اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

معرفی/آنونس میکرو های STM32F2x5 شرکت ST

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    معرفی/آنونس میکرو های STM32F2x5 شرکت ST

    این سری برای رنج بزرگی از اهداف مانند تجهیزات پزشکی، صنعتی و موارد دیگر که نیاز به امکانات زیادی در میکروکنترلر و کارایی بالا می باشد، قابل استفاده می باشد. در مورد کارایی می توان گفت که این سری با تکنولوژی ساخت 90nm و یا نرخ کلاک 120MHz و 150DMIPS/398 یا 1.25DMIPS/MHz و مصرف در حالت کار به میزان 175uA/MHz در کلاک 120MHz می باشد.
    این میکرو دارای IO های بهبودیافته و بهتری نسبت به دیگر سری ها همچنین خیلی از دیگر میکروهای شرکت های دیگر میباشد. فکر میکنم فقط چند میکروی شرکت میکروچیپ توانایی رقابت از لحاظ سرعت IO رو با این سری داشته باشند. همچنین حتی میکروهای شرکت هایی مثل NXP هم دارای این ویژگی نمیباشند. چرا که پایه های این سری دارای توانایی تاگل کردن(Toggle) کردن با سرعت 60MHz را ندارند!!! فوق العاده نیست؟ با این چنین توانایی چه کارها نی توان کرد؟
    (دوستان دقت بفرمایید در دیتاشیت بعضی میکرو ها اسلیو-ریت (Slaw-rate) با سرعت ها بالا را نوشته اند ولی بعضی دوستان فکر میکنند که با اینجام تاگل کردن می توانند پالس هایی با این فرکانس تولید کنند ولی می بینند که امکان پذیر نیست. دوستان مواردی که نوشته شده مربوط به فقط Slaw-rate می باشد نه سرعت تاگل کردن IO)
    بعید می دانم بتوانید میکرویی از شرکت های NXP یا Atmel را معرفی کنید که چنین توانایی داشته باشد.
    یک ویژگی دیگر این میکرو داشتن شتابدهند ART (شتاب دهنده حافظه انطباقی real-time) می باشد. بدین شکل شما می توانید برنامه ها را از حافظه فلش میکرو در سعت 120MHz بدون هیچ تاخیری اجرا کنید. این ویژگی با بنچ-مارک CoreMark تایید شده است. همچنین این سری دارای DMA به همراه FIFO می باشد.
    این سری با سری F1 دارای تطبیق پذیری پایه می باشد. مثلا میکروی STM32F205RCT توی فروشگاه با میکروی STM32F103RET فروشگاه کاملا دارای پایه های مشابه هستند می توان جای هم استفاده کرد(به راحتی قابل تعویض می باشند).
    این میکرو دارای یک واحد MPU (واحد حفاظت از حافظه) می باشد. این واحد دسترسی CPU میکرو به حافظه را کنترل می کند و از خراب کردن حافظه یا منابع با هر تسک(task) فعال دیگر جلوگیری میکند. استفاده از این واحد انتخابی می باشد و برای مواردی که لازم نیست می توان از آن استفاده نکرد.
    حافظه این میکرو مانند میکروهای دیگر این شرکت از لحاظ میزان فضا میباشد. فقط این میکرو دارای یک حافظه OTG نیز می باشد که می تواند اطلاعات حیاتی کاربر مانند آدرس MAC اترنت و یا Key های رمزنگاری را ذخیره کند.
    حافظه SRAM این میکرو دارای یک حافظه 4KB به اسم بک-آپ SRAM (Backup-SRAM) می باشد که از نوشتن های(write) ناخواسته جلوگیری میکند و در مدهای Standby و Vbat مقادیر درون آن سالم باقی می ماند. این قسمت از حافظه را می توان غیر فعال کرد تا مصرف انرژی میکرو کمتر شود.
    در قسمت های آنالوگ وحد ADC از تکنیک IL (Interleaving) هم می تواند استفاده کند که با استفاده از حالت ADC سه گانه می تواند به سرعت نمونه برداری برابر با 6MSPS دست یابد.
    ویژگی های STM32F205RCT موجود در فروشگاه:
    51×IO
    3×ADC
    2×CAN
    CRC
    1×DAC
    3×I2C
    2×I2S
    1×RNG
    RTC
    1×SDIO
    3×SPI
    14×TIM & 1×IWDG & 1×WWDG & 1×SYS
    2×UART & 4×USART
    1×USB OTG FS & 1×USB OTG HS
    4KB+96KB RAM
    256KB flash

