-
بهترين کتاب درس الکترونيک؟
برای درس الکترونیک (1 یا 2 ) چه کتابی را پیشنهاد میکنید?منظورم کتابیست که اکنون کتاب مورد استفاده در بهترین دانشگاهای جهان است. در ایران این کتابها ( ترجمه شده ) موجود می باشند:
1- قطعات و مدارات الکترونیکی _ روبرت بویل اشتاد و لوئیس نشلسکی
2- میکروالکترونیک _ عادل شفیق سدره و کنت سی. اسمیت
3- تحلیل و طراحی مدارهای مجتمع آنالوگ _ پل گری و رابرت مه یر
4- مبانی الکترونیک _ دکتر سیدعلی میرعشقی
5- تحلیل و طراحی مدارهای الکترونیک _ مهندس تقی شفیعی
" البته کتابهای دیگری هم هست ولی اینها در بازار ایران از همه معروفترند "
-
Re: بهترين کتاب درس الکترونيک؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط artimeez
برای درس الکترونیک (1 یا 2 ) چه کتابی را پیشنهاد میکنید?منظورم کتابیست که اکنون کتاب مورد استفاده در بهترین دانشگاهای جهان است. در ایران این کتابها ( ترجمه شده ) موجود می باشند:
با سلام
دوست عزيز اگه كتاب اول رو بخونيد به نظرم براي شروع بسيار عالي خواهد بود البته ترجمه محموددياني
كتاب دوم زياد خوب نيست چون از هربحث كمي جسته گريخته گفته ولي براي اپ امپ ها خوبه از اين كتاب استفاده بكنيد
كتاب سوم هم براي وقتي كه انشاالله الكترونيك 3 مي خونيد خوبه و الان زياد به دردتون نمي خوره
كتاب ميرعشقي هم خوبه
كتاب 5 رو نمي شناسم
البته كتاب اقاي رستمي هم هست ولي اونم سطحش بالاست
شما اگه بتونيد كتاب الكترونيك اقاي مالوينو كه تو سايت هم انيميشن اون هست رو تهيه بكنيد و به همراه كتاب نشلسكي بخونيد واستون خيلي خوبه
البته الكترونيك براي كسي بسيار اسان خواهد بود كه پايه اون تو درس مدار1و2 يه همون تحليل الكتريكي قوي باشه
موفق باشي
-
سلام . خوبي دوست عزيز ؟
فكر ميكنم رضا جان دروس تئوريشون بهتر از من باشه . ولي يه اصل رو ميگم در نظر داشته باشيد ، كتاب هر چي باشه كتابه و يه دكتر از روي حدود 20 تا منبع با يه تجربه مثلا حدود 20 سال كتاب رو تاليف ميكنه بنابراين همه اين كتاب ها خوب هستن ولي براي كسي كه تازه مي خواد شروع به خوندن بكنه ، من خودم الكترونيك 1 مير عشقي رو خيلي دوست دارم واقعا خوب گفته دقيقا برعكس الكترونيك 2 كه به نظر من كتاب خوبي نيست .
در مورد تقي شفيعي هم بگم شما هر چقدر هم تئوري بخونيد بازم نيازتون به اين كتاب ميفته تمرين هاي بسيار خوبي داره خصوصا خصوصا الكترونيك 2 كتابش فوق العاده هست . هر چند كه يه سري ايراد داره ولي بازم به فهم مطلب كمك ميكنه .
در مورد الكترونيك بايد بگم كه يه درسي هست كه اولش بايد روي هر تمرينش كلي فكر كنيد بعدش ديد درستي نبست به حل مسائل پيدا خواهيد كرد.
موفق باشيد .
