اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

برنامه های کمکی در یادگیری یا یادسپاری در لینوکس و البته ویندوز

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    برنامه های کمکی در یادگیری یا یادسپاری در لینوکس و البته ویندوز

    برنامهٔ اول Anki

    از خصوصیات رسمی این برنامه:
    * قابلیت کار در همه جا هست یعنی روی کامپیوتر و موبایل و آنلاین.....ظاهرا یه نسخه فلش و یه جاوا داره که فلش سریع تر هست ولی خوب من توی یه بررسی کوتاه ندیدم....بهرحال این نکته رو هم خاطرنشان باید کرد که استفاده از نسخه موبایلش ظاهرا به خاطر اینکه شما باید آنلاین ازش استفاده کنی یعنی احتمالا باید با دیتابیس خودتون که به شکل آنلاین دارین استفاده میکنه و این خوب یه کم هزینه داره ولی همیشه در دسترس هست.
    * قابلیت هماهنگ سازی کارتها رو هم داره
    * قابلیت به اشتراک گذاری deck ها که یه مجموعه کارت هست رو داره و از کارتهای دیگران هم میتونین استفاده کنین
    * از الگوریتم SuperMemo SM2 استفاده میکنه
    * کارتها انعطاف پذیر هستند از تصویر و صوت هم میتونین استفاده کنین که به طور کامل ساپورت میشه
    * ظاهرا پلاگین های زیادی داره
    * سرعتش هم اینجور که ادعا کرده بهینه است و حتی با بالای صدهزار کارت هم مشکل نداره من تازه باهاش کمی ور رفتم سرعتش خوبه
    * از همه مهمتر متن باز هست و البته رایگان هم هست اینترفیسش هم از QT استفاده کرده و کلا اینترفیسش ساده و زیباست. به شکل مناسبی المانها چیده شدن و واسه تازه کار هم ساده ست.


