اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

    سلام
    راستش امروز توی دانشگاه یک سمینار بود با عنوانRFID .اول نمیدونستیم چی هست اما بعد فهمیدیم یه تکنولژی خیلی جدید و پیشرفته است.
    RFID یه نوع شناسه هست که با امواج رادیویی کار میکنه ، شاید شما دیده باشید که داخل فروشگاه های بزرگ از بارکد استفاده میکنند ، RFID هم یه نوع بار کد الکترونیکیه .
    این دستگاه ها یه بخش ریدر یا خواننده داره و یه بخش تگ(Tag) قسمت تگ دارای یه سیم پیچ و یک خازن (که به صورت مدار تانک موازی بسته شده )و یک میکروچیپ کوچیک و یه مدار یکسو ساز هست. در قسمت ریدر هم یه سیم پیچ بزرگ و ... هست که فرکانس تولید میکنه و میتونه اطلاعات رو از امواج رادیویی تفکیک کنه.
    حالا اگه ریدر رو به تگ نزدیگ کنیم مدار تانک داخل تگ فرکانس سلف ریدر رو میگیره و از طریق یکسو ساز وصافی تغذیه ی میکروچیپ رو تامین میکنه . به محض اینکه تغذیه میکروچیپ وصل شد میکروچیپ یک سری اطلاعات رو از طریق همون مدار تانک (سلف و خازن) داخل فضا ارسال میکنه که این اطلاعات رو ریدر دریافت میکنه و از اونها استفاده میکنه .
    خوب یه چند تایی عکس هم ببینیم.
    این عکس یه تک هست که داخل دستگاه ها قرار میگیره
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/Paypass_chip_front.png/571px-Paypass_chip_front.png
    اینم انواع تک
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/d/df/Tags.jpg/521px-Tags.jpg
    اینم یه نوع کاربرد از RFID که برای شناسایی افراد مورد استفاده قرار گرفته
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/RFID_hand_1.jpg/180px-RFID_hand_1.jpg
    اینم یه مقاله بلند در مورد RFID
    http://forum.p30world.com/showthread.php?t=56471
    اینم یه سایت کامل در موردش
    www.rfid.org/
    اینم نمونه هایی از کاربردش
    http://www.spychips.com/
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    خوب حالا این همه رو گفتیم که چی بشه؟
    راستش میخوام با هم فکری هم یه دونش رو درست کنیم.
    راحت میشه با یه دونه میکرو AVR این کار رو کرد ، فقط من موندم توی قسمت تغذیه میکرو که باید از امواج رادیویی بگیره .
    البته میشه یه تگی ساخت که با باتری کار کنه . خوب ما هم اول اگه بشه با باتریش رو درست میکنیم بعد میریم سراغ بدون باتریش.
    راستی اینم باید بگم که RFID در کشور ما در حال رشد کردن هست
    یه چند تا دیگه عکس هم میزارم.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------














    <<-----خدانگهدار----->>

    #2
    پاسخ : RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

    از دوستمون واقعا ممنونم . خیلی لط کردن واقعا این حرکات توی این سایت قابل ستایشه . منم یه اشاره ای بکنم که توی همین سایت هم یه پروژه در این زمینه انجام شده (به عنوان پروژه ی پایانی) اگه به اون هم یه نگاهی بندازید در کنار این مطلب دوستمون ، نور علی نور میشه بازم ممنون و موفق باشید


    [hr]عاشقان نقطه ی پرگار وجودند ولی عشق داند که در این دایره سرگردانند
    دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

      سلام
      همون جور که جناب حسام الدین اشاره کردن پروژه ای با نام RFID 125KHZ که توسط آقای جان محمدی گرد آوری شده تو سایت موجوده که از U2270B
      استفاده شده و به گفته ایشان تو ایران گیر میاد ،تو این پروژه که عکس و لینکش رو گذاشتم از U2270B استفاده شده ،امیدوارم که مفید باشه



      http://kudelsko.free.fr/transpondeur/sommaire.htm

      :bye

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

        ممنونم از مطلبی که گذاشتید . کم کم داره تاپیک کاملی میشه. منم این سیستم رو با میکرو و یه سری دیکودر و چند تا فرستنده ی مادون قرمز و یه آنتن کاملا ساده شبیه سازی کردم و ساختم . ( RFID خونگی) :agree:
        می گردم سورس و فایل شبیه سازی شدش رو که پیدا کردم میذارم توی همین تاپیک تا جمع مطالب جمع بشه . بازم ممنون و موفق باشید



