اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

افزایش ولتاژ AC با متد سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

افزایش ولتاژ AC با متد سوئیچینگ

درود بر دوستان
    آیا راهی برای افزایش ولتاژ AC با استفاده از روش سوئیچینگ وجود داره؟
    لطفا دوستان راهنمایی کنند
    مدار
    شماتیک
    ....

سلام دوست عزیز شاید جواب سوالتون این باشه، ولی سوالتون رو جزیی تر مطرح کنید تا دوستان بهتر بتونن کمک کنن

روش‌های مختلفی برای افزایش ولتاژ AC با استفاده از روش سوئیچینگ وجود دارد. در زیر به برخی از این روش‌ها اشاره می‌کنم:
    1. ضربه‌ای (Pulse Width Modulation - PWM): در این روش، مقدار زمانی که یک سوئیچ روشن است (در وضعیت ON) و خاموش است (در وضعیت OFF) تغییر می‌کند. با تغییر طول دوره ON و OFF، میزان ولتاژ خروجی قابل تنظیم است. این روش عموماً در تغییر سرعت موتورها و کنترل نورپردازی استفاده می‌شود.
    2. تغییر مرحله (Phase Shift): در این روش، ولتاژ ورودی AC به چند خروجی تقسیم می‌شود و هر خروجی را با استفاده از سوئیچ‌هایی که مرحله آن‌ها تغییر کرده است، ترکیب می‌کند. با تغییر مرحله‌ها، ولتاژ خروجی نسبت به ورودی تغییر می‌کند.
    3. تبدیل ترانس (Transformer-based): در این روش، ولتاژ ورودی توسط یک ترانسفورماتور به یک ولتاژ بالاتر تبدیل می‌شود. این روش به صورت گسترده در سیستم‌های تغذیه برق و انتقال برق بلند مدت استفاده می‌شود.
    4. تغییر آنالوگ (Analog Voltage Multiplier): در این روش، سیگنال ورودی توسط اجزای آنالوگ مانند دیودها و کپاسیتورها تصفیه و تقویت می‌شود. این روش در برخی از اتصالات الکترونیکی و سیستم‌های اندازه‌گیری استفاده می‌شود.

توجه داشته باشید که هر روش برای کاربردهای خاصی مناسب است و بر اساس نیازهای خود، بهتر است روش مناسب را انتخاب کنید. همچنین، برای پیاده‌سازی این روش‌ها، ممکن است نیاز به استفاده از قطعات الکترونیکی و مدارهای مختلف باشد که بسته به سطح تخصص فنی و منابع موجود، ممکن است نیاز به کمک یک متخصص داشته باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط آقاپور نمایش پست ها
      سلام دوست عزیز شاید جواب سوالتون این باشه، ولی سوالتون رو جزیی تر مطرح کنید تا دوستان بهتر بتونن کمک کنن

روش‌های مختلفی برای افزایش ولتاژ AC با استفاده از روش سوئیچینگ وجود دارد. در زیر به برخی از این روش‌ها اشاره می‌کنم:
      1. ضربه‌ای (Pulse Width Modulation - PWM): در این روش، مقدار زمانی که یک سوئیچ روشن است (در وضعیت ON) و خاموش است (در وضعیت OFF) تغییر می‌کند. با تغییر طول دوره ON و OFF، میزان ولتاژ خروجی قابل تنظیم است. این روش عموماً در تغییر سرعت موتورها و کنترل نورپردازی استفاده می‌شود.
      2. تغییر مرحله (Phase Shift): در این روش، ولتاژ ورودی AC به چند خروجی تقسیم می‌شود و هر خروجی را با استفاده از سوئیچ‌هایی که مرحله آن‌ها تغییر کرده است، ترکیب می‌کند. با تغییر مرحله‌ها، ولتاژ خروجی نسبت به ورودی تغییر می‌کند.
      3. تبدیل ترانس (Transformer-based): در این روش، ولتاژ ورودی توسط یک ترانسفورماتور به یک ولتاژ بالاتر تبدیل می‌شود. این روش به صورت گسترده در سیستم‌های تغذیه برق و انتقال برق بلند مدت استفاده می‌شود.
      4. تغییر آنالوگ (Analog Voltage Multiplier): در این روش، سیگنال ورودی توسط اجزای آنالوگ مانند دیودها و کپاسیتورها تصفیه و تقویت می‌شود. این روش در برخی از اتصالات الکترونیکی و سیستم‌های اندازه‌گیری استفاده می‌شود.

