اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

معرفی نرم افزار های میکروکنترلرهای STM !

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : معرفی نرم افزار های میکروکنترلرهای STM !

سلام
    با عرض تسلیت عبادات و عزاداریتون قبول
    بله ide خوبیه و بی درد سر نصب میشه
    فقط یه چند تا نکته دربارش باید بگم یکی تنظیمات خروجی hex هست و کتابخانه stdio.h
    امام مهدی(عج): اگر شیعیان ما ، که خداوند طاعتشان دهد. در عهد ما وفادار و همدل بودند، هرگز دیدار ما (ظهور) به تاخیر نمی افتاد.(کدام عهد ؟)

دیدگاه

در این تاپیک قرار میدم
      سلام یه اموزش ساده برای بچه ها میذارم شاید مفید باشه (برای سلامتی و تعجیل در ظهور امام زمان (عج) صلوات بفرستید) بخش اول (معرفی نرم افزار ها) این اموزش با کامپایلر atolic True Studio هست که میتونید از لینک زیر دانلود کنید . این کامپایلر بصورت رایگان (lite) هم عرضه میشه که من از رایگان استفاده میکنم و فرقش با پولیش اینه که یسری
      امام مهدی(عج): اگر شیعیان ما ، که خداوند طاعتشان دهد. در عهد ما وفادار و همدل بودند، هرگز دیدار ما (ظهور) به تاخیر نمی افتاد.(کدام عهد ؟)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi8866 نمایش پست ها
        سلام
        من قبلا EmBitz رو دیده بودم , الان چون کتابخانه ها داره بسمت استفاده از کتابخانه های ساخته شده با نرم افزار stm32cubemx میره باید از کامپایلر های استفاده بشه که خود این نرم افزار براش خروجی میده . شما اگه دقت کنید کدهای برای کامپایلرهای keil 4 , keil5 , IAR , True Studio , system work bench رو خروجی میده
        keil و iAR که برای همه مشخصه کامپایلرهای خوبین (البته محیط خشک وسردی دارن) ولی true studio هم پولی هست و کامپایلر خوبیه فقط ورژن lite رایگانه ومحدودیت کد برای هیچ یک از میکروکنترلر هارو نداره (بالاخره به اندازه ای قابل قبول هست که جز 4 کامپایلر قرار دادن که براش کتابخونه hal رو خروجی میده), اما system work bench هم که برای خود st هست رو من چندباری باهاش برنامه نوشتم متاسفانه باگ داره
        coocox رو اگه باگهاش رو برطرف کنن یخورده رنگ ورخشو عوض کنن که جذاب تر بشه خوبه
        استیل و رنگ و محیط یه کامپایلر تاثیر بسزایی در برنامه نویسی داره بعضی از کامپالرها بدلیل نداشتن محیط زیبا ادمو خسته میکنن

