اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فناوری دندان آبی( Bluetooth)

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    فناوری دندان آبی( Bluetooth)



    راه های زیادی برای ارتباط وسایل الکترونیکی با یکدیگر وجود دارد برای مثال:



    بسیاری از رایانهآ‌های رومیزی از طریق واحد پردازش مرکزی خود (CPU) با موشی(ماوس)، صفحه کلید و یا چاپگر ارتباط برقرار میآ‌کنند.



    رایانه ی جیبی (PDA) معمولا از طریق کابل مربوطه و سامانه پیش بینی شده به رایانه وصل میآ‌شود.



    دستگاه گیرنده تلویزیونی از طریق کابل به دستگاه ضبط ویدئو متصل شده و دستگاه کنترل از راه دور هر دو را کنترل میآ‌کند.

    تلفن بیآ‌سیم از طریق امواج رادیوئی به سامانهآ‌ی مادر خود متصل میآ‌شود.



    در سامانه استریو ، راهآ‌انداز سیآ‌دی و یا سایر ابزارهای صوتی دیگر به گیرندهآ‌ای که وظیفه اتصال بلندگوها را نیز بر عهده دارد متصل میآ‌شوند.



    وقتی شما از رایانهآ‌ها ، سامانهآ‌های مورد نیاز و یا تلفن استفاده میآ‌کنید قطعات مختلف یک جامعه ابزارهای الکترونیکی را بوجود میآ‌آورند که این ابزارها هر کدام با یکدیگر از طریق بسترهای مختلفی مانند سیم، کابل ، سیگنال های رادیوئی و اشعه فروسرخ در کنار حجم زیادی رابط ها و پروتکل ها ارتباط برقرار میآ‌نمایند.



    هنر ارتباطات روز به روز پیچیدهآ‌تر میآ‌شود به طوری که گاهی احساس میآ‌شود برای تنظیم وسائل الکترونیکی مورد استفاده در منزل یک مهندس برق نیاز است. در این جا نگاهی گذرا میآ‌اندازیم به یکی از روش های برقراری ارتباط که کاملا با سایر روش ها متفاوت است ودندان آبی نام دارد.



    درفناوری دندان آبی ارتباط به طور خودکار و بدون سیم فراهم می شود و خواص جالبی دارد که زندگی روزانه ما را به سادگی تحت تاثیر قرار میآ‌دهد.



    لایه ی فیزیکی : بایستی ارتباط بین دو وسیله از طریق سیم یا سیگنالآ‌های رادیوئی برقرار باشد. اگر مسیر مورد استفاده سیم و کابل باشد تعداد کابل و سیم مورد استفاده نیز از اهمیت برخوردار است و پس از آن که در خصوص تعداد سیمآ‌های ارتباطی تصمیم گیری شود توجه به نکات ذیل درخور توجه است:



    اگر اطلاعات به صورت یک بیت در ثانیه (1bit/second) ارسال گردد آن را ارتباطات سریال میآ‌نامند ولی اگر اطلاعات به صورت 8 یا 16 بیت در ثانیه ارسال گردد آن را ارسال اطلاعات بصورت موازی گویند. رایانه ها از هر دو نوع ارتباطات فوق برای ارتباطات با وسائل مختلف استفاده می کنند به عنوان مثال مودم، موشی(ماوس) و صفحه کلید از درگاه های سریال رایانه و چاپگرها از درگاه موازی رایانه استفاده میآ‌نمایند.