        [hr]عاقلان نقطه ی پرگار وجودند ولی عشق داند که در این دایره سرگردانند
        دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

          با سلام :smile:

          اصولاً به هر سیستمی که قادر به خواندن و تشخیص اطلاعات افراد یا کالاها باشد سیستم شناسایی یا Identification System گفته میشود.
          بطور کلی شناسایی خودکار و نگهداری داده ها (AIDC) روشی است که طی آن تجهیزات خواه سخت افزای یا نرم افزاری قادر به خواندن و تشخیص داده ها بدون کمک گرفتن از یک فرد هستند.
          بارکدها، کدهای دو بعدی، سیستم های انگشت نگاری ، سیستم شناسایی با استفاده از فرکانس رادیویی، سیستم شناسایی با استفاده از قرنیه چشم و صدا و ... از جمله این راهکارها در این مقال میباشند. یکی از جدید ترین مباحث مورد توجه دانشمندان جهت شناسایی افراد یا کالاها استفاده از سیستم شناسایی با استفاده از فرکانس رادیویی یا RFID میباشد.
          RFID که مخفف سه واژه Radio Frequency Identification است؛ امروزه توسط فروشگاه های زنجیره ای بزرگی چون "وال مارت" و "مک دونالد" و نیز سازمانهای مهمی چون "وزارت دفاع ایالت متحده آمریکا" استفاده شده و امتحان خود را به خوبی پس داده است.

          RFID چیست ؟

          تصور کنید که وارد یک فروشگاه زنجیره ای شده اید و اقلام مورد نیاز خود را داخل چرخ دستی (trolley) قرارداده اید. صندوق دار با استفاده از بار کد میبایستی که تک تک اقلام داخل سبد را برداشته و اطلاعات آن را توسط بارکد خوان (Barcode Reader) یکی یکی به داخل رایانه وارد کند تا فاکتور اقلام انتخابی شما صادر گردد. بسیاری از اوقات بدلیل آنکه تعداد کالاهای خریداری شده بسیار زیاد میباشند؛ صفهای طولانی ای در فروشگاه های زنجیره ای تشکیل میشود.تازه ، گاهی اوقات نیز مخدوش شدن علائم بار کد، از خواندن اطلاعات جلوگیری میکند ، که این خود موجب مشکلات بیشتری میشود.
          با این فن آوری جدید یعنی RFID شما سبد کالای خود را برمیدارید و بدون اینکه مجبور به ایستادن در صفهای طولانی شوید و یا حتی بدون اینکه مجبور باشید اقلام خریداری شده را به صندوقدار یا نگهبان نشان دهید، از در خارج میشوید.
          چرا؟ چون برچسب روی کالا دیگر بارکد (Barcode) نیست بلکه از نوع RFID میباشد و خودش با فرستان علائم رادیویی کلیه اطلاعات جاری خود از قبیل تعداد، قیمت، وزن، ... را به کامپیوترهای موجود در درهای خروجی مخابره میکند.
          این برچسبها دارای دو بخش تراشه و آنتن هستند و دارای عملکرد بسیار ساده ای می باشند؛ تراشه اطلاعات را از طریق آنتن منتشر میکند و حسگرهایی در اطراف قرار دارند ،این اطلاعات را دریافت میکنند.
          از جمله مهمترین محاسن آن کاهش سرقت یا دزدی و محاسبه سریعتر تعداد کالاهای موجود در انبار بدون نیاز و کمک به نیروهای انسانی است.
          اما تنها اشکال این فن آوری گران بودن آن است، اگر چه روزگاری میرسد که تمامی اشیاء و کالاها این برچسب ها را مثل بارکد خواهند داشت.
          بطور کلی RFID یا سیستم شناسایی با استفاده از فرکانس رادیویی سامانه ی شناسایی بی سیمی است که قادر به تبادل داده ها بوسیله برقراری اطلاعات بین یک Tag که به یک کالا ، شئ یا .. متصل شده است و یک بازخوان (Reader) می باشد.
          اصولاً سامانه های RFID از سیگنالهای الکترونیکی و الکترو مغاطیسی برای خواندن و نوشتن داده ها بدون تماس بهره گیری می کنند.
          Tag ها وسیله شناسایی متصل شده به کالایی است که ما میخواهیم آن را رد یابی کنیم وبازخوان ها (Reader) ها وسایلی هستند که حضور برچسب ها را در محیط تشخیص داده و اطلاعات ذخیره شده در آنها را بازیابی میکنند.
          با توجه به اینکه این سیستمها بر مبنای تغییرات امواج مغناطیسی و یا فرکانس های رادیویی کار میکنند، جهت تقویت سیگنالهای موجود در محیط گاهی اوقات از آنتن (تقویت کننده سیگنال) نیز استفاده میشود.