    خوب راجع به الگوریتم supermemo تا اینجا که دستگیرم شده با سیستم لایتنر متفاوت هست به این شکل هست که شما یه آیتم رو که میخونین بر اساس سه درجه بندی ساده/خوب/سخت یه فاصله زمانی رو واسه مرور نسبت میده و این فاصله زمانی در ابتدا توی رنج خاصی به نظر تصادفی میاد.بعد کم کم با توجه به شاخصهائی که هست مثل e-factor و... هر بار محاسبه میشه فکر کنم از شبکه عصبی هم استفاده شده بهرحال این الگوریتم اینطور که مدعی هست به کل فرآیند یادگیری کمک میکنه اونم در بهینه ترین زمان.... ولی نکته ش اینه که بهتره که آیتم ها خلاصه باشند تا سیستم کارآ باشه کلا از الگوریتمش خوشم نیومد به نظرم انطعاف پذیریش نسبت به مواد مختلف و سنین مختلف خوب نیست و کلا در مقابل فاصله افتادن هم مقاوم نیست گاهی اوقات هم یه مطلب باید مثلا ۸ ساعت دیگه مرور بشه این چندان خوب نیست چون اونوقت مممکنه کامپیوتر خاموش باشه هرچند چند ساعت اینور و اونور چیزی نمیشه ولی کلا این روش رو نپسندیدم شایدبه خاطر آشنائی با روش معمول لایتنر بوده... ضمن اینکه من خودم ازین روشها بیشتر واسه لغات انگلیسی اونم توی جمله استفاده میکنم و گاهی هم یه فاصله می افته ....ولی کلا فردی به اسم وزنیاک که لهستانی هست (لایتنر هم فکر کنم لهستانی بود...) کارهای اولیه رو روی این روش انجام داده و کلا روش نوینی هست نسبت به کارهای قدیمی تر لایتنر بهرحال باید بگم که این روش به لحاظ عملی بهتر هست.
    این برنامه قابلیت import از چند نوع فایل برنامه دیگه و همچنین فایلهای csv رو هم داره....
    یه خاصیت دیگه توی این برنامه قابلیت عکس کردن کارتهاست یعنی پاسخ بشه سوال و بلعکس این توی لغتها مهمه مثلا وقتی معنی یه لغت به حافظه سپرده شد حالا برعکسش باعث میشه که اون لغت بهتر توی زبان جابیافته در واقع حالت اول بیشتر واسه خواندن و شنیدن به درد میخوره ولی حالت عکسش توی نوشتن و گفتن کمک میکنه چون شما وقتی فقط معنی یه لغت رو میدونید اونم اگر ببینید توی نوشتن و صحبت کردن احتمالا به کارش نمی برید.
    یه حاصیت دیگه خیلی اتفاق میآ‌افته که فرد مثلا تعطیلات میره (البته میشه توی تعطیلات هم روی موبایل یا آنلاین ادامه داد) یا چند روز اصلا با برنامه کار نمیکنه یا ... خوب توی این جور برنامه ها مشکلی که پیش میاد اینه که بعد از مثلا ۱ هفته فاصله فرد با تعداد زیادی کارت مواجه میشه که باید مرور بشن این برنامه این قابلیت رو داره که شما کل سیستم رو فریز کنین تا بعد از یه هفته که بر میگردین دقیقا از همون جا شروع کنین البته به لحاظ روانشناختی کامپیوتر رو میشه فریز کرد ولی مغز آدمو...
    این برنامه همچنین از سیستم tagging برای طبقه بندی کارتها استفاده میکنه درست مثل بوکمارکهای گوگل و سیستم های مشابه که از جهتی ساده و کاراست.
    خاصیت سنکروه هم خیلی بدرد بخور هست مثلا شما یه کارت رو آنلاین توی مسافرت ساختین حالا وقتی روی کامپیوتر برنامه رو سنکرون میکنین اون تغییرات خودبه خود اعمال میشه و بلعکس نسخه آنلاین شما هم میتونه با کلاینت محلی هماهنگ بشه من واسه اینکار مشکلی که داشتم این بود که میخواست که برنامه پگرید بشه واسه همین پی اش رو نگرفتم. ضمنا به خاطر مشکل هاست سایت و اینکه رایگان هست در مورد محتوای چند رسانه ای فقط با پرداخت حق ماهیانه حدود ۵ دلار این قابلیت فعال میشه و واسه کاربر عادی امکان هماهنگ سازی محتوای مولتی مدیا وجود نداره.
    برنامه واسه پخش مدیا از mplayer استفاده میکنه که با توجه به تنظیم پذیری mplayer کاملا قابل تنظیم هست مثلا میتونین کتابخانه مربوط به mp3آ‌ که libmad هست رو عوض کنید و ....
    برنامه رو میشه روی فلش-دیسک به شکل portable اجرا کرد روی چند جور موبایل هم نصب میشه ولی نسخه جاوا یا سیمبیان نداره...
    واسه فرمولها باید latex داشته باشین توی ساختن کارتها هم میتونین از latex استفاده کنین حتی قابلیت ضبط صدا هم وجود داره.
    توی لغتها راحت میشه کپی پیست کرد به خصوص از جهت فونتیک ... فونتیک دیکشنری stardict رو راحت میشه کپی کرد کلا utf-8 و ... رو ساپورت میکنه
    این برنامه نسخه ویندوزی هم داره
    یکی از مزایای این برنامه اینه که شما هم روی PC و هم موبایل (البته محدود هست) و هم آنلاین به کارتهاتون دسترسی دارین که این امکان جالبی هست که در برنامه های دیگه نیست.

    =================================

    برنامه بعدی Granule هست که اصلا ازش خوشم نیومد خیلی ساده هست و طراحی اش چندان خوب نیست مثلا مدتی طول کشید که ببینم چه طور میشه یه کارت رو ادیت کرد ولی کار میکنه و خیلی هم سبک هست بهرحال هنوز جای کار داره و برنامهٔ یکدستی نیست برخی امکانات پیشرفته مثل قرار دادن عکس و صوت رو به شکل خوبی داره ولی ازون ور توی import عکس مشکل داره یا اپشنهای متنوعتری نسبت به بقیهٔ برنامه ها واسه طبقه بندی نوع پاسخ (۶ نوع) داره ولی سیستم مورد استفاده این برنامه چندان جالب به نظر نمیاد یا امکان معکوس کردن کارتها رو داره و... از طرفی به خاطر اینکه کامل با گنوم مچ هست و از GTK استفاده کرده مسئلهٔ فارسی و ... درش خوب پیاده میشه ولی کلا برنامه ای در سطح بقیه نیست در کل برنامه رو نپسندیدم.
    ورژن مورد استفاده از ۱.۴ هست.
    =================================

