اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

در مورد FTP به من اطلاعات بدهید

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    در مورد FTP به من اطلاعات بدهید

    سلام
    من با مفهوم FTP مشکل دارم
    لطفا در مورد این کلمه هر چی میدونید برا من بگید

    #2
    پاسخ : در مورد FTP به من اطلاعات بدهید

    FTP مخفف کلمه File Transfer Protocol بوده و در واقع یک پروتکل انتقال فایل می باشد

    برای اینکه بخواهید صفحات وب سایت شما به همراه فایلهای مربوطه شان در دسترس بازدیکنندگان قرار گیرد باید آنها را به طریقی Share نمائید . در واقع Share کردن مستلزم Upload فایلهای وب سایتتان می شود .بهترین جایی که می توانید صفحات وب خود را بصورت جهانی Share کنید فضایی است که شرکت های ارائه دهنده میزبانی به شما اختصاص می دهند . حال ابزاری لازم خواهید داشت تا فایلهای مربوط به سایتتان را به دیسک فضای داده شده از طرف شرکت میزبان انتقال دهید . نام این ابزار Ftp می باشد .




    FTP یکی از قدیمی ترین پروتکل های اینترنت می باشد که هنوز هم کاربرد زیادی دارد و در سال 1970 در اینترنت توسعه یافت. FTP مخفف File Transfer Protocol میباشد که یک پروتکل استاندارد در TCP/IP است. مانند HTTP که محتوای وب را منتقل می کند یا SMTP که ایمیل ها را منتقل می کند FTP هم ساده ترین راه برای تبادل فایل از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر می باشد. یکی از کاربرد های FTP ، دانلود موزیک و برنامه های کاربردی از وب سایتها می باشد. به خاطر استفاده این پروتکل از یک پورت مجزا که پورت شماره 21 است عمل دانلود بسیار سریع انجام می شود. مانند آدرسهای وب سایتها، FTP هم آدرس مخصوص خود را دارد چون همانند یک وب سایت، این پروتکل بر روی هارد دیسک کامپیوتر سرور فضای مشخصی را اشغال می کند. معمولاً اگر آدرس یک وب سایت مانند آدرس زیر باشد:

    http://www.domain.com

    آدرس FTP آن سایت به این صورت است:

    ftp://ftp.domain.com

    به دو طریق شما می توانید از این پروتکل برای انتقال فایلها استفاده کنید، یکی از راه مرورگر وب خود و دیگری بکارگرفتن نرم افزار مخصوص FTP که به آنها FTP Client می گویند. اما برای دسترسی به محتوای دایرکتوری FTP نیاز به مشخصه کاربری یعنی UserID و کلمه رمز یعنی Password دارید که در هر دو روش باید ابتدا آنها را وارد کنید و پس از تأیید به انتقال فایل بپردازید. ورود به بعضی از دایرکتوری های FTP برای کلیه کاربرها آزاد می باشد و نیازی به وارد کردن مشخصات کاربری نیست که اصطلاحاً آنرا ورود بصورت گمنام یعنی anonymous می گویند که تنها با وارد کردن آدرس ایمیل خود می توانید به آن دایرکتوری دسترسی پیدا کنید. پس از ورود، شما می توانید برای انتقال فایلها از دستوراتی مانند copy paste استفاده کنید تا فایلی را دانلود و یا از سیستم خود به آن کامپیوتر بفرستید یعنی Upload کنید، البته این را در نظر داشته باشید که در بیشتر سایتها شما مجاز به دانلود هستید نه پلود مگر اینکه آن دایرکتوری متعلق به خود شما باشد تا سطح دسترسی شما اجازه به پلود فایل هم بدهد.

    دقت کنید که پلود کردن یک فایل بزرگ از طریق مرورگرها توصیه نمی شود چه از لحاظ امنیتی و چه از نظر سالم ماندن فایل که بهتر است در این موارد از نرم افزارهای مخصوص استفاده شود. اینگونه برنامه ها در اینترنت بسیار زیاد هستند که بعضی از آنها رایگان بوده و بعضی ها را هم باید خریداری کنید. هر کدام از این نرم افزارها دارای مزایا و معایبی می باشند اما دو تا از آنها که بیشترین کاربرد را در بین کاربران دارند عبارتند از: CuteFTP محصول Globalscape و WS_FTP تولید Ipswitch . برای اطلاعات بیشتر و یا دانلود آنها می توانید به وب سایت های ذکر شده مراجعه کنید.

