اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یه مقاله جالب در باره نکات طراحی کوره القایی و طرز کار ان

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    یه مقاله جالب در باره نکات طراحی کوره القایی و طرز کار ان


    قسمت اول

    گرمایش القایی



    مقدمه:
    «گرمایش القایی» یک پروسه گرمایشی بدون تماس است که از الکتریسیته با فرکانس بالا برای حرارت دادن به موادی که از نظر الکتریکی رسانا هستند , استفاده میکند.از آنجاییکه این فرآیند بدون تماس صورت میگیرد,هیچ گونه آلودگی ناشی از پروسه گرمایش را در مواد شاهد نیستیم و از آنجاییکه گرما در حقیقت در خود مواد ایجاد میشود کارایی بالایی را شاهد هستیم.در مقابل این نوع گرمایش ما با دیگر انواع گرمایش مانند شعله آتش و المنت های حرارتی مواجه هستیم.
    گرمایش القایی چگونه کار میکند؟
    منبع الکتریکی با فرکانس بالا جریان متناوب با مقدار زیادی را روانه سیم پیچ میکند.عبور این جریان , میدان مغناطیسی عظیمی را که به سرعت هم تغییر میکند در اطراف سیم پیچ پدید می آورد.قطعه کار مورد نظر ما تحت همین میدان قرار میگیرد. بسته به طبیعت قطعه کار ممکن است اتفاقات مختلفی رخ دهد:




    میدان مغناطیسی متغیر , در قطعات رسانا جریانی را القا میکند.نوع چینش سیم پیچ و قطعه کار میتواند مانند یک ترانسفورمر در نظر گرفته شود.سیم پیچ مانند اولیه ترانسفورمر عمل القا را انجام داده و قطعه کار مانند ثانویه ترانسفورمر عمل کرده و فرض میشود که ثانویه این ترانس دارای یک دور سیم پیچی بوده و اتصال کوتاه شده باشد.همه این ها باعث میشود که جریان مهیبی از درون قطعه کار بگذرد که با نام جریانات ادی شناخته میشود.علاوه بر این فرکانس بالایی که در این گونه سیستم های گرمایشی مورد استفاده قرار میگیرد, باعث رخ دادن پدیده ای به نام اثر پوسته ای میشود.اثر پوسته ای جریان متغیر القا شده را مجبور میکند که از پوسته ی نازکی نزدیک به سطح قطعه عبور کند. اثر پوسته ای مقاومت موثر فلز را در برابر عبور این جریان عظیم زیاد میکند.به همین علت گرمای ایجاد شده در قطعه بر اثر عبور جریان القایی , قویا زیاد میشود.
    اگر چه در اینجا گرمایش ناشی از جریانات ادی مفید واقع میشود ولی جالب است بدانید که تولیدکنندگان ترانسفورماتور راه درازی را طی میکنند تا از این جریانات اجتناب کنند.هسته های ورقه ورقه ,هسته ی پود آهن و هسته های فریتی همه برای دست یافتن به این مهم به کار میروند.در مورد ترانسفورماتور ها عبور جریانات ادی به این علت مضر است که باعث گرمایش ترانس شده و انرژی را به هدر میدهد.
    در مورد فلزات آهنی قضیه چگونه است؟
    در مورد فلزات آهنی مانند فولادها , یک مکانیزم گرمایشی دیگر علاوه برجریانات ادی رخ میدهد.میدان مغناطیسی متغیر عظیم درون سیم پیچ , متناوبا کریستالهای آهن را مغناطیسی و غیر مغناطیسی میکند.این سریع معکوس شدن قلمرو های مغناطیسی , باعث ایجاد اصطکاک قابل توجه و در نتیجه گرمایش درون مواد شود.گرمای حاصل از این مکانیزم که با نام تلفات هیسترزیس شناخته میشود,برای موادی که دارای ناحیه بزرگتری در منحنی B-H خود هستند, بیشتر است.این امر فاکتور مهمی در میزان گرمایش القایی تولیدی است ولی تنها در فلزات آهنی رخ میدهد.تلفات هیسترزیس با افزایش فرکا نس افزایش میابد. به همین خاطر است که فلزات آهنی میتوانند تحت گرمایش القایی بیشتری نسبت به فلزات غیر آهنی قرار بگیرند.
    فولاد در دماهای بالاتر از حدود 700 درجه سانتیگراد خواص مغناطیسی خود را از دست میدهد. به این دما دمای کوری (Curie temperature) گویند. این بدین معناست که در دماهای بالاتر از 700 درجه سانتیگراد مواد آهنی را نمیتوان بواسطه تلفات هیسترزیس حرارت داد و گرمایش القایی تنها توسط جریانات گردابی (ادی) صورت میگیرد.این بدین معناست که در دماهای بالاتر از 700 , بالا بردن دما چالشی تر است. این در مورد فولادهاست ولی در مورد مس و آلومینیوم که غیر مغناطیسی هستند , این چالش از ابتدا مطرح است.در مورد این گونه مواد ,بهترین کار زیاد کردن فرکانس بمنظور ازدیاد اثر پوسته ای است.
    برای گرمایش القایی چه چیزهایی نیاز داریم؟
    1-منبع الکتریکی با فرکانس بالا
    2- سیم پیچ برای ایجاد میدان مغناطیسی
    3- قطعه کار رسانا برای ایجاد گرما
    در عمل سیستم گرمایش القایی کمی پیچیده تر است.مثلا نیاز به یک شبکه تطبیق امپدانس میان منبع فرکانس بالا و سیم پیچ داریم.ویا سیستم خنک کننده آبی.
    و در عمل:
    معمولا سیم پیچ را در یک a resonant tank circuit ترکیب میکنند.این عمل مزیت هایی دارد: یکی اینکه هم شکل موج ولتاژ و هم جریان سینوسی میشود. This minimises losses in the inverter by allowing it to benefit from either zero-voltage-switching or zero-current-switching depending on the exact arrangement chosen. . همچنین موج سینوسی با ایجاد سیگنالهای خالص شده و فرکانس های رادیویی ایجاد نکرده و روی تجهیزات دیگر تاثیر نمیگذارد.چند نمونه سیستم رزونانسی را میتوان بکار گرفت:
    مدار مخزن رزونانس سری:
    سیم پیچ طوری ساخته شده که در فرکانس دلخواه ,توسط خازن سری با آن تشدید میشود.این امر باعث میشود که یک جریان سینوسی از سیم پیچ عبور کند.رزونانس سری باعث میشود که ولتاژ بسیار بیشتری نسبت به ولتاژ خروجی اینورتر در میان سیم پیچ ایجاد شود.اینورتر جریان سینوسی را تولید می کند ولی در واقع باید تمام جریان عبوری از سیم پیچ را تامین کند.به همین علت سیم پیچ را در چندین دور می پیچند تا جریان کمی در حد چند آمپر تا چند ده آمپر از آن عبور کند.هنگامی که سیم پیچ رزونانس میکند گرمایش القایی تولید میشود.
    این آرایش بیشتر در غذاپز ها مورد استفاده قرار میگیرد و اینورتر نزدیک به جسمی که میخواهیم به آن حرارت بدهیم قرار میگیرد.عیب اصلی مدار رزونانس سری این است که باید تمام جریان عبوری از سیم پیچ از اینورتر نیز عبور کند.و ایراد دیگر این است که اگر قطعه مناسبی در داخل سیم پیچ نباشد تا مدار را تخلیه کند ,ولتاژ ناشی از رزونانس سری بر روی سیم پیچ میتواند به شدت زیاد شود.بانک خازن نیز باید تحمل ولتاژ بالای رزونانس وکل جریان عبوری از سیم پیچ را دارا باشد.
    مدار مخزن رزونانس موازی:
    سیم پیچ طوری ساخته شده که در فرکانس دلخواه ,توسط خازن موازی با آن تشدید میشود. این امر باعث میشود که یک جریان سینوسی از سیم پیچ عبور کند. رزونانس موازی باعث میشود که جریان بسیار بیشتری نسبت به جریان خروجی اینورتر از سیم پیچ عبور کند و تمام جریان عبوری از اینورتر نگذرد.این خاصیت باعث میشود که با همان جریان کم عبوری از اینورتر و سیم های رابط , القایی ده ها برابر صورت پذیرد.توان تلفاتی در اینورتر و سیم ها ناشی از مقاومت سیم کشی و قطعات با مربع شدت جریان متناسب است و عبور جریان کمتر از اینورتر به معنی تلفات کمتر میباشد.همچنین در این حالت میتوان سیم پیچ را در فواصل دورتری قرار داد و نگران تلفات حرارتی در سیم کشی نبود.در این حالت سیم پیچ تنها از چند دور لوله ضخیم مسی تشکیل شده و جریانی در حد صدها و حتی هزاران آمپر از آن میگذرد.به همین دلیل وجود سیستم خنک کننده آبی برای خنک کردن سیمپیچ و بانک خازن ضروری است.
    در یک مدار رزونانس موازی سیم پیچ را میتوان یک بار رسانا به خازن های "power factor correction" در میان آن در نظر گرفت. خازن های PFC جریانی معادل و مخالف با جریان عظیمی که از سیم پیچ عبور میکند را فراهم میکنند. این قضیه خیلی مهم است که بدانیم این جریان عظیم محدود به سیم پیچ و بانک خازن است و and merely represents reactive power sloshing back-and-forth between the two.
    در بانک خازن و سیم پیچ همیشه تلفاتی را داریم مانند تلفات دی الکتریک در خازن و ... پس همیشه جریان کوچکی از اینورتر به بانک خازن و سیم پیچ وجود دارد , حتی زمانی که قطعه کار درون سیم پیچ قرار نگرفته باشد.وقتی قطعه درون سیم پیچ قرار میگیرد , تلفاتی را به سیستم تحمیل میکند .به همین دلیل جریان تولیدی بانک خازن زیاد میشود.
    راه در جهان یکی است و ان راه راستی است