    برنامه pauker و minipauker
    ورژن مورد استفاده ۱.۸

    شاید بهتر باشه حرف اول رو آخر بزنم یکی از ویژگی های خاص این برنامه همون minipauker هست که تحت جاوا است یعنی یک فایل jar که روی طیف وسیعی از گوشی های همراه نصب میشه هر چند این ایده کلا ایدهٔ جدیدی نیست ولی امکان استفاده از برنامهآ‌ٔ jar یه مزیت خاص یعنی فراگیری هست و شاید بشه گفت نکتهٔ هم منفی و هم مثبت این برنامه اینه که نسخهٔ pc برنامه\ هم تحت جاواست یعنی jar هست. نظر خود من اینه که جنبهٔ مثبت این قضیه بیشتره ولی بهرحال این مسئله باعث میشه که شما یکم امکانات محیطی سیستم عامل خودتون رو از دست بدین و به ماشین جاوا وابسته بشین مثلا دیگه نمیتونین از مزایای کتابخونه های پیشرفته GUI مثل کتابخانه های KDE و Gnome به لحاظ بصری استفاده کنین و گاها باید از محیطی نسبتا خشک تر استفاده کنین البته اینترفیسش در حد همون ویندوز XP و محیطهای معمولش یا Gnome هست در مقام مقایسه گفتم تا حدی هم سلیقه ای هست دوم اینکه این برنامه خوب بومی سازی نشده با اینکه امکان راست به چپ داره ولی مجبور میشین که متن فارسی رو خارج از برنامه بنویسین و کپی-پیست کنین اما مستقیم نمیتونه با کیبورد فارسی تون ارتباط برقرار کنه..شاید با سروکله زدن با کلاینت جاوای سیستمتون بتونین ولی کلا همین راه کپی-پیست راحتتره. گاهی اوقات اینچنین مشکلها به خاطر فونت هست که لبته محل تغییرشو پیدا نکردم توی تنظیماتش نبود. یکی از مزایای جاوائی بودنش اینه که مستقل از پلتفرم هست و بنابراین روی ویندوز و لینوکس و همراه و ... میشه راحت نصب کرد.
    ازینا که بگذریم این برنامه خیلی خوب طراحی شده کلا برنامهٔ خوبیه.....کارتها خوب دسته بندی میشن و همون سیستم فلاش کارت ساده رو به شکل پیشرفته تری استفاده میکنه یه فرآیند مخصوص یادگیری کارتها داره...کلا حافظهٔ شما رو به سه بخش اصلی حافظهٔآ‌ فوق العاده کوتاه مدت (۱۰ ثانیه) ... حافظه کوتاه مدت.... و تعداد قابل تنظیمی حافظه های بلند مدت تقسیم میکنه و یه فضا هم با دسته بندی کارتهای یادگرفته شده و یادگرفته نشده داره عوض تعیین زمان هر کارت که به شکل سه پشنی در anki بود (که اون برنامه اساسا سیستم فرق داشت) در اینجا این کار رو با فرمول نمائی زیر انجام میده:
    validity = exp(batchnumber-1)
    کلا سیستم خوبی داره و اینکه میتونین با نسخهٔآ‌ موبایلی برنامه هم ارتباط برقرار کنین جالب هست و خیلی مفید هست البته این مسئله برنامه روی موبایل هم بستگی به فرد و شرایطش داره که این مسئله چقدر اهمیت داشته باشه من این رو تست کردم و به خوبی کار کرد البته امکان استفاده از ویرایش فلش کارتها یا اضافه کردنش و به طور مستقل از نسخهٔآ‌ موبایل وجود داره ولی من امتحانش نکردم
    این برنامه علاوه بر کار نوع فایلهای مخصوص خود برنامه که بر اساس XML هست میتونه از فرمت نسبتا ساده تر CSV هم استفاده کنه امکان انتخاب نوع اندکینگ هم وجود داره.
    یه امکان مهم به نظر من همین امکان برعکس کردن کارتها است که واسه لغتها مهم هست که در این برنامه هم وجود داره این برنامه همینطور امکان به اشتراک گذاری هم دارین
    همینطور واسه اینکه به ترتیب کارتهائی که با هم مرور میشن عادت نکنین امکان shuffleآ‌ کردن داره تا ترتیب رندم بگیرند.
    یه امکان دیگه اینه که میشه اون زمانهای مربوط به دسته بندی حافظه فوق العاده کوتاه مدت و کوتاه مدت رو کاملا دستکاری کنید و بر حسب توانائی خودتون تنظیمش کنید این امکان خوبی هست که درین برنامه وجود داره.
    نصب پلاگین در صورتیکه NetBeans رو داشته باشین ممکنه سرعت و لود برنامه کاملا خوبه و ازین حیث خوب طراحی شده من از توزیع فدورا استفاده میکنم و این مسئله تا حدی به لینوکس هم مرتبط هست راجع به ویندوز اطلاعی ندارم چون روی ویندوز امکان جاوا رو نداشتم.