توجه داشته باشید که هر روش برای کاربردهای خاصی مناسب است و بر اساس نیازهای خود، بهتر است روش مناسب را انتخاب کنید. همچنین، برای پیاده‌سازی این روش‌ها، ممکن است نیاز به استفاده از قطعات الکترونیکی و مدارهای مختلف باشد که بسته به سطح تخصص فنی و منابع موجود، ممکن است نیاز به کمک یک متخصص داشته باشید.
      درود بر شما
      ممنون
      واقعیتش هم علاقه دارم به این بحث و هم مشکل دارم با شبکه برق
      برق منطقه ما معمولا ۱۹۰ ولت هست،زمستان شاید ۵ ولت بیشتر
      اداره برق عملا هیچکاری نمیکنه و میگه ترانس لازمه که نداریم
      استابلایزر گران
      ترانسفورماتور هم گرون در میاد که بدم بپیچن
      گفتم هم به علاقم برسم و هم کاری کرده باشم
      تا حدودی هم با برق و الکترونیک و مدارات اشنایی دارم
      لطفا راهنمایی بفرمایید
      جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۸:۳۷ ۱۴۰۳/۰۳/۲۴.

دیدگاه

درود
        اتفاقا استفاده از ترانس بهترین و کم هزینه ترین راه است. چون جریان مورد نیاز شما بالا است استفاده از منابع سوییچینگ بسیار گران تر تمام میشود. شرکت فاراتل ترانس های متنوعی را در این زمینه دارد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
          درود
          اتفاقا استفاده از ترانس بهترین و کم هزینه ترین راه است. چون جریان مورد نیاز شما بالا است استفاده از منابع سوییچینگ بسیار گران تر تمام میشود. شرکت فاراتل ترانس های متنوعی را در این زمینه دارد.
          ممنونم
          بله درست میفرمایید
          ولی گفتم اگر امکانش باشه،با سوئیچینگ انجام بدم که کمترین نوسان و ضربه رو داشته باشه
          و اتوماتیک باشه(البته اتوماتیک بودنش احتمالا راحتترین قسمتش باشه)
          و در ضمن بهترین روش رو از لحاظ علمی رفته باشم
          لطفا اگر شماتیک یا منبعی دارید بفرمایید

دیدگاه

علاقمندم با روش کلی افزایش ولتاژ ac با روش سوئیچینگ اشنا بشم
            ایا میان ابتدا به dc و سپس دوباره به ac تبدیل میکنند؟
            یا روش دیگری هست

دیدگاه

درود
              خروجی منابع تغذیه ویا تثبیت کننده های ولتاژ و غیره با روش سوییچینگ معمولا شکل موج آنها مربعی و یا شبه سینوسی است و بندرت خروجی سینوسی دارند چون به لحاظ عملی ساخت شکل موج سینوسی بکمک سوییچ های نیمه هادی بسیار مشکل است حالا از توان بالایی که شما نیاز دارید هم بگذریم در نهایت آنچه شما خواهید ساخت با برق شهر تفاوت عمده دارد و این بخصوص در کارکرد موتورها تاثیر زیادی دارد چوت موتورها اصولا برای ولتاژ با شکل موج سینوسی طراحی میشوند نه مربعی . منتا بحال نشنیده امکسی ولتاژ استابیلایزر سویچینگ برای مصارف خانگی یا صنعتی ساخته باشد ، اگر امکان کارکرد مناسب و اقتصادی داشت تا بحال ساخته شده بود.
              ولی به هر حال از نظر تئوری شما باید طرحی شبیه استابیلایزرهای دابل کانورژن انجام دهید یعنی ابتدا برق شهر را یکسو کرده و سپس از این ولتاژ یکسو شده بکمک سوییچ های قدرت ولتاژ متناوب با فرکانس 50 هرتز بسازید که البته همانطور که قبلا ذکر شد شکل موج در اکثر اوقات سینوسی نخواهد بود.

