اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آیا می شه مغز انسان رو شبیه سازی کرد؟

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    آیا می شه مغز انسان رو شبیه سازی کرد؟

    سلام هر روز شاهد دستاورد های تازه بشری در زمینه هوش مصنوعی و رباتیک هستیم آخرین خبرا که ربات های انسان نمای همسر و فوتبالیست که تا سال 2050 بایدتکمیل شه واسم یک سوال پیش اومد اینکه آیا عامل تعقل روح یا نه می شه مغز انسان و شبیه سازی کرد؟
    شنیدم که می گفتن چند سال پیش با دبدبه و کبکه گفتن یه ماشین درست کردن که می تونه با انسان حرف بزنه تو مراسم بهره باری به ماشین گفتن چه خبر‎)‎من باب احوال پرسی ) تا صبح هر دیتایی داشت ریخت بیرون به نظر شما واقعا می شه چنین دستگاه هایی ساخت که عملکرد انسانی داشته باشند من که از شبکه های عصبی سر در نمی آرم ولی با الگوریتم برنامه نویسی معمولی قاطعانه می گم نمی شه شما چطور؟اگه جوابتون بله پس جایگاه روح فکر میکنین چی باشه به ما که کل دبیرستان گفتن روح عامل تعقله
    به اميد سر افرازي ايران و ايران زمين

    #2
    پاسخ : آیا می شه مغز انسان رو شبیه سازی کرد؟

    به نظر من شبیه سازی مغز انسان غیر ممکنه البته ممکنه به نتایجه جالبی برسن ولی ...
    **همیشه به این فکر کن که خداوند با توست**

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : آیا می شه مغز انسان رو شبیه سازی کرد؟

      ببینید سیستم هوش مصنوعی براساس کار مغز انسان شبیه سازی شده. همون طور که مغز گام به گام مسئله ای مثل رد شدن از خیابون یا سوار اتوبوس شدن رو حل میکنه اونم با حرص کردن اطلاعاتی که در اون زمان و با توجه به موضوع نیاز نیست یه سیستم هوش مصنوعی /سیستم خبره/ هم همین طور عمل میکنه.در انسان وقتی در مورد ردشدن از خیابون تصمیم گرفته میشه توسط مغز بقیه اطلاعات در مغز انسان همچنان باقی میمونه اما در اون مورد استفاده نمیشه و .... مبحث هوش مصنوعی/شبکه های عصبی/سیستم های خبره/... خیلی جالب و پر از رمز و راز هست با اونها میتونی خیلی چیزا رو یاد بگیری و هر چی جلوتر میری میبینی خیلی چیزارو بلد نیستی...
      داشتن رباتهایی که بتونه با انسان حرف بزنه دور از تصور نیست دیر یا زود /دور یا نزدیک / بودنش معلوم نیست ... اما امکان پذیره... این بحث خیلی مفصله ... اگه بخواین میتونیم راجع بهش بحث کنیم ...
      [url=http://wiki.eca.ir/]http://www.ecapic.ir/image/ECA-091005091909.gif[/url

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : آیا می شه مغز انسان رو شبیه سازی کرد؟

        علیسا یا الیسا جان می شه چند تا منبع یا مقاله و سایت واسم معرفی کنئ؟
        دوست عزیز مگه ما تو حل مسایل الگوریتمی حالت هارو پیش بینی نمی کنیم خوب واسه یه این طور ماشینی بایستی بی نهایت حالت پیش بینی شه این طور نیست؟
        به اميد سر افرازي ايران و ايران زمين

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : آیا می شه مغز انسان رو شبیه سازی کرد؟

          اگه بتونم کمکی کنم حتما ؛ مقاله که نمیدونم اما اینارو از روی کتاب و جزوه ای استاد عزیزم نوشتم .... در اولین فرصت کامل توضیح میدم در این مورد البته با اجازه ای اساتید محترم ...
          موفق باشید .
          [url=http://wiki.eca.ir/]http://www.ecapic.ir/image/ECA-091005091909.gif[/url

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : آیا می شه مغز انسان رو شبیه سازی کرد؟

