اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اتصال هم زمان دو باطری لیتیومی سری شده و جک برق به اردینو همراه با ماسفت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اتصال هم زمان دو باطری لیتیومی سری شده و جک برق به اردینو همراه با ماسفت

سلام یک سوال داشتم. میخوام برد arduino uno r3 با دو باطری لیتیوم یون 18650 3.7 ولت 2000mAh که به صورت سری به هم وصل شدن از طریق پین vin به اردینو متصل کنم ولی یک مشکلی هست ممکن ی موقع اگه کسی حواسش نباشه همزمان فیش برق هم ( که میخوام 12 ولت 2 امپر بهش وصل کنم ) رو متصل کنه و باعث بشه هم زمان هم باطری و هم جک داخل مدار بیوفتن. کسی راه حلی داره؟

ی راه حلی پیدا کردم نمیدونم درسته یا نه میخوام یک ماسفت پی چنل بین باطری ها و جک برق و اردینو قرار بدم. که وقتی برق جک وصل بشه باطری رو از مدار خارج کنه و وقتی جک وصل نیست مجدد به مدار برگرده
    ماسفتی که انتخاب کردم : ماسفت IRF9Z24 نوع P-Channel پکیج TO-220
    و چند ساعتی دبنال نحوه اتصالش بین اردینو و باطری و جک برق گشتم که رسیدم به این جواب هوشمصنوعی:
    To create a circuit where a 12V DC jack disconnects your lithium-ion battery pack (8.4V) when plugged in, you can use a P-channel MOSFET. The MOSFET acts as a switch to isolate the battery from the Arduino's power input when the external 12V supply is connected. Here's a general approach:
    1. Connect the MOSFET:
      • Source to the positive terminal of the battery.
      • Drain to the Arduino's VIN pin.
      • Gate to the positive terminal of the DC jack through a resistor (typically 10kΩ).
    2. Operation:
      • When the DC jack is unplugged, the gate is at the battery voltage, keeping the MOSFET on and allowing current to flow from the battery to the Arduino.
      • When the DC jack is plugged in, the gate voltage is pulled to 12V, which is higher than the battery voltage, turning the MOSFET off and disconnecting the battery.

​یک چندتا ویدیوی دیگه دیدم که از مقاومتایی هم برای ماسفت استفاده کردن که برای اینم به این جواب رسیدم

Yes, resistors are important in this circuit to ensure proper operation and avoid damage. Here’s how you can incorporate them:
    1. Gate Resistor (10kΩ):
      Place a resistor between the gate and the 12V input (positive terminal of the DC jack). This ensures that the MOSFET gate voltage is correctly pulled high when the DC jack is connected, turning the MOSFET off.
    2. Pull-down Resistor (100kΩ or similar):
      Add a pull-down resistor between the gate and the source of the MOSFET. This ensures that the gate voltage is pulled to the source voltage (battery positive) when the DC jack is unplugged, turning the MOSFET on.
    3. Optional Current-Limiting Resistor (10Ω to 100Ω):
      Place a small resistor in series with the gate to limit inrush current when switching. This helps protect the MOSFET from gate charging spikes.
    Summary of Resistor Placement:
    • 10kΩ between the gate and the DC jack positive terminal.
    • 100kΩ between the gate and the battery positive terminal (source).
    • Optional: 10Ω in series with the gate.

These resistors improve circuit reliability and ensure the MOSFET switches properly.

به نظرتون جوابا درسته؟ و میتونم این کار رو بدون اسیب به اردینو انجام بدم؟

یک سوال دیگه ایا سرعت ماسفت به اندازه ای هست که ولتاژ باطری و جک به اردینو اعمال نشه و نسوزه؟

این دو تا شماتیک را ببینید:
    https://s32.picofile.com/file/8480927384/ESP32_S3_LCD_Driver_Board_Sch.pdf.html

دقیقا همین کار را انجام داده ولی به نظرم در نحوه اتصال ماسفت متفاوته.
    1. Connect the MOSFET:
      • Source to the positive terminal of the battery.
      • Drain to the Arduino's VIN pin.
      • Gate to the positive terminal of the DC jack through a resistor (typically 10kΩ).
    طبق شماتیک ها فکر کنم درستش این باشه که + باتری را به درین ماسفت و سورس را به vin متصل کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط behnam18 نمایش پست ها
      این دو تا شماتیک را ببینید:
      https://s32.picofile.com/file/8480927384/ESP32_S3_LCD_Driver_Board_Sch.pdf.html

دقیقا همین کار را انجام داده ولی به نظرم در نحوه اتصال ماسفت متفاوته.

