اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سلف RFC

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    سلف RFC

    سلام. من دارم یه اوسیلاتور RF 400Mhz درست میکنم، چندتا شماتیک پیدا کردم ولی همشون سلف RFC دارن مقدار هم نداره، کسی از دوستان میدونه این قطعه دقیقا چیه و از کجا میشه پیدا کرد؟

    #2
    پاسخ : سلف RFC

    سلام RFC یا چوک فرکانس رادیویی یا خفه کن RF نوعی چوکه که اجازه میدهد مولفه DC عبور پیدا کند و مانع عبور امواج رادیویی RF میشود و معمولا برای بایاس DC تقویت کننده های کلاس مختلف استفاده میشه تو فرکانس های 400 مگا مقدارش حوالی 0.1 تا 1 میکرو هانری است
    برای بررسی دقیقتر شماتیک رو قراار بدهید
    نقش هستی نقشی از ایوان ماست اب و باد و خاک سرگردان ماست
    * برای آینده درست مصرف کنیم*

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : سلف RFC

      به نظر شما این مدار اصلا کار میکنه؟

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : سلف RFC

        مدار عملی این ترانزیستور تو صفحه اخر دیتاشیتش هست البته اون فرکانس رزونانسش 500 مگاهرتز هست که میتونی با تعغییر مقادیر سلف و خازن بالا پایینش کنی برا نتیجه خوب باید اصول مربوط به فرکانس بالا رو رعایت کنی
        ترانزیستور رو تهیه کردی؟
        نقش هستی نقشی از ایوان ماست اب و باد و خاک سرگردان ماست
        * برای آینده درست مصرف کنیم*

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : سلف RFC

          من یه سوال و مشکلی با سلف دارم کسی هم جواب درستی نداده به این سوال ممنون میشم درست راهنمایی کنید

          در یک مدار نوسان ساز مثل مدار های زیر با تغذیه 6 یا 12 ولت باطری سربی اسیدی یا باطری لیتیوم یون









          بارها دیدم در ویدئو های مختلف که با گذاشتن یک سلف حلقوی یا استوانه ای در اندازه های کوچک و بزرگ با تعداد دور مختلف مثل سلف های زیر در مسیر +تغذیه ورودی مدار کار کرد مدار 2 یا 4 برابر شده "همگی مدار رو قویتر کردند"



          مشکل من اینه که من در مدار های مشابه زیر هر نوع سلف"حلقوی تیروئید آبی- استوانه ای- آهن ربائی-و...کوچیک کوچیک و بزرگ" استفاده کردم یا کار کرد مدار تغییری نداشته یا ضعیف شده


          مشکل چیه
          به زبان قابل فهم برای همه چه تناسبی و چه مواردی باید در نظر گرفته بشه برای استفاده سلف در اینگونه مدارات و گرفتن حد اکثر قدرت خروجی/؟؟
          تنها راهي که به شکست مي انجامد، تلاش نکردن است """کوروش کبیر""""

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : سلف RFC

            سلفrfcمقدارش هر چی بیشتر باشه بهتره

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : سلف RFC

              یکی نیست جواب بده و علت عمل نکردن سلف و تقویت نکردن مدار رو رو بدونه نمیخوام برای این مشکل یک پست دایر کنم


              تنها راهي که به شکست مي انجامد، تلاش نکردن است """کوروش کبیر""""

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : سلف RFC

                RFC چیست؟

                RFC در واقع یک سیم پیچ دارای هسته فریتی است٬ که با ملاحظات خاصی پیچیده می شود. از جمله ایجاد کمترین مقدار خازن سرگردان در میان دور ها٬ نسبت به دور بعدی٬ و تک لایه پیچیدن٬ و استفاده از سیم خاص و همچنین هسته که حتما فریت است. اما ممکن است نفوذ پذیری مغناطیسی هسته دو RFC با هم یکسان نباشند. وظیفه یک RFC ٬ فیلتر کردن٬ ضمن گذر دهی عمده جریان مدارات مخابراتی است. در حالی که یک سلف معمولی ، فقط فیلتر است یا در مدار تانک و نوسان ساز به کار می رود.