-
دوست عزيز مي دونيد تو درس الكترونيك تا وقتي كه نتونيد يه تقويت كننده در چند حالت طراحي بكنيد نمي تونيد بگيد جلو رفتيد
مثل ميكرو كه تابرنامه نويسيد و عملي تستش نكيند نمي تونيد بگيد چي كا كرديد
اگه تازه مي خواهيد شروع بكنيد
اينو بدونيد تو الكترونيك كسي موفقه كه عمل و حرفش باهم بخونه وتنها تو يكي پيشزفت نكنه
همون اشتباهي كه من كردم و الان سعي دارم از راه رفته برگردم
سعي بكنيد شما اين شاتباه رو نكنيد
موفق باشيد :)
-
واسه لكترونيك 1 هم واسه قيمت ديودها سدرا خيلي جالبه
واسه الكترونيك2 به نظر من گري
و كتاب دكتر رستمي
كتاب دكتر شفيعي هم مثالارو خيلي از راهاي عجيب غريب حل كرده
سوالي كه 2 سطر جوابشه 2صفخه حل نوشته اونم روشاي اونطوري
در ضمن اگه بتوني واسه الكترونيك 2 جزوه شريف هم عاليه
-
بهترين كتاب قطعات و مدارات الكترونيك است.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط alijabraily
واسه لكترونيك 1 هم واسه قيمت ديودها سدرا خيلي جالبه
واسه الكترونيك2 به نظر من گري
و كتاب دكتر رستمي
كتاب دكتر شفيعي هم مثالارو خيلي از راهاي عجيب غريب حل كرده
سوالي كه 2 سطر جوابشه 2صفخه حل نوشته اونم روشاي اونطوري
در ضمن اگه بتوني واسه الكترونيك 2 جزوه شريف هم عاليه
واسه الكترونيك 2 اصلا با كتاب دكتر رستمي حال نكردم! با روش هاي غلط جواب درست آورده!!!
ولي گري براي الكترونيك 2و3 خوبه :wink:
واسه الكترونيك 1 هم نشلسكي و ميرعشقي.
البته به قول آقا محمد همه كتابا كلي روشون كار شده :wink:
-
سلام
من نشلسکی رو خوندم تغریبا خیلی خوب بود .
دوست عزیز مطمئن باش هر کتابی که موجوده حتما نیازی احساس شده که نوشته شده. بنابراین هر پنج کتابی که شما نام بردید میتونه خیلی مفید باشه . بهتره از یه جا شروع کنید.
به نظر من برای الکترونیک 1و2 و همینطور برای شروع بسیار کتاب خوبیه.(نشلسکی)
البته اگه عمیق خونده بشه. و باید برای فهم بهتر سعی کنید که اطلاعاتتون رو در عمل به کار ببرید تا هم بهتر درک کنید و هم لذت بیشتری از الکترونیک ببرید.
مثلا اگه تقویت کننده ی امیتر و بیس و کلکتور مشترک را یاد گرفتید بیایید خودتان با محاسبه
این سه تقویت کننده را به هم ببندید(امپدانس ها خیلی مهم هستند) بعد به ورودی بیس مشترکت یه میکروفن و به خروجی کلکتور مشترکت یه بلند گوی کوچیک ( که خود امپدانس بلند-گو هم باید محاسبه بشه) وصل کنید بعد وقتی صدای میکروفن رو تقویت شده شنیدی . اینجاست که علم تو میتونه کوه رو جابجا کنه . اینجاست که با این علم میتونی کلی مفید باشی
وگرنه اگه همش دنبال کتاب باشی و کتاب ها را هم کامل بخونی و یاد بگیری بازم علم تو مشکلی رو حل نمیکنه . چه بسا مشکل ساز میشه.
خود من کمتر کسی رو دیدم که نمره ی الکترونیک 1و 2 و 3 اش بالا 15 باشه و بتونه در عمل ازش استفاده کنه مثل مثالی که برات زدم.
امید وارم که علمی که بدست میاریم واقا کارآمد باشه.
و همین طور امید وارم که به جوابت رسیده باشی
-
دوست عزيز تو سايت يك سري فايل انيميشن كامل هست
اگه مي خواي مي توني اونا رو از سايت
www.malvino.comدانلود بكني
البته من كامل جمعش كردم اگه خواستي واست اپلود مي كنم
اين انيميشن ها خيلي تو ياد گرفتن كمكت مي كنند :D
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط smt
خود من کمتر کسی رو دیدم که نمره ی الکترونیک 1و 2 و 3 اش بالا 15 باشه و بتونه در عمل ازش استفاده کنه
:roll: :idea: :roll:
-
اميرعلي علي راست مي گه
واقعا اگه كسي بشينه يه تقويت كننده رو خودش طراحي بكنه
مي بينه چقدر حوصله مي خواد و چه چيزهائي هميشه به چشم نمياد
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط رضا حاجي زاده
اميرعلي علي راست مي گه
واقعا اگه كسي بشينه يه تقويت كننده رو خودش طراحي بكنه
مي بينه چقدر حوصله مي خواد و چه چيزهائي هميشه به چشم نمياد
درسته البته اولش سخته بعداز يكي دو تا طراحي عمليش از تحليل تئوريش راحتتر ميشه :wink:
-
مير عشقي ویرایش جدیدش خیلی کتاب عالیه ساده وروان توضیح داده تقي شفيعي هم مکملی برای کتاب میر عشقی هست چون تمرین های خیلی خوبی توش داره البته ناگفته نماند که که تمریناش ازسطح علمی بالایی برخورداره :wink:
-
سلام دوستان
جسارت نشه ولي چه چيزي توي مير عشقي و شفيعي هست كه همه اونارو توصيهع ميكنن منكه نميدونم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
البته شرمنده :oops: :oops: :oops:
-
با تشکر از همه دوستان و به امید روزی که سواد ( الکترونیک ) من هم آنقدر زیاد شود تا بتوانم در این انجمن راهنمای دیگران باشم.
