اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشاوره برای خرید UPS و استابلایزر و محافظ برق

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    مشاوره برای خرید UPS و استابلایزر و محافظ برق

    سلام دوستان،
    میخوام از کامپیوترم در برابر اتفاقات برقی محافظت کنم. (هزینه زیادی بابتش کردم)

    طبق تحقیقی که کردم باید سه تا قطعه بخرم:
    ۱- محافظ برق
    ۲- استابلایزر
    ۳- یو پی اس

    در مورد UPS چرا بهترین UPS های حال حاضر جهان از کمپانی APC که برای کامپیوتر ساخته میشه از نوع Line interactive است؟
    طبق توضیحاتی که خوندم. مدلهای لاین اینتراکتیو، خیلی نمیتونن جلوی نوسانات ولتاژ رو بگیرن (مثلا موقع جوشکاری). خب اگه اینطوره باید UPSهای مخصوص کامپیوتر از نوع آنلاین باشند چون در غیر این صورت نوسانات برق که عامل فرسودگی قطعات هست از بین نمیره و صرفا بکاپ اضطراری*اش کاربرد داره که خیلی کم استفاده میشه. اینم نمیدونم اون استابلایزری که در UPS ها استفاده میشه به اندازه یک استابلایزر مجزا کارایی و دقت داره (مخصوصا در مدلهای اینتراکتیو). اگه واقعا بدونم یو پی اس اینتراکتیو برای من مناسبه و تضمین میکنه که آسیبی به قطعات نمیرسه همونو میخرم تمام.

    من کلا دو تا چیز میخوام.
    ۱. نوسان بی نوسان!
    ۲. ده دقیقه شارژ اضطراری که موقع عملیات حساس بتونم ازش استفاده کنم.

    مقرون*به*صرفه*ترین روش از نظر شما چیه که دردسر زیادی هم نداشته باشه؟
    حداکثر بودجه ۳ تومن نهایتا ۳.۵. (کمتر هم باشه بهتر)
    لطفاً مدل محصول هم معرفی کنید که بدونم چی بخرم.
    دنبال یک چیز عمری و خوب هستم.
    ممنون.

    #2
    پاسخ : مشاوره برای خرید UPS و استابلایزر و محافظ برق

    با سلام
    از ups های double conversion استفاده نمایید که هم ups هست هم استابلایزر
    و کلا شما را از محافظ هم بی نیاز میکند

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : مشاوره برای خرید UPS و استابلایزر و محافظ برق

      نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
      با سلام
      از ups های double conversion استفاده نمایید که هم ups هست هم استابلایزر
      و کلا شما را از محافظ هم بی نیاز میکند
      تشکر از پاسختون.
      آقا ممنون میشم به این سوالات هم جواب بدید. اینترنت رو زیر و رو کردم چیزی پیدا نکردم. بعضی*هاش تخصصیه اطلاعات ندارم.
      ۱. با چه منطقی رگولاتور ولتاژ داخلی UPS آنلاین از یک استابلایزر مجزا که مخصوص این کار ساخته شده عملکرد بهتری داره؟ الان استابلایزر داریم با همون ولت آمپر گرون*تر از UPS.
      ۲. فرمودید UPS آنلاین محافظ هم داره. یعنی هر بار که ولتاژ زیادی وارد بشه فیوزش میسوزه باید عوض کرد؟ یا مکانیزم دیگه*ای داره؟
      ۳. از کجا میشه فهمید UPS داره درست کار میکنه؟ دلمون خوش نباشه بعد از دو سال بفهمیم مستقیم به برق شهر وصل بودیم!
      ۴. آیا فن یو پی اس های آنلاین مدام روشنه یا هر وقت داغ میکنه روشن میشه؟ صداش زیاده؟
      ۵. عمر باتری*ها چقدره و آیا میشه از باتری یک شرکت دیگه برای UPS یک شرکت دیگه استفاده کرد؟ منظورم اینه که قطعات جانبی رو میشه گیر آورد از هر جایی؟
      ۶. آیا استابلایزر داخلی UPS آنلاین وابسته به باتری هست یا از سیم*پیچ استفاده میکنه؟ می*خوام بدونم امکانش هست باتری*ها رو بردارم و فقط از قابلیت نثبیت*کنندگی ولتاژ UPS استفاده کنم؟ (فقط در موارد ضرور، باتری رو بزارم)
      ۷. میزان نوسان*گیری ولتاژ در یو پی اس های Line Interactive به اندازه*ای هست که برای مانیتور و کامپیوتر بشه ازش استفاده کرد؟ خیلی از برندهای مطرح UPS برای کامپیوتر از همین نوع هستند و من نمی*دونم چرا وقتی تثبیت ولتاژش دقیق نیست باید برای کامپیوتر معرفی بشه؟
      ۸. یک سوال تخصصی هم داشتم. ببینید اکثر قطعات الکترونیکی از جمله پاور کامپیوتر (مدل من) یک بازه ولتاژ ورودی دارند. مثلا 115 ولت تا 230 ولت یا مثلا برای مانیتور از 100 ولت تا 240 ولت. اگه اینطوره چه نیازی به تثبیت*کننده ولتاژ هست؟ من اگر ولتاژ 115 هم به کامپیوتر بدم یا 100 به مانیتور، همچنان خروجی DC مورد نیاز قطعات از همین ولتاژ تامین میشه. خب در چنین شرایطی چه نیازی به استابلایزر دارم؟ آیا فقط یک محافظ برق دیجیتال برای آسیب ندیدن خود پاور و مانیتور کافی نیست؟ دنبال یک دلیل منطقی هستم که آیا واقعا نیازی به هزینه اضافه برای خرید UPS آنلاین هست یا نه؟
      ۹. لطفا چند برند خوب به ترتیب اولویت برای یو پی اس آنلاین معرفی کنید؟
      ۱۰. مصرف برق کامپیوتر و مانیتور من در مجموع حداکثر 600 وات هست. فکر می*کنم 2 هزار ولت آمپر مناسب باشه درسته؟

      پیشاپیش از وقتی که برای پاسخ به سوالات می*گذارید تشکر می*کنم.

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : مشاوره برای خرید UPS و استابلایزر و محافظ برق

