اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

    با سلام خدمت دوستان و مهندسان گل
    تو این تاپیک سعی دارم که بحثی که تو یه تاپیکه دیگه داشت پیگیری میشد و احساس کردیم که از موضوع اصلی اون تاپیک خارجه , با توجه به توصیه یکی دیگه از دوستان (اقای محمدشاهی) میخوایم ساخت یه مدار سوئیچینگ 24ولت 10 امپر که میتونه مصارف LED درایور هم داشته باشه رو دنبال کنیم .
    مشخصات طرح :
    -توپولوژی نیم پل (TL494)
    250 وات
    -24ولت
    -10آمپر
    -با محدودکننده جریان و محافظت از اتصال کوتاه و فیدبک حرارتی (برایLEDدرایور)

    *احتمالا اگر امکانش هم باشه متغیر (جهت مصارف آزمایشگاهی)

    اینم شماتیک مدار که بحث روش صورت میگیره :


    دوستانی که سر رشته دارن بسم الله


    #2
    پاسخ : ساخت منبع 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

    - خوب اول از همه میریم سراغ حذف ترانس پالس که دردسرهای خاص خودشو داره و ممکنه تو بار کم مشکل درست بکنه :NO:
    پس میریم سر وقت ir2110 که باید اپتوکوپلر اضافه بشه و تو مدار فیدبک تغییراتی اعمال بشه که اقا محسن لطف میکنن و مدارشو برامون میذارن !


    - واسه توان حدود 250وات هم از هسته ei33 یا etd34 استفاده میکنیم ؛ در کل هر هسته ای که سطح مقطع وسطش حدود 90 تا 110 میلی متر مربع باشه. کمی بیشتر هم باشه مشکلی نیست.

    - برای سیم پیچی ترانسش هم محسن خان راهنمایی های لازم رو مبذول بفرمایید !
    برای 24 ولت 10 امپر

    یه توضیح مختصری هم راجع به متغییر کردن مدار یده اگه امکانش هست

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

      سلام. چون ولتاژ 24 لازمه و 10 آمپر رو هم قراره محدود کنیم بهتره که با ترانسپالس بسازیم و قید 2110 رو بزنیم(تقلبیش هم زیاده ممکنه بیشتر دردسر داشته باشه)
      تا بتونیم فیدبک هارو مستقیم بزنیم به 494.
      بهتره بازه تغییرات خیلی نباشه مثلا 12 تا 24 ولت باشه خوبه تا بتونیم یه بار ثابت کوچی هم تو خروجی بزاریم که پالس های 494 به صفر نرسه.
      در مورد متغیر کردنش هم راه های ساده ای وجود داره ولی بهتره همونطور ه گفتم 12 تا 24 باشه(مثل مدار بالا با یه خورده تغییر). و مدار هم با اوپ امپ 358 طوری حفاطت کنیم(تاخیری هم باشه) که ولتاژ از 12 کمتر شد منبع رو شات داون کنه.(این هم کار راحتیه)
      برا متغیر کردن جریان هم به صورت زیر میتونیم فیدبک بزاریم(از 1 تا 10 همینی که میخوایم مقاومت 2.5 میلی اهم هم میشه با تکه ای سیم ساخت)
      http://www.avdweb.nl/solar-bike/electronics/portable-lightweight-lifepo4-ebike-battery-charger-800g.html
      حالا یه سوال 24 ولت 10 آمپر برای چه ال ای دی قراره استفاده بشه؟ :surprised: تابلو ثابت یا پاور ال ای دی.