حرفهای رضا (یکی بودن حرف و عمل ) به دلم نشست. کاش استادهای ما هم در دانشگاه ( آزاد ) این بینش را داشتند و درک میکردند چرا دانشجو بعد از چهار سال درس خوندن ( حالا دیگه مهندس) هنوز کاری ازش بر نمیاد.
[
-
دوست عزيز خود من و چند نفر ديگه از اعضاي سايت ( مثل علي آقا) تو دانشگاه آزاد مي خونيم.
مطمئن باش دانشگاه سراسري يا هر دانشگاه ديگه اي تو ايران از لحاظ كار عملي ويژگي خاصي نداره. اين خود ما هستيم كه بايد مسير صحيح رو با سختي هايي سپري كنيم :wink:
-
پاسخ : بهترين کتاب درس الکترونيک؟
کتاب میرعشقی کتاب خوبیه
کتاب های مهندس تقی شفیعی بسیار عالی هستند
همکلاس ایشان آقای دکتر اکبرپور استاد ما بودند و جزوه ایشان با این کتاب عینا مطابقت داشته و خود آموز است.
-
سلام
به نظر من اول و وسط و آخر الکترونیک برای کسی که میخواد شروع کنه، بفهمه و یاد بگیره میکرو الکترونیک میلمن هست. همین و بس!!
-
دوست عزيز منم قبول دارم ميلمن كتاب خوبي هست ولي ...... همين و بس !! پس بقيه اساتيد كه كتاب نوشتن چي؟
از نظر من اينهمه كتاب شيوه ي آموزششون فرق داره وگرنه همشون يك حرف رو ميزنن حالا هركس ممكنه از يك روش آموزشي خوشش بياد.
-
سلام. دير موندم مثل اينکه ولی کتاب برای الکترونيک فقط
[size=10pt][size=10pt][size=10pt]Analysis And Design of Analog Integrated Circuits[/size][/size][/size]
نوشته Gray و Meyer.
از انتشارات MC Graw Hall
اين برای تمام الکترونيک ها کافيه!!!(1 و 2 و 3، زبان اصليش)
-
سلام
میلمن مدارهای کاربردی جالبی داره به نسبت کتاب های معادل توی این زمینه
کتاب گری فصل اولش معمولا عامل ناامیدی خیلی از اونائی که این کتاب رو می خونند
ولی در کل کتاب گری و کتاب پرفسور رضوی این دوتا مکمله برای کسی که می خواد الکترونیک رو تا حد بالائی ادامه بده
-
آقای بلورچیان عزیز! من قصد توهین نداشتم و ندارم! ولی توجه داشته باشید که اولا ما داریم راجع به مفاهیم الکترونیک صحبت می کنیم نه علم روز و پیشرفتهای امروزی ثانیا فکر کنم نود درصد بزرگانی که کتاباشون رو دوستان معرفی کردند خودشون الکترونیک رو از میلمن یاد گرفتند!! ثالثا خدا وکیلی کتاب رو دستش نیومده !!! رابعا بابا من هم نظر شخصیم رو دادم!!!!!!! مخلص شما هم هستیم دربست! :smile:
-
جناب جعفری نظر شما كاملا محترم منم نگفتم كه شما توهيني انجام دايدن :agree:
چشم ما هم از اين به بعد فقط ميلمن رو توصيه مي كنيم :lol:
حالا از شوخي بگزريم جدا كتاب خبي هست. :wink:
-
من خودم از میر عشقی و تقی شفیعی استفاده میکنم کتاب های خوبیه :wink:
-
سلام به همه
یادم رفت بگم . من یک کپی از یک جزوه الکترونیک II دانشگاه شریف دارم که واقعا جزوه الکترونیکه. الان که گرفتارم برای پروژه، بعدش حتما یه جوری با هر فورمت راحتی که بشه براتون آماده می کنم.
حسین خواجه جعفری
-
سلام. آقا منتظريم. يادت نره. :wink: دستتون درد نکنه.
-
سلام.