        با سلام
        ups های double conversion مستقل از برق شهر ورودی عمل میکنند یعنی ابتدا برق شهر را dc کرده و سپس با این ولتاژ dc دوباره یک ولتاژ ac را میسازند که میتواند سینوسی یا مربعی با فرکانس 50 هرتز یا بیشتر باشد بسته به نوع کاربرد آن بنابراین نوسان برق شهر روی عملکرد آنها تاثیر چندانی ندارد و هنگام نبودن برق شهر هم از باتری داخلی خود برای تهیه ولتاژ ac استفاده میکنند ضمنا یک شارژر برای باتری ها هم دارند، با توجه به عملکرد کامل استقلال آنها از برق شهر و بسته به قدرت خروجی آنها قیمتهای بالاتری نسبت به سایر نمونه های UPS و استابلایزر دارند و
        بیشتر برای سرورهای گرانقیمت شبکه و یا شبکه هایی که نباید هرگز بدون برق بمانند و نوسان برق شهر را تجربه کنند و یا تجهیزات پزشکی حیاتی برای بیماران بکار میروند .
        اینکه شما میخواهید از یکی از این نوع UPS ها استفاده کنید و یا خیر بسته به به بودجه و اهمیت کار شما دارد گاهی اوقات قیمت یکی از این ups ها از یک سرور شبکه هم بیشتر است .
        UPS های line interactive دائما به برق شهر متصل و از نوسانات آن تاثیر میپذیرند مگر وقتی که ولتاژ برق ورودی از یک مقدار پیش فرض برای یک مدت تعریف شده ای کمتر شود آنوقت برق شهر ورودی را قطع و از باتری داخلی برای تغذیه خروجی استفاده مینمایند (البته شامل انواعی که استابلایزر هم دارند نمیشود).
        استابلایزر های موجود در بازار بر چند نوعند یکی دارای ترانس چند سر در بازه های 20 ولتی است که اغلب در مقابل کاهش ولتاژ برق شهر عکس العمل نشان میدهند نه افزایش آن . عملکرد این نوع به اینصورت است که وقتی برق شهر از 220 ولت به 200 ولت کاهش پیدا کرد یک سر ترانس افزاینده را بوسیله رله وارد مدار کرده 20 ولت به برق شهر اضافه میکند و اگر ولتاز به بالای 200 ولت رسید این سر ترانس را از مدار خارج میکند لذا ولتاژ خروجی در بازه های حداکثر 20 ولتی با برق شهربصورت جهشی اختلاف خواهند داشت و اگر نوسان ورودی زیاد باشد شما دانما صدای تیک تیک عملکرد رله های داخل آنرا خواهید شنید.
        نوع دیگر استابلایزرها ی استپ موتوری هستد که گرانترند و از یک ترانس حلقوی بایک سر خروجی که بیک استپ موتور متصل است بهره میبرند این موتور بسته به دقت ولتاژ خروجی که برایش تعریف شده عکس العمل نشان داده و بطور پیوسته و نه جهشی ولتاژ خروجی را روی220 ولت ثابت نگاه میداردلذا اگر ولتاژ ورودی دارای نوسان زیادی باشد شما دائما صدای کارکرد استپ موتور آنرا خواهید شنید.
        نوع دیگر استابلایزرهای فرو رزونانتی هستند که از یک هسته سریع الاشباع در ترانس آنها استفاده شده و هیچ رله یا موتور و بخش متحرکی ندارند هسته این ترانسها با ولتاژ مثلا حدود 100 ولت به اشباع میرود و تا اینکه ورودی کمتر از این ولتاژ نشودخروجی ثابت 220 ولت خواهد داشت نقطه ضعف این نوع گرم شدن زیاد هسته و اعوجاج شکل موج خروجی از حالت سینوسی کامل است لذا به درد کارکرد موتورهای ac که نیاز به شکل موج سینوسی کامل دارند نمیخورد ولی برای کامپیوتر و سایر دستگاههای بدون موتور ایده آل است .
        معمولا تمامی UPS ها و استابلایزرها نیاز به تهویه اجباری دارند لذا صدای فن خنک کننده آنها ممکن است آزار دهنده باشد به این نکته توجه داشته باشید.
        از آنجایی که کامپیوترو مونیتور با برق dc شده حاصل از برق شهر کار میکنند لذا منبع تغذیه آنها میتواند تا رنج وسیعی از تغییرات ولتاژ خروجی به راحتی کار کند امکان صدمه این منابع تغذیه هنگامی است که برق ورودی به ناگهان قطع و وصل شود و یا چند بار بسرعت اتفاق افتد به همین دلیل معمولا بکار بردن یک محافظ معمولی هم برای حفظ ایمنی آنها کفایت میکند.
        با توجه به توان مصرفی کامپیوتر شما یک UPS یا استابلایزر 1000 وات هم کفایت میکند (مگر بخواهید چاپگر هم به آن متصل کنید که درآنصورت به توان بیشتری نیاز هست) .
        از میان سازندگان داخلی شرکت فاراتل معروفترین برند میباشد .
        موفق باشید.

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : مشاوره برای خرید UPS و استابلایزر و محافظ برق

          آقا ممنون از اطلاعات فنی و دقیقی که دادید. خیال منو راحت کردید.
          پس یک محافظ برق بگیرم کافیه دیگه؟
          یعنی موقع جوشکاری که لامپ*ها داره چشمک میزنه، مشکلی برای سیستم پیش نمیاد؟
          برای محافظ برق چه مدلی از چه برندی پیشنهاد می*کنید؟ (فاراتل محافظ برق نداره)
          چرا قطع و وصل ناگهانی برق به منبع تغذیع آسیب میزنه؟
          واقعا اگر نیازی به استابلایزر نیست چرا شرکت*های مختلف تو توضیحات محصول نوشتن مناسب برای کامپیوتر و ... . (مثلا STB2000 فاراتل)
          جدیدترین ویرایش توسط iamyellow; ۱۵:۴۹ ۱۳۹۹/۰۵/۱۶.