دیدگاه

درود
                خروجی منابع تغذیه ویا تثبیت کننده های ولتاژ و غیره با روش سوییچینگ معمولا شکل موج آنها مربعی و یا شبه سینوسی است و بندرت خروجی سینوسی دارند چون به لحاظ عملی ساخت شکل موج سینوسی بکمک سوییچ های نیمه هادی بسیار مشکل است حالا از توان بالایی که شما نیاز دارید هم بگذریم در نهایت آنچه شما خواهید ساخت با برق شهر تفاوت عمده دارد و این بخصوص در کارکرد موتورها تاثیر زیادی دارد چوت موتورها اصولا برای ولتاژ با شکل موج سینوسی طراحی میشوند نه مربعی . منتا بحال نشنیده امکسی ولتاژ استابیلایزر سویچینگ برای مصارف خانگی یا صنعتی ساخته باشد ، اگر امکان کارکرد مناسب و اقتصادی داشت تا بحال ساخته شده بود.
                ولی به هر حال از نظر تئوری شما باید طرحی شبیه استابیلایزرهای دابل کانورژن انجام دهید یعنی ابتدا برق شهر را یکسو کرده و سپس از این ولتاژ یکسو شده بکمک سوییچ های قدرت ولتاژ متناوب با فرکانس 50 هرتز بسازید که البته همانطور که قبلا ذکر شد شکل موج در اکثر اوقات سینوسی نخواهد بود.
                درود و سپاس
                فکر میکنم استابلایزر پرنیک نوع سوئیچینگ رو طراحی و تولید انبوه داره
                و چیزی که بنده ازش دیدم تصحیح ولتاژ به صورت آنی و غیرقابل حس شدن بود و هیچ تاخیری درش نبود
                ​​ممنون میشم یک نمونه مدار از همین دابل کانورژن که میفرمایید رو قرار بدید
                یا اینکه چطور میشه dc رو به ac تبدیل کرد
                جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۹:۰۰ ۱۴۰۳/۰۳/۲۵.

دیدگاه

درود
                  محصولات پرنیک را دیدم هیچکدام از روش سوییچینگ برای تثبت ولتاژ استفاده نکرده (همانطور که قبلا هم متذکر شدم استفاده از متد سویچینگ برای تثبیت ولتاژ کاری غیر معمول است) .
                  استابلایزرهای دابل کانورژن از شرکتهای معتبر تمامی دارای مدار میکروکنترلر یا میکروپروسسوری هستند حتی با داشتن مدار کامل آن بعلت آنکه در حافظه میکرو کنترلر برنامه ای برای کار کرد صحیح مدار وجود دارد تمامی سازندگان بعلت حفظ اسرار محصولات خود دسترسی به این برنامه را غیر ممکن میکنند لذا غیر قابل تقلید و ساخت هستند.
                  لینک زیر را ببینید:

دیدگاه

درود
                    محصولات پرنیک را دیدم هیچکدام از روش سوییچینگ برای تثبت ولتاژ استفاده نکرده (همانطور که قبلا هم متذکر شدم استفاده از متد سویچینگ برای تثبیت ولتاژ کاری غیر معمول است) .
                    استابلایزرهای دابل کانورژن از شرکتهای معتبر تمامی دارای مدار میکروکنترلر یا میکروپروسسوری هستند حتی با داشتن مدار کامل آن بعلت آنکه در حافظه میکرو کنترلر برنامه ای برای کار کرد صحیح مدار وجود دارد تمامی سازندگان بعلت حفظ اسرار محصولات خود دسترسی به این برنامه را غیر ممکن میکنند لذا غیر قابل تقلید و ساخت هستند.
                    لینک زیر را ببینید:
                    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.scribd.com/document/518258058/A-Simple-5-KVA-to-10-KVA-Automatic-Voltage-Stabilizer-Circuit-Explained-Copy&ved=2ahUKEwiD05m69tyGAxWeUKQEHWNsCesQFnoECBYQ AQ&usg=AOvVaw3fNHIdA3wfGPHN9iB-gW-J
                    درود و سپاس
                    پس پرنیک مدعی هست مدل های XI-10 و XI-14 و چند مدل دیگر سوئیچینگ هستند
                    چون لینک های این مدل ها اکثرا تجاری هست نگذاشتم گفتم شاید خلاف قوانین سایت باشه
                    لینکی هم که زحمت کشیدید ، فکر میکنم یک استابلایزر رله ای ساده باشه
                    قصد بنده اشنایی با روش سوئیچینگ هست
                    جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۷:۵۰ ۱۴۰۳/۰۳/۲۶.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها
                      درود بر دوستان
                      آیا راهی برای افزایش ولتاژ AC با استفاده از روش سوئیچینگ وجود داره؟
                      لطفا دوستان راهنمایی کنند
                      مدار
                      شماتیک
                      ....
                      سلام و درود،
                      در استابلایزر های سویچینگ ، ابتدا برق شهری از فیلتر EMI و PFC عبور میکنه ( البته EMI و PFC اختیاری هستن ) بعد میرسه به پل دیود و خازن های صافی و یکسوسازی میشه.
                      و این ولتاژ یکسوشده به ماسفت های قدرت میره و بعد به ترانس سویچینگ، خروجی ترانس هم دوباره یکسوسازی میشه و از خازن های صافی عبور میکنه، این بخش اکثرا توپولوژی فول بریج هست.
                      بعد ولتاژ میرسه به مدار تبدیل DC به AC سینوسی که شاید بهتر باشه بگم حساس ترین بخش کار هست، که شامل ماسفت های قدرت و مدار نمونه گیر و تصحیح فاز و مدار LC قدرت و... هست، عموما توسط ماسفت های قدرت موج SPWM ایجاد میشه و از LC عبور میکنه و خروجی 220 ولت AC داریم.
                      این چیزی که توضیح دادم عملکرد کلی یک دستگاه استابلایزر سویچینگ هست.
                      البته که در نگاه اول سخت به نظر میرسه، ولی مسلما برای کسی که حاضره در این راه هزینه کنه و وقت بذاره غیر ممکن نیست.
                      ​​​​​
                      ​​​
                      جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۱۰:۱۳ ۱۴۰۳/۰۳/۳۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

سلام و درود،
                        در استابلایزر های سویچینگ ، ابتدا برق شهری از فیلتر EMI و PFC عبور میکنه ( البته EMI و PFC اختیاری هستن ) بعد میرسه به پل دیود و خازن های صافی و یکسوسازی میشه.
                        و این ولتاژ یکسوشده به ماسفت های قدرت میره و بعد به ترانس سویچینگ، خروجی ترانس هم دوباره یکسوسازی میشه و از خازن های صافی عبور میکنه، این بخش اکثرا توپولوژی فول بریج هست.
                        بعد ولتاژ میرسه به مدار تبدیل DC به AC سینوسی که شاید بهتر باشه بگم حساس ترین بخش کار هست، که شامل ماسفت های قدرت و مدار نمونه گیر و تصحیح فاز و مدار LC قدرت و... هست، عموما توسط ماسفت های قدرت موج HSPWM ایجاد میشه و از LC عبور میکنه و خروجی 220 ولت AC داریم.
                        این چیزی که توضیح دادم عملکرد کلی یک دستگاه استابلایزر سویچینگ هست.
                        البته که در نگاه اول سخت به نظر میرسه، ولی مسلما برای کسی که حاضره در این راه هزینه کنه و وقت بذاره غیر ممکن نیست.
                        ​​​​​
                        ​​​
                        درود جناب HS1386 عزیز
                        بسیار ممنونم بسیار ممنونم
                        عملکرد کلی رو توضیح دادید و خیلی زیاد دنبال عملکرد کلی گشتم
                        تنها همین انجمن ، در مورد PFC فقط چیزهایی پیدا کردم و مبهم البته
                        وقت و هزینه به روی چشم
                        بفرمایید لطفا از کجا شروع کنم
                        نمونه شماتیکی چیزی هست ممنون میشم قرار بدید
                        تا حدودی بخش نمونه گیر رو اشنایی دارم
                        ​​​​​​​اما تبدیل DC به AC رو اصلا پیدا نکردم و درست میفرمایید مهمترین بخش کار هست