    ================================
    برنامه jMemorize
    ورژن: 1.3.0

    این برنامه هم تحت جاوا هست و به شکل یک فایل jar در دسترس هست. این برنامه یکی از معروفترینهای این زمینه است نسبت به برنامه pauker یه کم کندتر هست البته این مسئله خیلی همم محسوس نیست.این برنامه به لحاظ ساختار ایجاد کارتها، ویرایش و فرآیند یادگیری نرم افزاری برجسته است ... تنظیمات مناسب و جالبی در فرآیند یادگیری داره که در بقیه نرم افزارهای مشابه کمتر دیده میشه مانند نحوه محاسبه تاخیرهای کارتها هم قابل تنظیم هست مثلا به شکل خطی نمائی یا... حدود چندین روش دیگه هم موجود هست ..... یا در مورد برعکس کردن کارتها حالتهای مختلفی داره که طیف وسیعی از حالتهای مناسب برای مرور برعکس کارتها را پوشش میده این دو امکان بسیار خوب و جالب اند. اینترفیس برنامه هم مفصل تر هست نمودارها و آمارهای بهتری رو فراهم میکنه و کلا پروسه یادگیریش مناسب و اینترفیسش هم خوب هست البته مفصل تر بودن اینترفیس به معنی پرجزئیات بودنش نیست بلکه کاملا مناسب و کاراست و منوها و گزینه های زیادی رو نداره و کلا بدون منو ها هم میتونین تقریبا تمام کارها رو با استفاده از میانبرهای مناسبی که روی نوار ابزار فراهم شده کار رو انجام داد. از فایلهای CSV وآ‌ TSV هم پشتیبانی میکنه علاوه بر این امکان export به فایلهائی مثل pdf و rtf و همینطور csv رو داره ولی چندان این امکان بدرد بخور نیست کلا برنامه خوبی هست ولی یه ایراد بزرگ داره نتونستم مالتی مدیا (صوت و فیلم منظورم هست) رو هم توی کارتها بزارم شاید توی توی نسخه های بعدی اضافش کنن ولی فعلا که خبری نیست این ایراد کوچکی واسه همچنین برنامه این نیست علاوه بر این اگر امکان نسخه موبایل هم میداشت دیگه به طور مطلق از میشد راحتتر گفت که از pauker بهتره. ولی این فعلا عیب بزرگی هست این نرم افزار معروفه و کاربرای زیادی داره از این جهت این یه نقطه قوت هست هرچند اکثر کاربرای این نرم افزار ویندوزی هستند و این نرم افزار در پلتفرم ویندوزی بیشتر استفاده میشه ولی متن باز و رایگان هست فکر کنم نسخهٔ ویندوزی به شکل exe هم وجود داره (که اونم باز جاواست) ولی کلا این برنامه تحت جاوا نوشته شده.
    ضمنااین برنامه هم مثل برنامهٔ جاوای دیگه یعنی pauker با زبان فارسی مشکل داشت ولی با کپی پیست میشد اما به طور مستقیم اینکار انجام نمیشد البته این احتمالا به خاطر تنظیمات ماشین جاواست ولی خود سازندگان برنامه به این مسئله اشاره کردند که این مشکل وجود داره.