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : مشاوره برای خرید UPS و استابلایزر و محافظ برق

            با سلام
            محافظ کفاف کار شما را میدهد.
            در موقع جوشکاری هم اگر ولتاژ از یک حد تعیین شده برای محافظ پایین تر شود محافظ قطع میکند .
            قطع و وصل ناگهانی برق معمولا بدلیل اختلال در شبکه برق است و با روشن و خاموش کردن توسط کاربر متفاوت است در این موارد برق هنگام وصل شدن با ولتاژی که نوسان بسیار دارد متصل میشود و همین به منابع تغذیه بخصوص از نوع سویچینگ آن صدمه میزند.
            همانطور که قبلا گفتم در بعضی از شبکه های کامپیوتری سرور شبکه بسیار گرانقیمت و از کار نیفتادن این شبکه حائز اهمیت زیاد است در این نوع شبکه ها برای پایین آوردن ریسک خراب شدن اجراء آن از استابلایزر استفاده میکنند همینطور در مورد شبکه های امنیتی مثل دوربینهای نظارت و کنترل و ...
            متاسفانه مدل تجاری محافظ برق مطمئن را نمیشناسم ولی مدلهایی که دارای دیسپلی نشان دهنده ولتاژ ورودی هستند و دوشاخه ارت دار دارند و خروجی آنها هم ارت دار است از بقیه بهترند .
            نکته آخر اگر امکان سیستم کامپیوتر به ارت (سیم اتصل زمین ) را دارید حتما از آن استفاده نمایید .

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : مشاوره برای خرید UPS و استابلایزر و محافظ برق

              ببینید یکی از دلایلی که سرورها به UPS نیاز دارند اینه که نباید خاموش بشن . مثلا یک هاست که به چند صد مشتری سرویس میده. نباید سرورش خاموش بشه و الا اونها ضرر میکنند. یا مثلا سرور دیجی*کالا و فروشگاه*های بزرگ نباید خاموش بشه چون فروش اون*ها کاهش پیدا میکنه. این بحثش با خرابی سرور در اثر نوسان فرق داره که سوال من دقیقا همین بخش هست. سوالی که من دارم اینه که آیا نوسانات در برق شهره آسیبی به قطعات کامپیوتری که با برق DC کار می*کنند میرسونه یا نه. شما در پست آخر فرمودید که UPSها به این دلیل در سرورها استفاده میشه که ریسک خرابی کاهش پیدا میکنه. خب سرور هم یک کامپیوتر قدرتمند هست که با برق DC کار میکنه. کاری با ضررهای مالی ناشی از خاموشی سرور ندارم. آیا نوسان در برق شهر طبق متون تخصصی مهندسی برق و الکترونیک آسیبی به قطعات میزنه یا نه. منم کل هدفم از خرید UPS و استابلایزر برای کامپیوترم اینه که ریسک خرابی رو کاهش بدم. اگه بدونم کامپیوتر و مانیتور با نوسان چیزیشون نمیشه چرا 6 میلیون پول UPS یا استابلایزر بدم. یک محافظ خوب میزارم که صرفا جلوی قطع و وصل سریع برق رو بگیره. لطفا در این مورد کمی دقیق*تر توضیح بدید.

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : مشاوره برای خرید UPS و استابلایزر و محافظ برق

                اصولا تجهیزات برقی معمولی با یه استابلایزر رله ای هم اوکی میشن ولی برای لوازم حرفه ای تر، باید استابلایزر سوئیچینگ بگیرید. پرنیک داره همچین چیزی رو

                دیدگاه

                لطفا صبر کنید...
                X