    #2
    پاسخ : یه مقاله جالب در باره کوره القایی و طرز کار ان

    قسمت دوم


    تطبیق امپدانس:
    این قسمت مربوط به بررسی مدارات واسط بین مولد توان فرکانس بالا و سیم پیچ است.به منظور حرارت دادن به قطعه جامد فلزی بوسیله مکانیزم گرمایش القایی نیاز داریم که جریان عظیمی را از سطح آن عبور دهیم.اینورتر این عمل را محقق میکند.طراحی و ساخت اینورتری که بتواند ولتاژ بالا و جریان کمتری بسازد , ساده تر است. ولتاژ بالا و جریان کمتر به ما امکان استفاده استفاده از ماسفت های کلیدی معمولی را میدهد ( یا IGBT های سریع ). . The comparatively low currents make the inverter less sensitive to layout issues and stray inductance.وظیفه شبکه تطبیق امپدانس این است که ولتاژ بالا و جریان کم تولیدی از اینورتر را به ولتاژ پایین و جریان بالا تبدیل نماید.

    قطعه کار را میتوان بصورت سیم پیچی که با سیم پیچ ما کوپل شده و با آن یک مقاومت مصرف کننده موازی است در نظر گرفت:


    در عمل مقاومت سیم پیچ , مقاومت بانک خازن و مقاومت انعکاسی ناشی از قطعه کار , همگی باعث ایجاد تلفات در مدار " تانک " و کاهش رزونانس میشوند. به همین علت تمام این تلفات را با هم ترکیب کرده و در یک " مقاومت تلفاتی کل" با هم ترکیب میکنیم.در مورد مدار رزونانس موازی و در مدل مورد بحث ما , این مقاومت تلفاتی مستقیما بر روی مدار تانک نمایان میشود.این مقاومت تنها قطعه ای است که توان واقعی را مصرف میکند,به همین دلیل ما این
    مقاومت تلفاتی را به عنوان یک بار تلقی میکنیم:

    در حالت رزونانس ,اندازه جریان بانک خازنی و سیم پیچ با هم برابر و فاز جریانات این دو مخالف یکدیگر است , بنابراین یکدیگر را خنثی می کنند.این بدین معنی است که در فرکانس رزونانس ,از دید منبع قدرت تنها بار ناشی از مقاومت تلفاتی وجود دارد.( قابل ذکر است که در دو سوی فرکانس رزونانس ,جزء خارج از فاز دیگری پدید می آید که ناشی از کاملا خنثی نشدن جریان بانک خازن و سیم پیچ است.این جریان , خود باعث میشود جریان بیشتری از منبع کشیده شود بدون این که کار مفیدی در زمینه گرمایش قطعه کار انجام شده باشد. کار شبکه تطبیق امپدانس این است که این مقاومت تلفاتی نسبتا زیاد در میان مدار تانک را کاهش دهد تا اینورتر از پس آن بر آید.راههای مختلفی برای این کار (تبدیل امپدانس) وجود دارد شامل : tapping the work coil ,استفاده از یک ترانسفورماتور فریتی , یک جدا کننده خازنی بجای بانک خازن و یا استفاده از مدار تطبیقی مانند شبکه سیم پیچ تطبیقی.