    یکی دیگر از کاربردهای پروتکل FTP ، استفاده طراحان و مدیران وب سایتها برای انتقال محتوای سایتها می باشد که در حال حاضر این افراد بیشترین استفاده را از FTP دارند. زمانی که شما فضایی را برای میزبانی سایت خود از یک شرکت سرویس دهنده اینترنت ISP اجاره می کنید، به شما حداقل یک آدرس FTP می دهند تا عمل انتقال فایلها را از کامپیوتر خود به وب سرور و بالعکس انجام دهید که بهتر است برای امنیت و حفظ فایلها حتماً از یک نرم افزار در این زمینه استفاده کنید. به همین منظور قصد داریم، چگونگی استفاده و انتقال محتویات یک وب سایت از طریق برنامه CuteFTP را برای شما آموزش دهیم تا با بکارگیری این نرم افزار بتوانید به راحتی محتوای سایت خود را منتقل و فایلها را مدیریت کرده و با موفقیت وب سایت خود را راه اندازی کنید.



    FTP مخفف File Transfer Protocol می باشد. FTP سرویسی در اینترنت است که اجازه میدهد پرونده ها از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر منتقل شوند FTP همانند بقیه خدمات و سرویسهای اینترنت از سیستم Client-Server پیروی می کند.
    هنگامی که فایلی را از کامپیوتر راه دور به کامپیوتر خودتان کپی می کنید در حال Download آن هستید و وقتی پرونده ای را از کامپیوترتان به کامپیوتر راه دور می فرستید در حال Upload آن می باشید .

    ftp ناشناس :
    برای کپی کردن پرونده ها نیاز دارید که با کامپیوتر راه دور ارتباط برقرار کنید یعنی اگر همراه با نام کاربر کلمه عبور نداشته باشید نمی توانید پرونده ها را کپی کنید.
    FTPناشناس امکانی است که اجازه میدهد به میزبانهای راه دور و معینی متصل شوید و فایلها را منتقل کنید به جای نام کاربر کلمه Anonymous و به جای Password آدرس پست الکترونیکی خود را وارد کنید.
    بسیاری از FTP های ناشناس به همه اجازه میدهندپرونده ها را به کامپیوترخودکپی کنند اینترنت هزاران میزبان FTP ناشناس داردکه بطور رایگان فایلها را عرضه می کند.
    روشهای دستیابی به FTP ناشناس :
    دو روش وجود دارد ممکن است به منبع FTP به عنوان پیوند روی صفحه وب برخورد کنید هنگامی که بر روی پیوند کلیک میکنید مرورگر خودکار با سایت FTP تماس می گیرد و به نام anonymous ارتباط برقرار میکند.
    تمامی مرورگرها امکانی برای وارد نمودن سیستم URL در اختیار شما قرار میدهد.
    FTP ://FTP.microsoft.com
    با تایپ URL بالا در آدرس بار مرورگر با یک سایت FTP ارتباط برقرار میشود.
    روشهای بعدی دستیابی به FTP
    Start/Programs/Ms-Dos prompt
    را باز کنید
    FTP
    FTP>
    Open ftp.microsoft.com
    فرامین کلی FTP :
    برای رهایی از جلسه یا خاتمه دادن کار فرمان Quit را وارد کنید.
    با وارد نمودن ? یا Help فهرستی از تمام دستورات FTP را نمایش میدهد
    فرامین FTP به چند گروه تقسیم میشوند
    - فرامین ابتدایی مانند Open, quit, help
    - فرامین برقراری اتصال Open, Close
    - فرمان Close بدون خارج شدن از برنامه FTP به اتصال پایان خواهد داد.
    فرامین فهرست گیری :
    برای حرکت از فهرست به فهرست دیگر از فرمان CD استفاده کنید نام فرمان و سپس فهرستی که میخواهید به آن بروید را تایپ کنید و سپس Enter کنید.
    CD Pub
    CD Usent
    با وارد کردن فرمان PWD در هر زمان فهرست کاری را نمایش دهید.
    برای نمایش دادن محتویات فهرست از فرمان lS یا dir استفاده کنید.
    فرامین انتقال پرونده در FTP :
    از دو فرمان برای Download کردن فایلها استفاده کنید.get و. mgetبا فرمان get یک پرونده را در هر زمان میتوانید کپی کنید با فرمان mget در هر زمان اجازه کپی بیش از یک پرونده را دارید.
    برای استفاده از get نام فایل راه دور و بعد نامی که میخواهید بر روی کامپیوتر خود به فایل بدهید را مشخص کنید.