شاید این سئوال پیش بیاد که چرا از true studio استفاده میکنم ,دلیلش بخاطر احکام شرعی استفاده از کرک و همچنین نرم افزارهای مربوطه هست که من خیلی مقید هستم (چونکه خودم رو جای طرف میذارم میبینم که مثلا چقدر هزینه کنم وچند 100 نفر کارکنن بیام کامپایلری عرضه کنم بعد بیان مفتی استفاده کنن خدایی بده)البته همین الان از حالت دمو 32 کیلوبایت در کامپایلر keil ,IAR استفاده میکنم البته keil برای سری cortex m0 رایگانه و با وارد کردنسریال که خود keil میده میتونی کاملا از سری cortex m0 استفاده کنی
        سلام
        شرمنده که دیر جواب دادم:
        قصد دخالت ندارم اما این موضوع رو جواب دادم چون فکر می کنم حق EmBitz داره خورده میشه
        1- دلیلی نداره که اگه نرم افزار stm32cubemx برای EmBitz خروجی نمی ده نمیشه از اون استفاده کرد. HAl یکسری(حدوداٌ ) ماکرو هست که برای راحتی کارکرد با میکروهاست و با زبان سی و اختصاص به هیچ محیط خاصی نداره!
        شما به راحتی می تونید از خروجی true studio برای embitz استفاده کنید:
        کد:
        [COLOR=#333333][FONT=&quot]I prefer setting it up this way.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=&quot]1. create new STM32 project for your cpu. Unclick 'use Std Perip drivers'[/FONT][/COLOR]
        [COLOR=#333333][FONT=&quot]2. remove all files in Project Manager[/FONT][/COLOR]
        [COLOR=#333333][FONT=&quot]3. physically move file startup_stm32xxxx.S from Src to project Root.[/FONT][/COLOR]
        [COLOR=#333333][FONT=&quot]4. delete all folders in project.[/FONT][/COLOR]
        [COLOR=#333333][FONT=&quot]5. Use CubeMX to generate Code use same directory as E::B project.[/FONT][/COLOR]
        [COLOR=#333333][FONT=&quot]6. add files recursively , make sure you unclick .../../Templates/../startup_stm32xxxx.s[/FONT][/COLOR]
        [COLOR=#333333][FONT=&quot]7. add Compiler #defines for your cpu e.g. stm32f407xx. Remove define _FPU_USED. Build it.[/FONT][/COLOR]
        منبع:
        کد:
        http://www.emblocks.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=376&sid=b895aadde55d6c553902fad002dc67ce
        البته مورد 7 برای من نیاز نشد و با انجام6 مرحله بالا از کتابخونه hal بهره مند شدم.
        التبه اینم بگم که شما می تونید از روش های دیگه هم اینکار رو بکنید...
        2- true stodio اونجوری که بوش میاد مشتق از ایکلیپس هست با بهینه سازی هایی !!!
        اولا: برپایه جاوا است که اساسا سنگینه و اینو به وضوح میشه تو فیلم های مربوط به آموزش شما هم دید. البته اگه یه مدت از نصب بگذره که فکر کنم بدتر هم بشه. من با coide این مسئله رو دیدم ...
        دوما: حجم سنگین برنامه (800 مگ) در مقابل (50 مگ) برنامه embitz خیلی زیاده!
        سوما: موردی که تو coide دیدم شاید توی true studio هم باشه تک پروژه بودن اونه که در مقابل embitz از لحاظ تئوری بی نهایت پروژه باز رو پشتیبانی میکنه.
        نهایتا: کلا از جاوا خوشم نمیاد.
        3- محیط برنامه نویسی شاد می خواید Sublime text 3 که یه جورایی رایگان هم هست.
        4-بابای خدا بیامرز جاوا یعنی شرکت سان از اولین شرکت هایی بود که ایران رو مورد تحریم قرار داد و الان بابای جدیدش هم ادامه می ده (شاید مشکل شرعی داشته باشه!!! به هر حال دارین قوانین ایالات متحده رو نقض می کنید!!!!)

دیدگاه

سلام
          ممنون که پاسخ دادین ولی یخورده تهاجمی پاسخ دادین
          1- بله کتابخانه HAL اختصاصی نیست , بیشتر برای سهولت کار و اتلاف وقت وغیره ......و همچنین ساختن پروژه بصورت اماده برای کامپایلره خاص خودشه و همینطور سهولت در نصب کتابخانه ها در پروژه هستش وگرنه بله شما میتونی تومحیط دیگه ای بکارگیری کنی
          درباره import کردن بله طبق ادرسی که داده این ویژه گی روداره که البته اگه اشتباه نکنم coocox هم قابلیت import کتابخانه HAL رو داشت.
          2-بله بر پایه اکلیپس هست
          اولا- نخیر کند نیست این بخاطر نرم افزاری هست که باهاش از دسکتاپ فیلمبرداری میکنم(در بخش فیلم کار با نرم افزار stm32cubemx این کندی رو هم میتونید ببینید)
          دوما- خب معلومه با 2600 دیواس و 1500 سمپل و همچنین داشتن تمام کتابخانه های کاربردی همراه خودش باید و به علاوه ویژه گی هایی از قبیل سمیلاتور وcpu انالیزر و غیره... که توتوضیحاتش داده باید سنگین باشه
          سوما- رو باید بررسی کنم
          نهایتا- یجورایی هم نظرم با شما
          3- خب بلاخره هر نرم افزاری ویژه گی هایی داره (البته کار باهش رو شما باید بگی یعنی ابزار های مورد نیازش چه میخواد چجوری میشه ازش خروجی گرفت رو اموزش بدی)
          4-در باب قوانین ایالات متحده هم باید بگم نخیر در اسلام اموال کشور هایی کفار حربی قابل استفاده هست و طبق حکم مرجع کشور های انگلیس و امریکا و رژیم صهیونیستی هم جز این کشورها بحساب میان , بعلاوه کشور ثانی بغیر این 3 کشور که مشارکت در کار بااین کشورها رو دارن ومالیات به این کشورها میدن هم جز اونا حساب میشن