          تجهیزات مورد نیاز

          بطور کلی فن آوری RFID از تجهیزات ذیل جهت پیاده سازی بهیه خود کمک میگیرد:
          1. انواع برچسب Tag
          2. انواع خواننده بر چسب Reader
          3. انواع نویسنده اطلاعات Printer
          4. آنتن- تقویت کننده سیگنال
          5. نرم افزار مدیریت اطلاعات
          6. بانک اطلاعاتی، ساختار شبکه اطلاعاتی


          TAG چیست؟

          همانطور که گفته شد Tag ها وسیله شناسایی متصل شده به کالا، شئ، فردی هستند که ما میخواهیم آنرا رد یابی کنیم.
          اما اینکه هر یک از کالاها دارای اشکال و ظواهر گوناگون و نیز دارای محیطهای فیزیکی گوناگونی است، این ضرورت را ایجاب میکند تا Tag ها را با توجه به ویژگیهای فیزیکی (ظاهریشان) دسته بندی کنیم.
          بطور کلی بعضی از ویژگیهای ظاهری Tagها بصورت زیر میباشد:
          الف- Tag هایی که دارای کفه پلاستیکی از جنس PVC میباشند و معمولاً در وسط آنها یک سوراخ دیده میشود که بسیار با دوام بوده و میتوان از آنها بارها و بارها استفاده کرد.
          ب- Tag هایی که شبیه کارتهای اعتباری هستند ومعمولاً به آنها کارتهای هوشمند بدون تمـاس (Contact less Smart Cards) گفته میشود.
          ج- Tag هایی که بصورت لایه های کاغذی بر روی برچسب ساخته میشوند که به آنها برچسب های هوشمند (Smart Labels) گفته میشود.
          د- Tag هایی که در محیطهای قابل فرسایش (مثلاً آب یا مایع) به خوبی کار میکنند. اینگونه Tag ها در کپسولهای شیشه ای قرار دارند.
          ه- Tag های کوچک که در داخل اشیاء عمومی مثل لباس، ساعت، دستبند و .... کارگذاشته میشود. اغلب ممکن است به شکل یک کلیه یا دسته کلید بنظر برسند.
          در صورتیکه بخواهیم Tag ها را با در نظر گرفتن منبع انرژی تامین کننده شان دسته بندی کنیم به 4 دسته اصلی تقسیم بندی می شوند:
          1.Tag های غیر فعال Passive Tags
          که انرژی و برق مورد نیاز خود را از Reader ها بوسیله یکسری از روش های تراگسیل بدست می آورند.
          2.Tag های فعال Active Tags
          که انرژی مورد نیازشان توسط یک باطری داخلی و جهت برقراری ارتباط دارای یک پردازنده، یک
          حافظه و حسگر می باشند.
          3.Tag هایی نیمه غیر فعال Semi-Passive Tags
          که علاوه بر استفاده از باطری داخلی شان، میتوانند از انرژی منتقل شده توسط Readerها نیزبهره
          مند شوند.

          4.Tag های دو طرفه Two way Tags
          که علاوه براستفاده از باطری داخلی شان میتوانند بدون کمک گرفتن از Readerها دیگر اقسام هم شکل خود را نیز شناسایی کرده و با آنها به گفتگو بپردازند.


          Readerچیست؟

          قبلاً اشاره شد که Reader ها وسایل الکترونیکی هستند که حضور Tag ها را در محیط تشخیص داده و اطلاعات ذخیره شده در آنها را بازیابی میکنند.
          سه دسته عمده Reader ها بصورت:
          1.مدل ثابت Fixed Type
          2.مدل دستی Hand held Type
          3.مدل کارت PC Card Type


          مزایای استفاده از فن آوری RFID

          مزایا استفاده از این تکنولوژی به شرح ذیل میباشد:
          1.کاهش هزینه ها (کاهش فعالیت های دستی و افزایش سرعت)
          2.اتوماسیون (بدون توقف)
          3.کاهش خطا
          4.کنترل فرایندهای غیر قابل رویت
          5.امکان به روز رسانی بر چسب ها بدون دخالت دست
          6.امنیت
          7.یکپارچگی