      خوب همونطور که قبلا گفتم:
      نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
      مدار درایور هم همون هست که ازش استفاده کردم. سافت استارت هم برا مدارتون بزارین( پایه 4 رو با یه مقاومت 1 کیلو بدین به زمین و یه خازن 10 میکرو رو بردارین یه سرشو به 4 و یه سرشو به رفرنس).
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=107356.msg696148#msg696148
      نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
      ترانزیستور های درایور رو هم میتونین BC639 و BC640 بزارن (برا مقاومت گیت های 15 اهم به بالا ) و برای 4.7 تا 15 هم از BD139 و BD140 و برای مقاومت های کمتر هم از TIP41 و TIP42 استفاده ببرین :biggrin: برای حالت اول به جای اون 4 تا مقاومت که 220 اهمه از 680 اهم استفاده کنین. حالت دوم 470 و حالت سوم هم 220 اهم .
      ازمدار درایور زیر استفاده کنین منتها مقاومت 27 اهمی رو نزارین. به جاش مقاومت قبل از گیت بزارین.
      یه مقاومت 470 اهم هم با هر یک از خروجی های ترانس پالستون موازی کنین.
      دو تا زنر 18 ولت رو با هم به صورت برعکس متوالی کنین و موازی کنین به گیت سورس برا حفاطت بیشتر. تمام شد رفت. ماسفت ها هم که بسوزن هیچی نمیشه :rolleyes: مقاومت گیت رو مثلا 1 وات بزارین که احیانا ماسفت بسوزه مقاومت دود نشه :biggrin:
      http://uzzors2k.4hv.org/projectfiles/benchsmps1/15-48V%20SMPS%20Full.GIF
      این از ترانس پالس که ساختش مشکلی نیست و خیلی راحته. (هسته برا ترانس پالس چی داری؟ ee19 الی ee25 باشه خیلی خوبه)خوب تو مداری که گذاشتی تو پست بالا گذاشتی باید سافت استارت هم اضافه کنی به همین شیوه که گفتم نمونش هم تو مدار شارژر لیتیومی که گذاشتم هست.
      خوب برای محافطت از کم شدن از حد 12 هم یه مقایسه کننده ساده تاخیر دار میزاری و خروجیش رو میدی به یه تریستور تا شات داون بشه. مثل مداری که گذاشتی اما اوپ امپ سمت چپی رو حذف کن.
      در مورد محاسبه ترانس هم من میرم دستی یه سری محاسبه انجام میدم با نرم افزار روسی مقایسه میکنم ببینم چه طوره اگه خوب بورد میگم ازش استفاده کنی. انتخاب سوییچ هم بر اساس جریان پیکه که تو نرم افزار هم میده(درست میده) و میشه دستی هم حساب کرد. میشه از irf840 استفاده کرد یا irfp450 . اولی خوبه منتها باید جنس خوبش باشه. دومی اطمینانش بیشتره ولی گرونتره. (پیشنهاد من اینه که 450 بزاری بعد مدارت که کامل شد میتونی 840 بزاری)
      . یکسوسازی خروجی هم همون سنتر تب میگیریم و یه دیود فست دوبل باشه که حد اقل 20 آمپر باشه و ماکسیمم ولتاژ معکوسش هم اگه اشتباه نکنم 8*24 باشه حدود 200 ولت میشه.
      در مورد سیمپیچی ترانس هم باید مثل پاور کامپیوتر عمل کرد. اولیه و دو قسمت میکنیم. قسمت اول رو میپیچیم. عایق کاری بعد ثانویه بعد عایق کاری یعد قسمت باقی مونده اولیه. سیمپیچ رو باید طوری بپیجیم که ترجیها کل قرقره رو از بالا تا پایین پوشش بده و اگه نده رو قسمت وسط قرقره باشه.
      فرکانس مدار هم میتونی همین 45 کیلو بگیری یا 50 کیلو خوبه. پس منتظر باش که من ترانس رو حساب کنم با نرم افزار مقایسه کنم ببینم تعداد دور و نسبت تبدیل چطوره. در مورد محاسبه سلف خروجی هم تو app note ti مثال وجود داره بعدا توضیح میدم. راستی اوسیلوسکوپ هم داری؟ اگه نداری حتما از یه نفر قرض بگیر
      .
      لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

        محسن جان دم شما داغ ! :applause:

        -پس قرار بر این شد که ترانس پالسمون سرجاش بمونه و مدار همین حالتی که داره رو داشته باشه ,پس دیگه احتمالا اپتوکوپلر هم نیازی نیست ؟ درسته ؟
        -بازه تغییرات هم 12 تا 24 عالیه و اگه بشه با مولتی ترن به صورت دقیق تنظیمش کرد عالی میشه
        -پس حالا که 12 تا 24 شد یه محافظت کننده برای افت کمتر از 12 هم لازمه که طبق گفته شما با 358 طراحی میشه و دستور شات دان رو به 494 میده
        -متغیر کردن جریان نیازی نیست ؛فقط همینکه محافظ اتصال کوتاه و اورلود داشته باشه کافیه
        پس تغییراتی که لازمه رو واسه متغیر کردن ولتاژ و محافظت اتصال کوتاه روبفرمایید .
        -کاربرد مدار رو شما بذار به حساب LED ثابت

        -خوب حالا میریم سراغ ترانس پالس :
        هسته بین ee19 تا ee25
        نحوه پیچیدنش ,تعداد دور و سطح مقطع سیم و.... ؟؟ آیا امادش هست و اگه هست چه نوعش ؟

        سافت استارت رو بی زحمت تو این مدار مشخص کنین و بفرمایین به چه نحو تو مدار خودمون اضافه کنیم !



        محاسبه و خصوصیات ترانس اصلی هم که همچنان Loading...

        راجع ب فیدبک کلی مدار هم یه توضیح بده و نقش اون مدار بعد از تریستور رو هم بگو لطفا که اصلا کارش چیه ؟!

