اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه برای تابلو های LED

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    منبع تغذیه برای تابلو های LED

    سلام
    میخواستم بدونم کسی در مورد منبع تغذیه های تابلو های ال ای دی اطلاعات کاملی داره؟
    من چند مدل از این منابع را دیدم و تو یه نمونه دیدم یه منبع تغذیه با 10 خروجی داشت و ال ای دی ها بصورت دسته های 50 تا 100 تایی به خرجی ها وصل بودن و روشن میشدن....زیاد دقت نکرد رو عملکردش و دیگه دسترسی ندارم به نمنه بزرگ این تابلو ها و میخواستم اگه کسی میتونه کمک کنه که بهترین حالت برای تغذیه تعداد باالای ای ای دی ها چه روشی هست؟
    در ضمن اگه میشه کامل توضیح بدید من تجربه ای تو کار با تعداد بالای led نداشتم بجز 2 تا تابلو روان و مدار های میکرو :read:
    ممنون

    #2
    پاسخ : منبع تغذیه برای تابلو های LED

    سلام دایی جان
    حتی توی PC ها هم از این روش استفاده می شه و کلی کابل برای تغذیه قسمت متصل اند.
    مدیریت تغذیه(تولید و توزیع)بسته به نیاز می تونه انتخاب بشه.
    ممکنه شما نتونی یه منبع ۱۰ آمپر با قیمت خوب پیدا کنی اما ۱ آمپرش دم دست و ارزون باشه. خب ۱۰ تا شو می خری و تابلو رو به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم می کنی و ...
    حتی اگه یه منبع هم داشته باشی بهتره بجای یه سیم قطور از چند سیم نازک برای توزیع برق به لامپ ها استفاده کنی.
    اگه تابلوی خاصی طراحی کردی بگو تا با کمک هم بهترین تغذیه رو براش انتخاب کنیم.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : منبع تغذیه برای تابلو های LED

      میدونم ولی من چند مدل از این تابلو ها را دیدم و تازه فهمیدم اکثرا از روش سری موازی و با استفاده از مقاومت و دیود مدار را تکمیل میکنند که باعث میشه انرژی اتلاف بشه...همینطور که میدونید مقاموت های معمولی باعث اتلاف انرژی میشن و اکثرا از فناوری مقاومت ترانزیستوری استفاده میکنند که اگه منبع مدار درست تعیین بشه به اون ها هم نیازی نیست و فقط بعنوان کلید از ترانزیستور ها استفاده میکنیم
      من میخوام یه تغذیه با 10 خروجی حدود 2 تا 3 ولت و1 امپر یا 2 آمپر داشته باشم ولی برای من سایز مدار تغذیه و مهمتر از از همه اطلاف حرارتی و داغ کردنش مهمه...چون باید ساعات طولانی روشن باشه

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : منبع تغذیه برای تابلو های LED

