اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اتصال دیمر دیجیتال به ورودی ترانس

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اتصال دیمر دیجیتال به ورودی ترانس

با سلام خدمت مهندسین محترم
    میخوام به ورودی ترانس دیمر دیجیتال وصل کنم. دیمر رو قراره خودم بسازم ولی ترانس هنوز ساخته نشده. ترانس با ورودی برق شهر و خروجی حدود 2 ولت و 150 آمپره. قراره برای دستگاه نقطه جوش کار بشه.
    سوالم اینه که آیا اتصال دیمر به ورودی ترانس از لحاظ فنی امکان پذیره؟ آیا ترانس خاصی باید باشه؟ یا برای دیمر باید ترایاک خاصی انتخاب بشه؟
    سپاس...​

نوشته اصلی توسط AM.D نمایش پست ها
    میخوام به ورودی ترانس دیمر دیجیتال وصل کنم. دیمر رو قراره خودم بسازم ولی ترانس هنوز ساخته نشده. ترانس با ورودی برق شهر و خروجی حدود 2 ولت و 150 آمپره. قراره برای دستگاه نقطه جوش کار بشه.
    سوالم اینه که آیا اتصال دیمر به ورودی ترانس از لحاظ فنی امکان پذیره؟ آیا ترانس خاصی باید باشه؟ یا برای دیمر باید ترایاک خاصی انتخاب بشه؟
    سپاس...​
    سلام
    اتصال دیمر به ورودی ترانس ممکن است، اما باید ترانس و ترایاک مناسب با توانایی تحمل تغییرات ولتاژ و جریان هجومی بالا انتخاب شوند. برای بارهای القایی مانند ترانس‌ها باید از دیمرهای مخصوص استفاده کرد و از فیلترهای EMI و حفاظت‌های لازم برای جلوگیری از نویز و اختلالات استفاده شود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Tanrina نمایش پست ها

سلام
      اتصال دیمر به ورودی ترانس ممکن است، اما باید ترانس و ترایاک مناسب با توانایی تحمل تغییرات ولتاژ و جریان هجومی بالا انتخاب شوند. برای بارهای القایی مانند ترانس‌ها باید از دیمرهای مخصوص استفاده کرد و از فیلترهای EMI و حفاظت‌های لازم برای جلوگیری از نویز و اختلالات استفاده شود.
      از پاسختون متشکرم ولی ChatGPT اولین راهیه که همه بهش فکر میکنن...! من جواب به درد بخور نگرفتم اومدم اینجا

دیدگاه

خواهش میکنم هدف قرار گرفتن پستتون در صفحه نخست سوالات هست، اساتید راهنمایی تون خواهند کرد.

دیدگاه

سپاس...​
          با سلام
          چه دیمر آنالوگ استفاده کنین و چه دیجیتال، از دید ترانس تنها یه ولتاژ برش خورده تو اولیه دیده میشه و تفاوتی نداره.
          اتصال دیمر به ترانس مشکلی نداره، و تمام نقطه جوشها و درزجوشهای صنعتی تو توانهای بسیار بالا هم همین ساختار رو دارن.
          توان شما ماکزیمم 300 وات هست که زیاد نیست و یه bt138 هم جوابگوی کارتون هست.
          ترجیحا تریاک رو با ترانس درایو کنین و چون بارتون سلفیه فرمانش رو بصورت قطار پالس بدین تا تو زوایای آتش خیلی پائین دچار مشکل نشین.
          کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده نمایش پست ها

با سلام
            چه دیمر آنالوگ استفاده کنین و چه دیجیتال، از دید ترانس تنها یه ولتاژ برش خورده تو اولیه دیده میشه و تفاوتی نداره.
            اتصال دیمر به ترانس مشکلی نداره، و تمام نقطه جوشها و درزجوشهای صنعتی تو توانهای بسیار بالا هم همین ساختار رو دارن.
            توان شما ماکزیمم 300 وات هست که زیاد نیست و یه bt138 هم جوابگوی کارتون هست.
            ترجیحا تریاک رو با ترانس درایو کنین و چون بارتون سلفیه فرمانش رو بصورت قطار پالس بدین تا تو زوایای آتش خیلی پائین دچار مشکل نشین.
            سپاس از راهنمایی تون.
            این قسمت آخر "ترجیحا ترایاک رو با..." بیشتر توضیح میدین؟ چرا با ترانس درایو کنم؟ اوپتو ترایاک مناسب نیست؟
            اگر ترایاک رو با محاسبه زمان لازم برای جوشکاری، به صورت لحظه ای روشن کنم مشکلی نیست؟ یعنی زاویه آتش محاسبه شده، به صورت لحظه ای مثلاً 1 ثانیه به ترایاک اعمال بشه و بعد کامل خاموش بشه. که نخوام رله بزارم.
            ​​​
            جدیدترین ویرایش توسط AM.D; ۲۱:۰۰ ۱۴۰۳/۰۸/۲۵.