        اسکوپ هم جور میشه ؛ از قدیم گفتن دو چیز راحت جور میشه یکی جهیزیه عروس و یکی هم اسکوپ برا طراح الکترونیک !!! :biggrin:

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

          اپتو که دیگه لازم نیس بزاری.
          خوب پس محدود کننده جریان لازم نداری. پس دیگه به محافظ زیر 12 ولت هم نیاز نداری دیگه. (اصن فراموشش کن من یه چیزی گفتم :biggrin: )
          خوب برا محافظت اتصال کوتاه هم یه مدار مقایسه کننده آماد کن که ولتاژ به مثلا 3 ولت برسه خروجیش یک بشه و یک بمونه(خروجی اوپ امپ رو با یه دیود 4148 ارتباط میدی به ورودیش تا بعد از روشنی یک بمونه :biggrin حالا یه هسته کوچک مثل ee16 بردار 100 دور سیم نازک مثلا 0.3 دورش بپیچ. بعد میایم یه سر ترانس رو با یه سیم یه دور توش میزنیم.حالا خروجی تراتس جریان که 100 دوره رو با یه پل دیود 4148 وصل میکنیم به یه مقاومت مناسب و یه خازن در حد چند ده نانو هم موازی میکنیم با خروجیش. این از این که خیلی راحته.


          ترانتس پالس رو که گفتم چطور بپیچی :biggrin: تو همون تاپیکی که معرفی کردم پست آخر توضیح دادم :biggrin: (باز تعداد دور ازم نخواهی که قاط میزنم )
          (اون نرم افزار روسی هست هیچی نداره نیازی به نصب هم نداره افیه دانلودش کنی و بازش کنی )
          نحوه پیچیدن هم اول اولیه رو بپیچ بعد دو تا ثانویه جدا از هم رو بپیچ . تعداد دور های اولیه و ثانویه هم برابر در میاد. اولیه ای رو که نرم افزار میده برا ثانویه هم پیاده کن.

          سافت استارت: اون خازن 50 ولت 4.7 میکرو رو میبینی؟ که یه سرش وصله به پایه 4 آی سی. یه سرش هم میره به رفرنس. وقتی منبع خاموشه و به برق میزنی این خازن خالیه و مثل اتصال کوتاهه. :biggrin: پایه 4 آی سی وقتی به زمین باشه دیوتی ماکسیمم میده و وقتی به بالای 2.6 وصل بشه دیوتی رو صفر میکنه. پس این خازن ولتاژ رو از 5 کم کم به ولتاژ تعیین شده روی تقسیم مقاومتی که یه سرش به رفرنس و یه سرش به گرانده وصل میشه. پس تو مدار بالا که گذاشتی ولتاژ ار 5 به 0.5 تغییر میکنه و دیگه همینطور باقی میمونه :biggrin: اگه سافت استارت نداشته باشه خازن های خروجی که خالی هستن هنگام زدن به برق مثل اتصال کوتاهه و اولیه هم تا حد زیادی یه لحظه با این اتصال کوتاه روبه رو میشه(البته به خاطر سلف خروجی و و جود دد تایم اتصال کوتاه کامل دیده نمیشه).
          خوب این از این که ساده است و محاسبه اون هم تو app note هست. اگه حال داشتی برو ببین(مطمئنم نداری :biggrin ولی برای مدار ما 10 میکرو باشه کافیه(جنس مرغوب بگیر که نشتی کم داشته باشه 50 ولت 10 میکرو).
          [hr]
          حالا ترانس اولیه رو که نرم افزار میده درست هست من دستی هم حساب کردم درسته. دیوتی ماکس رو بزن 40 درصد Bmax (همون ماکزیسمم چگالی شار) رو بزن 180 و ولتاژ ورودی رو 180 مین 230 ریتد و 255 بزن میبینی که اولیه رو میده 40 دور. خوب حالا نسبت تبدیل رو طوری میزاریم که با خازن دی سی لینک (همون دو تا 200 ولت 330 میکرو که سری شده رو میگم) که مقدارش پایینه بتونیم توان بالا بگیریم. در واقع دو تا خازن 330 میکرو که سری شده 165 میکرو فاراده که استانداردش اینه که به ازای هر واقت 1 یا 1.5 میکرو بزاریم اما اینجا ما توانمون حدود 300 واته(با در نظر گرفتن تلفات) ما اینجا استانداردمون نیم هست. پس رایپل ولتاژمون به خاطر خازن کم زیاده و باید نسبت تبدیل رو کم بگیریم. تو همون مدار اولی که گذاشتی نسبت تبدیل خوبی انتخاب کرده. میشه محاسبه کرد اما چون سیستم مثل پاور در میاد ما نسبت تبدیل رو برا خروجی 24 ولت 2.8 الی 3 میگیریم. پس اولیه میشه 40 دور و ثانویه میشه دو تا 13 دور( مثل مدار بالا و پاور های کامپیوتر)سنتر تب میگیریم تا تفات کمتر شه. با نرم افزار ببین در مورد سیم ها و قطرشون راهنماییی کرده.
          برا پیچیدن ترانس چون بار اول هست که میخوای این مدار رو تولید کنی اولیه رو همه با هم بیچ بعد هم دو قسمت ثانویه. از اونجایی که قبلا هم مثل اینکه مدار پل ساختی عایق کاری رو هم باید بلد باشی دیگه.
          لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده


            خوب اپتوکوپلر که حذف شد اما راجع به فیدبک مدار توضیح ندادی و اون مدار بعد از تریستور چیه و اون قطعه کارش چیه ! و آیا در مدار باقی می مونه به همین شکل یا حذف میشه ؟
            مدار محدودکننده جریان که لازم نداریم فقط میمونه همین مدار محافظ اتصال کوتاه که با 358 گفتی و اون مدار متغیر کردن 12 الی 24 که اگه لطف کنی و برام بذاری شکلشو

            راستشو بخوای اصلا نفهمیدم قضیه چیه اینجا ؟! آخه تا حالا با ترانس جریان کار نکردم بخدا ,واسه همین نفهمیدم منظورتو اصلا
            اصلا این قسمت کاربردش تو کجاس ؟ مربوط به فیدبکه ؟ چطور تو مدار قرار میگیره ؟
            نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
            حالا یه هسته کوچک مثل ee16 بردار 100 دور سیم نازک مثلا 0.3 دورش بپیچ. بعد میایم یه سر ترانس رو با یه سیم از توش رد میکنیم(فقط بره داخلش ee16 و دربیاد که بشه مثل ترانس جریان) حالا خروجی تراتس جریان که 100 دوره رو با یه پل دیود 4148 وصل میکنیم به یه مقاومت مناسب و یه خازن در حد چند ده نانو هم موازی میکنیم با خروجیش. این از این که خیلی راحته.
            برا ترانس پالس که قرارشد یه هسته مثلا ee19 انتخاب میکنیم
            اما اون نرم افزار روسی خودش چندتا فایل جداس باز ,من از کدوم یکی استفاده کنم ؟ مثلا fullbridge یا flyback یا InductorRing و.... کدومش ؟
            بعد اینکه این ترانس یک به یکه و با هر خروجیش هم یه مقاومت حدود 270اهم موازی کنم ,همین ؟
            نوع سیمش و سطح مقطعش چی ؟

            سافت استارت میشه همین قسمت ؟

            فقط باید یه خازن و دوتا مقاومت اضافه بشه ؟
            یه خازن 10میکرو بین پایه 4 و 14 و یه مقاومت 100کیلو به 15ولت و یه 10کیلو به زمین

            میشه یه اطلاعاتی راجع به این قسمتم بدی ؟ آیا این قسمت وجودش برا مدار واجبه یا فقط یه اپشن واسه فیدبک حرارتیه ؟


            حالا ترانس اصلی :
            برا این ترانس از کدوم قسمت اون نرم افزار روسیه استفاده کنم ؟

            اولیه 40دور سیم با سطح مقطع ؟!
            ثانویه هم دو تا 13 دور واسه دوبل 24ولت دیگه درسته ؟ یا دوبل 12 ؟

            منظورت از سنتر تب چیه ؟! :nerd:

            خازن های دی سی لینک که دوتا 200ولت 3میکرو ان ! 330میکرو کجاس دقیق ؟ :eek:

            اره یه نیم پل 700وات هم ساختم قبلا ولی چون میخوام این یکی رو واقعا اصولی بسازم انقد سوال میکنم و شمارو اذیت میکنم ! :redface:
            پس لطفا اطلاعات راجع به نحوه عایق بندی و گپ مورد نیاز رو هم بدین
            سایز هسته اصلی رو نگفتی راستی ؟!

            محسن جان بازم بابت وقتی که میذاری نهایت تشکر رو دارم ازت

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

              خوب الان فک میکنم مدار رو بکشم روش توضیح بدم خیلی راحت ترم. این عکس هارو داشته باش تا بعد بیام توضیحات رو بگم و سوالایی که پرسیدی رو جواب بدوم. فعلا سر درد دارم نمیتونم طولانی بنویسم :-@ طرح یه خورده عوض شد.

              لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

                داداش دمت گرم واقعا تیر خلاصو زدیا !!!

                تا فردا عکسارو مرتب میکنم و دوباره میکشمشون خودم بعد شروع میکنم به سوال پرسیدن ازت :nerd:

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

                  خوب تقریبا بیشتر سوالامو جواباشو گرفتم :biggrin: ,واقعا ممنون که وقت میذاری داداش

                  -اول از همه که اون قسمت فیدبک حرارتی روکه برداشتی کلا دیگه ؛الان فیدبکمون شده اون قسمت ترانس جریان که به مدار اضافه شده ؟
                  -مدار متغییر کننده ولتاژمون همون پتانسیومتر 20کیلو پایه 1 ای سیه دیگه ؟ بعد دلیل موازی کردن اون مقاومت 4.7کیلو و 47 کیلو چیه ؟!
                  -نقش اون 220اهم 5وات چیه ؟
                  -ترانس جریان نحوه ساختنش اینجوریه که قرقره ee19 رو صد دور سیم 0.3 میپیچیم و یه سیم از وسطش رد میکنیم و یه سرشو وصل میکنیم به سر بالاییه ترانس اصلیمون و سر دیگشم به بین اون دوتا خازن های 1میکرو ورودی DC , درست فهمیدم ؟ ینی ترانس جریان هسته فریتشو لازم نیست بذاریم ؟! نمیشه برا ترانس جریان از هسته حلقوی استفاده کرد ؟
                  -تو پست قبلیم یه سری سوال هم درباره اون نرم افزار روسی پرسیدم که ممنون میشم اونارم پاسخ بدی
                  -سنتر تب ینی چی ؟
                  -جنس اون خازنی که برا اسنابر گذاشتی مهمه ؟ و اون خازن 250ولت 1میکرو ؟
                  -برا تغذیه مدار هم اون روش دومی اگه بتونه جریان مورد نیازو تامین کنه فک میکنم از بقیه کم حجم تر باشه ,درسته؟
                  -فیلتر EMI مدار رو چند امپر باید بگیرم ؟

