اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت ساده ترین دستگاه هشدار زلزله

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    ساخت ساده ترین دستگاه هشدار زلزله

    با سلام:
    در این پست شما را با نحوه کار ساده ترین دستگاه هشدار زلزله آشنا می کنم، امید است مورد توجه کاربران قرار گیرد. مدار از دو ترانزیستور، یک بازر، چند مقاومت و ... یک سنسور تشکیل شده است. برای ساخت این سنسور یک توپ کوچک پلاستیکی که آن را از وسط نصف کرده و اندازه آن ماننده یک توپ پینگ پونگ می باشد. البته شما میتوانید از نصف یک توپ پینگ پونگ هم استفاده کنید. شما باید دوسیم به فاصله یک میلی متر از ازیک دیگر در قسمت بالای این نصفه توپ مطابق شکل خارج کنید. و سپس این نیمه توپ را آب پر کنید تا فاصله آب با سیم بالایی حدود یک میلی متر شود. سپس با یک پلاستیک گرد که به اندازه قطر توپ است با چسب مناسب یک در پوش روی نیم کره قرار دهید. ( سیلد شدن سنسور) . این سنسور باید در یک سطح کاملا افقی روی یک دیوار یا ستون قرار گیرد . سپس مدار را مونتاژ و خروجی های سنسور را طبق شکل به مدار ببندید و با یک باتری 9 ولت تغذیه آن را وصل کنید. در هنگام وصل بودن مدار نباید صدای بازر شنیده شود.اما با تکان شدید بر سنسور ظرف آب حرکت کرده و ترانزیستور اولی را فعال می کند اما چون این دو ترانزیستور به حالت لچ ( مدار قفل) بسته شده صدای بازر درآمده تا قطع برق ادامه دارد. برایزلزله با ریشتر بالاتر باید فاصله سیم های داخل سنسور را افزایش داد.

    Click image for larger version

Name:	earthquik sensor.jpg
Views:	1
Size:	42.6 کیلو بایت
ID:	1126252
    جدیدترین ویرایش توسط علي تحيری; ۲۱:۰۶ ۱۳۹۶/۱۰/۰۵.
    علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
    نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

    #2
    پاسخ : ساخت ساده ترین دستگاه هشدار زلزله

    سلام
    چند هفته پیش زد به سرم تا یکی از این دستگاههای هشدار دهنده بسازم. خوب داده های مهندسی لرزه ای خیلی گسترده است و نیاز به تحلیل طیفی سنسورها و ژئوفونهای بسیار حساسی داره .نمونه های نفتی اون هم در دسترسه ولی با چه قیمتهایی ! البته دست دومشون هم گیر میاد . حداقل سه تا ایستگاه هم نیاز داره که باید بصورت آنلاین با هم ارتباط داشته باشن . خوب توجیه اقتصادی ایجاد سه تا ایستگاه برای استفاده خصوصی صد در صد محاله . حالا بی خیال بریم سر اصل مطلب. برای تحلیل نرم افزاری حد آستانه آژیر دسگاه نیاز به مولفه های دینامیکی زلزله های قبلی هست که توی ایران فقط موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و پژوهشگاه بین المللی زلزله داره. زنگ زدم بهشون گفتم این اطلاعاتو میخوام . جالب اینجاست جفتشون گفتن این جور اطلاعاتو ما به کسی نمیدیم. به USGS ایمیل زدم گفتن که توی سایتشون همه اطلاعات شتاب نگاشتی در دسترسه .
    این قسمت از سایتشونم جالبه که زلزله هارو آنلاین میده.البته برای اینکه همه چیزو نشون بده باید با ف ی لتر ش کن رفت.

    جدیدا هم مثل اینکه آقایون ستاد بحران مخشون یه تکونی خورده و میخوان این دستگاهارو نصب کنن.



    دیدگاه


      #3
      پاسخ : ساخت ساده ترین دستگاه هشدار زلزله

      با سلام:
      در خبری که در چند روز گذشته از صدا و سیما پخش شد، نصب دستگاه هشدار زلزله با 15 ثانیه قبل از درحال انجام است. اکنون نرم افزاری روی گوشی های هوشمند نصب می شودکه وقع زلزله را آنلاین نشان می دهد. دیروز مال یک از دوستان را مشاهده نمودم که زلزله های کل ایران را نشان می داد. مثلا دماوند 2.2 ریش تر. اما برای پیش بینی کل زلزله باید از چندین ایستگاه لرزه نگاری استفاده شود که حرکت تدریجی کوه ها و زمین را بصورت میلی متری در زمان های مختلف می سنجد و از روی این حرکت احتمال یک زمین لرزه را برای دراز مدت محاسبه می کنند. در شهر تهران بالاترین حرکت و جابجایی زمین در منطقه شهرک غرب است. اکرشما به کف حیاط یک منزل نسبت به دیوار جانبی حیاط آن نگاه کنید ، یعنی محلی که با سیمان به اصطلاح ماهیچه داده شده ترک میخورد و کف حیاطنسبت به دیوار پائین تر می رود. و این یعنی نشست زمین.
      علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
      نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X