    البته این مقادیر مربوط به فقط این پارت نامبر می باشد و برای دیدن کلیه ویزگی های کامل این سری می توانید به دیتاشیت مراجعه نمایید.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    توجه داشته باشید که کلیه مطالب بالا فقط برای معرفی ویژگی های خاص این سری بوده و این میکرو و این سری ها دارای ویژگی های بیشتر یا برابری نسبت به دیگر سری ها مانند سری F1 می باشد که از بیان آنها صرفنظر شده.(با فرض آشنا بودن دوستان با سری F1)

    پ.ن.

    دوستانی که با تکنیک/نوع ADC های IL آشنایی ندارند این تاپیک رو ببینند:


    گاهی وقتا این سوالی شبیه این پیش میاد که مثلا چطور اسیلوسکوپ 60GHz در بازار وجود داره در حالی که شاید به زور بتونید در بازار یه ADC مثلا 20GHz رو پیدا کنید یا موارد دیگه هم هست که ADC با سرعت بیشتر استفاده شده در حالی که چند ADC کنار هم استفاده شده. به این نوع ADC یا تکنیک IL یا Interleaving (برگ-برگ کردن یا بهتر است بگوییم

    #2
    پاسخ : معرفی/آنونس میکرو های STM32F2x5 شرکت ST

    چرا میکرویا برد stm با قابلیت رمزنگاری AES مثل stm32f423ch یا stm32f732IE یا دیگر برد ها داخل بازار ایران نیست ؟

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : معرفی/آنونس میکرو های STM32F2x5 شرکت ST

      نوشته اصلی توسط Erfan2220 نمایش پست ها
      چرا میکرویا برد stm با قابلیت رمزنگاری AES مثل stm32f423ch یا stm32f732IE یا دیگر برد ها داخل بازار ایران نیست ؟
      این یک مسئله مشترک برای همه محصولات میکروکنترلی هستش. فقط محصولات شرکت ST دچار چنین وضعیتی نیستند. شما همه خانواده میکروهای AVR یا PIC یا ... رو هم بررسی کنید متوجه میشید که قسمت کوچکی از این محصولات در داخل کشور وجود دارند(البته الان محصولات ST خیلی اوضاع خوبی دارن. تنوعش تو کشور خیلی خوب شده. حتی از برخی برندهای مشهور هم بهتر شده. تعداد میکروهای ST توی فروشگاه رو با بقیه مقایسه بکن). به نظر علت نبود توزیع کننده یا عدم ارائه خدمات توزیع کنندگان بزرگ به ایران هستش. این موضوع هم ظاهرا از تحریم سرچشمه میگیره. ما سایت Digikey رو به زور بازدید میکنیم. با فندق شکن. خود سایت میاد بالا ولی بقیه صفحاتش برای ما بسته هستش. از موزر هم خبر ندارم. البته فکر کنم باز هم مشکلاتی هست که خرید از این توزیع کننده گان به صرفه نیست. این موضوع شرایط را برای بازاریان بسیار مناسب میکنه تا مشتری ها رو به محصولات با تنوع کم محدود کنن و بیشتر فروش کنن و در نتیجه بیشتر هم سود کنند. از طرفی من به نظرم ایران بازار کوچکی در زمینه تولید محصولات الکترونیک داره(نه فروش). در نتیجه قطعات الکترونیک هم فروشش تو کشور ما کمتر هستش. به نظرم بزرگترین خریدار قطعات الکترونیک تو دنیا رو چشم بادامی ها در دست دارند. اگه تمایل داشتید می تونید این سری رو خودتون از خارج از کشور خریداری کنید.

      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X