اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آشنایی باسیستم مدیریت ساختمان B.M.S

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    آشنایی باسیستم مدیریت ساختمان B.M.S

    Building Management System)
    BMS یا سیستم مدیریت ساختمان، سیستمی جامع برای مدیریت و نظارت بر عملکرد و وقایع تمامی دستگاه های موجود در یک تاسیسات می باشد.، این سیستم ها به صورت سلسله مراتبی طراحی، پیاده سازی و پیکر بندی می گردند تا اعمال کنترل، نظارت و مدیریت تمامی تجهیزات نصب شده در یک حوزه کوچک، متوسط یا وسیع را به عهده بگیرد. این تجهیزات به طور معمول شامل : سیستم های حرارتی، برودتی، تهویه، برق (جریان، ولتاژ، فرکانس)،شرایط آزمایشگاهی (دما، رطوبت، آشکارسازی گازها)، حریق (پیشگیری، اعلام و اطفاء)، نورپردازی، کنترل تردد، دوربین و تجهیزات مداربسته، تجهیزات حفاظت پیرامونی (PIR، فنس الکترونیک، ...) و سایر تجهیزات دیگر می باشد.

    سیستم BMS از چهار دیدگاه حائز اهمیت می باشد:

    1- با توجه به هوشمند سازی و یکپارچه سازی تمامی تاسیسات، نیاز به حضور دائم نیرو های تخصصی در هر قسمت کاهش می یابد. سیستمآ‌هایBMS با قابلیت برنامه پذیری تمامی اعمال مورد نیاز را، خود بر عهده می گیرند و در صورت نیاز راهکارهای انجام کارهای خارج از توان خود را به نیروهای غیر تخصصی حاضر ارائه می نماید. همچنین به علت پیاده سازی یک بستر ارتباطی و کنترلی مشترک بین محصولات متفاوت از شرکت های مختلف، هزینه نگه داری سیستم ها کاهش می یابد.

    2- سیستم های BMS به علت برنامه پذیری در سطح هر دستگاه امکان برنامه ریزی سیستم ها را برای بهینه سازی مصرف انرژی امکان پذیر می سازند. برای این منظور کافی است نحوه تنظیم روشنایی ساختمان در ساعات مختلف شبانه روز را برنامه ریزی کرده و یا نحوه کارکرد سیستم های حرارتی و برودتی موجود را با در نظر گرفتن ساعات شبانه روز و شرایط محیطی (مانند دما) تنظیم کرد.

    3- سیستم های BMS می تواند بین دستگاه هایی که معمولا به صورت منفرد عمل می کنند ارتباط برقرار نماید. با استفاده از این خاصیت می توان بدون صرف هزینه اضافی کارآیی سیستم ها را تا حد زیادی افزایش داد. برای مثال می توان در یک کارخانه در صورت از کار افتادن یک دستگاه، سیستم های وابسته به آن را به صورت هوشمند غیر فعال نمود. و یا با در نظر گرفتن شرایط دمای محیط، در صورت افزایش دما، احتمال وقوع حریق را پیش از وقوع آن در نظر گرفت.

    4- با استفاده از سیستم های BMS می توان مجموعه را برای مدیریت شرایط بحرانی، برنامه ریزی نمود و ضریب امنیت و قابل اطمینان بودن دستگاه ها را در شرایط بحرانی تا حد زیادی افزایش داد. سیستم BMS می تواند در شرایط بحرانی با توجه به تنظیمات و مجموعه اطلاعاتی که در اختیار دارد بسیار سریع و بدون خطا تصمیم گیری نماید که در بسیاری از شرایط مانند حریق سرعت تصمیم گیری از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. این مجموعه تصمیم گیری ها می تواند شامل فعال یا غیر فعال سازی سیستم های موجود، ارائه گزارش و آلارم در بدو وقوع بحران، ارائه راهکارهای مواجهه با بحران برای پرسنل، و ثبت وقایع باشد.

    مزایای اصلی این سیستم عبارتند از:

    - برقراری رابطه بین سیستم های مستقل
    - برنامه پذیر سازی سیستم ها با توجه به شرایط گوناگون
    - برنامه ریزی برای مدیریت شرایط بحرانی
    - جمع آوری و نشر اطلاعات به صورت متمرکز و هدفمند
    - کاهش نیاز به نیروی تخصصی برای سیستم های موجود در تاسیسات
    - کنترل و بهینه سازی مصرف انرژی
    - کاهش استهلاک و افزایش عمر مفید سیستم ها
    - افزایش ضریب ایمنی در شرایط بحرانی

    منبع:
    http://hamandishimohandesi.blogfa.com/
    **همیشه به این فکر کن که خداوند با توست**
لطفا صبر کنید...
X