    ================================
    برنامه mnemosyne
    ورژن مورد استفاده ۱.۲


    در یک کلام برنامه ای هست هوشمندانه. خیلی برنامه خوبی هست . ایتم ها و منوهای اضافی نداره و در عین کوچک کردن اینترفیس کاملا کارا هست مثلا بسیاری ازکارائی ها رو بردن توی راست کلیک در موقعی که بهش نیاز داری (مثلا توی فیلد ویرایش کارتها) کلا برنامه خوبی هست هم صوت و تصویر رو به راحتی با همون راست کلیک میتونین توی فلش کارت بزارین یه امکان ممتاز دیگه اینه که میتونین یه فیلد سومی هم توی فلش واسه تلفظ داشته باشین یعنی فیلد مخصوص تلفظ که هم فونتیک دیکشنری stardict رو قبول کرد و هم میشه فایل صوتی یا تصویری گذاشت.
    نکتهٔ جالب دیگه اینکه از طیف وسیعی از فایلهای صوتی و تصویری پشتیبانی میکنه.
    فایلهای برنامه هم تحت فایلهائی از نوع .mem ذخیره میشن و چندین نوع فایل دیگه رو هم میخونه مثل فایلهای برنامهٔ غیر رایگان supermemo (که البته برنامهٔ anki معادلش هست) این برنامه قابلیت export هم داره و اینکه از فایلهای این برنامه میشه در برنامهٔ anki هم استفاده کرد.
    نکتهٔ جالب در مورد این برنامه اینه که این برنامه خروجی یک طرح تحقیقاتی دربارهٔ حافظهٔ درازمدت هست و شاید این بزرگترین مزیت این برنامه باشه هرچند برنامه کلا خودش برنامهٔ خوبی هست در این برنامه که متن باز هست از شما میخواد که در صورت تمایل نتایج رو به شکل ناشناس (بدون اسم و مشخصات) برای اهداف تحقیقاتی بفرسته این خودش انگیزهٔ خوبی واسه استفاده ازین نرم افزار هست. البته داده هائی هم که میفرسته باز متن باز هست و کلا باید بگم برنامه خیلی خوبی هست.
    با زبان فارسی هم مشکلی نداره چون مستقیم از خود محیط لینوکس استفاده میکنه
    روی لینوکس راحت نصب میشه و پکیج مخصوص توزیعها رو هم داره کلا از پروژهائی هست که روی Sourceforge قرار داره البته نسخه ویندوزی هم داره حالا فکر کنم یه فایل .exe است این برنامه با پایتون و PyQT4 نوشته شده ممکنه توی ویندوز به اینها نیاز بشه ولی امتحان نکردم امیدوارم نصب ویندوزی راحت باشه..
    کلا برنامهٔ کاملی هست.
    تنها نکتهٔ شاید آزاردهنده در مورد برنامه الگوریتمش هست که یه جوارئی شبیه supermemo هست ازین لحاظ هر کارتی رو که مرور میکنین باید یه درجه بر حسب ۱ تا ۵ بدین که البته خودش کاملا توضیح میده (توی tooltrip هم میاد) خوب شاید این لازمه و باعث میشه که بهینه ترین روند طی بشه ولی خوب یه کم زحمت داره و بعد من خودم بعضی اوقات مردد میشم اما مطمئنا با عادت کردن به برنامه این مسئله عادی میشه ضمن اینکه همونطوری که گفتم این سیستمها نسبت به سیستمهای معمول و یکنواخت فلش کارت که اغلب لایتنر میگن (۱۹۷۰) پیشرفته تر هست. به نظر میاد باید با این سیستم جدیدتر کنار بیام از مزیای دیگه این نرم افزار که به اسم الهه حافظه در میتولوژی یونان نامگذاری شده میشه اینا رو گفت:
    * علاوه بر صوت و تصویر فرمت بندی html هم میتونین داشته باشین
    * تحت USB هم میشه اجراش کرد
    * با LaTeX خیلی راحت کار میکنه
    * نصب پلاگین ها ساده است
    * یکی از بزرگترین مزایاش همونطوری که گفتم اتصالش به یه پروژه تحقیقاتی به همین اسم است که داده ها رو در صورت تمایل میفرسته داده هائی هم که میفرسته همون فایل log نرم افزار هست و بدون اسم هم میفرسته حتی محتوای کارتها هم مهم نیست و به جاش یه عدد میفرسته کلا چون متن باز هست از پروژه تا تحقیقات کاملا قابل اطمینانه از طرفی این واسه خود من یه انگیزه است که با استفاده ازین نرم افزار به یه پروژهٔ تحقیقاتی هم کمک کنم.
    نسخهٔ 2 این برنامه هم در راه هست که با توجه به تغییر ورژن احتمالا تغییرات عمده ای در جهت کاملتر شدن و بهتر شدن برنامه انجام میشه.