          کاربری در RFID

          - مدیریت بار مسافران :
          شناسایی و کنترل بار و اثاثیه مسافران با استفاده از فرکانسهای رادیویی RFID

          در دسامبر سال 2004 همایشی با شرکت اعضاء یاتا و با هدف زمینه سازی کاربردی IT در شرکتهای هواپیمایی در خاور میانه برگزار گردید که البته عمده توجه خود را بر تسهیل امور صنعت هواپیمایی معطوف نمود. پروژه سوم تائید شده در این مجمع با عنوان شناسایی و کنترل بار و اثاثیه مسافران با استفاده از فرکانسهای رادیویی RFID به اعضاء معرفی گردید.
          پروژه سوم، شناسایی و کنترل بار و اثاثیه مسافران با استفاده از مهمترین بخشهای بررسی شده درباره این پروژه در ذیل ارائه شده است:
          هدف از بکارگیری فرکانسهای رادیویی جهت شناسایی و کنترل بار و اثاثیه مسافران، ترویج و توسعه فناوری RFID به منظور بهبود مدیریت و سازماندهی فرآیندهای مختلف اداره بار نظیر جداسازی، دسته بندی و حمل و نقل اثاثیه مسافران و جلوگیری از خسارات احتمالی یا مفقود شدن این محموله ها می باشد.
          در عین حال بکارگیری سیستم RFID موجب کاهش هزینه های شرکتهای هواپیمایی و ارتقاء سطح خدمات ارائه شده به مشتریان میگردد.
          اما منظور از برچسب های شناسایی و کنترل با فناوری RFID چیست؟
          این برچسبها در شکلهای استانداردی ارائه میگردند و یک تراشه که توانایی شناسایی فرکانس های رادیویی را دارا میباشد، داخل این برچسب ها جا سازی گردیده است.
          در عین حال این تراشه ها ظرفیت ذخیره داده های جدیدتر را نیز دارا میباشند. استفاده از RFID در مدیریت بار مسافران سبب کاهش خسارات احتمالی یا فقدان بار و اثاثیه مسافران میگردد و در عین حال فرودگاهها، سیستمهای سریعتر و ارزانتری را در مدیریت و سازماندهی هندلینگ بار در اختیار خواهند داشت. از سوی دیگر هزینه های شرکتهای هواپیمایی در امور هندلینگ بار نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا میکند و در عین حال امنیت محموله ها و اثاثیه مسافران ارتقاء و زمان مورد نیاز برای انجام امور شناسایی و کنترل بار و اثاثیه به حداقل خواهد رسید.

          مراحل طرح اجرایی RFID برای کنترل و شناسایی اثاثیه مسافران از سوی ایکائو بشرح ذیل میباشد:
          1.تشخیص و تعیین فرودگاههای مورد نظر و بررسی شبکه های ورودی، خروجی و عبوری
          2.مدیریت و سازماندهی ذینفعان و همکاران اجرای طرح، شامل شرکتهای هواپیمایی، فرودگاهها و شرکت های هندلینگ بار
          3.ارزیابی و تخمین هزینه های نصب و راه اندازی کامل سیستم
          4.ارائه مدل اقتصادی مناسب برنامه ریزی برای تامین منابع مالی مورد نیاز به گونه ای که منافع تمامی همکاران و ذینفعان اجرای طرح در نظر گرفته شود.
          این سیستم به راحتی با چسباندن Tag بر روی بار مسافران و قراردادن یک سری آنتن و در نهایت Reader در اطراف ونیز قفسه های نگهداری بار مسافران به راحتی قابل اجرا میباشد.

          - مدیریت دام و گوشت

          شاید به جرات بتوان گفت که یکی از قدیمیترین کاربردهای استفاده از فن آوری RFID در ردیابی و کنترل حرکت حیوانات اهلی مخصوصاً گاوهای شیرده بوده است. امروزه بصورت یک جریان کاملاً متداول، حیوانات همزی و اهلی بوسیله کپسولهای قابل تزریق و یا Tag هایی که به گوش حیوانات متصل می شود؛ به این فن آوری مجهز می شوند.
          این Tag ها به جهت شناسایی حیوانات اهلی گم شده، مرتب کردن، مراقبت کردن و نگهداری پیشینه درمانی حیوانات اهلی بکار برده میشود.
          البته این فن آوری درسالهای اخیر در صنایع کشاورزی و دارویی کاربرد وسیعی پیدا کرده است. اطلاعات مربوط به حیوانات اهلی، مواد غذایی و دارویی در مواقع بحرانی برای سلامتی جوامع بشری بسیار مفید میتواند باشد.