    دو طرف یک ارتباط بایستی از نحوه ارسال اطلاعات و هم چنین اجزاء اطلاعات ارسالی مطلع باشند، به عبارت دیگر برای ارتباط دو وسیله زبان خاصی که گویای روابط دو طرف است مورد استفاده قرار میآ‌گیرد که به این دستورالعمل و زبان خاص پروتکل گویند. به منظور ایجاد استانداردهای خاص، شرکتآ‌های تولید کننده ابزارهای الکترونیکی تحت دستورالعمل و پروتکلی خاص تولیدات این ابزارها را صورت میآ‌دهند به همین منظور مثلا برای ارتباط مودمآ‌ها با یکدیگر پروتکلآ‌های سریال و برای ارتباط چاپگرها با رایانه پروتکلآ‌های موازی مورد استفاده قرار میآ‌گیرد (لازم به ذکر است که بعضی از چاپگرها توانائی ارتباط با رایانه از طریق درگاه سریال را نیز دارا هستند) ولی با توجه به هماهنگیآ‌های فوقآ‌الذکر ابزارهای مختلف پروتکلآ‌های خاص خود را دارا هستند و برای تنظیم وسایل الکترونیکی استفادهآ‌کنندگان بایستی از تجربه کافی برخوردار باشند و به همین منظور سازندگان این ابزارها همیشه به دنبال راهآ‌حلآ‌های مفید و سادهآ‌تری برای سهولت کار با ابزارها هستند و پروتکل دندان آبی نیز به دنبال همین هدف ایجاد گردیده است.آ‌



    اصول اولیه دندان آبی



    فناوری دندان آبی توسط گروهی از سازندگان وسایل الکترونیکی با هدف ارتباط وسایلی مانند رایانه، گوشیآ‌های تلفن همراه، صفحه کلید، هدفون و... با یکدیگر بدون استفاده از سیم صورت گرفته است. این پروتکل از امواج رادیوئی با بسامد 45/2 گیگاهرتز که طبق توافقات بینآ‌المللی برای استفاده ابزارهای صنعتی، علمی و پزشکی تدارک دیده شده استفاده میآ‌نماید.



    البته روشآ‌های دیگری مانند استفاده از امواج فروسرخ به منظور ارتباط وسایل الکترونیکی با یکدیگر مورد استفاده قرار میآ‌گیرد که ارتباط کنترل از راه دور تلویزیون و همچنین ارتباط رایانه با وسایل جانبی خود از این دست ارتباطات است. ولی استفاده از این روش همواره مشکلات خاص خود را نیز به همراه دارد مثلا به دلیل ارتباط مستقیم رو در رو برای اشعه فروسرخ وجود مانع بر سر راه این وسیله در امور ارتباطی خلل ایجاد میآ‌نماید و نکته دیگر اینکه از این نوع ارتباط همزمان میآ‌توان برای یک وسیله استفاده نمود و امکان همزمان چند ارتباط وجود ندارد.



    اگر برای ارتباط دو وسیله از سیم استفاده شود بایستی بین دو وسیله همزمانی نیز ایجاد شود به عنوان مثال اگر بخواهید از رایانه جیبی (PDA) استفاده کنید حتما آن را بایستی به رایانه مادر متصل کرده و با انجام تنظیمات خاص و اطمینان از برقراری صحیح سیم بین دو وسیله عمل همزمانی انجام میآ‌گردد.



    فناوری دندان آبی به منظور غلبه بر مشکلات و موانع فوق بر سر راه وسایل الکترونیکی ایجاد گردیده بدین ترتیب که یک فرستنده و گیرنده خیلی کوچک برای وسایل و ابزارهای الکترونیکی تعبیه شده و امر ارتباط بین وسائل را انجام میآ‌دهد. سه خاصیت مهم این فناوری عدم استفاده از سیم، ارزان بودن و راحتی استفاده از آن است.



    چرا این فناوری دندان آبی نامیده شد؟



    هرالد دندان آبی در سال 900 پادشاه دانمارک بود . او تلاش کرد که جامعه واحدی از دانمارک و بخشآ‌هایی از نروژ بوجود آورده و مسیحیت را به دانمارک معرفی کرد او مقبره بزرگی را برای بزرگداشت خاطره پدر و مادرش بنا کرد و در سال 986 بدست پسرش کشته شد. انتخاب نام دندان آبی برای این پروتکل توسط شرکتآ‌های مخابراتی حوزه بالتیک (سوئد، نروژ، دانمارک و فنلاند) صورت گرفته است.