    علاوه بر این به لحاظ خود نرم افزار واقعا نرم افزار خوبیه از الگوریتم SM11 استفاده میکنه و در حال توسعه مداوم هست یعنی خود نرم افزار هم واقعا نرم افزار خوبی هست.



    ================================
    برنامه FlashQard
    ورژن: 0.11

    این برنامه کار یک ایرانی هست به اسم شهاب شیرازی که این برنامه رو به شکل متن باز ایجاد و نگهداری میکنه و همونطوری که میبینین هنوز در انتشار نسخهٔ 0.11 هست. این برنامه اینترفیس فارسی داره و کلا ازین جهات کامل هست. همچنین این برنامه امکانات به خصوص واسه یادگیری زبان داره که میشه به امکان تلفظ و توکار اونم با دو لهجهٔ Br/Am .علاوه بر ادیتور برنامه امکان استفاده یه ادیتور پیشرفته هم وجود داره که خیلی کارها رو جواب میده.
    استفاده از دو نوع کارت یکی کارت مخصوص لغت و دیگری کارت عادی هم وجود داره. نوع مخصوص لغت بسیار کامله و دارای فیلدهائی مثل مترادف و متضاد و مثال(مثلا یه جمله) و نوع کلمه (دستوری) و یادداشت وجود داره که کامتلرین در نوع خودشه با تمام اینها امکان استفاده از یه ادیتور پیشرفته نیز وجود داره. ضمنا این امکان هم وجود داره که بشه یک کلمه رو به چندین زبان توی یه کارت ترجمه کرد.
    به لحاظ اینترفیس هم شاید بشه گفت به خاطر استفاده از QT با استفاده از pyQT زیباترین اینترفیس رو داره.
    با تمام این مزایای ممتاز این برنامه به نظرم سه اشکال عمده داره که امیدوارم در نسخه های بعدی رفع بشن:
    ۱.امکان قرارد دادن عکس در ادیتور پیشرفته وجود داره ولی امکان resize نیست (نه دستی نه اتوماتیک) این واسه عکسهای بزرگ مشکل ساز میشه البته میشه مثلا توی Gimp یا DigiKam عکس رو ادیت کرد ولی توکار بودن این امکان یه چیز دیگه س البته منم واسه امتحان یه عکس بزرگ رو واسه راحتی خودم گذاشتم (دم دست بود) ضمنا امکان گرفتن عکس از اینترنت رو هم داره.
    ۲.امکان قرار دادن صوت و تصویر وجود نداره
    ۳.نمیشه اینو جزء معایب نرم افزار آورد ولی خوب باید گفت که سیستمش لایتنر ساده است (همونی که دوست دارمآ‌) ضمنا این جزء عیب هست یا مزیت اینه که شما با رنگها متوجه میشید که کدومها رو باید مرور کنید کدوم ها رو رد کردید و کدام رو جواب غلط دادین البته رنگها قابل تنظیم هست شاید این اصلا مزیتش باشه.

    این برنامه رو در صورتی که روی ویندوز پایتون و کتابخانه های دیگه ای که لازم میشه رو فراهم کنین در سیستم عامل ویندوز نیز استفاده کنین
    این برنامه هم اپن سورس هست و روی sourceforge قرار داره
    کلا برنامهٔ خوبی هست.


    ================================
    با تمام این احوال خوشحال میشم که نمونه های دیگه ازین سری برنامه ها اگر هست معرفی کنین (بخصوص نوع متن باز) و اگر در مورد این برنامه ها نظری دارین در میان بگذارین
    اگه بخوام بر طبق نیاز خودم رتبه بندی کنم
    mnemosyne
    flashqard
    anki
    pauker
    jmemorize
    برنامهٔ Granule هم اصلا توصیه نمیشه ولی کلا همه شون خوبن به نظرم نیمازین بهترین باشه مشکل flashqard اینه که از سیستم ساده لایتنر استفاده میکنه (واسه من خوبه ) مزیت anki اینه که علاوه بر موبایل و pc و USB و ... میشه آنلاین هم باهاش کار کرد ولی خوب همهٔ این ۴ نرم افزار خوب هستن مثلا یکم سخت بود jmemorize رو آخر بزارم یعنی یکی میتونه بر طبق نیاز و شرایطش اونو انتخاب کنه بهرحال اینجا هم سایتهای این برنامه هاست.
    امیدوارم مفید بوده باشه