    یک مدار تطبیقی سیم پیچ میتواند مقاومت بار را در مدار تانک تا نزدیکی 10 اهم پایین آورد که این برای اینورتر مناسبتر است.این پیکره باعث میشود که اینورتر بتواند ولتاژ چندین هزار ولتی را تولید کند و در عین حال جریان را در یک حد نرمال نگه دارد تا ماسفت های استاندارد نیز بتوانند وظیفه سوییچینگ خود را انجام دهند.
    مدار تطبیقی سیم پیچ (L-match network ) , در تصویر روبرو شامل Lm و Cm است:

    شبکه تطبیقی سیم پیچ در این نوع کاربرد , خواص مطلوبی دارد.القاگر در ورودی شبکه تطبیقی ,باعث میشود که در فرکانس های بالاتر از رزونانس , راکتانس (مقاومت ظاهری ) صعودی در مدار تانک بوجود آید. زمانیکه سیم پیچ اصلی ما از یک اینورتر با خروجی مربعی تغذیه میشود این مسأله اهمیت پیدا میکند.توضیح میدهیم که چرا...
    موج مربعی تولید شده در بیشتر مدارات نیم پل و تمام پل به همراه هارمونی های فرکانس بالا میباشد.اتصال مستقیم چنین منبع ولتاژی به مدار رزونانس موازی باعث میشود که جریان بیش از اندازه ای در تمام فرکانس های هارمونی ها جاری شود.این به این علت است که خازن در مدار رزونانس موازی برای بالا بردن فرکانس راکتانس پیش رونده (بالارونده) کمتری نشان میدهد.این مسأله میتواند به اینورتر آسیب بزند.در واقع اینورتر در لبه های بالا رونده و پایین رونده موج مربعی ,سریعا کلید زنی میکند و باعث میشود که جریان زیادی در مراحل کلید زنی توسط تخلیه الکتریکی ایجاد شود.قرار گرفتن شبکه تطبیقی سیم پیچی میان اینورتر و مدار تانک این مشکل را حل میکند.حالا اینورتر در ابتدا با راکتانس ناشی از Lm در شبکه تطبیقی مواجه میشود و هارمونی ها بصورت امپدانس القایی به آرامی بالا رونده در می آیند.این بدین معنی است که بیشترین جریان در فرکانس مورد نظر ما عبور میکند و مقدار کمی در فرکانس هارمونی ها و شکل موج جریان حاصله ملایمتر میشود.در نهایت شبکه تطبیقی سیم پیچ میتواند بار ناچیزی را به اینورتر اعمال کند.همین عامل,سوییچینگ صفر ولتاژ (Zero-Voltage-Switching (ZVS)) را در ماسفت های پل در اینورتر تسهیل میکند. This significantly reduces turn-on switching losses due to device output capacitance in MOSFETs operated at high voltages .رویه هم رفته باعث کاهش تلفات حرارتی در قطعات نیمه هادی و افزایش طول عمر آنها میشود.بطور خلاصه قرار گرفتن شبکه تطبیقی سیم پیچ میان اینورتر و مدار هماهنگ دو انر را محقق میکند:
    1.تطبیق امپدانس و در نتیجه اینورتر میتواند توان مورد نیاز را به قطعه کار ارایه دهد.
    2.در مقابل هارمونی ها راکتانس القایی را قرار میدهد و اینورتر را سالم نگه میدارد.
    با مراجعه به شماتیک قبلی میتوان دریافت که خازن در مدار تطبیقی Cw)) و بانک خازن (Cm) موازی یکدیگرند.در عمل هردو وظیفه را یک خازن قدرت انجام میدهد.بیشتر ظرفیت این خازن قدرت را میتوان برای مدار رزونانس موازی (به همراه سیم پیچ اصلی) و کمی از آن را برای مدار تطبیقی به همراه سیم پیچ متعلقه (Lm.) در نظر گرفت.ترکیب این دو خازن ما را به مدار LCLR میرساند که عمومی تر و صنعتی تر است.
    راه در جهان یکی است و ان راه راستی است

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : یه مقاله جالب در باره کوره القایی و طرز کار ان

      قسمت 3



      مدار LCLR
      چیدمان LCLR چنرین حسن دارد:
      1.جریان عظیمی از سیم پیچ اصلی میگذرد در حالی که تنها جریان کمی از اینورتر عبور میکند.این چریان عظیم محدود به سیم پیچ و خازن موازی اش است و معمولا این دو نزدیک یکدیگر قرار میگیرند.
      2.در قیاس با جریان مذکور جریان کمتری از اینورتر به سمت مدار هماهنگ جاری میشود , و برای انتقال آن میتوان از کابل نازکتری استفاده کرد.
      3. هرگونه خود القایی که در خطوط انتقال بوجود آید را به سادگی میتوان جزو (Lm.) به حساب آورد. در نتیجه قسمت های حرارت دهنده را میتوان دور از اینورتر قار داد.
      4.اینورتر جریان بار را سینوسی میبیند پس میتواند از ZCS or ZVS بهره ببرد تا تلفات سوییچینگ خود را کمتر کند و خنکتر کار کند.
      5.سیم پیچ سری تطبیق گر را میتوان برای بارهای مختلف (ناشی از قطعات گوناگون قرار گرفته در سیم پیچ اصلی ) بسادگی عوض کرد.
      6.برای بالا بردن توان , میتوان چندین سیم پیچ تطبیقی را به همراه چندین اینورتر به مدار هماهنگ وصل کرد. سیم پیچ تطبیقی بصورت ذاتی توانایی اشتراکی کردن جریان بار را برای چندین اینورتر دارد و در ضمن سیستم را از لحظات غیر تطبیقی بودن که در لحظه کلید زنی بوجود می آید در امان میدارد.
      مزیت دیگر چیدمان LCLR این است که دیگر به یک ترانسورماتور فرکانس بالا برای عمل (تطبیق امپدانس) ندارد.ترانسفورماتور های فریتی که توانایی تحویل دادن چندین کیلو وات را داشته باشند بزرگ , سنگین و البته گرانند.به علاوه ترانسفورماتور باید خنک شود تا گرمای اضافی آن – که ناشی از عبور جریان زیاد از سیم های آن است- دور شود.چیدمان LCLR باعث حذف ترانسفورماتور , کاهش هزینه و سادگی طراحی میشود.با این حال اگر ایزوله بودن مدار از تغذیه اصلی مهم است باید از یک ترانس 1:1 ایزولاتور بین اینورتر و مدار LCLR استفاده نمود.
      شماتیک مفهومی:
      شماتیک زیر ساده ترین اینورتر برای راه اندازی مدار LCLR نشان میدهد:


      توجه: این شماتیک , راه انداز گیت ماسفت ها و مدارات کنترل آنها را نشان نمیدهد !
      نمونه اولیه این اینورتر که از دو ماسفت MTW14N50 بهره میبرد , It is fed from a smoothed DC supply with decoupling capacitor across the rails to support the AC current demands of the inverter. به هر حال این موضوع را باید دانست که در کاربردهای گرمایش القایی کیفیت و رگوله بودن منبع تغذیه "بحرانی " نیست.یک جریان یکسو شده تمام موج (بدون اینکه شکل موج را صاف کنیم یا چیز دیگری) به خوبی یک منبع DC رگوله شده عمل میکند اما جریانات پیک زیادتر میشود. There are many arguments for keeping the size of the DC bus capacitor down to a minimum. In particular it improves the power factor of current drawn from the mains supply via a rectifier, and it also minimises stored energy in case of fault conditions within the inverter.
      خازن بلوکه کننده جریان مستقیم DC-blocking capacitor تنها برای جلوگیری از عبور جریان مستقیم خروجی از یکسوساز نیم پل از سیم پیچ اصلی بکار میرود.میزان این خازن تا حدی است که در مدار تطیبیق امپدانس تداخل نکند , و همچنین تاثیر منفی روی مدار LCLR نگذارد.
      در قدرت های بالاتر ,این که از طراحی تمام پل (H-bridge) متشکل از 4 یا بیشتر سوییچ کننده استفاده کنند , عمومی تر است.در این نوع طراحی ها , سیم پیچ شبکه تطبیق امپدانس را میان دو بازوی پل ها تقسیم میکنند , پس شکل ولتاژ راه انداز نسبت به زمین بالانس میشود.(اگر بتوان دو بازوی H-bridge را مستقلا کنترل نمود ,میتوان از کنترل شیفت فاز برای کنترل بازده توان بهره برد.)

      برای توان های بالاتر و برای دسترسی به جریان های بیشتر میتوان چند اینورتر جدا گانه را موازی قرار داد .با این حال نمیتوان خروجی H-bridges هریک از آنها را مستقیما به هم وصل نمود. برای اینکه مطمئن شویم که جریان نهایی بطور مساوی میان اینورتر ها تقسیم میشود , هر اینورتر را با جفت سیم پیچ خودش به مدار هماهنگ متصل می کنیم.

      زمانیکه اینورتر ها به این صورت موازی میشوند , سیم پیچ های تطبیق گر منافع دیگری نیز دارند.اول اینکه امپدانس میان دو اینورتر دو برابر مقدار امپدانس خود القای شبکه تطبیقی است.این امپدانس مانع پرتاب جریان میان دو اینورتر موازی میشود زمانیکه لحظه کلیدزنی آنها کاملا همزمان نیست. زمانی که یکی از اینورتر ها دچار خرابی شود ,همین راکتانس افزایش ناگهانی جریان را محدود میکند و مانع خرابی دیگری میشود.در نهایت تا جایی که اینورتر ها بوسیله این سیم پیچ ها متصل شده باشند ,خودالقای اضافی میان اینورتر ها فقط به این امپدانس می افزاید و کمی از جریان مشارکتی میکاهد.به همین دلیل نیازی نیست تمام اینورترهای مورد استفاده را نزدیک یکدیگر قرار داد. و اگر در طراحی از ترانسفورماتور ایزوله کننده استفاده شود , حتی نیاز نیست که اینورترها از تغذیه مشترک استفاده کنند!
      راه در جهان یکی است و ان راه راستی است

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : یه مقاله جالب در باره کوره القایی و طرز کار ان