    عدم تداخل:



    یکی از دلایل عدم تداخل ابزارهائی که از فناوری دندان آبی استفاده میآ‌نمایند استفاده از سیگنالآ‌های خیلی ضعیف در حدود یک میلیآ‌وات است. در مقایسه اکثر گوشیآ‌های تلفن همراه در حدود 3 وات خروجی دارند. توان خروجی ضعیف در دندان آبی استفاده از این فن را در فواصل کوتاه (در حدود 10 متر) امکانآ‌پذیر میآ‌سازد ولی در یک فضای کوچک (مانند منزل) دیوارها باعث توقف ارسال سیگنالآ‌های ضعیف نمیآ‌شوند و این امکان ارتباط سامانهآ‌های مختلف در داخل چند اطاق را امکانآ‌پذیر میآ‌سازد.



    علت دیگر عدم تداخل سامانهآ‌های مورد استفاده در یک محدوده استفاده دندان آبی از روش گستره بسامدی است بدین صورت که یک وسیله از 79 بسامد مستقل و تصادفی در یک محدوده تعیین شده استفاده میآ‌نماید که از یک بسامد به بسامد دیگر طبق یک اصل منظم تغییر میآ‌نماید و یک فرستنده در هر ثانیه 1600 مرتبه بسامدآ‌های خود را تغییر میآ‌دهد و به این طریق ابزارهای بیشتری امکان استفاده کامل از یک باند محدود را دارند. هر فرستنده دندان آبی از این روش به صورت خودکار استفاده میآ‌نماید و بدین طریق امکان استفاده دو فرستنده از یک بسامد خاص به طور همزمان ایجاد میآ‌گردد. این روش فن تداخل ارتباطی در خصوص ابزارهای مختلف را کاهش میآ‌دهد.



    وقتی یک وسیله مجهز به فناوری دندان آبی در محدوده ی بسامدی وسیله دیگری از این نوع قرار میآ‌گیرد آن دو وسیله میآ‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار نموده و به تبادل اطلاعات بپردازند یا یکی میآ‌تواند دیگری را کنترل نماید و نیازی به دخالت استفاده کننده در این امر نیست و در حقیقت این کار به صورت خودکار انجام میآ‌گیرد. وقتی یک ارتباط صورت گرفت وسایل یا وسایلی که در این ارتباط شرکت دارند تشکیل یک شبکه شخصی (PAN=Personal Area Network) را میآ‌دهند که ممکن است یک اطاق یا فضای محدودی را در برگیرد وقتی یک شبکه شخصی تحت پروتکل دندان آبی شکل میآ‌گیرد اعضای شبکه همیشه در دسترس یکدیگر خواهند بود و تداخلی در کار دیگر شبکهآ‌های ایجاد شده در همان محل صورت نخواهد گرفت.



    چگونگی ایجاد شبکه شخصی:



    در اینجا به توضیح ایجاد شبکه شخصی تحت پروتکل دندان آبی میآ‌پردازیم:



    فرض کنید که در یک اطاق نشیمن مدرن با ابزارها و وسایل مدرنی نظیر استریو، DVD ، گیرنده ماهوارهآ‌ای، تلویزیون، تلفن بیآ‌سیم و یک رایانه شخصی زندگی میآ‌کنید. هر کدام از این وسایل از فناوری دندان آبی استفاده میآ‌نمایند و شبکه شخصی را برای تبادل اطلاعات بین خود ایجاد کردهآ‌اند.



    یک فرستنده دندان آبی در دستگاه مادر تلفن بیآ‌سیم و فرستنده دیگری نیز در گوشی وجود دارد و سازنده برای هر واحد آدرسی تعیین کرده است. وقتی دستگاه مادر روشن میآ‌شود، سیگنالآ‌های رادیوئی را حاوی آدرس مورد نظر گوشی ارسال میآ‌نماید و چون فقط گوشی تلفن دارای این آدرس خاص است لذا فقط گوشی تلفن است که پاسخ میآ‌دهد و بدین ترتیب یک شبکه کوچک شکل میآ‌گیرد. حالا اگر حتی تمامی وسائل سیگنالآ‌های ارسالی را دریافت نمایند تا زمانی که این سیگنالآ‌ها حاوی آدرس مورد نظر نباشد وسیله دریافت کننده سیگنال پاسخی را ارائه نمیآ‌دهد. همچنین رایانه و وسایل دیگر نیز تشکیل شبکه دیگری را میآ‌دهند و هرکدام با آدرسآ‌های خاص خود سیگنالآ‌های رادیوئی ارسال و پاسخ دریافت میآ‌دارند.