دیدگاه

سلام
            بازم دیر شد. البته زودتر دیده بودم اما وقت نشد جواب بدم.
            شرمنده قصد ناراحت کردن کسی رو نداشتم اما دیدم حق EmBitz داره ضایع میشه.
            Sublime به تنهایی یه ویرایشگر کد هست که از شیوه نامه( syntax) های زبان زیادی رو پشتیبانی میکنه (بیشتر منظور رنگی کردن کد و توچینی خطوط هست.
            اما ویژگی از قبیل سبک بودن و میانبرها جالب اونو شاخص کرده:
            پیشنهاد می کنم یه سر به سایتشون بزنید:

اینجا هم به فارسی توضیح داده:
            کد:
            http://farnabaz.ir/sublime-text-3/
            اینم یه لیستی از کلید میلنبرهاش:

کد:
            https://scotch.io/bar-talk/sublime-text-keyboard-shortcuts
            چون قابل تنظیم هست خیلی ها اونو برای محیط مختلف سازگار می کنند من جمله سایتی که معرفی کردم اومده از پلاگین هاش برای stm32 استفاده کرده:
            کد:
            http://developers-club.com/posts/270789/
            شما اگه موضوع اخیر هم نخاین می تونین مثلا فایل main برنامه یا هرچی دیگه رو با سابلیم ویرایش کنید و خروجی رو با نرم افزار اصلی مثلا true studio کامپایل کنید . هیچ تداخلی با هم ندارن!
            اما:
            true studio:
            برای تست دانلود و نصب کردم و یکسری سوال برام پیش اومد:
            ا- مثال هاشو من ندیدم حداقل انتظار coide رو داشتم.
            2- ظاهرا توی مدل پولی می تونه همزمان چند دیباگ رو انجام بده اما تو رایگان نه! پس چند پروژه ای نیست.

دیدگاه

سلام
              ببخشید وسط بحثتون یه بحث جدید باز میکنم
              من یه کامپایلر نیاز دارم که کد اسمبلی خروجی رو هم به ما بده.
              چه کامپایلرهایی این کار رو انجام میدن؟
              ممنون
              [آموزشی] کنترل رله با پیامک توسط sim800l
              [آموزشی] راه اندازی سنسورهای DHT11 و DHT22 با کدویژن
              [آموزشی] مدار عملی اتصال میکروفن خازنی به میکروکنترلر
              [آموزشی] آموزش نحوه راه اندازی میکروهای fmd
              صفحه اینستاگرام : ecdco_ir

دیدگاه

سلام میشه اموزشای stmcubeبرای راه اندازی ال سی دی کاراکتری رو بگیید

دیدگاه

سلام
                  شما از visual gdb استفاده میکنید؟
                  میشه یکم بیشتر توضیح بدید شروع کار به چه صورت باشه
                  اگه از ویژوال است دیو بشه استفاده کرد که دیگه بحث تمومه

دیدگاه

سلام.
                    من از tru studoi استفاده کردم . البته زیادبهش آشنا نیستم ولی یه سری خصوصیات جالب داره :
                    1- به سفارش شرکت st هست.
                    2- کاملا رایگانه و درد سر محدودیت حجم فلش و کرک و غیره رو نداره .....
                    3- از بردهای stm مثل دیسکاوری پشتیبانی میکنه . توی هلپ نوشته بود با انتخاب برد به جای میکرو میتونید امکاناتش رو راحت تر به کار بگیرید.
                    4 مستقیم با پروگرامر stlink( همون ارزون قیمته ) میتونید دیباگ کنیدبا همون پروگرام هم میکنه .
                    ولی یه سری هم معایب داره :
                    1 - اینکه حجمش خیلی زیاده ( حدود 1 گیگ)
                    2-به طو پیشفرض فایل هگز رو تولید نمیکنه ( باید برید توی تنظیمات و فعالش کنید)
                    3- منبع فارسی براش اصلا نیست.