دیدگاه

درود جناب HS1386 عزیز
                          بسیار ممنونم بسیار ممنونم
                          عملکرد کلی رو توضیح دادید و خیلی زیاد دنبال عملکرد کلی گشتم
                          تنها همین انجمن ، در مورد PFC فقط چیزهایی پیدا کردم و مبهم البته
                          وقت و هزینه به روی چشم
                          بفرمایید لطفا از کجا شروع کنم
                          نمونه شماتیکی چیزی هست ممنون میشم قرار بدید
                          تا حدودی بخش نمونه گیر رو اشنایی دارم
                          اما تبدیل DC به AC رو اصلا پیدا نکردم و درست میفرمایید مهمترین بخش کار هست
                          خواهش میکنم.
                          فقط زمانی بهتون پیشنهاد شروع کار میکنم که مطمئن باشید که میخوایید چنین چیزی بسازید و به نتیجه برسونید، و آماده وقت گذاشتن و هزینه کردن در این راه باشید.
                          برای بخش تبدیل DC به AC سینوسی، میتونید از مدار اینورتر تمام سینوسی با ماژول هایی مثل EGS002 الهام بگیرید، و یا حتی از بخش هاییش استفاده هم کنید!
                          روال کلی تبدیل DC به AC سینوسی به این شکل هست که ولتاژ DC به ماسفت هایی که به شکل پل H بسته میشن اعمال میشه، بعد خروجی به فیلتر LC اعمال میشه و خروجی سینوسی دریافت میشه.
                          به گیت ماسفت ها توسط بخش کنترل، موج SPWM اعمال میشه ، و مدار کنترل هم هر لحظه از خروجی نمونه برداری میکنه و پهنای فرکانس SPWM در لحظه بر اساسش تنظیم میشه تا موج سینوسی در خروجی به شکل پایدار داشته باشیم.
                          موفق باشید.
                          ​​​​​
                          ​​​​​​
                          جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۱۰:۱۳ ۱۴۰۳/۰۳/۳۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

خواهش میکنم.
                            فقط زمانی بهتون پیشنهاد شروع کار میکنم که مطمئن باشید که میخوایید چنین چیزی بسازید و به نتیجه برسونید، و آماده وقت گذاشتن و هزینه کردن در این راه باشید.
                            برای بخش تبدیل DC به AC سینوسی، میتونید از مدار اینورتر تمام سینوسی با ماژول هایی مثل EGS002 الهام بگیرید، و یا حتی از بخش هاییش استفاده هم کنید!
                            روال کلی تبدیل DC به AC سینوسی به این شکل هست که ولتاژ DC به ماسفت هایی که به شکل پل H بسته میشن اعمال میشه، بعد خروجی به فیلتر LC اعمال میشه و خروجی سینوسی دریافت میشه.
                            به گیت ماسفت ها توسط بخش کنترل، موج HSPWM اعمال میشه ، و مدار کنترل هم هر لحظه از خروجی نمونه برداری میکنه و پهنای فرکانس HSPWM در لحظه بر اساسش تنظیم میشه تا موج سینوسی در خروجی به شکل پایدار داشته باشیم.
                            موفق باشید.
                            ​​​​​
                            ​​​​​​
                            درود
                            ممنون
                            از تصمیمم به شروع کار و صرف هزینه و وقت اطمینان دارم
                            در مورد ماژول مطالعه میکنم
                            فقط بفرمایید از کجا شروع کنم
                            ​​​​​​​در صورت لزوم مداری چیزی اگر هست لطف بفرمایید

دیدگاه

درود
                              ممنون
                              از تصمیمم به شروع کار و صرف هزینه و وقت اطمینان دارم
                              در مورد ماژول مطالعه میکنم
                              فقط بفرمایید از کجا شروع کنم
                              در صورت لزوم مداری چیزی اگر هست لطف بفرمایید
                              پیشنهاد میکنم از ساخت اینورتر سینوسی شروع کنید، که آموزش ها و مداراتش در اینترنت کم نیست.
                              بعد بدست آوردن تجربیات و نکات ، مدار تغذیه سویچینگ فول بریج بسازید.
                              ​​​​​​​با انجام دو گام گفته شده، در مورد بخش اول و دوم کار تجربیات مفیدی به دست میارید که براتون مفید خواهد بود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X