    اطاق نشیمن فوقآ‌الذکر دارای سه شبکه مجزا بوده و هر شبکه وسایلی را شامل میآ‌شود و هر وسیله از آدرس فرستندهآ‌هایی را که بایستی از آنها سیگنال دریافت دارد مطلع است و همچنین آدرس گیرندآ‌هآ‌هایی را که بایستی برای آنها سیگنال بفرستدا در حافظه خود دارد. هر وسیله بسامد کاری خود را هزاران بار در واحد زمان تغییر میآ‌دهد و اگر دو شبکه در یک زمان از یک بسامد کاری استفاده نمایند نرمآ‌افزاری که بر انجام کار نظارت دارد در کسری از ثانیه اشکال را برطرف نموده و شبکهآ‌ها به کار خود ادامه میآ‌دهند.



    فناوری دندان آبی برای کار در محیطآ‌های مختلف طراحی شده و بدین ترتیب میآ‌تواند به صورت یک طرفه یا دو طرفه عمل کند تلفن بیآ‌سیم مثالی برای کار در محیطآ‌های دوطرفه است. فناوری دندان آبی توانائی ارسال اطلاعات تا سقف 64 کیلوبیت در ثانیه در یک ارتباط دوطرفه داراآ‌ست. این توانائی بسیار بیشتر از حدی است که برای مکالمه تلفنی چندین نفر نیاز است. اگر از فناوری دندان آبی برای محیطآ‌های یک طرفه مانند ارتباط رایانه به چاپگر استفاده شود این توانائی به حدود 721 کیلوبیت در ثانیه افزایش میآ‌یابد.



    مشخصات فنی دندان آبی



    وسایلی که با استفاده از پروتکل دندان آبی تشکیل یک شبکه خصوصی را میآ‌دهند امکان استفاده از پهنای باند یک مگابیت در ثانیه را داراآ‌ست. این پهنای باند شامل کلیه اطلاعات شناسائی که حدود 20 درصد کل اطلاعات است نیز میآ‌شود.



    - در ایالات متحده و اروپا محدوده ی بسامدی مورد استفاده دندان آبی بین 4/2 تا 48/2گیگاهرتز با کانالآ‌های رادیوئی با پهنای باند 1/79 مگاهرتز است.



    کانالآ‌های اطلاعاتی (79 کانال) در هر ثانیه 1600 بار تغییر بسامد میآ‌دهند .



    - هر کانال به شکاف های زمانی 625 میلی ثانیه ای تقسیم میآ‌شود.



    - هر شبکه شخصی (PAN) میآ‌تواند یک سرگروه وهفت عضو داشته باشد که سرگروه در شکاف های زمانی زوج و اعضا در شکاف های زمانی فرد به تبادل اطلاعات میآ‌پردازند.



    - هر بسته اطلاعاتی میآ‌تواند باندازه پنج شکاف زمانی طول داشته باشد.



    طول اطلاعات در هر بسته میآ‌تواند تا 2745 بیت باشد.



    - ارسال اطلاعات بین اعضا میآ‌تواند هم بصورت سنکرون و یا آسنکرون باشد.



    در یک شبکه شخصی میآ‌تواند حداکثر سه لینک سنکرون (برای هر کدام64 کیلوبیت در ثانیه) وجود داشته باشد.



    دندان های آبی برای یک هدست1



    امروزه تعداد روشهای اتصال بدون سیم نسبت به راه های قدیمی اتصال کابلی افزایش یافته است Fi. 802.11b,802.11a,Wi-GPRS,IRDAودندان آبی تنها برخی از روش های متداول جهت برقراری ارتباط بدون سیم میان وسا یل گوناگونآ‌ اند.