دیدگاه

سپاس از راهنمایی تون.
              این قسمت آخر "ترجیحا ترایاک رو با..." بیشتر توضیح میدین؟ چرا با ترانس درایو کنم؟ اوپتو ترایاک مناسب نیست؟
              اگر ترایاک رو با محاسبه زمان لازم برای جوشکاری، به صورت لحظه ای روشن کنم مشکلی نیست؟ یعنی زاویه آتش محاسبه شده، به صورت لحظه ای مثلاً 1 ثانیه به ترایاک اعمال بشه و بعد کامل خاموش بشه. که نخوام رله بزارم.
              ​​​
              اگه از اپتوتریاک استفاده میکنین باید حتما بدون زیرو کراسینگ باشه.
              اصولا اپتوتریاکها برای عملکرد دیمری استفاده نمیشن.
              یعنی حداقل تو دستگاههای صنعتی خارجی چنین چیزی ندیدم و تقریبا همه شون از ترانس استفاده کردن.
              از اونجا که گیت تریستور مثل مقاومت جریان می کشه اعمال فرمان دائم به گیت کار درستی نیست، چون ممکنه باعث سوختن گیت بشه.
              پس به گیت باید پالس داد. نورم فرکانس این پالسها 10 کیلو هرتز هست با دیوتی سایکل 10 درصد یعنی پهنای حدود 10 میکروثانیه.
              وقتی بار سلفی باشه با صفر شدن ولتاژ، جریان صفر نمیشه بلکه تو بخش کمی از نیم سیکل منفی هم ادامه پیدا میکنه.
              حالا اگه فرمان بصورت تک پالس باشه و زاویۀ فرمان هم نزدیک 180 باشه به علت اورلپ و همزمانی با جریان در جهت مخالف، فرمان عمل نمیکنه و در واقع اصلا دیده نمیشه.
              در واقع ترانس نیم موج درایو میشه، مثل اینکه شما ولتاژ دی سی انداخته باشین روی ترانس، و ممکنه همه چیز بترکه و بسوزه.
              به خاطر همین فرمان باید بصورت قطار پالس باشه تا به محض صفر شدن جریان، تریاک تو نیم سیکل منفی هم روشن بشه.

برای اون حالت یه تریاک که حتما برای دیمر لازمه و فرمان گیتش باید تو هر نیم سیکل داده بشه، حالا خروجی این بخش رو میتونین با یه رله یا تریاک دیگه با هر بازۀ زمانی که خواستین بدین به مصرف کننده.
              کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده نمایش پست ها
                ...
                در واقع ترانس نیم موج درایو میشه، مثل اینکه شما ولتاژ دی سی انداخته باشین روی ترانس، و ممکنه همه چیز بترکه و بسوزه.
                به خاطر همین فرمان باید بصورت قطار پالس باشه تا به محض صفر شدن جریان، تریاک تو نیم سیکل منفی هم روشن بشه.

برای اون حالت یه تریاک که حتما برای دیمر لازمه و فرمان گیتش باید تو هر نیم سیکل داده بشه، حالا خروجی این بخش رو میتونین با یه رله یا تریاک دیگه با هر بازۀ زمانی که خواستین بدین به مصرف کننده.
                متوجه شدم اگه ممکنه یه مدار برای تریگر ترایاک بفرستید چون تو نت چیزی پیدا نکردم. حداقل بگید چی سرچ کنم...
                چه ترانسی باید استفاده کنم؟ یک به یک ساده؟ بعد به ترانس مستقیم پالس DC میدم درسته؟
                در مورد قطار پالس هم اگه شکل موج بفرستید بهتر متوجه میشم. چیزی که من فهمیدم یه پالس دائم با دیوتی متغیر، (که با تغییر دیوتی بشه دیمر) باید به ترایاک اعمال بشه. درسته؟

ببخشید تقریباً در مورد همه چیز شک دارم. چون من بیشتر میکرو واردم مدار قدرت کار نکردم.
                تشکر...

دیدگاه

اپتوترایاک ها دو نمونه زیروکراس و بدون زیروکراس طراحی شده اند و نمونه دارای زیروکراس که با هر دونمونه میتوان دیمینگ رو اجرا کرد اما نمونه زیروکراس عملکرد بهتری در کاهش جریان ضربه جریان و کاهش نویز و راندمان داره
                  به هر حال ، چه با اپتوترایاک یا اتصال مستقیم میکرو به گیت ترایاک بایستی فرآیند زیروکراس در موضوع شما رعایت شود و همچنین اگر با میکروکنترلر کار میکنید بهتر است فرآیند سافت استارت در ترانس خود ایجاد کنید.
                  اما آنچه مهمتر است به دلیل استفاده از بار صد درصد سلفی ، نیاز به مدارات اسنابر دارید تا به ترایاک شما آسیبی نرسد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X