دیدگاه

واقعا میشه با نرم افزار های قدرتمند مثل vs2017 کد های STM32 زد؟؟؟...
                      بطوری که بشه همونجا بیلدکرد.
                      اگه کسی بله یه توضیحی ، یا سر نخی بده ممنون میشیم.
                      با تشکر.
                      راستی نرم افزار STM visual state هم به نظرم نرم افزار خیلی خوبیه که با اون میشه با کشیدن استیت ماشین، برنامه نویسی کرد و حتی استیت ماشین رو به صورت کاملا گرافیکی دیباگ کرد.که متاسفانه این نرم افزار کرک شده اش نیست و باید خریداری بشه

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

با تشکر.
                      راستی نرم افزار STM visual state هم به نظرم نرم افزار خیلی خوبیه که با اون میشه با کشیدن استیت ماشین، برنامه نویسی کرد و حتی استیت ماشین رو به صورت کاملا گرافیکی دیباگ کرد.که متاسفانه این نرم افزار کرک شده اش نیست و باید خریداری بشه

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

با تشکر.
                      من خدا را دارم ، کوله بارم بر دوش ، سفری میباید ، سفری تا ته تنهایی محض ، هرکجا لرزیدی ، از سفر ترسیدی ، فقط آهسته بگو : من خدا را دارم.

پاسخ به سوالات درس مدارات منطقی
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=96902.0

دیدگاه

سلام دوستان
                        قبل از هر چیز تشکر کنم از ECA و همه دوستانی که با حضورشون و شرکت در گفتگوها زمینه یادگیری و توسعه دانش الکترونیک مخصوصا برنامه نویسی رو برای افراد فراهم میکنن.
                        3 سالی هست که میخوام کار با میکروهای STM رو شروع کنم اما هم فرصت نکردم و هم به خاطر کارم با میکروها و ماژول های شرکت Silicon Labs سر و کله میزنم و از طرفی هر وقت خواستم STM رو شروع کنم توی انتخاب IDE و کامپایلر گیر کردم.
                        خواستم خواهش کنم در مورد انتخاب کامپایلر و IDE راهنمایی کنید. از این نظر که کدومش بیشتر بین افرادی که در ایران کار میکنن رایج هست (به غیر از Keil ) مزایا و معایبشون چیه و اگر تجربه شخصی از سوییچ کردن از یه کامپایلر به یک کامپایلر دیگه در برنامه نویسی STM داشتید لطفا بگید.
                        یه چیزایی از STM32CubeIDE و همینطور TrueStudio شنیدم و خوندم. اما ترجیح میدم به خاطر منابع یادگیری و تجربه افراد حرفه ای از نظر شما عزیزان هم استفاده کنم. شایدبهتره از ابتدا هم رنگ جماعت بشم تا حداقل سریع تر این مسیر رو طی کنم.
                        الان هم بنا به نیازی که دارم تا با STM8 کار کنم با IAR کار کردم، لطفا اگر تجربه ای در مورد کار با IDE و کامپایلرهای STM8 هم دارید بفرمایید.
                        منتظر نظرات و راهنمایی شما هستم.
                        ممنون

دیدگاه

بنده تست نکردم که کدبلاکس واسه STM32 که پشتیبانی میکنه یا نه واسه AVR که حرف نداره ولی محیط کدبلاکس واقعا زیبا سریع و بی نظیره و سبک هست.
                          ایا کسی تست کرده که در ورژن ۲۰.۳ میشه کد نوشت واسه جنادب STM?
                          اگه کسی از دوستان توضیحی بدن ممنون میشم.

دیدگاه

با سلام و خسته نباشید ،
                            بنده از ادیتور VS Code با پلاگین Em-IDE برای برنامه نویسی میکروکنترلر ها استفاده میکنم.
                            طبیعتا VS Code بخاطر مزایایی که داره ( رابط کاربری جذاب ،سریع ، انعطاف پذیر و نسبتا کم حجم بودن ) در سراسر دنیا محبوبیت بالایی داره.
                            استفاده از پلاگین Em-IDE برای برقرار کردن ارتباط بین VS Code و کامپایلر هست ، به طوری که کافی هست کامپایلر میکروکنترلر مورد نظر روی کامپیوتر نصب باشه تا
                            به راحتی و بدون دردسر بشه برنامه نویسی رو در محیط VS Code انجام داد.
                            با این روش میتونید میکروکنترلر های معمول و پرکاربرد ( 8051, STM8,AVR,PIC ,STM32 و...) رو بدون نیاز به MakeFile و امثالش برنامه نویسی کنید.
                            ​​​​​لازم به ذکر هست که افزونه گفته شده ( Em-IDE ) از کامپایلر های AVR-GCC ,ARM-GCC , SDCC پشتیبانی میکنه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X