    در این نوشتار قصد داریم ضمن توضیح تفاوتهای میان روش های ارتباطی بدون سیم خوانندگان گرامی را با کارایی های فناوری دندان آبی بیشتر آشنا نموده و کمک کنیم تا بهترین انتخاب را از میان هدست های موجود دندان آبی برای تلفن همراه خود برگزینید .



    * دندان آبی (bluetooth )چیست؟



    دندان آبی نوع خیلی سادهآ‌ای از شبکه بدون سیم است کهآ‌می تواند ارتباط حداکثر 8 دستگاه مختلف (مجهز به این سامانه) را دریک شبکه محدود برقرار نماید .در عمل فضای کوچکی راآ‌می توان بوسیله این دستگاه ها پوشش داد چرا که اساساً این سامانه جهت مصارف و کاربرد شبکه های شخصی خصوصی طراحی واجرا شده است. محدودیت برد این سامانه به کاربر کمکآ‌می کند تا تنها در محدوده فضای خانه ویا دفتر کار خود از این روش (به شکل مطمئن وایمن ) استفاده نموده وامواج مربوطه فراتر ازآن ارسال نگردند.



    کسی هم خواهان شنیده شدن ویا سوء استفاده دیگران از شبکه خصوصی ارتباطی خود نیست .



    سامانه ی دندان آبی علاوه بر آنچه اغلب تصورآ‌می شود قادر است گستره وسیعی از تجهیزات کاربردی را به هم متصل نماید.،



    چنانچه علاوه بر رایانه های شخصی حتی گوشی هایی (هدفون ها) که جهت شنیدن موسیقی و....به کارآ‌می روند از این طریق



    می توانند بدون نیاز به سیم به رایانه شخصی، دستگاه پخش موزیک قابل حمل، تلفن همراه و یا رایانه های جیبی کاربران متصل شوند



    در مورد تلفن ها، در صورتی که تلفن همراه به این سامانه مجهز باشد می توان تلفن را در داخل جیب یا کیف خود رها کرده ولی در زمانی که یک تماس در یافتآ‌می شود بدون نیاز به دسترسی به گوشی تماس خود را پا سخ داد . حتی در مواردی که تلفن مجهز به سامانه شماره گیری صوتی باشد می توان بدون لمس وتماس با گوشی (شماره گیری اعداد بوسیله صفحه ارقام گوشی) تماس برقرار کرد واین کار به همان راحتی پاسخ گویی به تماسهای دریافتیآ‌ است.



    همچنین محدودیت در برد امواج رادیویی این سامانه که ناشی از توان کم فرستنده آنآ‌ است یکی از عوامل موثر در حفظ سلامتی



    انسان در برابر قرار گیری در معرض تابش امواج الکترومغناطیسی به ویژه از ناحیه مغزآ‌است، به شکلی که در برابر دیگر وسائل همچون تلفن های همراه خطر کمتری خواهد داشت .



    *برد امواج دندان آبی:



    اغلب دستگاه های دندان آبی در گروه 2 استاندارد مربوطه عملآ‌می کنند، تجهیزات این گروه همگی با توان بسیار کم(برابر1 میلی وات یا یک هزارم وات )عملآ‌می کنند، چنانچه بردی حداکثر در حدود 10 متر خواهند داشت.



    اما به یاد داشته باشیم که در سامانه دندان آ بی محدودیت برد نه تنها نقص به شمارآ‌نمی رود بلکه مزیت نیز محسوب می گردد.



    *گستره تجهیزات قابل استفاده:



    تعدادوسائلی که در عمل با این فناوری سازگار ند، محدود ولی رو به افزایش است که در زیر نمونه هایی از آن را نامآ‌می بریم: دوربین های دیجیتالی، چاپگرها، پویش گرها، تلفن های همراه، رایانه های جیبی وقابل حمل، گوشی ها ومیکروفون ها، گیرنده های مسیر یابی(جی پی اس ) و برخی لوازم خانگی.