                وظایف RFC چیست؟

                ♦ ممانعت از تشعشع رادیویی در فرکانس کاری و تزریق نویز حاصل از مدارات مخابراتی و یا سوییچینگ٬ به خط تغذیه اصلی.

                ♦ جلوگیری از ورود اسپایک Spike های موجود در تغذیه به مدارهای مخابراتی.

                ♦ گذر دهی عمده جریان مدارت مخابراتی از عرض سیم پیچ که ممکن است قبلا با یک خازن فیدترو Feed through سری شده باشد.

                ♦ نکته اینکه٬ فرکانس قطع این فیلتر نباید از 2 تا 3 برابر فرکانس کار تغذیه سوییچینگ کمتر باشد.



                ساختار RFC

                RFC ها معمولا تک لایه هستند و هر دور سیم پیچش با دور بعدی٬ فاصله مناسبی دارد تا حداقل میزان خازن سرگردان Stray Capacitance در بین حلقه های سیم پیچ ایجاد شود. ولی پیچش تک لایه یک RFC ، حجم آن را زیاد می کند که این٬ خود یک معضل است. برای رفع این مشکل٬ سیم ها را برابر استاندارد VDE می پیچند. یعنی نه تنها لایه ها توسط یک نوار از هم عایق شده اند٬ بلکه سرهای خروجی با فاصله حداقل 2 میلیمتر از یکدیگر قرار گرفته اند٬ تا نیاز های استاندارد VDE تامین گردند. ولی همواره٬ RFC تک لایه قابل اطمینان تر است.



                در صورتی که نیاز باشد٬ RFC هم روی خط مثبت تغذیه و هم روی خط منفی قرار می گیرد. در این صورت ممکن است هسته RFC از نوع حلقوی یا تروید باشد. همچنین می توان از دو RFC جدا گانه٬ به طوری که هسته ها از هم دور باشند و به یکدیگر القا نکنند٬ استفاده کرد. اگر فضا برای این کار کم باشد٬ باید محور هسته RFC خط مثبت تغذیه٬ نسبت به RFC خط منفی تغذیه٬ 90 درجه باشد٬ تا حداقل کوپلاژ مغناطیسی٬ یعنی M=0 را به دست آوریم. M همان القای متقابل است که بدون واحد بوده٬ می تواند مقداری بین 1>=M>=0 داشته باشد. برای صفر کردن کوپلاژ مغناطیسی٬ راه دیگری نیز هست. اگر از هسته تروید یا حلقوی برای ساخت RFC استفاده کنید٬ باید هر دو سیم پیچ روی همان هسته تروید پیچیده شده٬ طوری در مدار قرار گیرد که٬ جهت جریان RFC خط مثبت تغذیه٬ نسبت به جهت جریان RFC خط منفی تغذیه٬ عکس یکدیگر باشند تا به این ترتیب جهت میدان مغناطیسی ایجاد شده در دو سیم پیچ٬ عکس یکدیگر باشند و به این ترتیب همدیگر را خنثی کنند. به نقطه گذاری توجه کنید.



                ♣ توجه کنید که هسته فریتی حلقوی٬ یا تروید٬ چه دارای یک سیم پیچ باشد٬ چه دو یا چند سیم پیچ٬ حاوی این مزیت است که٬ به دلیل بسته بودن مدار مغناطیسی هسته٬ از میدان های مغناطیسی اطراف تاثیر کمی می پذیرد٬ و تمام جریان مغناطیسی ایجاد شده در هسته٬ در همانجا اسیر شده٬ و به بیرون درز یا نشت نمی کند. میدان های بیرون حلقه نیز٬ به درون هسته نفوذ کمی دارند و بر ولتاژ القا شده دوسر سیم پیچ٬ تاثیر کمی می گذارند. به طوری که برای اهداف عملی٬ می توان از این نشت مغناطیسی و همچنین تاثیر پذیری از بیرون هسته٬ چشم پوشی کرد.