طبق شماتیک ها فکر کنم درستش این باشه که + باتری را به درین ماسفت و سورس را به vin متصل کنید.
      سلام
      بعد اینکه اون سوال رو پرسیدم به ی مشکل دیگه برخوردم
      فهمیدم کاهش ولتاژ باطری ها حین استفاده میتونه مشکل ساز باشه و مثلا اگه ولتاژشون به 7 ولت یا 6 رسیده باشه و بعد جک 12 ولتی رو بزنیم به اردینو باعث درست کار نکردن ماسفت میشه
      اگه اشتباه نکنم طبق دیتاشیت این ماسفت ولتاژ گیت به سورسش حداقل 2 تا حداکثر 4 ولته.
      و با اداپتور 12 ولتی که به جک وصله نهایت تا موقعی ولتاژ باطری بین 8 تا 8.4 ولته میتونم ماسفت رو فعال کنم.
      میتونم اداپتور 10 ولت بهش وصل کنم که محدود کارکردش رو بیشتر کنم ولی این دفع برعکس شد از 8.0 تا 8.4 ولت باطری ماسفت کار نمیکنه.

ی راه حل دیگه پیدا کردم که استفاده از ترانزیستور bjt pnp ولی تا الان ترانزیستوری پیدا نکردم که بدرد اداپتور 10 ولت و باطری 8.4 ولت بخوره ( بیس به امیترش 5 ولت باشه )
      و حداقل جریان یک امپر رو تحمل کنه. و اینکه اگه به جای ماسفت قبلی ترانزیستور بزارم میدونید اتصالاش به چه شکلی میشه؟

این ترانزیستور رو پیدا کردم به نظرتون مناسبه؟ به بیسش ده ولت یک امپر بدم و امیتر و بیس ازشون 8.4 ولت یک امپر رد بشه
      ترانزیستور قدرت TIP42C نوع PNP پکیج TO-220
      جدیدترین ویرایش توسط hossein rz; ۲۰:۰۰ ۱۴۰۳/۰۹/۰۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hossein rz نمایش پست ها

سلام
        فهمیدم کاهش ولتاژ باطری ها حین استفاده میتونه مشکل ساز باشه و مثلا اگه ولتاژشون به 7 ولت یا 6 رسیده باشه و بعد جک 12 ولتی رو بزنیم به اردینو باعث درست کار نکردن ماسفت میشه
        اگه اشتباه نکنم طبق دیتاشیت این ماسفت ولتاژ گیت به سورسش حداقل 2 تا حداکثر 4 ولته.
        و با اداپتور 12 ولتی که به جک وصله نهایت تا موقعی ولتاژ باطری بین 8 تا 8.4 ولته میتونم ماسفت رو فعال کنم.
        میتونم اداپتور 10 ولت بهش وصل کنم که محدود کارکردش رو بیشتر کنم ولی این دفع برعکس شد از 8.0 تا 8.4 ولت باطری ماسفت کار نمیکنه.

ی راه حل دیگه پیدا کردم که استفاده از ترانزیستور bjt pnp ولی تا الان ترانزیستوری پیدا نکردم که بدرد اداپتور 10 ولت و باطری 8.4 ولت بخوره ( بیس به امیترش 5 ولت باشه )
        و حداقل جریان یک امپر رو تحمل کنه. و اینکه اگه به جای ماسفت قبلی ترانزیستور بزارم میدونید اتصالاش به چه شکلی میشه؟

این ترانزیستور رو پیدا کردم به نظرتون مناسبه؟ به بیسش ده ولت یک امپر بدم و امیتر و بیس ازشون 8.4 ولت یک امپر رد بشه
        الان دقت کردم چیزی که تو پست قبلی گفتم فکر کنم اشتباه هست و همون توضیحات AI درسته ( اون شماتیک که فرستادم باید مربوط به محافظت پلاریته معکوس باتری باشه نه سوییچ بین دو تا تغذیه)
        و موردی که فرمودید برای ماسفت IRF9Z24 ​ولتاژ threshold هست که بازه ش را مشخص کرده که خب با افت ولتاژ باتری مشکلی پیش نمیاد ( با همون اتصالاتی که خودتون در پست اول گفتید ) . ولتاژ آداپتورتون که همیشه 12 هست، وقتی آداپتور متصل نباشه گیت pull down هست و ماسفت روشنه و تغذیه با باتری انجام میشه. وقتی هم آداپتور را بزنید ولتاژ Vgs همیشه مثبته و ماسفت خاموش میشه.هر چقدر هم ولتاژ باتری شما کمتر بشه این اختلاف ولتاژ گیت-سورس بزرگتر میشه پس مشکلی نیست.( اگر اشتباه میکنم دوستان اصلاح بفرمایند)
        فقط به نظرم باید یک دیود بین گیت و درین ماسفت بذارید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hossein rz نمایش پست ها

سلام

با سلام ،
          سری کردن یک دیود شاتکی ساده با باتری ها ساده ترین راه حل ممکن هست.
          نیازی به ماسفت و ... هم ندارید !

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X