    *Wi-Fi یا دندان آبی، کدامیک بهتر است؟



    Wi-Fi هم اکنون جایگزین اصلی برای شبکه های رایج وقدیمی مبتنی بر ارتباط کابلی است، همچنینWi-Fi برد وسیع تری را نسبت به دندان آبی فراهم آورده و از نرخ سرعت بیشتری برای تبادل اطلاعات پشتیبانیآ‌می نماید، پس در برخی موارد آ‌می تواند از دندان آبی بهتر باشد . اما در حقیقت Wi-Fi و دندان آبی هر یک اهداف متفاوتی را دنبالآ‌می کنند .



    هدف استاندارد دندان آبی فراهم آ وردن بستر ارتباطی جهت تبادل داده وانتقال محدود آن میان تجهیزات مختلف است . اماWi-Fiتوجه بیشتری را بر روی تبادل اطلاعات با سرعت بیشتر میان رایانه و یک شبکه ارتباطی(مانند اینترنت) معطوفآ‌می دارد.از نگاه دیگر توان کم تجهیزات دندان آبی (1میلی وات ) باعث معرف کمترین میزان انرژی (باتری)آ‌می گردد . در حالی که توان و برد بیشترسامانه Wi-Fi در مقابل باعث مصرف بیشتر انرژی باتری و کاهش عمر آن در مقابل تجهیزات دندان آبیآ‌می گردد .



    در نهایت در صورتی که نیازمند ارتباط ساده وغیر مهم با تجهیزات مختلف خود در محدوده محیط منزل یا دفتر کارتان هستید دندان آبی راه حل مناسب این امر و اگر نیازمند پوشش برد بیشتر و پهنای باند وسرعت بالاتری جهت تبادل داده میان رایانه و شبکه محلی خود هستید Wi-Fi انتخاب مناسب تری خواهد بود .



    *انتخاب مناسب ترین هدست برای تلفن همراه:



    صنایع مختلف ساخت گوشی و میکروفون های بدون سیم امروزه از روش ها و فنون نوینی جهت طراحی و ساخت هدست های دندان آبی بهرهآ‌می گیرند ،در حالی که نسل های اولیه، چه از نظر ساختار وچه از نظر ظاهر وضعیت مناسبی نداشتند اما هدست های جدید عموماً بهبود بیشتری یافته اند .هدست های دندان آبی دگر گونی عظیمی را در قیمت ها پدید آورده اند به طوری که حتی برخی از آنها به قیمت کمتر از 30 دلار تا 300 دلار ویا بیشتر قابل دسترسی هستند .

    *چرا از هدست های دندان آبی استفاده میآ‌کنیم؟



    ابتدا باید این نکته را متذکر شویم که استفاده از هر نوع هدست علاوه بر سهولت کار ومکالمه با تلفن همراه کمکآ‌می کند تا کمتر در معرض تابش تشعشعات مضر تلفن همراه قرار گیرید، اگر چه ضرر این تشعشعات برای مغز هنوز کاملاً قطعی نشده است .



    در کشور ما و بسیاری از کشورهای دیگر اجازه ندارید در هنگام رانندگی گوشی را با دست خود نگاه داشته و مکالمه کنید، از این رو استفاده از هدست در این شرایط مفید خواهد بود .



    هدست با سیم معمولی عموماً توقعات اغلب مردم را برآوردهآ‌می سازد اما مسئله این است که در این مدل ها ،تلفن به شکلی از سیم هدست آویزان است ممکن است سیم آن دست وپا گیر جلوه کند . اما هنگامی که از فناوری دندان آبی استفادهآ‌می کنید ،آ‌می توانید گوشی خود را داخل کیف، داشبورد ماشین ویا جیب خود قرار داده و همچنان تماس خود را حفظ وبه آن پاسخ دهید .ولی به یاد داشته باشید که زیادآ‌نمی توانید از دور وبر تلفن خود دور شوید، برای مثال ماشین خود را پارک کرده و(در حالی که گوشی خودرا داخل ماشین به جاآ‌می گذارید )به سوپر مارکت رفته وخرید نمایید ، در چنین حالتی فاصله هدست و گوشی تلفن تان زیادآ‌می شود ودر نتیجه قادر به در یافت ارتباط نخواهید بود.