    آشنائی با پروتکل FTP ( بخش اول )

    امروزه از پروتکل های متعددی در شبکه های کامپیوتری استفاده می گردد که صرفا" تعداد اندکی از آنان به منظور انتقال داده طراحی و پیاده سازی شده اند . اینترنت نیز به عنوان یک شبکه گسترده از این قاعده مستثنی نبوده و در این رابطه از پروتکل های متعددی استفاده می شود.
    برای بسیاری از کاربران اینترنت همه چیز محدود به وب و پروتکل مرتبط با آن یعنی HTTP است ، در صورتی که در این عرصه از پروتکل های متعدد دیگری نیز استفاده می گردد. FTP نمونه ای در این زمینه است .

    پروتکل FTP چیست ؟
    تصویر اولیه اینترنت در ذهن بسیاری از کاربران، استفاده از منابع اطلاعاتی و حرکت از سایتی به سایت دیگر است و شاید به همین دلیل باشد که اینترنت در طی سالیان اخیر به سرعت رشد و متداول شده است . بسیاری از کارشناسان این عرصه اعتقاد دارند که اینترنت گسترش و عمومیت خود را مدیون سرویس وب می باشد .
    فرض کنید که سرویس وب را از اینترنت حذف نمائیم . برای بسیاری از ما این سوال مطرح خواهد شد که چه نوع استفاده ای را می توانیم از اینترنت داشته باشیم ؟ در صورت تحقق چنین شرایطی ، یکی از عملیاتی که کاربران قادر به انجام آن خواهند بود ، دریافت داده ، فایل های صوتی ، تصویری و سایر نمونه فایل های دیگر با استفاده از پروتکل FTP (برگرفته از File Transfer Protocol ) است.

    ویژگی های پروتکل FTP

    *

    پروتکل FTP ، اولین تلاش انجام شده برایآ‌ ایجاد یک استاندارد به منظور مبادله فایل بر روی شبکه های مبتنی بر پروتکل TCP/IP است که از اوایل سال 1970 مطرح و مشخصات استاندارد آن طی RFC 959 در اکتبر سال 1985 ارائه گردید .
    *

    پروتکل FTP دارای حداکثر انعطاف لازم و در عین حال امکان پذیر به منظور استفاده در شبکه های مختلف با توجه به نوع پروتکل شبکه است .
    *

    پروتکل FTP از مدل سرویس گیرنده - سرویس دهنده تبعیت می نماید . برخلاف HTTP که یک حاکم مطلق در عرصه مرورگرهای وب و سرویس دهندگان وب است ، نمی توان ادعای مشابهی را در رابطه با پروتکل FTP داشت و هم اینک مجموعه ای گسترده از سرویس گیرندگان و سرویس دهندگان FTP وجود دارد .
    *

    برای ارسال فایل با استفاده از پروتکل FTP به یک سرویس گیرنده FTP نیاز می باشد . ویندوز دارای یک برنامه سرویس گیرنده FTP از قبل تعبیه شده می باشد ولی دارای محدودیت های مختص به خود می باشد . در این رابطه نرم افزارهای متعددی تاکنون طراحی و پیاده سازی شده است:
    ulletProof FTP ، WS FTP Professional، FTP Explorer و Smart FTP نمونه هائی در این زمینه می باشند .
    *