                ♣ نکته دیگر اینکه٬ چون هسته مدار مغناطیسی را پیوسته کرده و می بندد٬ در جریان های متوسط و زیاد٬ ولی برابر٬ زودتر از هسته های استوانه ای فریتی٬ به اشباع می رود که در این باره٬ باید به نمودار B-H که از طرف کارخانه سازنده ارایه می شود٬ مراجعه کرد٬ یا اینکه در آزمایشگاه٬ این نمودار را با تست و اندازه گیری های عملی ٬ ترسیم کرد.



                RFC ها نوع دیگر و توسعه یافته تری از تروید نیز دارند٬ که ٬ در تامین جریان تغذیه مدارات رادیویی فرکانس بالا٬ و همچنین فرستنده های حساس تر استفاده می شود. ساختار این یکی٬ شبیه تروید است. با این تفاوت که٬ در ساخت آن سعی می شود آن اندک میدان مغناطیسی که از تروید به بیرون نشت می کرد نیز٬ دوباره محصور و به اجبار به درون هسته بازگردانیده شود. بنابراین٬ برای ساخت این یکی٬ نیاز به هسته خاص هست. این هسته٬ در واقع٬ یک استوانه فریتی است٬ که در راستای محور استوانه٬ دارای چندین سوراخ بوده٬ و سیم پیچ RFC ٬ از درون این سوراخ ها عبور داده می شود. به این ترتیب٬ سیم پیچ در دیواره بیرونی نیز٬ با هسته فریت مواجه است. پس می باید تمامی میدان مغناطیسی تولید شده توسط سیم پیچ٬ اسیر مدار مغناطیسی هسته شود و هیچ قسمت میدان مغناطیسی سیم پیچ RFC به بیرون درز نکند. عیب این RFC اندوکتانس پایین آن و در نتیجه٬ کاربرد در مدارات فرکانس بالاتر مخابراتی است.

                اثر پوستی در RFC

                در تمامی اتصالات ٬ مدارها٬ خطوط انتقال٬ و سیم پیچ هایی که با فرکانس های بالا سر و کار داشته باشند٬ اثر پوستی، یا Skin Effect بروز می کند. این اثر، به این دلیل رخ می دهد که٬ در فرکانس بالا٬ دیگر الکترون ها تمایلی به حرکت در مرکز سیم هادی و یا اطراف مرکز سیم هادی ندارند! بلکه به پوسته و سطح استوانه ای سیم آمده ٬ و مقاومت بروز شده از سیم پیچ را به شدت افزایش داده و محاسبات قبلی را به هم می زنند! از این رو٬ در ترانسفورماتورهای منابع تغذیه سوییچینگ که در فرکانس بالا کار می کنند و قرار است جریان دهی زیادی هم داشته باشند٬ مقاومت سیم پیچ در آن فرکانس بالا٬ اهمیت یافته٬ و بنابراین٬ از سیم های Litz استفاده می شود. این سیم ها٬ در واقع٬ از تعداد زیادی سیم لاکی نازک٬ که هر یک دارای روکش بوده٬ ولی با هم موازی شده اند٬ تشکیل می شود. یعنی اینکه٬ به جای استفاده از یک سیم قطور٬ به طور مثال٬ از 20 سیم نازک که کنار هم قرار گرفته و سر ها و ته هایشان به هم لحیم شده ٬ استفاده می کنند. بنابراین مقاومت این سیم پیچ در آن فرکانس٬ کاهش می یابد. در نتیجه جریان بیشتری را نیز عبور می دهد. در کادر آنتن رادیو AM از این مدل سیم ها٬ برای تشکیل سلف مدار تشدید استفاده می شود. در مورد RFC ها نیز چنین است.

                در صورتی که قرار باشد RFC در فرکانس های بالا و با جریان های بالا کار کند٬ لازم است RFC ها را با سیم های Litz بپیچیم.



                منبع:سیسیان موفق باشید
                [img width=176 height=100]http://s6.picofile.com/file/8219555100/y1n8mde2ggfr.gif[/img]

                http://s6.picofile.com/file/8249184400/yas_and_aligator.mp3.html
                -----------------------------------------------------------------------

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : سلف RFC

                  کسی میتونه بگه 2.2RFCیا3.3میکرو هانری رو چطور میتونیم بسازیمش؟؟؟

                  دیدگاه

                  لطفا صبر کنید...
                  X