    هدست دندان آبی این امکان راآ‌می دهد تا علاوه بر تلفن با وسائل دیگری مانند رایانه ها نیز ارتباط برقرارآ‌می کنید، برای مثال اگر از رایانه تان برای یک کنفرانس تلفنی استفادهآ‌می کنید،آ‌می توانید از هدست خود برای مکالمه بهره مند شوید .همچنین اگر از چندین گوشی تلفن مختلف مجهز به فناوری دندان آبی استفادهآ‌می نمایید ،هدست آ‌می تواند براحتی با تمامی آنها ارتباط برقرار کند ، این ویژگی روند ساخت وطراحی هدست مخصوص برای هر مدل گوشی تلفن را دچار تغییر وتحول اساسی نموده است ، در نتیجه ناسازگاری های متداول ناشی از نوع و مدل گوشی ها وسازندگان مختلف از میان رفته است .



    *چالش در طراحی:



    شاید نتوانیم از نظر طراحی و ساختار، مقایسه مناسبی میان هدست های معمولی (با سیم) و هدست های دندان آبی (بدون سیم) به عمل آوریم زیرا تفاوتهایی ناشی از ساختار در این گونه تجهیزات به چشمآ‌می خورند ، اما در کلآ‌می با یست توجه ویژهآ‌ای را به وزن این هدست ها مبذول داشت زیرا سبکی و ظرافت بخشی از ویژگی های بر جسته هدست ها هستند . توجه داشته باشید که هدست دندان آبی هرگزآ‌نمی تواند به کوچکی و سبکی هدست معمولی (با سیم) باشد چرا که هدست های دندان آبی شامل



    باتری وتجهیزات الکترونیکی اضافی دیگری نیز هستند . این وزن وحجم اضافی زمانی مشکل آفرینآ‌می شود که قرار است برروی گوش ویا سرو صورت قرار گیرد .چنانچه امروزه تمرکز همه سازندگان برروی عرضه هدست هایی با طراحی ظریف و کوچک است.*مشکلات رایج با هدست های دندان آبی:در حالت آرمانی یک هدست دندان آبیآ‌می بایست طوری باشد که در هر زمان بتوان به راحتی و به سرعت آن را برروی گوش (یا محل مورد نظر) خود نصب نموده و به تماس های رسیده پاسخ داد و حتی یک تماس خروجی بر قرار نمود . هدست های دندان آبی دارای منبع تغذیه باتری هستند که در هر حال یک محدودیت زمانی را تحمیلآ‌می نمایند .(بعضاً 10 الی 12 ساعت مکالمه و25تا200 ساعت در حالت آماده باش ) . در حالت آرمانی میبایست زمانی که مکالمهآ‌ای ندارید ، سامانه ذخیره خودکار انرژی باطری فعال شده و دستگاه را به حالت نیمه خاموش در آورد و هنگام تماس آن را دوباره فعال سازد ، بدین روش طول عمر باتری تا حد چشم گیری افزایش خواهد یافت

    *برد هدست:

    در حالت نظری تمام تجهیزات دندان آبی گروه2 استاندارد ، برای بردی در حدود 10 متر طراحی شده اند ،اما این مقدار برد آ‌می تواند تحت شرایط مختلف، متغیر باشد .اگر هدست وتلفن بدون وجود مانع میان آن دو و در دید مستقیم یکدیگر باشند، به همان مقدار 10 متر ویا حتی بیشتر برد مفید داریم ، اما اگر میان تلفن و هدست آن ، موانعی مانند دیوار

    و.... وجود داشته باشد ، باید افت زیاد برد و محدودیت در فاصله را در نظر داشت .بهتر است در عمل جهت بدست آوردن میزان برد مفید در هر محیطی ، گوشی و هدست خود را در حالت های مختلف آزمایش کنید.