                  :nerd:

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

                    نوشته اصلی توسط saeed.v
                    خوب اپتوکوپلر که حذف شد اما راجع به فیدبک مدار توضیح ندادی و اون مدار بعد از تریستور چیه و اون قطعه کارش چیه ! و آیا در مدار باقی می مونه به همین شکل یا حذف میشه ؟
                    خوب در مورد مداری که اول گذاشتی .فیدبک مدار شامل ولوم 100 کیلو و دو تا مقاومت بالا و پایینش هست. همچنین اون مقاومت 150k و خازن 10nf هم جزئی از فیدبک هستن(که کاری بهش نداریم فعلا) ولتاژ روی پایه 2 توسط یه تقسیم مقاومتی که شامل دو تا 15k میشه که یه سرش به پایه گراند و سر بالایی به رفرنس آی سی که خودش مثل یه رگولاتور 5 ولته وصله پس 2.5 ولت میفته وسط این دو مقاومت و میره به پایه 2 . پایه 1 هم وقتی ولتاژشبه 2.5 (البته یه خورده بیشتر از این مقدار) که برسه شروع میکنه به کم کردن دیوتی سایکل برای ثابت کردن ولتاژ خروجی و .....
                    نوشته اصلی توسط saeed.v
                    برا ترانس پالس که قرارشد یه هسته مثلا ee19 انتخاب میکنیم
                    اما اون نرم افزار روسی خودش چندتا فایل جداس باز ,من از کدوم یکی استفاده کنم ؟ مثلا fullbridge یا flyback یا InductorRing و.... کدومش ؟
                    بعد اینکه این ترانس یک به یکه و با هر خروجیش هم یه مقاومت حدود 270اهم موازی کنم ,همین ؟
                    نوع سیمش و سطح مقطعش چی ؟
                    از قسمت excellent میری گزینه half bridge رو برای ترانس اصلی انتخاب میکنی و برا تراس پالس هم گزینه full bridge.
                    واسه ترانس پالست اولیه رو سیم 0.4 الی 0.45 استفاده کن و ثانویه هم حدود 0.3 تا 0.35 باشه خوبه.


                    در مورد اون قطعه بعد از تریستور هم که پرسیدی یه led دوبل هست :biggrin:

                    نوشته اصلی توسط saeed.v
                    حالا ترانس اصلی :
                    اولیه 40دور سیم با سطح مقطع ؟!
                    گزینه diameter of wire رو بزن 0.6 و برا ثانویه هم همون 0.6 بزن چون اثر پوستی همین قدره نهایتن. چگالی جریان رو بزن 8 همه چیز حله.
                    نوشته اصلی توسط saeed.v
                    اره یه نیم پل 700وات هم ساختم قبلا ولی چون میخوام این یکی رو واقعا اصولی بسازم انقد سوال میکنم و شمارو اذیت میکنم ! :redface:
                    پس لطفا اطلاعات راجع به نحوه عایق بندی و گپ مورد نیاز رو هم بدین
                    خوبه پس. در مورد عایق بندی هم اول 20 دور اولیه رو بپیچ بعد مثلا 8 الی 10 لایه چسب ترانس زرد رنگ که قطرش مثلا 0.1 باشه رو بپیچ دورش خیلی تمیز. حالا ثانویه هارو . مثلا نرم افزار گفته 3 رشته سیم 0.6 اما میتونی 2 رشته سیم 0.6 استفاده کنی مشکلی نیست . این جوری قشنگ 9 دور ثانویه رو میتونی رو یه لایه تموم کنی. حالا 2 لایه عایق بزن. 9 دور بعدی رو بپیچ. حالا باز 8 یا 10 لایه عایق بزن و برو سراغ 20 دور بعدی اولیه.
                    گپ؟ :eek: خسته نباشی مهندس :rolleyes: چایی بیارم خدمتتون؟ :biggrin: مگه میخوای فلایبک بسازی که گپ بزاری؟ :biggrin:


                    برای این که بدونی سنتر تب چیه گزینه Hints نرم افزار تو قسمت بالاش هست اون رو بزن در مورد شیوه های یکسوسازی راهنمایی کرده :biggrin:
                    نوشته اصلی توسط saeed.v
                    محسن جان بازم بابت وقتی که میذاری نهایت تشکر رو دارم ازت
                    خواهش میکنم عزیز کاری نکردم :smile:
                    اضافه شده در تاریخ : [hr]
                    نوشته اصلی توسط saeed.v
                    خوب تقریبا بیشتر سوالامو جواباشو گرفتم :biggrin: ,واقعا ممنون که وقت میذاری داداش
                    -اول از همه که اون قسمت فیدبک حرارتی روکه برداشتی کلا دیگه ؛الان فیدبکمون شده اون قسمت ترانس جریان که به مدار اضافه شده ؟
                    -مدار متغییر کننده ولتاژمون همون پتانسیومتر 20کیلو پایه 1 ای سیه دیگه ؟ بعد دلیل موازی کردن اون مقاومت 4.7کیلو و 47 کیلو چیه ؟!
                    -نقش اون 220اهم 5وات چیه ؟
                    -ترانس جریان نحوه ساختنش اینجوریه که قرقره ee19 رو صد دور سیم 0.3 میپیچیم و یه سیم از وسطش رد میکنیم و یه سرشو وصل میکنیم به سر بالاییه ترانس اصلیمون و سر دیگشم به بین اون دوتا خازن های 1میکرو ورودی DC , درست فهمیدم ؟ ینی ترانس جریان هسته فریتشو لازم نیست بذاریم ؟! نمیشه برا ترانس جریان از هسته حلقوی استفاده کرد ؟
                    -تو پست قبلیم یه سری سوال هم درباره اون نرم افزار روسی پرسیدم که ممنون میشم اونارم پاسخ بدی
                    -سنتر تب ینی چی ؟
                    -جنس اون خازنی که برا اسنابر گذاشتی مهمه ؟ و اون خازن 250ولت 1میکرو ؟
                    -برا تغذیه مدار هم اون روش دومی اگه بتونه جریان مورد نیازو تامین کنه فک میکنم از بقیه کم حجم تر باشه ,درسته؟
                    -فیلتر EMI مدار رو چند امپر باید بگیرم ؟
                    :nerd:
                    خواهش میکنم :biggrin:فیدبک حرارتی دیگه چیه؟ کو نداره مدار که :biggrin: اون مداریکه اول گذاشتی محافظ اتصال کوتاه داره که با یه مقاومت شنت و یه اوپ امپ تقویتش میکنه و میده به یه مقایسه کننده و میره به تریستور که شات داون نه مدار رو :biggrin:
                    بله همون ولوم 20k هست. علت اون موازی کردن هم اینه که مقادیر طوری باشه که چیزی که تو بازار گیر بیاد رو بشه گذاشت. یه بار برا حدود 12 ولت حساب میکنی چه تقسیم مقاومتی باید بزاری و یه بار برا 24 ولت بعد از هم کم میکنی و به دست میاری منتها باید با مقادیر طوری ور بری که کمترین تعداد مقاومت استفاده بشه و تو بازار هم گیر بیاد و ...یا این که میتونی از دو تا پتانسیومتر دیگه استفاده کنی تا مقدار کمینه و بیشینه رو بتونی دقیق تنظیم کنی(کالیبره کنی) :biggrin: اون مقاومت 220 کیلو 5 وات یه بار دائمی هست که تو خروجی قرار میگیره تا دیوتی سایکل هیچ وقت 0 نشه. :biggrin: بله برا ترانس جریان میتونی از ee16 هم استفاده کنی. 100 دور سیم حدود 0.15 الی 0.2 میل بپیچ . نه دیگه هسته فریتشو هم باید بزاری براش. میشه حلقوی گذاشت ولی باید جنسش فریت باشه نه از این سلف های تورویدال بشه. پس بهتره همون ee16 باشه البته ee19 راحت تری چون جاش بیشتره اذیت نمیشی. :biggrin: سنتر تب هم که گفتم. جنس خازن اسنابر هم خوب خازن ولتاژ بالا باشه 500 ولت به بالا(ترجیها 1kv) باشه. خازن 1 میکرو 250 ولت هم میتونی پلی استر بزاری البته باید کیفیت خوبی داشته باشه. تغذیه دومی آره بهتره منها جنس خازن ها باید خوب باشه. فیلیتر ای ام آی رو هم 3 یا 4 آمپر بگیر :biggrin:
                    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

                      خوب مثل همیشه اول ازهمه تشکر

                      مهمترین درس امروز اینکه این قطعه LED دوبله ,که من فکر میکردم چیزیه راجع به دما !



                      -فیدبک رو که تقریبا گرفتم که چی به چیه !