          - کنترل ورود و خروج وسایط نقلیه

          یکی دیگر از کاربردهای بسیار شایع استفاده از فن آوری RFID کنترل ورود و خروج وسایط نقلیه در محلهایی است که امنیت ورود و خروج ماشینها بسیار مهم و ضروری بنظر میرسد.
          این سیستم با چسباندن یک Tag برروی وسیله نقلیه و قراردادن کلیه اطلاعات مربوط به این وسیله در حافظه آن امکان پذیر میشود.
          قبل از رسیدن وسیله نقلیه به درب ورودی یا خروجی ؛ ماشین از محلی که در آن یک آنتن جهت دریافت اطلاعات Tag چسبیده شده بر روی وسیله نقلیه وجود دارد؛ عبور میکند. دستگاه Reader اطلاعات موجود بر روی Tag را از آنتن بازخوانی میکند و در صورتی که اطلاعات موجود بر روی Tag نشانگر مجوز ورود یا خروج باشد، گیت ورودی یا خروجی باز میشود.
          در صورتی که هیچ گونه برچسبی بر روی ماشین وجود نداشته باشد و یا در صورتیکه اطلاعات موجود بر روی Tag نشانگر مجوز عدم خروج یا ورود باشد، افراد امنیتی مستقر در محل درب ورودی یا خروجی گیت جهت بارزسی وسیله نقلیه اقدام میکند.

          - مدیریت کتابخانه ها و کتاب ها

          ازجمله کاربردهای جالب فن آوری RFID کاربرد وسیع آن در کتابخانه های بزرگ میباشد.
          با چسباندن یک Tag (که کلیه مشخصات کتاب در آن ذخیره سازی شده است) بر روی کتاب و قراردادن یکسری از آنتن ها و Reader ها در محل کتابخانه میتوان از مزایای ذیل بهره جست:
          الف- جلوگیری از سرقت کتاب های موجود
          ب- اجرای سیستم خودکار بازگشت و حتی خروج کتابها از کتابخانه
          ج- پیگیری و کنترل چیدمان صحیح کتابها در قفسه های مربوط به خودشان

          - کاربرد فن آوری RFID در مباحث پزشکی

          فن آوری RFID در مباحث پزشکی کاربردهای بسیار گسترده ای دارد. این فن آوری بسیار جالب از هنگام ورود بیمار توسط یک دستبند که کلیه اطلاعات بیمار در آن قرار میگیرد در یک بیمارستان مجهز آغاز میشود.
          ثبت و یا ذخیره سازی اطلاعات بیمار از قبیل نام و آدرس، تاریخ پذیرش و بستری و نیز نوع بیماری ،پزشک معالج ،نوع عمل جراحی و .... در پایین آوردن اشتباهات و خسارات جبران ناپذیر در بیمارستان نقش حیاتی دارد.
          همچنین فرارو یادزدیده شدن بیمار از بیمارستان با همین فن آوری تقریباً غیر ممکن بنظر می رسید.
          جلوگیری ازجابجا شدن اطفالی که تازه بدنیا آمده اند از جمله کابردهای بسیار حساس این فن آوری میباشد. همچنین در محل های نگهداری دارو، با چسباندن برچسب داروها میتوان از میزان مصرف، تاریخ مصرف داروها به راحتی باخبر شد.

          حمایت شرکت مایکروسافت

          در این بین خبرگزاریهای IT در سراسر دنیا خبر از حمایت (پشتیبانی) شرکت مایکروسافت از این فن آوری را میدهند.
          مایکروسافت بعد از ماهها تاخیر، نسخه های جدید محصولات طراحی نرم افزار خود را عرضه کرد. شرکت مایکروسافت اعلام کرد:
          در طول نیم سال اول 2006 نرم افزارهایی را مخصوص برنامه ریزی و کنترل داده های حاصل از دستگاه های RFID عرضه خواهد کرد.
          این نرم افزار ها به سیستم عامل Windows Server این امکان را میدهد که داده ها را از دستگاه های RFID جمع آوری و پردازش کنند.
          دیگر برنامه های Microsoft که شامل BizTalk و پایگاه داده ها SQL SERVER است ؛قادر خواهند بود داده های مربوط به فن آوری RFID را ذخیره سازی کنند.
          البته مایکروسافت BizTalk 2006 را که قادر است داده ها را به درون نرم افزار های OFFICE قراردهد، در سه ماه اول 2006 عرضه خواهد کرد.