    *عوامل کلیدی در مقایسه هدست ها:

    1. هزینه:یکی از عوامل مهم و اصلی در مقایسه مدل های گوناگون قیمت آنها است، ا ما به یاد داشته باشید که گران بودن برخی از مدل ها لزوماً بدون دلیل نخواهد بود و حتماً مزایایی نسبت به مدل های ارزان خواهند داشت .



    2.ظاهر شکیل:سرعت وسهولت نصب برروی گوش وراحتی استفاده از کلیدهای کنترل تعبیه شده برروی دستگاه ، همچنین راحتی قرار گیری برروی گوشی در دراز مدت (مکالمات طولانی ) وسهولت استفاده همزمان با عینک وبا استفاده آسان برروی هریک از دو گوش چپ یا راست به همراه سبکی وزن آن مواردی است که در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرند



    3.سهولت کاربرد :لازم است بررسی شود که:



    آیا استفاده از کلیدهای تعبیه شده براحتی ممکن است؟



    آیا تنظیم سطح صدای گوشی به آسانی میسر است؟



    آیا قادرید به سرعت هدست را روشن و خاموش نمایید؟



    و آیا خدمات پس از فروش مطمئنی برای شما فراهم آ مده است؟







    4.برخی ویژگی های دیگر که بهتر است پیش از خرید مورد بررسی قرار گیرندعبارت اند از:



    طول عمر باتری در حالت مکلالمه وآماده باش چه مقدار است؟



    آیا در هنگامی که عمر باطری (شارژ) رو به پایان است (قبل از اتمام کامل آن) متوجه این موضوع خواهید شد یا خیر؟



    باتری از چه نوعی است وآیا قابلیت تعویض دارد؟



    باطری چگونه شارژآ‌می شود و این عمل چه مدت به طولآ‌می انجامد؟



    آ یا در هنگام اتمام عمل شارژ مجدد باتری ، متوجه این امر خواهید شد یا خیر؟



    وآیا هدست فوق در مدار داخلی خود مجهز به سامانه کاهنده صداهای مزاحم است یا خیر؟



    و در نهایت کیفیت صدای دستگاه (ارسالی ودر یافتی) مطلوب است یا خیر؟



    *خلاصه:

    رابط های دندان آبی کاربرد های مفید و سهولت استفاده را به ارمغانآ‌ میآ‌آورند، اگر چه هزینه این امر نیز کم نیست. هدست دندان آبی خوب، تنظیم و کاربرد سادهآ‌ای خواهد داشت ، بطوری که زندگی را سهولت و آسایش بیشتریآ‌می بخشد . در پایان توصیهآ‌می گردد از اطلاعات ارائه شده در بالا جهت بررسی وانتخاب دقیق تر هد ست دندان آبی مناسب قبل از اقدام به خرید استفاده نمایید .
    منبع:
    http://m60.blogfa.com/
    **همیشه به این فکر کن که خداوند با توست**

    #2
    پاسخ : فناوری دندان آبی( Bluetooth)

    می خواستم بگم اگه اطلاعات با دو سیم رد و بدل بشه سریال و اگه با 8 سیم رد و بدل بشه 8 بیتی و ...

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : فناوری دندان آبی( Bluetooth)

      نسخه 3 از بلوتوث هم چند وقتیه که اومده اومده. نرخ انتقال اطلاعات 24 مگا بیت بر ثانیه و بردش 2 کیلومتر است ! :eek:
      اگه اطلاعات بیشتری دارید بگید.

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : فناوری دندان آبی( Bluetooth)

        اطلاعاتتون خوب بود دستتون درد نکنه ولی فکر می کنم وقتی گفتین :" اگر اطلاعات به صورت یک بیت در ثانیه (1bit/second) ارسال گردد آن را ارتباطات سریال میآ‌نامند ولی اگر اطلاعات به صورت 8 یا 16 بیت در ثانیه ارسال گردد آن را ارسال اطلاعات بصورت موازی گویند" یه ایراد تو ترجمه بوده و می خواستین بگین یک بیت در آن واحد نه در ثانیه . اشتباه که نمیکنم؟؟؟ :job:

        دیدگاه

        لطفا صبر کنید...
        X