        قسمت 4


        تولرانس عیب ( قدرت تحمل نقص fault tolerance )
        چیدمان LCLR رفتار بسیار خوبی در مقابل شرایط خطای گوناگون دارد :
        1. قطع شدن سیم پیچ اصلی (مدار باز سیم پیچ اصلی )
        2. اتصال کوتاه شدن سیم پیچ یا بانک خازن
        3. اتصال کوتاه دور های سیم پیچ
        4. قطع شدن (مدار باز شدن ) بانک خازن
        همه این خرابی ها باعث افزایش امپدانس در اینورتر میشود و نتیجتا جریان کمتری از اینورتر کشیده میشود.نویسنده خود توسط یک پیچ گوشتی دورهای سیم پیچ اصلی ا که چندین هزار آمپر را عبور میداد , اتصال کوتاه نموده است.با وجود اینکه در محل اتصال کوتاه شاهد تخلیه الکتریکی (اسپارک ) بوده ولی سیستم با کاهش جریا ن با این تهدید مقابله کرد و آسیبی ندید.
        بدترین اتفاقی که ممکن است بیفتد این است که مدار هماهنگ از تنظیم خارج شود (از حالت رزونانس خارج شود) به این صورت که فرکانس رزونانس مدار کمی بالاتر از فرکانس کاری اینورتر شود. تا زمانیکه فرکانس نزدیک به فرکانس رزونانس باشد , هنوز جریان قابل توجهی خارج از اینورتر جاری است.ولی فاکتور توان به خاطر تنظیم(تیون) نبودن کاهش میابد و جریان بار اینورتر شروع به تقدم کردن بر ولتاژ میکند.این وضعیت قابل تحمل نیست زیرا جریان خروجی از اینورتر قبل از اعمال تغییرات ولتاژ تغییر جهت میدهد.نتیجه این که جریان دایما میان دیودها (free-wheel diodes ) جاری است و هرگاه ماسفت ها روشن میشوند با آنها ضدیت میکند. This causes a forced reverse recovery of the free-wheel diodes whilst they are already carrying significant forward current. .نتیجتا اینکه جریان عظیمی از دو دیود متضاد با ماسفت ها عبور میکند.
        Whilst not a problem for special fast recovery rectifiers, this forced recovery can cause problems if the MOSFETs intrinsic body diodes are used to provide the free-wheel diode function.. These large current spikes still represent a significant power loss and threat to reliability.برای کنترل مناسب فرکانس کاری اینورتر باید مرتبا فرکانس رزونانس مدار هماهنگ را در نظر بگیرد. Therefore the leading power factor condition should ideally not arise, and should certainly not persist for any length of time. The resonant frequency should be tracked up to its limit, then the system shut-down if it has wandered outside of an acceptable frequency range..
        روش های کنترل توان
        برای کنترل میزان انرژی انتقالی به قطعه کار چند روش وجود دارد:
        1.اتصال ولتاژهای dc گوناگون.
        توان اعمالی توسط اینورتر را میتوان با کاهش ولتاژ تغذیه اش کم کرد.این قضیه با استفاده از یک منبع تغذیه متغیر محقق میشود.امپدانسی که در مقابل اینورتر قرار میگیرد تا حد زیادی با تغییرات ولتاژ dc ورودی تغییر نمیکند و توان خروجی از اینورتر با توان دوم ولتاژ ورودی رایطه مستقیم دارد.استفاده از منبع متغیر کنترل کاملی (0% to 100%) بر روی توان خروجی میدهد.
        قابل ذکر است که توان خروجی فقط به ولتاژ تغذیه بستگی ندارد بلکه به امپدانس بار اعمالی توسط مدار هماهنگ نیز وابسته است. بنابراین برای کنترل دقیقتر ,باید توان خروجی واقعی اندازه گیری شده و با مقدارتوان خواسته شده توسط اپراتور مقایسه شود و یک سیگنال خطا به کنترل کننده اعمال شود تا با تغییر دوباره ولتاژ مقدار را تصحیح کند و بدین ترتیب یک کنترل حلقه بسته داشته باشیم.این که توان را بتوانیم ثابت نگه داریم مهم است زیرا مقاومت قطعه در اثر بالا رفتن درجه حرارت بطور قابل ملاحظه ای زیاد میشود.(این نوع کنترل حلقه بسته برای روش های دیگری که در زیر بررسی میشوند نیز بکار میرود.)
        2.مقدار دهی برای duty ratio قطعات درون اینورتر.
        با کاهش زمان روشن بودن سوییچ ها درون اینورتر میتوان توان خروجی را کم کرد.فقط زمانی که دیوایس ها روشن شوند توان توسط سیم پیچ اصلی به قطعه صادر میشود. The load current is then left to freewheel through the devices body diodes during the deadtime when both devices are turned off..تنظیم duty ratio سوییچ ها میتواند کنترل کامل (0-100%) به ما بدهد. However, a significant drawback of this method is the commutation of heavy currents between active devices and their free-wheel diodes..به این دلیل از این روش در کوره های القایی توان بالا استفاده نمیشود.
        3.کنترل فرکانس کاری اینورتر
        با فاصله گرفتن از فرکاانس رزونانس مدار هماهنگ میتوان توان خروجی را کم کرد.با فاصله گرفتن از فرکانس رزونانس ,تشدید در مدار هماهنگ کمتر میشود , و جریان عبوری از سیم پیچ اصلی کاهش میابد.در نتیجه جریان گردابی القایی در قطعه کار نیز کمتر شده و گرمایش القایی تقلیل میابد.
        In order to reduce the power throughput the inverter is normally detuned on the high side of the tank circuits natural resonant frequency..این عمل باعث افزایش راکتانس القایی در مقایسه با افزایش فرکانس در ورودی مدار تطبیق امپدانس میشود.پس جریان کشیده شده توسط شبکه تطبیقی از نظر فاز عقب میماند و دامنه اش کم میشود.هردو این عوامل باعث کم شدن توان تحویلی میشود. In addition to this the lagging power factor ensures that the devices in the inverter still turn on with zero voltage across them, and there are no free-wheel diode recovery problems. (This can be contrasted with the situation that would occur if the inverter were detuned on the low side of the work coil's resonant frequency. ZVS is lost, and the free-wheel diodes see forced reverse-recovery whilst carrying significant load current.
        این متد ساده است و اینورتری که به این سبک کار میکند توانایی ساپورت سیم پیچ های اصلی و قطعات کار گوناگون را دارد.نکته منفی اش این است که رنج کنترلی محدودی دارد , ناشی از این که نیمه هادی های سوییچ کننده تا چه سرعتی بتوانند کار کنند.این مسئله در توان های بالا و زمانیکه اینورتر در فرکانس نزدیک به ماکزیمم کار میکند اهمیت پیدا میکند.برای سیستم های توان بالا که از این متد استفاده میکنند , باید آنالیز دقیقی از نظر پرت دمایی بر روی سوییچ ها در سطوح توان مختلف صورت گیرد تا اینکه مطمئن شد قطعات در دماهای قابل تحملشان باقی میمانند.
        4.تغییر ظرفیت خود القای سیم پیچ در مدار تطبیق امپدانس:
        با جایگزینی قطعات مدار تطبیق امپدانی میتوان توان تحویلی از اینورتر به سیم پیچ اصلی را کنترل کرد.شبکه تطبیقی از یک سیم پیچ و خازن تشکیل میشود.خازن این مدار در عمل با خازن شبکه رزونانس هماهنگ یکی است و تنها قطعه قابل تنظیم همان سیم پیچ است.
        وظیفه شبکه تطبیقی تبدیل امپدانس بار در سیم پیچ به امپدانس بار مناسب برای اینورتر است. Altering the inductance of the matching inductor adjusts the value to which the load impedance is translated..عموما کاهش ظرفیت خود القای سیم پیچ شبکه تطبیقی باعث کم شدن امپدانس سیم پیچ اصلی میشود.این کاهش امپدانس باعث بیشتر شدن توان دریافتی از اینورتر میشود.بلعکس افزودن بر میزان سیم پیچ شبکه تطبیقی باعث افزایش امپدانس سیم پیچ اصلی و نتیجتا سبکتر شدن بار و کاهش توان دریافتی میشود.
        این نوع کنترل نیز محدود است. جابجایی سیم پیچ شبکه تطبیقی باعث جابجایی فرکانس رزونانس کل میشود و این نتیجه ترکیب کردن خازن شبکه تطبیقی با خازن شبکه هماهنگ است.شبکه تطبیقی مقداری از ظرفیت خازن مدار هماهنگ را برای انجام وظیفه خود قرض می گیرد وسبب میشود مدار هماهنگ در فرکانس بالتری رزونانس کند.به همین علت سیم پیچ شبکه تطبیقی معمولا ثابت است یا در استپ های مشخص متناسب با قطعه کار قابل تغییر است , و کاملا قابل تغییر توسط کاربر نیست.
        5.ترانسفورمر تطبیق امپدانس
        توان انتقالی از اینورتر به سیم پیچ اصلی را میتوان در استپ های بزرگ بوسیله tapped RF power transformer و تغییر امپدانس تغییر داد.همچنین بزرگترین مزیت شبکه LCLR این است که یک ترانسفورماتور فریتی حجیم و سنگین را حذف میکند. , it can cater for large changes in system parameters in a way that is not frequency dependent..ترانسفور ماتور تطبیق امپدانس به همان خوبی وظیفه ایزوله کردن را نیز انجام میدهد. Additionally if the ferrite power transformer is placed between the inverter's output and the input to the L-match circuit its design constraints are relaxed in many ways..اول اینکه چنین ترانسفورماتوری در هردو سیم پیچش دارای امپدانس بالایی است.ولتاژ ها بالایند و جریان ها نسبتا کم.قرار دادن یک ترانسفورماتور فریتی مرسوم برای این شرایط از نظر طراحی آسانتر است.جریان عظیم عبوری از سیم پیچ اصلی از ترانسفورماتور دور است و این مشکل خنک کردن آن را مرتفع میکند.شکل موج اعمالی به ترانسفورماتور از اینورتر مربعی است و جریان عبوری از سیم پیچ هایش سینوسی است.نبود هارمونیک های فرکانس بالا گرمایش ناشی از اثر پوسته ای و اثر مجاورت رسانا ها را کم میکند.
        در نهایت طراحی ترانسفورماتور باید بگونه ای باشد که اثر خازنی سیم پیچ های داخلی حداقل باشد و and good insulation at the expense of increased leakage inductance.این بدین دلیل است اندوکتانس ایجاد شده توسط ترانسفورماتور در این وضعیت تنها به اندوکتانس شبکه تطبیقی افزوده میشود و به اندازه اثر خازنی داخلی ترانسفورماتور مخرب نیست.
        6. کنترل شیفت فاز پل H
        زمانیکه سیم پیچ اصلی توسط یک اینورتر voltage-fed full-bridge (H-bridge) راه اندازی میشود ,میتوان از یک متد دیگری نیز برای کنترل توان بهره برد.اگر بتوان لحظه کلیدزنی هردو بازوی پل را مستقلا کنترل نمود ,پس میتوانیم توان خروجی را از طریق تنظیم شیفت فاز میان دو بازوی پل کنترل نمود.
        زمانیکه دو بازوی پل دقیقا در یک فاز سوییچ کنند , ولتاژ خروجی از هردو یکی است.این بدین معنی است که ولتاژی در میان سیم پیچ اصلی اعمال نمیشود و جریانی از آن نمیگذرد.برعکس اگر دو بازوی پل در فاز مخالف همدیگر سوییچ کنند بیشترین جریان در سیم پیچ اصلی جاری شده و بیشترین گرمایش حاصل میشود.با تنظیم مقدار اختلاف فاز یک بازوی پل در مقایسه با دیگری از 0 تا 180 درجه میتوان توان خروجی را از 0 تا 100% تغییر داد.
        This technique is highly effective as power control can be achieved at the lower power control side. The power factor seen by the inverter always remains good because the inverter is not detuned from the resonant frequency of the work coil, therefore reactive current flow through free-wheeling diodes is minimised.