    http://www.mnemosyne-proj.org/

    http://pauker.sourceforge.net/

    http://jmemorize.org/

    http://ichi2.net/anki/
    http://anki.ichi2.net/ (online version)

    http://flashqard.sourceforge.net/index.html






    #2
    پاسخ : برنامه های کمکی در یادگیری یا یادسپاری در لینوکس و البته ویندوز

    مطلبتون خیلی عالی بود
    به نظر من pauker از همش بهتره چون نسخه موبایلی داره و شما میتونید هر جا که خواستید لغاتتون رو مرور کنید(مثلا تو اتوبوس های دانشگاه)
    سایتی که در زیر معرفی میکنم اقدام به تولید لغتنامه های فارسی برای pauker کرده وشما میتونید برید و لغتنامه ها رو به صورت رایگان دانلود کنید
    در ضمن به زودی یه لغتنامه برق هم قراره که تو سایتش بزاره
    http://best-amoozesh.blogfa.com
    نمیدانم پس از مرگم چه خواهد شد.نمی خواهم بدانم کوزه گر از خاک اندامم چه خواهد ساخت.ولی بسیار مشتاقم که از خاک گلویم سوتکی سازد.گلویم سوتکی باشد به دست کودکی گستاخ وبازیگوش.و او یک ریز و پی در پی دم گرم خودش را در گلویم سخت بفشارد.و خواب خفتگان خفته را آشفته تر سازد بداینسان بشکند داعم سکوت مرگبارم را.

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : برنامه های کمکی در یادگیری یا یادسپاری در لینوکس و البته ویندوز

      تقریبا همه شون خوبن (بزجز Granule)
      یه چیزی اینکه هرکدوم از یه الگوریتم استفاده میکنن....الگوریتم pauker هم جالبه با بقیه هم فرق داره....
      ولی واسه اونائی که به لایتنر کلاسیک عادت دارن flashqard بهتره
      امکان پوکر هم امکان خوبی هست و ازین جهت هیچکدوم به پاش نمیرسن البته با کمی دردسر میشه واسه Mnemosyne هم این کار رو کرد...anki هم واسه برخی از برندهای گوشی این امکان رو داره علاوه بر اون امکان آنلاین رو داره که به نظر من از امکان موبایل مهمتر هست...
      ممنون از لینکتون
      -------------------------------------------------------------------------------------------
      راستی خوشحال میشم برنامه های مشابهی که تجربه ای باهاشون داشتین رو اینجا معرفی کنین...
      مثلا سایت flash exchange به شکل کاملا آنلاین این کار رو انجام میده...

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : برنامه های کمکی در یادگیری یا یادسپاری در لینوکس و البته ویندوز

        سلام
        من نرم افزار flashqard رو دانلود و نصب کردم. ظاهراً خوبه اما الگوریتم خیلی ساده ای داره! من تا جایی که یادمه، جعبه لایتنر 5 تا قسمت اصلی داشت که هر کدوم به چند قسمت فرعی تقسیم میشد، اما این نرم افزار فقط 5 تا Stage داره که فقط میشه به تعدادشون اضافه کرد. درسته؟ یا اینکه من درست متوجه نشدم؟

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : برنامه های کمکی در یادگیری یا یادسپاری در لینوکس و البته ویندوز

          آره فکر کنم همینطور بود
          این stage همون جعبه ها بودند یه چیز هم داره به اسم stack که کارتهای ذخیره شده است و بر اساس تنظیماتی که بهش میدی میتونه اتوماتیک وارد stage 0 کنه....۵تا هم وحی منزل نیست و میتونی بیشترش کنی...
          راجع به الگوریتم هم آره دقیقا همون الگوریتم ساده است.
          من خودم بیشتر نموزین رو میپسندم....به خاطر اینکه لاتک رو خوب حمایت میکنه با روحیه نرم افزار آزاد هم سازگاری بیشتری داره :دی پایتونی هم هست :دی
          ولی واقعیتش همه شون خوبن (به جز اون Granuleآ‌که مزخرف بود و این flashqard که به نظرم الگوریتمش خیلی ساده است....)

          دیدگاه

          لطفا صبر کنید...
          X