    پروتکل FTP را می توان به عنوان یک سیستم پرس وجو نیز تلقی نمود چراکه سرویس گیرندگان و سرویس دهندگان گفتگوی لازم به منظور تائید یکدیگر و ارسال فایل را انجام می دهند. علاوه بر این، پروتکل فوق مشخص می نماید که سرویس گیرنده و سرویس دهنده، داده را بر روی کانال گفتگو ارسال نمی نمایند . در مقابل ،آ‌ سرویس گیرنده و سرویس دهنده در خصوص نحوه ارسال فایل ها بر روی اتصالات مجزا و جداگانه ( یک اتصال برای هر ارسال داده ) با یکدیگر گفتگو خواهند کرد ( نمایش لیست فایل های موجود در یک دایرکتوری نیز به عنوان یک ارسال فایل تلقی می گردد ) .
    *

    پروتکل FTP امکان استفاده از سیستم فایل را مشابه پوسته یونیکس و یا خط دستور ویندوز در اختیار کاربران قرار می دهد .
    *

    سرویس گیرنده در ابتدا یک پیام را برای سرویس دهنده ارسال و سرویس دهنده نیز به آن پاسخ خواهد داد و در ادامه ارتباط غیرفعال می گردد . وضعیت فوق با سایر پروتکل هائی که به صورت تراکنشی کار می کنند ،آ‌ متفاوت می باشد ( نظیر پروتکل HTTP ) . برنامه های سرویس گیرنده زمانی قادر به شبیه سازی یک محیط تراکنشی می باشند که از مسائلی که قرار است در آینده محقق شوند ، گاهی داشته باشند . در واقع ، پروتکل FTP یک دنباله stateful از یک و یا چندین تراکنش است.
    *

    سرویس گیرندگان ، مسئولیت ایجاد و مقداردهی اولیه درخواست ها را برعهده دارند که با استفاده از دستورات اولیه FTP انجام می گردد. دستورات فوق ، عموما" سه و یا چهار حرفی می باشند (مثلا" برای تغییر دایرکتوری از دستور CWD استفاده می شود ). سرویس دهنده نیز بر اساس یک فرمت استاندارد به سرویس گیرندگان پاسخ خواهد داد ( سه رقم که به دنبال آن از space استفاده شده است به همراه یک متن تشریحی ) . سرویس گیرندگان می بایست صرفا" به کد عددی نتیجه استناد نمایند چراکه متن تشریحی تغییر پذیر بوده و در عمل برای اشکال زدائی مفید است ( برای کاربران حرفه ای ) .
    *

    پروتکل FTP دارای امکانات حمایتی لازم برای ارسال داده با نوع های مختلف می باشد . دو فرمت متداول، اسکی برای متن ( سرویس گیرنده با ارسال دستور TYPE A ،آ‌موضوع را به اطلاع سرویس دهنده می رساند ) و image برای داده های باینری است ( توسط TYPE I مشخص می گردد) . ارسال داده با فرمت اسکی در مواردی که ماشین سرویس دهنده و ماشین سرویس گیرنده از استانداردهای متفاوتی برای متن استفاده می نمایند ، مفید بوده و یک سرویس گیرنده می تواند پس از دریافت داده آن را به فرمت مورد نظر خود ترجمه و استفاده نماید . مثلا" در نسخه های ویندوز از یک دنباله carriage return و linefeed برای نشان دادن انتهای خط استفاده می گردد در صورتی که در سیستم های مبتنی بر یونیکس صرفا" از یک linefeed استفاده می شود . برای ارسال هرنوع داده که به ترجمه نیاز نداشته باشد،می توان از ارسال باینری استفاده نمود.
    *

    اتخاذ تصمیم در رابطه با نوع ارسال فایل ها در اختیار سرویس گیرنده است ( برخلاف HTTP که می تواند به سرویس گیرنده نوع داده ارسالی را اطلاع دهد ) . معمولا" سرویس گیرندگان ارسال باینری را انتخاب می نمایند و پس از دریافت فایل ، ترجمه لازم را انجام خواهند داد . ارسال باینری ذاتا" دارای کارآئی بیشتری است چراکه سرویس دهنده و سرویس گیرنده نیازی به انجام تراکنش های on the fly نخواهند داشت . ارسال اسکی گزینه پیش فرض انتخابی توسط پروتکل FTP است و در صورت نیاز به ارسال باینری ، سرویس گیرنده می بایست این موضوع را از سرویس دهنده درخواست نماید .
    *