                      -برا پیچیدن اولیه ترانس اصلی اول 20دور با مثلا سیم 1 بعد سرشو بیارم بیرون رهاکنم بعد عایق کاری ؛ برا ثانویه هم سیم 0.6 رو دوبل 10 دور بپیچم هم جهت با اولیه دیگه ؟ باز عایق کاری ,بعد دوبل 10 دور دیگه ؛باز عایق ,بعد ازهمون جایی که انتهای سر اولیه رو اوردم بیرون 20 دور باقی مونده اولیه رو بپیچم درسته ؟
                      -حواسم نبود گپ واسه فلای بکه :redface:
                      -بهتر نیست بجای اون خازن 1میکرو پلی استر چند تا خازن پلی استر با ظرفیت های کمتر باهم موازی کنیم ؟
                      -آقا من فقط الان تو ترانس جریان یکم گیج میزنم !
                      برا اولیش 100 دور میپیچیم ,درست
                      برا ثانویش که سری شده با ترانس اصلی باید چیکار کنم ؟ ینی فقط یه دور سیم بپیچم رو اون 100 دور ؟ مثل ترانس معمولی ؟!

                      درضمن من یه تعداد پاور کامپیوتر اوراقی هم دارم ,چیز بدرد بخوری توش واسه مدار ما پیدا میشه ؟ مثلا ترانس هاش و ...

                      آقا دمت گرم خیلی اذیتت کردم بتونم جبران کنم :smile: فقط خودت یه مروری بکن که اگه اوکی بود برم قطعات رو بگیرم و بیام بشینم PCB رو بکشم .
                      احتمالا قبلش نیازی نیست رو بردبورد قسمتی از مدار رو مونتاژ کنم و شکل موج ببینم ؟

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده


                        برا ترانس بهتره از سیم 0.6 بالاتر نری. به خاطر اثر پوستی. بله درسته. ثانویه هم همون 10 دور بگیر . دو رشته سیم 0.6 رو کنار هم بزار و بپیچ. مثل تسمه کنار هم باشه نه اینکه به هم بتابونی.
                        در مورد
                        اور کامپیتور هم خوب اگه حال و حوصله داری از ترانسش میتونی استفاده کنی. من میزارم تو فر داغ که شد جداشون میکنم. از سلف خروجیشون هم میتونی استفاده کنی. همون هسته زرد سفید رو میگم. سیماشو در بیار از نو بپیچ.خازن های 1 میکرو تو پاور هم میتونی ازشون استفاده کنی به شرطی که مقدارشون رو با خازن سنج بگیری و سالم باشن. در مرود خازن 1 میکرو هم لازم نیست چند تا ظرفیت پایین استفاده کنی. اگه دیود هایی که تو پاورت هستن بالای 200 ولت بودن میتونی ازشون برا دیود خروجی استفاده کنی. پیشنهاد من اینه که دو تا دیود byv32-200 استفاده کنی. دیود دوبل هست که دیود های داخلشون رو با هم موازی کنی که بشه 1 دیود. حالا برای هر دیود تو مدار یه دونه byv32-200 استفاده میشه :biggrin:
                        من پیشنهاد میکنم مدار رو رو یه برد بورد مرغوب ببند و ترانس پالس رو هم بزن بهش و مدار گیت ماسفت هارو هم بهش وصل ن بزن به اوسپوپ ببن چطوره.
                        اولیه ترانس جریان رو به این صورت که تو عکسه بپیچ. سیم میره داخل هسته دور میزنه میاد بیرون. :smile:



                        اضافه شده در تاریخ :
                        خوب برای بار اول بهتره ماسفت رو irfp450 بگیری. بعد که جواب خوبی گرفتی میتونی از irf840 مرغوب استفاده کنی. برای تست کردن یه لامپ 200 وات یا 500 وات رشته ای رو بردار سری کن با ترانس که یه موقع مشکلی بیاد لامپ روشن بشه به جای سوختن ماسفت. البته اگه خروجی رو اتثال کوتاه نکنی مشکلی پیش نمیاد. حفاظت با ترانس جریان هم رو مدار بزار و تو توان پایین پتانسومتره رو طوری تغییر بده که تو توان پایین حفاظت کنه. شرایط دمایی ماسفتارو بسنج.حالا هی کم کم توان بالاتر بگیر و هی پتانسیومتر حفاطت رو بیشتر کن تا به توان دلخواهت برسی. یه وقت رو برد برد این کارو نکنی ها :biggrin:
                        لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

                          آقا دمت :twisted:

                          ترانس اصلی :
                          اولیه نهایتا سیم 0.6 دوتا 20 دور
                          ثانویه دوبل سیم 0.6 دوتا 10 دور
                          هسته EI33 یا ETD39

                          ترانس پالس : (1:1)
                          اولیه سیم 0.4
                          ثانویه سیم 0.3
                          هسته EE19

                          ترانس جریان :
                          اولیه سیم 0.2 100دور
                          هسته EE19

                          فیلتر EMI :
                          3آمپر

                          سلف خروجی رو هم آماده بگیرم یا بپیچم ؟

                          چرا باید دیود های خروجی بالای 200ولت باشن ؟

                          بستن همین قدر از مدار روی بردبورد کفایت میکنه برای مشاهده شکل موج ها ؟



                          مشاهده خروجی های A B C D

                          منظورت از پتانسیومر حفاظت اون مداره ترانس جریانه ؟
                          میشه راجع به اون مدارشم یه توضیح بدی ؟