        خازن های گرمایش القایی
        بانک خازن مورد استفاده درمدار رزونانس گرمایش القایی میبایست تمامی جریان عبوری از سیم پیچ اصلی را بمدت طولانی تحمل کند.این نوع جریان چندین هزار آمپر و چند ده یا چند صد کیلو هرتز است.این خازن ها همچنین در معرض ولتاژ متناوبی با همین فرکانس و 100% معکوس شونده قرار دارند.فرکانس کاری بالا باعث تلفات قابل توجه در اثر گرم شدن دی الکتریک و اثر پوسته ای در رسانا ها میشود.همچنین اندوکتانس ایجاد شده بوسیله آنها باید در یک مینیمم مطلق باقی بماند و در مقایسه با اندوکتانس سیم پیچ اصلی که خیلی کم است قابل صرف نظر کردن باشد.
        انتخاب درست دی الکتریک و استفاده از تکنیک extended foil construction باعث کاهش حرارت تولیدی و مینیمم شدن اندوکتانس موثر سری میشود.حتی با رعایت این تکنیک ها هم نوعی دیگر از تلفات بواسطه عبورجریانات عظیم در رنج RF که باید از آنها عبور کند بوجود می آید.فاکتور مهمی در طراحی این خازن ها دفع مناسب گرما بمنظور افزایش عمر دی الکتریک آنهاست.
        ا High Energy Corp. (UK distributer is AMS Technologies.)
        Vishay Components.
        Celem Power Capacitors. based in Israel.

        Range of high power induction heating capacitors from High Energy Corp.

        High power conduction cooled mica capacitor from Celem Power Capacitors.Celem
        (Pictures courtesy of Steve Conner)

        Note the large surface area of the connection plates on the Celem conduction-cooled components and the reactive power rating (KVAR) printed on the rating label. Higher power units pictured above in aluminium cases have connections for water cooling hoses to remove the heat generated internally.
        راه در جهان یکی است و ان راه راستی است

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : یه مقاله جالب در باره کوره القایی و طرز کار ان

          قسمت 5


          واکنش فرکانسی شبکه LCLR
          شبکه یک LCLR یک سیستم متشکل از دو سیم پیچ یک خازن و یک مقاومت میباشد. The bode plot below shows the way in which some of the voltages and currents within the network change as the drive frequency is altered..منحنی سبز نمایانگر جریان عبوری از سیم پیچ تطبیقی و در نتیجه بار اعمالی توسط اینورتر است.منحنی قرمز نشاندهنده ولتاژ روی بانک خازن و سیم پیچ اصلی است. The top graph shows the AC magnitudes of these two quantities, whilst the bottom graph shows the relative phase of the signals relative to the AC output voltage from the inverter.. منحنی زیرین بیانگر اختلاف فاز با ولتاژ اینورتر است.