    یک اتصال پروتکل TCP/IP ( نسخه شماره چهار) شامل دو نقطه مجزا می باشد که هر نقطه از یک آدرس IP و یک شماره پورت استفاده می نماید . برقراری ارتباط بین یک سرویس گیرنده و یک سرویس دهنده منوط به وجود چهار عنصر اطلاعاتی است : آدرس سرویس دهنده ،آ‌پورت سرویس دهنده ، آدرس سرویس گیرنده و پورت سرویس گیرنده . در زمان برقراری یک ارتباط ، سرویس گیرنده از یک شماره پورت استفاده می نماید . این شماره پورت می تواند متناسب با نوع عملکرد برنامه سرویس گیرنده به صورت اختیاری و یا اجباری باشد . مثلا" برخی برنامه های سرویس گیرنده به منظور ارتباط با سرویس دهنده ، نیازمند استفاده از یک شماره پورت خاص می باشند ( نظیر برنامه های سرویس گیرنده وب و یا مرورگرهای وب که از پورت شماره 80 به منظور ارتباط با سرویس دهنده وب استفاده می نماید) . در مواردی که الزامی در خصوص شماره پورت وجود ندارد از یک شماره پورت موقتی و یا ephemeral استفاده می گردد . این نوع پورت ها موقتی بوده و توسط IP stack ماشین مربوطه به متقاضیان نسبت داده شده و پس از خاتمه ارتباط ، پورت آزاد می گردد . با توجه به این که اکثر IP Stacks بلافاصله از پورت موقت آزاد شده استفاده نخواهند کرد ( تا زمانی که تمام pool تکمیل نشده باشد ) ،آ‌در صورتی که سرویس گیرنده مجددا" درخواست برقراری یک ارتباط را نماید ، یک شماره پورت موقتی دیگر به وی تخصیص داده می شود .
    *

    پروتکل FTP منحصرا" از پروتکل TCP استفاده می نماید( هرگز از پروتکل UDP استفاده نمی شود) . معمولا" پروتکل های لایه Application ( با توجه به مدل مرجع OSI ) از یکی از پروتکل های TCP و یا UDP استفاده می نمایند ( به جزء پروتکل DNS ) . پروتکل FTP نیز از برخی جهات شرایط خاص خود را دارد و برای انجام وظایف محوله از دو پورت استفاده می نماید . این پروتکل معمولا" از پورت شماره 20 برای ارسال داده و از پورت 21 برای گوش دادن به فرامین استفاده می نماید . توجه داشته باشید که برای ارسال داده همواره از پورت 20 استفاده نمی گردد و ممکن است در برخی موارد از پورت های دیگر استفاده شود .
    *

    اکثر سرویس دهندگان FTP از روش خاصی برای رمزنگاری اطلاعات استفاده نمی نمایند و در زمان login سرویس گیرنده به سرویس دهنده ، اطلاعات مربوط به نام و رمز عبور کاربر به صورت متن معمولی در شبکه ارسال می گردد . افرادی که دارای یک Packet sniffer بین سرویس گیرنده و سرویس دهنده می باشند ، می توانند به سادگی اقدام به سرقت نام و رمز عبور نمایند . علاوه بر سرقت رمزهای عبور ، مهاجمان می توانند تمامی مکالمات بر روی اتصالات FTP را شنود و محتویات داده های ارسالی را مشاهده نمایند . پیشنهادات متعددی به منظور ایمن سازی سرویس دهنده FTP مطرح می گردد ولی تا زمانی که رمزنگاری و امکانات حفاظتی در سطح لایه پروتکل IP اعمال نگردد ( مثلا" رمزنگاری توسط IPsecs ) ،آ‌ نمی بایست از FTP استفاده گردد خصوصا" اگر بر روی شبکه اطلاعات مهم و حیاتی ارسال و یا دریافت می گردد .
    *