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

                            نوشته اصلی توسط saeed.v
                            آقا دمت :twisted:
                            ترانس اصلی :
                            اولیه نهایتا سیم 0.6 دوتا 20 دور
                            ثانویه دوبل سیم 0.6 دوتا 10 دور
                            هسته EI33 یا ETD39
                            ترانس پالس : (1:1)
                            اولیه سیم 0.4
                            ثانویه سیم 0.3
                            هسته EE19
                            ترانس جریان :
                            اولیه سیم 0.2 100دور هسته EE19فیلتر EMI :
                            3آمپرسلف خروجی رو هم آماده بگیرم یا بپیچم ؟
                            چرا باید دیود های خروجی بالای 200ولت باشن ؟
                            بستن همین قدر از مدار روی بردبورد کفایت میکنه برای مشاهده شکل موج ها ؟
                            مشاهده خروجی های A B C D
                            منظورت از پتانسیومر حفاظت اون مداره ترانس جریانه ؟
                            میشه راجع به اون مدارشم یه توضیح بدی ؟
                            دم شما نیز پر حرارت. ثانویه برا هر ریل تو تا سیم 0.6 با هم پیچیده بشه (کنار هم نه اینکه بتابونی)
                            سلف خروجی رو خودت درست کن. میتونی از سلف خروجی کامپیتور استفاده کنی. سلفی که ما نیاز داریم حدود 22 میکرو هانری میشه. تو نرم افزار مینیمال کاررنت رو بزن 1/5 الی 1/6 جریان اصلیمون که 10 آمپره. حالا برای اینکه 22 میکرو هانری داشته باشی باید حول حوش 18 دور سیم کلفت بپیچی. سیم با قطر حدود 1 الی 1.2 بزار. تعداد دور بسته به سایز هسته زرد سفیدت داره. اگه سلف سنج داری 10 دور بپیچ دورش اندازه بگیر و Al رو بدست بیار(مقداری که با 10 دور به دست میده رو تقسیم بر 100 کن). مثلا میشه 70 نانو هانری بر دور به توان 2 . مثلا اگه 1 دور بپیچی میشه 0.07 میکرو هانری. 4 دور میشه 1.12 میکرو. 10 دور میشه 7.00 میکرو . 20 دور میشه 28 میکرو :biggrin:
                            بله منظورم همون پتانسیومتره.
                            اون مدار از جریان اولیه نمونه میگیره و جریان رو تقسیم بر 100 میکنه میندازه رو مقاومت 100اهم و با استفاده از افت ولتاژی که روش داریم و مدار مقایسه کننده مون خطا هایی(over current) که بر اثر اتصال کوتاه یا ... پیش میاد رو تشخیص میده و سریع تغذیه رو میخوابونه. خروجی پ امپ وصله به پایه 16 . 15 هم که به 2.5 ولت وصله پس اگه 16 به 5 ولت خروجی اوپ امپ وصل بشه دیوتی سایکل 0 میشه. :biggrin:
                            ولتاژی که رو دیود های خروجی میفتن اگه اشتباه نکنم(بعید بدونم اشتباه باشه) اینجوری:
                            ولتاژ ماکسیمم برق شهر 350 دی سی . هاف بریجه پس میشه 225 ولت. نسبت تبدیلمون 1 به 4 هست پس 56.25 ولت میفته رو خروجی و چون تو حالت سنتر تب هستیم دو برابر این مقدار میفته رو دیود میشه 112.5 ولت که میتونیم ضریب اطمینان بالاتر در نطر بگیریم میشه 150 ولت پس دیود رو میتونیم 150 ولت بگیریم مثل mbr20150 که شاتکی هم هست خیلی خوبه. آره موج نقاط C و D رو نسبت به vcc اندازه بگیر چون وقتیسوییچ وصل میشه زمین میشه. A و B هم اشتباه هست :biggrin: باید دو سر یکی از ثانویه هارو اندازه گیری کنی :biggrin: شکل موج ها هم باید مثل موج هایی که تو اون تاپیک ترانسپالس گذاشتم باشه. بله کافیه :biggrin:
                            لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

                            دیدگاه


                              #15
                              پاسخ : ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ 24 ولت 10 آمپر با محدود کننده

                              واقعا متشکر , فردا میرم برا خرید قطعات و احتمالا تا پس فردا رو بردبورد میبندم و نتیجه رو با عکس هاش اعلام میکنم . :applause:

                              فقط یه چیزی رو متوجه نشدم که چطور خروجیمون تا 100 ولت بالا میره ولی ما 24ولت داریم !؟!
                              و اینکه آیا برای تست لازمه ماسفت ها هم تو مدار باشن یا نه ؟ چون اونطوری باید ترانس اصلی روهم بذاریم رو بردبورد و ولتاژ 220 ولت رو هم اعمال کنیم که خودش میشه مدار کامل دیگه ! oo:

                              دیدگاه

                              لطفا صبر کنید...
                              X