اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

موارد استفاده PNP

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    موارد استفاده PNP

    سلام



    خدا وکیلی من هنوز سر از کار این ترانزیستور در نیاوردم!

    بیشتر کارهای NPN رو بلدم ولی این یکی فرق داره مسکه !

    این چیه؟ باهاش کارهای دیگه ای دیدم میکنن شما چی کار میکنید؟

    اگه میشه مرجعی راجب تقویت جریان باهاش بگید خیلی دوست دارم این کارو :icon_razz:


    #2
    پاسخ : موارد استفاده PNP

    سلام دوست عزیز.
    من از ترانزیستور PNP وقتی که نیاز دارم سوییچم بین ولتاژ تغذیه و بار قرار بگیره استفاده می کنم.به این ترتیب بارم همچنان بر روی کلکتور ترانزیستور هست.

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : موارد استفاده PNP

      وقتی که ما به بیس PNP ولتاژ منفی می دهیم و به امیتر ولتاژ مثبت، مانند یک دیود در بایاس مستقیم عمل می کند بیس امیتر، چرا که در ناحیه پیوند بیس امیتر سد پتانسیل عقب نشینی می کند طبق قانون رانش بارهای همنام و ربایش بارهای غیرهمنام .و اگر به بیس یک مقاومت وصل کنیم جریان نمی تواند به طور کامل از بیس خارج شود و تنها بخشی از جریان می تواند خارج شود و بقیه جریان رو به سوی کلکتور می آورند و به دلیل سد پتانسیل ناحیه پیوند بیس کلکتور نمی تواند وارد کلکتور شود . وقتی که ما به کلکتور یک ولتاژ منفی می دهیم ، به دلیل قانون ربایش بارهای غیر همنام بار منفی ما وارد کلکتور شده و از سوی دیگر به دلیل قانون رانش بارهای همنام ، بارمنفی ما بارهای منفی موجود در دیواره سد پتانسیل را به عقب می راند و در مقابل هم در بیس بار مثبت بارهای مثبت موجود در سد پتانسیل را به عقب می راند و از سوی دیگر ، طبق قانون ربایش بارهای غیر همنام ، بارهای منفی و مثبت رانده شده از سد پتانسیل را بارهای مثبت و منفی موجود در بیس و کلکتور جذب می کنند (بارهای منفی درون کلکتور بارهای مثبت ناحیه پیوند را و بارهای مثبت ناحیه بیس هم بارهای منفی ناحیه پیوند را) . پس سد پتانسیل را این دو به محو شدن وادار می کنند . یعنی این می راند تا بر وند و آن محو کند و آن می راند تا این محو کند ( چو در آتش عشق جذب شدی محو شوی از صحنه روزگار)
      با این کار راه برای عبور جریان باز می شود و جریان از امیتر به کلکتور آمده و خارجمی شود.
      ترانزیستور نسبت به کلید مکانیکی مزیتی دارد و آن هم این است که بر ای خاموش و روشن کردنش نیاز به انرژی زیادی نیست .ما می توانیم با دادن جریان کوچکی به بیس یک ترانزیستور BJT ( بی جی تی نوع ان پی ان یا نوع پی ان پی ) آن را روشن و با قطع این جریان آن را خاموش کنیم .و دیگر سرعت عمل ترانزیستور نسبت به کلید های مکانیکی است و دیگر مزیت ها که هر چه بگویییم کم است .
      ما می توانیم با دادن یک جریان کوچک که از طریق یک سنسور تامین می شود به بیس یک ترانزیستور و بزرگ کردن این جریان( هنگامی که ما یک جریان کوچک به بیس می دهیم ترانزیستور روشن شده و خط منبعی را به مداری وصل می کند) یک رله را راه بیندازیم که خط تامین ولتاژ لامپ های روشنایی یک خیابان را قطع کند .یا یک جریان کوچک را که از یک میکروفون می آید توسط ترانزیستور بزرگ کرده تا بتواند یک بلند گو را راه اندازی کند .
      و...


      شکر که این سرا را دست بشر نداد
      ورنه بجز خرابی دست بشر ندارد

      شکر که دست من را،دست قلم زدن نسیت
      ورنه بجز تباهی دست ترم ندارد

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : موارد استفاده PNP

        نوشته اصلی توسط M.M.-T
        سلام دوست عزیز.
        من از ترانزیستور PNP وقتی که نیاز دارم سوییچم بین ولتاژ تغذیه و بار قرار بگیره استفاده می کنم.به این ترتیب بارم همچنان بر روی کلکتور ترانزیستور هست.
        خوب این چه منفعتی داره که بار همیشه روی کلکتور باشه؟! :rolleyes:

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : موارد استفاده PNP

          بطور کلی اصول کار سوییچ کردن با ترانزیستورها طوریه که در حالتیکه بار بر روی کلکتور قرار میگیره بهترین مشخصات سوییچینگ رو داره.

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : موارد استفاده PNP

            سلام
            شما اگر از ترانزیستور برای سویچ استفاده می کنید بسته به نوع فعال صفر یا یک بودن نوع ترانزیستور را مشخص می کنید.
            اگر NPN انتخاب کنید باید پایه بیس را به ولتاژ مثبت مثلا 5 ولت بدهید که ترانزیستور به اشباع برود. البته ولتاژ پایه امیتر باید کمتر از بیس شود.
            اگر pnp انتخاب کنید باید پایه بیس را به زمین یا صفر ولت انتخاب کنید که ترانزیستور به اشباع برود البته باید ولتاژ پایه امیتر بیشتر از بیس باشد.

            دیدگاه

            لطفا صبر کنید...
            X