    همانند بسیاری از پروتکل های لایه Application ، پروتکل FTP دارای کدهای وضعیت خطاء مختص به خود می باشد ( همانند HTTP ) که اطلاعات لازم در خصوص وضعیت ارتباط ایجاد شده و یا درخواستی را ارائه می نماید . زمانی که یک درخواست ( GET , PUT ) برای یک سرویس دهنده FTP ارسال می گردد ، سرویس دهنده پاسخ خود را به صورت یک رشته اعلام می نماید . اولین خط این رشته معمولا" شامل نام سرویس دهنده و نسخه نرم افزار FTP است .در ادامه می توان دستورات GET و یا PUT را برای سرویس دهنده ارسال نمود . سرویس دهنده با ارائه یک پیام وضعیت به درخواست سرویس گیرندگان پاسخ می دهد . کدهای وضعیت برگردانده شده را می توان در پنج گروه متفاوت تقسیم نمود :
    کدهای 1xx : پاسخ اولیه
    کدهای 2xx : درخواست بدون خطاءآ‌ اجراء گردید .
    کدهای 3xx : به اطلاعات بشتری نیاز است .
    کدهای 4xx : یک خطاء موقت ایجاد شده است .
    کدهای 5xx : یک خطاء دائمی ایجاد شده است .
    متداولترین کدهای وضعیت FTP به همراه مفهوم هریک در جدول زیر نشان داده شده است :

    کدهای وضعیت سری 100
    110 Restart reply
    120 Service ready in x minutes
    125 Connection currently open, transfer starting
    150 File status okay, about to open data

    کدهای وضعیت سری 200
    200 Command okay
    202 Command not implemented, superfluous at this site
    211 System status/help reply
    212 Directory status
    213 File status
    214 System Help message
    215 NAME system type
    220 Service ready for next user.
    221 Service closing control connection. Logged off where appropriate
    225 Data connection open; no transfer in progress.
    226 Closing data connection. Requested action successful
    227 Entering Passive Mode
    230 User logged in, continue
    250 Requested file action okay, completed
    257 "PATHNAME" created.

    کدهای وضعیت سری 300
    331 User name okay, need password.
    332 Need account for login
    350 Requested file action pending further information.

    کدهای وضعیت سری 400
    421 Service not available, closing control connection.
    425 Can't open data connection
    426 Connection closed; transfer aborted.
    450 Requested file action not taken. File not available - busy etc..
    451 Request aborted: error on server in processing.
    452 Requested action not taken. Insufficient resources on system

    کدهای وضعیت سری 500
    500 Syntax error, command unrecognized
    501 Syntax error in parameters or arguments.
    502 Command not implemented.
    503 Bad sequence of commands
    504 Command not implemented for that parameter.
    530 Not logged in.
    532 Need account for storing files
    550 Requested action not taken. File unavailable
    552 Requested file action aborted. Exceeded storage allocation
    553 Requested action not taken. File name not allowed
    مفهوم برخی از کدهای متداول
    226

    دستور بدون هیچگونه خطائی اجراء گردید .
    230

    زمانی این کد نمایش داده می شود که یک سرویس گیرنده رمز عبور خود را به درستی درج و عملیات login با موفقیت انجام شده باشد .
    231

    کد فوق نشاندهنده دریافت username ارسالی سرویس گیرنده توسط سرویس دهنده می باشد و تائیدی است بر اعلام وصول Username ( نه صحت آن ) .
    501

    دستور تایپ شده دارای خطاء گرامری است و می بایست مجددا" دستور تایپ گردد .
    530

    عملیات login با موفقیت انجام نشده است . ممکن است Username و یا رمز عبور اشتباه باشد .
    550 فایل مشخص شده در دستور تایپ شده نامعتبر است .




    و ....................

    اگر یه سرچ کوچکولو توی سایبر بزنی اونقدر مطلب در موردش هست که ..............

    http://www.google.com/search?q=%22ftp%22%2B%DA%86%D9%8A%D8%B3%D8%AA& ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-USfficial&client=firefox-a

    دیدگاه

    لطفا صبر کنید...
    X