          از گراف بالای معلوم میشود که ماکزیمم ولتاژ (قله منحنی قرمز) در فقط یک فرکانس ایجاد میشود.در این فرکانس بیشترین جریان عبوری از سیم پیچ اصلی و در نتیجه بیشترین گرمایش را داریم. در این فرکانس بیشترین جریان از اینورتر کشیده میشود (قله محنی سبز).دامنه جریان کشیده شده از اینورتر کمی قبل از نقطه ماکزیمم دارای نول(null -خلا) است.این گراف اهمیت تیونینگ در گرمایش القایی را معلوم میکند. . For a high Q system these two frequencies are very close together..تفاومت ماکزیمم و مینیمم توان میتواند در حد چند کیلوهرتز باشد.
          از گراف زیرین متوجه میشویم که در فرکانس های پایینتر از توان ماکزیمم ,ولتاژ ورک کویل با ولتاژ خروجی از اینورتر همفازند.با افزایش فرکانس کاری در یک نقطه(درست در نقطه ماکزیمم توان ) زاویه فاز ولتاژ ورک کویل 180 درجه تغییر میکند و با همین فاز ادامه میدهد.
          همچنین از گراف پایینی درمیابیم که جریان کشیده شده از اینورتر در دو جا با افزایش فرکانس کاری تغییر فاز میدهد.ابتدا در فرکانس های پایین90 درجه از ولتاژ خروجی از اینورتر عقبتر است.و ناگهان 180 درجه تغییر فاز میدهد و در فرکانس "null frequency 90 درجه از راه را رفته است. جریان در +90 درجه نسبت به ولتاژ خروجی از اینورتر میماند تا نقطه توان ماکزیمم, سپس در این فرکانس ناگهان به همان فاز -90 در جه شیفت میکند.
          وقتی فکر میکنیم که تنها در لحظه همفاز شدن جریان با ولتاژ انتقال توان واقعی را داریم ,میفهمیم که باید این شیفت فاز از -90 به +90 باید بیشتر بررسی شود.



          گراف بالای مناطق نزدیک به null frequency و فرکانس توان ماکزیمم را با جزییات بیشتری (خانواده منحنی ها) نشان میدهد. هر منحنی مربوط به یک نوع قطعه کار ویژه است.از این طریق میتوان رفتار شبکه در حالت بی باری تا حالتی که یک قطعه شدیدا رسانا در آن قرار دارد را بررسی نمود.
          وقتی که قطعه کاری درون سیم پیچ نیست , تلفات کم و فاکتور کیفیت (q factor ) بالاست.شکل موج ولتاژ و جریان (گراف بالایی) در این حالت دارای قله (پیک ) تیز است و در گراف پایینی شیفت فاز سریع را شاهد هستیم.با قرار دادن یک قطعه پر اتلاف درون سیستم , q فاکتور شبکه LCLR افت میکند.این بدین معنی است که افزایش دامنه ولتاژ سیم پیچ و جریان بار اینورتر در حالت رزونانس در مقایسه با حالت بی باری کمتر شود.با افت q factor ارتفاع پیک در حالت رزونانس کمتر شده و پهن تر میشود. همچنین با کاهش q فاکتور تغییر شیفت فاز جریان و ولتاژ آرامتر می شوند.
          From these graphs we can deduce a few implications for any control system that must track the resonant frequency of the LCLR arrangement and control power throughput..اول اینکه افزایش دامنه ولتاژ و جریان در فرکانس رزونانس شبکه LCLR و در حالت بی باری بیشتر است.به همین علت جریان کشیده شده از اینورتر باید کم شود تا جریان سیم پیچ اصلی و خازن موازی با آن به یکباره زیاد نشود در حالی که هیچ توانی تحویل قطعه کاری نمیشود.دوما در حالت بی باری باید جریان خروجی (جریان بار ) اینورتر را دقیقا رصد نمود if the inverter is not to see either a leading or lagging load current because it slews so quickly through zero degrees..
          بر عکس زمانیکه یک قطعه پر اتلاف در سیم پیچ اصلی قرار میگیرد ,خیزش ناشی از رزونانس شبکه LCLR کمتر شده و اینورتر باید جریان بیشتری را تحویل دهد تا جریان مورد نیاز برای سیم پیچ اصلی تامین شود.به هر حال از آنجاییکه با کاهش فاکتور Q جریان با سرعت کمتری شیفت فاز میکند , کنترلر ها نیازی نیست که خیلی دقیق فرکانس رزونانس را در نظر بگیرند .
          چند نکته دیگر در مورد گراف های بالا قابل ذکر است در مورد زمانیکه از یک کنترلر اتوماتیک برای در نظر گرفتن فرکانس رزونانس شبکه LCLR بهره میبریم. برای قطعات کار پر اتلاف (یا حجم زیادی از فلزات که روی هم رفته تلفات زیادی ایجاد میکنند-lossy workpiece),میبینیم که فاز جریان بار اینورتر در بعضی مواقع حتی نمیتوان از صفر درجه هم عبور کند و از ولتاژ پیشی بگیرد.این به این معنی است که برای بارهای سنگین جریان خروجی از اینورتر با ولتاژ خروجی آن همفاز نمیشوند و همیشه جریان مقداری عقبتر است.از آن گذشته تغییر جریان با فرکانس یکنواخت نیست.به همین خاطر استفاده از یک ترانسفورمر جریان (CT) در خروجی اینورتر عملی نیست. به نظر می آید که در حالت بی باری یا با یک بار سبک و معتدل , فرکانس رزونانس را بصورت صحیح دنبال نمیکند و با افزایش بارو کاهش فاکتور کیفیت نمیتواند آن را مدیریت کند.(فیدبک مستقیم از جریان خروجی اینورتر بوسیله ترانسفورمر جریان (CT) بمنظور ایجاد یک اوسیلاتور free-running power نتیجه میدهد کهa design which oscillates at low load but falls out of self-oscillation when the workload is increased.).)
          در مقابل میبینیم که تغییر ولتاژ بانک خازن (و ورک کویل ) با تغییرات فرکانس بصورت یکنواخت است.علاوه بر این صرف نظر از اینکه چه مقدار بار درون ورک کویل قرار گرفته باشد ,میبینیم که دقیقا در فرکانسی که توان ماکزیمم است ولتاژ ورک کویل زاویه فاز -90 با ولتاژ خروجی اینورتر دارد.(90 در جه عقبتر از ولتاژ اینورتر است).همین قضیه شکل موج ولتاژ بانک خازن را کیس مناسبی برای کنترل فرکانس رزونانس معرفی می کند. در آخر فرکانس اینورتر باید کنترل شود تا ولتاژ بانک خازن ازولتاژخروجی اینورتر 90 درجه عقبتر باشد و بیشترین توان حاصل شود.اکنون میتوانیم نواحی نمودار زیر را نامگذاری کنیم.