          منبع :http://rfid.persianblog.ir
          می خور که ز دل کثرت و قلت ببرد واندیشه ی هفتاد و دو ملت ببرد.
          پرهیز مکن ز کیمیایی که از او یک جرعه خوری هزار علت ببرد .
          (حکیم عمر خیام)

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

            سلام
            شماتیک یک RFID
            http://www.mikroe.com/pdf/rfid_reader_schematic_v101.pdf

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

              http://www.projects-lab.com/?p=357
              پروژه کامل RFID
              یا علی

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

                [quote author=حسام الدین link=topic=15800.msg73262#msg73262 date=1210663148]
                از دوستمون واقعا ممنونم . خیلی لط کردن واقعا این حرکات توی این سایت قابل ستایشه . منم یه اشاره ای بکنم که توی همین سایت هم یه پروژه در این زمینه انجام شده (به عنوان پروژه ی پایانی) اگه به اون هم یه نگاهی بندازید در کنار این مطلب دوستمون ، نور علی نور میشه بازم ممنون و موفق باشید


                من این پروژه پایانی رو نتونستم پیدا کنم لطفا لینکش کنید .مرسی

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

                  http://s-h-s.blogfa.com/post-54.aspx

                  s-h-s.blogfa.com

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

                    سلام دوست عزیز
                    انواع کارتهای بدون تماس را اگه میشه معرفی کنید و پروتکل آنها
                    با تشکر

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

                      نوشته اصلی توسط AFSHARAN
                      سلام دوست عزیز
                      انواع کارتهای بدون تماس را اگه میشه معرفی کنید و پروتکل آنها
                      با تشکر
                      نحوه ارسال اطلاعات؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟از چه پروتکلی استفاده میکنند

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

                        نوشته اصلی توسط علی یعقوبی
                        سلام
                        همون جور که جناب حسام الدین اشاره کردن پروژه ای با نام RFID 125KHZ که توسط آقای جان محمدی گرد آوری شده تو سایت موجوده که از U2270B
                        استفاده شده



                        http://kudelsko.free.fr/transpondeur/sommaire.htm

                        :bye
                        سلام
                        این پروژه را از کجا دانلود کنیم

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

                          سلام
                          با استفاده از مترجم گوگل می تونی زبان فرانسه رو تبدیل به انگلیسی کنی ،