به نظر من كه متاسفانه در مورد الكترونيك 1 2 3 كتاب كامل و جامعي وجود نداره.
من خودم الكترونيك 1 رو اينجوري خوندم.
1-ديودها (كتاب الكترونيك 1 دكتر علي رستمي(علميران) (البته استادمون هم بود و يه dominate pole هستن واسه خودشون :biggrin:)
+استاد ميرعشقي + صدرا)
2-Bjt كتاب الكترونيك 1 دكتر علي رستمي
3-Fet (استاد ميرعشقي + صدرا)
همه ي اينا رو هم بخونين منتهي تمرين حل نكنين فراموشتون ميشه به همين راحتي.اصولا الكترونيك درسيه كه خيلي بايدتمرين حل كنيد.براي تمرين هم كتابهاي زير رو به ترتيب اولويت ميگم هرچند كه همون اوليه خيلي خوبه.
1-مباني الكترونيك مهندس تقي شفيعي
2- رهيافت (تاليف:محمود دياني)
و الكترونيك 2:
به قطع و يقين Gray and meyer.
تمرين:
مهندس تقي شفيعي.(منتهي مثالاش رو با همون approach گري حل كنيد حتما" چون روش خودش خيلي بغرنجه)
الكترونيك 3 :
هر چه قدر كه جلوتر ميايم كار مشكل تره و كمبود منبع بيشتر به چشم مياد.
كتاب گري رو هم ميشه اينجا استفاده كرد منتهي كل سرفصل ها رو پوشش نمي ده.اما به تازگي كتاب خوبي واسه الك 3 در اومده:
الكترونيك 3 :تاليف:دكتر حسن نشاطي استاد يار دانشگاه سيستان و بلوچستان.نشر نص.
الك 1 و2 خيلي پايه ست و اگه خوب تمريناي تقي شفيعي رو بتونين خوب حل كنيد (مباحث رو خوب درك كرده باشيد يه تير و دو نشون داريد:
1- الك 1و2 رو 20 ميگيريد.(تجربه شخصي)
2-واسه كنكور هم سطح صفرتون خيلي بالاتر مياد و مي تونيد با يه خورده تست زدن درصد هاي خوبي به دست بياريد.(اينو من ديروز سر جلسه ي ارشد به عينه ديدم)
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط artimeez
با سلام
به نظر من هيچ كتابي مثل مير عشقي نتونسته تقريبا تمام مطالب مورد نياز الكترونيك1 رو پوشش بده :eek: اين كتاب با اين كه
بعضي جاها كلي گويي كرده روي هم رفته كتاب خيلي خوبي است. :confused: در مورد نشلسکی بگم كه بد نيست البته اين كتاب
تا حدودي سطح پايين توضيح داده با مثالهايي كه اغلب بسيار ساده و در حد جاگذاري است.البته اين كتاب براي شروع كتاب بدي نيست
اما اگه وقت كم دارين بي خيالش بشين.به نظرم كتاب ميرعشقي+كتاب تقي شفيعي با هم مجموعه ي كاملي مي باشند.
موفق باشيد :bye
-
پاسخ : Re: بهترين کتاب درس الکترونيک؟
با سلام
به نظر من هيچ كتابي مثل مير عشقي نتونسته تقريبا تمام مطالب مورد نياز الكترونيك1 رو پوشش بده :eek: اين كتاب با اين كه
بعضي جاها كلي گويي كرده روي هم رفته كتاب خيلي خوبي است. :confused: در مورد نشلسکی بگم كه بد نيست البته اين كتاب
تا حدودي سطح پايين توضيح داده با مثالهايي كه اغلب بسيار ساده و در حد جاگذاري است.البته اين كتاب براي شروع كتاب بدي نيست
اما اگه وقت كم دارين بي خيالش بشين.به نظرم كتاب ميرعشقي+كتاب تقي شفيعي با هم مجموعه ي كاملي مي باشند.
موفق باشيد :bye
-
صحبت هایی که در این تاپیک مطرح شده خیلی مفید و کار آمد بود . سپاسگزارم .
ولی آخرش هم با وجود اینکه تاکید زیادی به یادگیری های عملی داشتید ،
نگفتید چه طور می شه از لحاظ عملی ( در کنار کتاب خوندن ها) به سطح مطلوبی برسیم .
شما برای پیشرفت مهارت های عملی چه فکری دارید . .؟
فکر می کنم مسایل و توانایی هایی از این قبیل دانشجویان را (به خصوص هنگام ورود به صنعت ) از هم متمایز می کنه .
اگر اون انیمیشن های آموزشی رو هم لطف کنند دوست خوبمون برای استفاده همگی بگذارند سپاسگزار می شم .