          خط سفید عمودی نمایانگر فرکانسی است که ولتاژ بانک خازن ( و ورک کویل )90 درجه از ولتاژ خروجی از اینورتر عقبتر است.در این فرکانس بیشترین ولتاژ روی ورک کویل اعمال می شود و ماکزیمم جریان از آن عبور می کند.در این فرکانس بیشترین گرمایش القایی را داریم.در نمودار میبینیم که بعد از این فرکانس فاز جریان خروجی از اینورتر از 0 تا -90 نسبت به ولتاژ اینورتر تغییر میکند. This means that the inverter always sees a load current that is either in-phase or at worst slightly lagging in power factor.. Such a situation is ideal for supporting ZVS soft-switching in the inverter and preventing free-wheel diode reverse-recovery problems..
          ناحیه سایه دار سمت راست خط سفید با Inductive Load region (ناحیه بار القایی ) نامگذاری شده است.زمانیکه فرکانس از فرکانس توان ماکزیمم بیشتر میشود ,ولتاژ ورک کویل و در نتیجه گرمایش القایی کاهش میابد.همچنین زمانیکه تلفات در قطعه کار کم است و فاکتور کیفیت بالاست , زاویه فازجریان هرگز مثبت نمیشود.این برای اینورتر های حالت جامد نامطلوب است همانگونه که تقدم فاز جریان سبب تلفات ZVS وforced reverse-recovery of free-wheeling diodes incurring raised switching losses and voltage overshoots..به همین دلیل ناحیه بار خازنی (capacitive load region ) مناسب برای کنترل توان خروجی نیست.
          خط بنفش عمودی مرز دیگر ناحیه بار خازنی را مشخص می کند ,قبل از این خط جریان خروجی از اینورتر از جریان القایی عقبتر است.این ناحیه که باز هم ماند ناحیه اولی (ناحیه بار القایی) نامگذاری شده چندان جالب نیست زیرا توان قابل توجهی را ارائه نمی کند و رسیدن به آن میسر نیست مگر با عبور کردن از ناحیه پر خطر (بار خازنی ).وقتی که شبکه LCLR توسط یک اینورتر با خروجی موج مربعی راه اندازی می شود خطر عبور جریان در فرکانس هارمونی های موج اصلی نیز هست.این ناحیه محض تکمیل نمودار نشان داده شده است.
          نکته:فاز ولتاژ روی بانک خازن به عنوان متغیر کنترلی بر روی نمودار بالایی معرفی شد.این به این علت است که این ولتاژ را به آسانی میتوان توسط یک ترانسفورمر فرکانس بالا سنس کرد و تمام اطلاعات کنترلی را از این طریق بدست آورد.مطلوبست زمانیکه این ولتاژ در موقعیت -90 نسبت به ولتاژ خروجی اینورتر قرار گیرد (ممکن است در ابتدا نامطلوب به نظر آید) ولی از این بهتر است که سعی کنیم جریان بانک خازن را سنس کنیم.اگرچه جریان بانک خازن با جریان اینورتر همفاز است ولی بدین خاطر میزان آن چندین هزار آمپر است استفاده از closed-core ferrite CTs را غیر عملی میسازد.اینکه شکل موج ولتاژ بانک خازن 90 در جه اختلاف با موج ولتاژ اینورتر دارد بدین معنی است که لحظه عبور از صفر آن به اندازه کافی از لحظه کلیدزنی اینورتر که نویز ایجاد می کند دور است.پس این استفاده از فیدبک در لحظه -90 ,قابلیت کنترل خوبی به ما میدهد و بهره بردن از آن (سنس کردن آن) ارزان تر و در مقابل نویز ایمنتر است.
          راه در جهان یکی است و ان راه راستی است

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : یه مقاله جالب در باره کوره القایی و طرز کار ان

            دوستان این مقاله از یه سایت خارجی گرفتم جالب بود گفتم اینجا بزارم دوستان بخونن
            اگه امکان داره ایراداتش رو بگیرید تا کامل شه
            باتشکر
            راه در جهان یکی است و ان راه راستی است

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : یه مقاله جالب در باره کوره القایی و طرز کار ان

              قشنگ بود.

              یه پی دی اف هم فایر چیلد داره. اونم خیلی کلی توضیح داده و جالبه. اگه حوصله داری...
              خویشتن را اصلاح کنید تا خداوند کارها را اصلاح کند. امیر المومنین علی (ع)

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : یه مقاله جالب در باره کوره القایی و طرز کار ان

                میتونی بفرستی اون pdf
                راه در جهان یکی است و ان راه راستی است

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : یه مقاله جالب در باره نکات طراحی کوره القایی و طرز کار ان

                  سرچ کن an 9012
                  خویشتن را اصلاح کنید تا خداوند کارها را اصلاح کند. امیر المومنین علی (ع)

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : یه مقاله جالب در باره کوره القایی و طرز کار ان

                    سلام میتونی پی دی افشو بزاری

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : یه مقاله جالب در باره کوره القایی و طرز کار ان

                      سلام میتونی پی دی افشو بزاری

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : یه مقاله جالب در باره نکات طراحی کوره القایی و طرز کار ان

                        بزار ببینم اگه رو سیستم بود برات بفرستم
                        راه در جهان یکی است و ان راه راستی است

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : یه مقاله جالب در باره کوره القایی و طرز کار ان

                          نوشته اصلی توسط amin9173607961 نمایش پست ها
                          دوستان این مقاله از یه سایت خارجی گرفتم جالب بود گفتم اینجا بزارم دوستان بخونن
                          اگه امکان داره ایراداتش رو بگیرید تا کامل شه
                          باتشکر
                          جالب بود ممنون از شما

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : یه مقاله جالب در باره کوره القایی و طرز کار ان

                            خیلی مفید و جامع بود . زحمت کشیدید .ممنون

                            دیدگاه


                              #15
                              پاسخ : یه مقاله جالب در باره نکات طراحی کوره القایی و طرز کار ان

                              دیدگاه

                              لطفا صبر کنید...
                              X