                          عکس زیر هم نحوه دریافت مابقی اطلاعات رو نشون میده

                          http://i43.tinypic.com/10hmxhh.jpg

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

                            نوشته اصلی توسط AFSHARAN
                            سلام دوست عزیز
                            انواع کارتهای بدون تماس را اگه میشه معرفی کنید و پروتکل آنها
                            با تشکر
                            -2-اجزای تشکیل دهنده RFID :
                            فناوری RFID از قسمت های زیر تشکیل شده است:
                            - تگ یا برچسب که خود از چیپ و آنتن تشکیل شده است.
                            - قرائتگر که شامل گیرنده، فرستنده همراه رمزگشا -که به صورت مدار مجتمع ارائه میشود- و آنتن جستجوگر است.
                            - بانک اطلاعاتی
                            در ادامه به توضیح مختصر هر کدام از این قسمت ها پرداخته می شود.
                            1-3-تگ(برچسب) :
                            امروزه به طور کلی سه نوع تگ وجود دارد:
                            1. تگ های غیر فعال : این نوع از تگ ها باطری داخلی ندارند و انرژی مورد نیاز خود را از امواج رادیویی ساتع شده از آنتن قرائتگر تامین میکنند؛ به همین دلیل عمر طولانی تری دارند.این تگ ها فقط حاوی کد های کوچکی میباشند. بدلیل عدم وجود منبع تغذیه و کوچک بودن آنها امکان جاگذاری زیر پوست وجود داشته و کوچکترین سایز آن در سال 2004 بقطر 0.4 mm و با ضخامتی کمتر از ورق کاغذ ساخته شده که عملاً غیر قابل مشاهده می باشد، این اتیکتها قابلیت خواندن ونوشتن در محدوده 10mm تا5m را دارا میباشند.
                            2. تگ های فعال : این نوع تگ ها دارای منبع ولتاژ داخلی بوده در نتیجه قابلیت انتقال اطلاعات را از فواصل دورتر دارند اما عمر کوتاهتری از تگ غیر فعال دارند.
                            3. تگ های نیمه فعال : این تگ ها شبیه تگ های غیر فعالند اما یک باطری کوچک دارند.
                            این تگ ها تفاوت های دیگری نیز باهم دارند که شامل اندازه، قیمت، سرعت پاسخ گویی وقابلیت اطمینان است؛ که با با حرکت از تگ غیر فعال به سمت تگ فعال افزایش میابد.
                            تگ ها از جهت نوع حافظه به سه دیگر تقسیم می شوند:
                            1.تگ های فقط خواندنی: تگ فقط خواندنی شامل رام است که اطلاعات توسط لیزر یا اشعه ماورا بنفش در کارخانه سازنده به صورت کد واحد(unique) نوشته می شود و دیگر قابلیت تغییر ندارد. بدین ترتیب از سطح بالای امنیت برخوردار خواهند بود. نوعی از این برچسبها وجود دارد که بدون کد شناسایی است و تنها با عبور از میدان دستگاههای خواننده خود را نمایان می سازند .
                            2.تگ های یک بار نوشتنی وسپس فقط خواندنی: ورود اطلاعات در این برچسبها تنها یک بار توسط کارخانه سازنده یا مصرف کننده صورت می گیرد؛ سپس می تواند مانند یک برچسب فقط خواندنی عمل کند. بدین ترتیب از سطح بالای امنیت و انعطاف پذیری بهتری نسبت به برچسب های فقط خواندنی برخوردار خواهند بود. اگرچه این برچسبها می توانند از هر نوعی باشند اما اغلب از نوع غیر فعال می باشند .
                            3.تگ خواندنی-نوشتنی:تگ خواندنی-نوشتنی قابلیت تصحیح،اصافه و دوباره نویسی را در چیپ خود توسط قرائتگر دارد.
                            همان طور که ذکر شد تگ شامل یک آنتن و یک چیپ است.در نوع غیر فعال آنتن وظیفه تامین انرژی را نیز بر عهده دارد. آنتن از یک
                            سلف تشکیل شده که انرژی امواج الکترومغناطیسی را به جریان تبدیل کرده و این جریان یک
                            خازن را شارژ می کند وقتی که این خازن به حد کافی شارژ شد به عنوان بک باتری عمل می کند. در این صورت تگ فعالیت خود را آغاز کرده و تا زمانی که انرژی کافی دارد به طور متناوب کد درون چیپ خود را توسط تکنیک های مدولاسیون دیجیتال بر روی موج رادیویی در محیط انتشار می دهد.
                            -6-تقسیم بندی RFID از جهت باند فرکانسی :
                            فناوری RFID در چهار رنج فرکانسی به کار گرفته می شود:
                            1.فرکانس پایین (LF)
                            2.فرکانس بالا (HF)
                            3.فرکانس بسیار بالا (UHF)
                            4.ماکروویو (Microwave)
                            1.فرکانس پایین: محدوده بین 100 تا 135 کیلو هرتز را در این فناوری LF میگویند؛ که دارای دو استاندارد 125و135 کیلو هرتز است. در این رنج اندازه آنتن ها بزرگ است درنتیجه تگ ها بزرگترند، همچنین سرعت تبادل اطلاعات پایین، هزینه آن نسبتاً زیاد و دارای ساختاری پیچیده و ضخیمند. همچنین برد خواندن در مدل غیر فعال کمتر از نیم متر است و قابلیت خواندن چند تگ همزمان را ندارد. دو نوع تگ فعال و غیر فعال در این رنج ساخته می شود. LF مناسب برای خواندن اطلاعات کم در فواصل نزدیک ودر کنار آب و چوب و آلومینیوم است. این سیستم معمولأ جهت شناسایی حیوانات، سوئیچ اتومبیلها، سیستمهای دزدگیر، کنترل عبور و...
                            بکار میرود. با جاسازی آنها در بدن حیوانات می توان آنها را ردگیری نمود.
                            2.فرکانس بالا: فرکانس استاندارد HF برابر 13/56MHz است. فاصله خواندن حدود یک متر وتگ ها فقط از نوع غیرفعالند. مناسب جهت خواندن اطلاعات کم در فواصل نزدیک است و امکان استفاده در کنار مواد نمدار ، طراحی ساده تر و ارزانتر آنتن ، ساختار نازکتر برچسب و سرعت بالاتر نسبت به فرکانسهای LF را دارا می باشد. این سیستم جهت ردیابی کتاب در کتابفروشیها یا کتابخانه ها، البسه فروشگاهها، چمدانهای فرودگاهی، پالتهای کارگاهی، کنترل دسترسی و... خصوصأ بعنوان جایگزین کارتهای شناسایی با نوار مغناطیسی بوده که دراین روش با قرارگیری کارت در فاصله مشخصی از کدخوانها شناسایی صورت میگیرد. از معایب این سیستم می توان عملکرد بسیار نامناسب کنار فلزات ، رنج فرکانسی کوچک ، ساختاری نیازمند به دو سطح جهت مدار ، اندازه بزرگ آنتن و برچسب را نام برد.
                            3.فرکانس بسیار بالا: رنج فرکانسی در محدوده 400 – 930 MHz است و استاندارد خاصی برای آن تدوین نشده است و هر کشوری استاندارد خاص خود را دارد.
                            از خصوصیات UHF می توان به برد خواندن بین یک تا سه متر، پاسخگویی مناسب فرکانسی جهت فواصل بیشتر از یک متر ، اندازه کوچکتر آنتن ها و برچسبها ، شرایط مناسب در عدم نیاز به دید مستقیم جهت خواندن اطلاعات ، نرخ بالای انتقال اطلاعات و انتقال مقدار زیاد اطلاعات و قیمت پایین آن را نام برد. بسته به فرکانس نوع فعال و غیر فعال آن تولید میشود.
                            از معایب آن می توان عدم امکان استفاده در مجاورت رطوبت و بافتها همچون چوب ، شلوغی باند مذکور به جهت استفاده از این باند در وسایل دیگر همچون موبایلها ، متفاوت بودن باند فرکانسی استفاده شده در کشورهای مختلف را برشمرد.
                            کد های استفاده شده در تگ :
                            در بعضی از این تگ ها از کدینگ منچستر و بعضی از بی فاز استفاده شده است که هر کدام را مختصراً شرح داده می شود.
                            1. کد منچستر : یک روش کد کردن سریال است که کلاک داخل داده نحفته است. بطوری که هر بیت داده یک کلاک وقت می گیرد.