        دمت دایی جان
        قضیه اتلاف انرژی توی تابلوها چندان اهمیت نداره چون قرار نیست با باطری کار کنه. یا توانش اونقدرها نیست که پول برق بالایی داشته باشه.
        اما اگه دوست داری در زمینه بهینه سازی کار کنی چند نکته جالب به ذهنم میرسه.
        - اول اینکه نباید نگران تلفات تغذیه و جا باشی چون تغذیه های سوئیچینگ امروزی بازده بالایی دارند و بسیار کم حجمند. اگه یه نگاه به تاپیکهای منابع تغذیه بندازی می بینی که آی سی های TNY تونسته جوابشو پس بده و بیشتر دوستان سایت تونستن باهاش تغذیه های خوبی بسازن. تازه توی بازار هم فرارون شده و به قیمت های مفت میشه خرید. پس نگرانی شما از منبع تغذیه بی مورده.
        - دوم اینکه درایو LED به روش ولتاژ ثابت امکان پذیر نیست. چون جریان LED ها تابع نمایی از ولتاژه. بنابراین اگه شما به یه LED ولتاژ ثابت بدید، حتی با تغییر دما جریان LED و در نتیجه نور اون تغییر می کنه و حتی ممکنه خاموش بشه یا بسوزه. بنابراین بهترین روش درایو LED ها استفاده از جریان ثابته. چون ایجاد جریان ثابت کار ساده ای نیست یه ولتاژ بالا مثل 5 ولت و مقاومت سری استفاده می کنن. مقداری از انرژی توی مقاومت تلف میشه اما جریان تقریبا ثابتی از LED ها می گذره و نورشون ثابت می مونه.
        - سوم اینکه ما آی سی هایی داریم که مخصوص درایو LED هستند. هم میشه ازشون استفاده کرد. هم میشه ازشون ایده گرفت. مثل MBI5026GN
        این آی سی رو جوان میده 1300 تومن و می تونه 16 سطر تابلوی شما رو با جریان ثابت درایو کنه. اگه تعداد سطرهات بیشتر باشه می تونی از تعداد بیشتری MBI5026GN استفاده کنی. هم از شر کلی مقاومت خلاص میشی و هم تلفات نداری. تازه برای تابلوهای بزرگتر می تونی خروجی این آی سی رو با یه ترانزیستور تقویت کنی. و آخرین مزیت این آی سی سریال بودن ورودیشه. یعنی با 3 پایه به پورت SPI میکرو وصل میشه.
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : منبع تغذیه برای تابلو های LED

          ممنون از توضیحاتتون فقط اگه میشه یکم در مورد اون ای سی ها و نحوه عملکردشون توضیح بدید و یه سوال دیگه اگه دیده باشید تو بازار درایور هایی آماده برای led ها هست ولی حتی خود فروشنده هم نمیدونه تا چه محدوده و تعدادی جواب میده درایو ها
          میخواستم بگم اگه نمونه ای از این درایو ها را دارید و میدونید جواب میده شماتیکش را برام بزارید...ممنون

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : منبع تغذیه برای تابلو های LED

            دمت دایی
            خروجی این درایور ها منبع جریانه. یعنی با روش آینه جریان کار می کنند. هر خروجی که فعال بشه یه جریان ثابت مستقل از بار میده. این باعث میشه نور LED ها در تمامی شرایط محیطی و تغذیه ای ثابت بمونه. با روش PWM هم میشه نور LED ها رو تغییر داد.
            در واقع این آی سی ها برای درایو LED استاندارد هستند و اگه به دیتاشیتشون نگاه کنی می بینی که برای همین کار ساخته شدند.
            حتی یه نمونه از اینها بنام DM132 توی بازار ایران هست که میشه باهاش تصاویر سیاه و سفید با کیفیت بالا توی تابلوی روان ایجاد کرد.
            اما اگه بخوای نمونه مشابه این آی سی ها رو با قطعات معمولی بسازی جای زیاد می گیره. پس ابتدا باید ابعاد تابلو و نوع LED بکار رفته رو مشخص کنی و بعد ببینی می تونی از آی سی استفاده کنی یا باید جداگانه بسازی.
            درباره فروشنده ها هم که گفتی از جریان درایو آی سی خبر ندارند هم باید بگم که توی دیتاشیت این آی سی ها همه چی نوشته شده و دلیلی نداره فروشنده هم اطلاع داشته باشه!
            با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : منبع تغذیه برای تابلو های LED

              ممنون...امیدوارم دیتاشیت هاش بدرد بنده بخورن :read:

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : منبع تغذیه برای تابلو های LED

                سلام
                به نظر من استفاده از پاورهای استاندارد شرکت Meanwell کره ای
                که قیمتش حدود 175 هزار
                از امجد می تونید گیر بیارین
                دیتا شیتم می دم
                زندگی حس عجیبی است که یک مرغ مهاجر دارد (سهراب)

                دیدگاه

                لطفا صبر کنید...
                X