ قطعا با افت ولتاژ کمی جریان بیشتر میکشند دیگه ...
      جدیدترین ویرایش توسط m.aziz; ۱۶:۵۷ ۱۴۰۳/۰۲/۱۳.

با سپاس
    سلام و درود،
    بله بستگی به کیفیت و طراحی برد تغذیه داره.
    برای مثال برخی برد ها فیدبک خروجی ندارن ، بعضی فیدبک ساده زنر و اپتوکوپلر و بعضی هم فیدبک با TL431.
    و البته چنین افت ولتاژ کمی نمیتونه به رله و فن فشار بیاره. حتی عمر یاتاقان فن بخاطر تعداد دور کمتر بیشتر میشه.

دیدگاه

• m.aziz
      m.aziz دیدگاه ثبت کرد
      Editing a comment
      هم سلام و هم درود، مرسی اچ اس جان بله افت ولتاژ در بدترین حالت وقتی چند رله دیگر رو هم بهش وصل میکنم میشه 1 ولت.
      خودم از نظر تئوری فکر میکنم طبق رابطه P=VI هر چه جریان در توان ثابت زیاد شده ولتاژ چاره ای جز کم شدن نداره اگر درست باشه این تفکر البته، راستی با افزودن یک خازن الکترولیت در خروجی منبع برای بهبود توان میشه این افت رو بهتر کرد؟
      این مشکل رو من موقع روشن شدن بوبین رله حین راه اندازی با ترانزیستور هم دارم، با اینکه خروجی رو از کلکتور گرفتم اما یک افت ولتاژ حدود 0.7 ولتی می افته سر بوبین که نمیدونم طبیعیه یا نه! دیود هرزگرد و LED رو هم برا اطمینان حذف کردم ولتمتر زدم همینطور بود هم با ترانزیستور هم با اپتوترانزیستور گردن کلفت که در خروجی جریان خوبی تامین میکنه.
      منبع تغذیه البته دراین تست یک منبع مرغوب و بدون افت ولتاژه نه اون داغونه.
      جدیدترین ویرایش توسط m.aziz; ۱۹:۱۵ ۱۴۰۳/۰۲/۱۳.

با سپاس
    در مصرف کننده هایی مثل فن و بوبین رله ، با تغییر ولتاژ توان ثابت نمیمونه.
    با کاهش ولتاژ تغذیه ، جریان کشی اینچنین مصرف کننده ها کم میشه و بنابراین توان هم کم میشه و مشکلی پیش نمیاد.
    ولی در مبدل های سویچینگ ، با کاهش ولتاژ ورودی ، جریان مصرفی بیشتر میشه، برای مثال اگر یک آداپتور در ورودی 220 ولت 1 آمپر مصرف کنه ، در ولتاژ 110 ولت 2 آمپر مصرف میکنه.
    گذاشتن خازن صافی در خروجی منبع تغذیه نمیتونه باعث جبران افت ولتاژ دائمی یا تقویت جریان بشه، مگر اینکه خازن خود برد تغذیه معیوب باشه.

دیدگاه

• m.aziz
      m.aziz دیدگاه ثبت کرد
      Editing a comment
      منظورم خازن صافی نبود مهندس، ما در ماژول هایی مثل انواع GSM از خازن الکترولیت در دو سر ورودی ماژول استفاده میکنیم تا موقعی که ماژول میخواد پیامک بده و جریان لحظه ای چند برابری از تغذیه کشیده بشه افت ولتاژ نداشته باشیم سر ماژول از طرفی خود خازن تا حدودی نوسانات رو هم کنترل میکنه :

با سپاس
    منظورم خازن صافی نبود مهندس، ما در ماژول هایی مثل انواع GSM از خازن الکترولیت در دو سر ورودی ماژول استفاده میکنیم تا موقعی که ماژول میخواد پیامک بده و جریان لحظه ای چند برابری از تغذیه کشیده بشه افت ولتاژ نداشته باشیم سر ماژول از طرفی خود خازن تا حدودی نوسانات رو هم کنترل میکنه :
    بله از مواردی گفتید اطلاع دارم.
    ولی خب به هرحال اگر شک دارید ، میتونید امتحان کنید.

دیدگاه

• m.aziz
      m.aziz دیدگاه ثبت کرد
      Editing a comment
      سلام
      درست گفتی مهندس جواب نمیده رو این قضیه، از همرایتان سپاسگذارم

با سپاس
    سلام و عرض ادب
    دقیقا همنطوری که دوست عزیزمون فرمودند کاملا مرتبط با کیفیت قطعات الکترونیکی استفاده شده است. اگر از منبع تغذیه صنعتی برند های معتبر مثل OMRON استفاده کنید قطعا این مشکل وجود نخواهد داشت و یک ولتاژ ثابت و پایدار در خروجی خواهید داشت.
    اطلاعات بیشتر اگر نیاز داشتید میتونید از این پیج بدست بیارید.
    منبع تغذیه امرن (Omron Power Supply) به‌عنوان یکی از تجهیزات الکتریکی پیشرفته و باکیفیت، نقش حیاتی در تامین انرژی پایدار برای انواع دستگاه‌ها و سیستم‌های صنعتی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
    X