                            همان طور که در شکل مشاهده می شود یک تغییر سطح در وسط هر کلاک رخ می دهد. اگر تغییر سطح از یک به صفر باشد، به معنی صفر است و اگر از صفر به یک باشد، یک است. اگر دو عدد یکسان پشت سر هم بیاید نیاز به یک تغییر سطح احساس می شود که در انتهای کلاک صورت می گیرد، پس این تغییر سطح در هنگام انکد کردن نباید در نظر گرفته شود.
                            2.کد بی فاز : در این روش اگر در میانه کلاک تغییر سطح داشثه باشیم به معنی یک در غیر این صورت صفر است و در انتهای هر کلاک تغییر سطح رخ می دهد.





                            در عمل زمان بندی کدهایی که دریافت می شوند در اثرمدولاسیون و دمدولاسیون و نویز تغییر کرده و صول پالس ها تغییر می کند. برای رفع این مشکل دو حد بالا و پایین برای پالس ها در نظر گرفته می شود.
                            -2پروتکل :
                            تگ های 64 بیت عدد را با استفاده از پروتکل ذخیره کرده است.
                            پروتکل به صورت شکل 3-9 است:







                            9 بیت اول هدر هستند و برای تشخیص شروع 64 بیت داده مورد استفاده قرار می گیرند در نتیجه در 55 بیت بعدی تکرار نمی شوند. بعد از هر چهار بیت یک بیت توازن زوج( ) قرار دارد. 8 بیت اطلاعات اول ( )به عنوان ورژن یا کد سفارشی در نظر گرفته می شود. 32 بیت بعدی( ) همان کد یا دیتای مورد نظر است. در نهایت چهار بیت توازن زوج ( )هم برای هر کدام از چهار ستون دیتا در نظر گرفته شده است و بیت آخر( ) هم بیت توقف،همواره صفر است[5].
                            به این ترتیب با استفاده از اطلاعات با لا می توان کد ذخیره شده در تگ را با استفاده از آی سی و میکرو کنترلر استخراج کرد.
                            MCH

                            دیدگاه


                              #15
                              پاسخ : RFID چیست و چگونه کار میکند و طراحی یک نمونه از آن

                              تو دنیا خیلی شرکتها در این زمینه کار کردن که یکیشون یه شرکت سوئیسی به نام legic هستش که سایتش هم یه همین نامه البته توایران خودمون هم با این تکنولوژی جدید و واقعا عالی کار شده

                              دیدگاه

                              لطفا صبر کنید...
                              X