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط ghayoumi
ولی آخرش هم با وجود اینکه تاکید زیادی به یادگیری های عملی داشتید ،
نگفتید چه طور می شه از لحاظ عملی ( در کنار کتاب خوندن ها) به سطح مطلوبی برسیم .
در كنار الكترونيك يك،10 تومن ديود بگيرين،يك لامپ چراغ قوه،2تا باطري ... ببينين ديود از يك طرف بازه ... يك LED روشن كنين، كل خرج ترم : 1000 تومن مثلا!!!
بعد از الكترونيك 2،يك كتاب از اين مجموعه مدارها بگيرين،يك نقشه آمپلي فاير صوتي با يك اپ امپ رو تووش نگاه كنين،جاي چند تا خازن و مقاومت براي فيلتر ها رو ببينين و ...
توو اول يك فرستنده راديو يي 2-3 ترانزيستوري،نحوه تقويت صدا با يك ترانزيستور رو ببينين ...
بعد از مدار مخابراتي توو نقشه فرستنده،اسيلاتور ها و ... رو ببينين ..
توو اكثر دانشگاهها ديگه PC به حد كافي هست،وقت فراغت به جاي ياهو 360 و چت و ... 2 تا برنامه بنويسين ...
كل خرج يك AVR و پروگرمرش و ... 5-6000 تومن بيشتر نميشه،از آزمايشگاه برد بورد بگيرين،بيكار نباشين ...
منتظر بناشين يكي بياد دستتونو بگيره به زور بنشونه يك مدار ببندين،هيچ كس نمياد،من هميشه مي گم اگه وقتي توو خيابون زمين افتاديم،داد نزنيم كمك،كسي براي كمك نمياد،پس از همه سوال بپرسين،حتي اگه فكر كردين سوالتون خنده داره،مگه يارو از اول بلد بوده ؟ ...
خودتون پيگير باشين،دانشگاه بودجه بده،اتاق بده،بياد تر و خشكتون كنه خوبه،اما اگه نيومد نرين معتاد شين بگين امكانات نبود،مگه امكانات چي مي خواد؟ ...
-
سپاسگزارم از توجه شما .
خوشحال شدم اینقدر ساده و درست راهنماییم کردید .
. . حالا تابستون هم شروع شده و می تونم پیشنهادهای شما رو انجام بدهم . :wink:
( حتما تمام افرادی که پست شما رو می خونند استفاده خواهند کرد .)
-
سلام ما که استادمون میر عشقیو معرفی کرد(الکترونیک 1) و گفت تقی شفیعی رو هم خودتون حل کنید نه از حل تمرینش........
اره یخورده راهاش عجیبه یعنی مثلا مدارای برش اسکن کردن خیلی راحتتره تا امتحان کردنه همه ی حالتها یا ........
من خودم البته اصلا از سیگنال کوچک و ریگولاتور و نیم موج چند برابر کننده ها.....(از فصل 3)رو با خط بار ای سی دی سی از تو این کتاب نفهمیدم :confused:
-
با سلام
به نظر این جانب برای فهم بهتر الکترونیک اگرابتدا مطلب درسی را از کتاب نشلسکی بخوانید و تمرین های کتاب میر عشقی را حل کنید بسیار عالی خواهد بود چون که تمرین های میر عشقی تمرین های کاملی هستند اما در زمینه فهم درس کتاب میر عشقی خوب نیست و برعکس ان کتاب نشلسکی درس را بسیار ساده و روان توضیح داده است ولی تمرین های ان به دلیل سادگی بیش از حد زیاد جالب نیست
امید وارم که همگی شما موفق باشید
-
:smile:سلام بچه ها من اين ترم الكترونيك 3 دارم كتاب مدارهاي مجتمع اي سي و صدرا رو گرفتم ولي واقعا با چيزايي كه من ياد گرفتم فرق داره مثلا ما الكترونيم 2 مداراي چند طبفه رو از روش انتقال امپدانس حل مي كرديم ولي اينجا خيلي متفاوته تازه الكترونيك 3 همش اثباته من واقعا گيجم ميترسم از اين درس اخه خيلي از بچه هاي باهوشو زرنگمون اين درسو افتادن با اين استاد(البته انصافن درس دادنش توپه توپه )........
-
دوست عزيز فكر ميكنم كتاب الكترونيك مدار -طراحي-كاربرد تام فلويد ترجمه محمود دياني و كتاب اصول الكترونيك 1و2 ديباگران تهران مشكلتونو حل كنه