            سلام
            قراره تا سال 2020 یه قطعه ای به نام مغز سیلیکونی رو استفاده کنن که خب تحول شگرفی میتونه تو دنیای هوش مصنوع ایجاد کنه.
            این قطعه قراره جای مغز روبات ها بکار بره که البته نگرانی هایی رو هم از همین الان متوجه خودش کرده که مهم ترین اونها اینه که روبات هایی که توشون از مغز سیلیکونی استفاده شده دارای احساس میتونن باشن (بصورت شبیه سازی شده) و بقولی این میتونه یه ظلم بهشون بحساب بیاد که باهاشون شبیه برده. هه. غافل از اینکه همین الانش تو دنیا بلاهایی بدتر از این داره سر خیلیا میاد و بقیه تو خواب نازن.
            بگذریم. ولی جدا از شبیه سازی مغز ارتباط دادن اعصاب متصل به مغز و نخاع به سیستم عصبی دیجیتاله که اگه این امر مسلم بشه ، شاید بشه از مغز انسان های مرده تو روبات ها استفاده کرد. البته اگه بتونن غذای مغزو (خون تازه) دائما بهش برسونن.
            قدرت پردازشی مغز انسان 100 میلیون MIPS تخمین زده شده که بخاطر وجود عوامل مختلف درصد بسیار کمی از اون به عواملی که دلمون میخواد میتونه تخصیص پیدا کنه.
            سوپر کامپیوتر شطرنج باز Deep blue که اگه یادم باشه از 300 تا پردازنده ی بررسی کننده ی حرکات شطرنج استفاده میکرد با گری کاسپاروف شطرنج بازی کرد و کاسپاروف هم با نتیجه ی خیلی خیلی نزدیکی اونو برد. قدرت پردازشی دیپ بلو (یا همون ابی سیر) 3 میلیون میپس بوده تنها 3 درصد قدرت پردازشی مغز انسانو داره. ولی میبینین که قهرمان شطرنج جهان که اصولا خیلی از حرکات رو بدون پردازش و فقط بصورت حفظی انجام میداد (بطوری که همزمان با 100 شطرنج باز تو 100 تا میز مجاور بازی کرده بود) تنها با اختلاف بسیار کمی اونو برده که این یعنی کاسپاروف قدرتی برابر مقدای بیشتر از 3 درصد مغزشو تونست بکار بگیره برا امری که تمام زندگیش غرق اون شده.
            پس میبینیم که عادت داشتن به چیزی یا تمرین کردن در اون مورد خاص، میتونه توانایی مغزو در تخصیص منابع بیشتر به اون وظیفه کمک کنه. این هم چیزی هست که همه مون بصورت بدیهی قبول داریم که تمرین کردن مفیده و تو زندگیمون هم ازش استفاده میکنیم.

            شما یه ماشین حسابو د نظر بگیرید و بیاید با اون مسابقه بدید که بتونید یه ضرب سه رقمی در 3 رقمی رو انجام بدید. کدومتون زودتر به نتیجه میرسه؟
            خب قضیه اینه که درسته که مغز ما اینفدر قوی هست. ولی وظایفشو فراموش نکنین. یکی از پردازش های قوی ای که مغز باید انجام بده پردازش تصویر صادر شده از اعصاب بینایی هست که یه تصویر با framerate حدود 30FPS و با یه رزولوشن بسیار بالاست. اونم بصورت دائمی.
            جدا از این احساسات ، حس و حال و شرایط روحی که شما دارین و تبعات اون ، همه ش پردازش مغزتونه که از قدرت مغز شدیدا میکاهه. و خیلی چیزای دیگه.
            تازه همه ی اینا کاملا موازی انجام میشه.
            خب پس میبینین که مغز ما واقعا قویه. حالا بیاین یه سری پردازات اضافی رو که روبات بهش نیاز نداره از بار پردازشیش کم کنید.
            چیزی که میمونه یه پردازنده ی وحشی هست. البته عرض کردم اگه اون فرضیاتی که بالا گفتم محقق بشه که همونا میتونه خیلی زمان بر باشه.

            از طرفی تو همون حدود 2020 به بعد قراره بجای سیلیکون تو پردازشگر ها از تراشه های الماس استفاده بشه که تو مقیاس آزمایشگاهی به این نتیجه رسیده که بدون عوش کردن تکنولوژی و تنها با عوض کردن سیلیکون با الماس سرعت یه پردازنده میتونه تا 10 برابر سرعت فعلیش برسه. چه برسه به اینکه تکنولوژی جلوتر بره. این امر یکی از دلایلش افزایش یافتن استانه ی تحمل گرمایی بستر پردازنده ست.
            البته مشکلاتی که سر راه بود این بود که الماس واقعا گرون قیمته که نمیدونم تا اون موقع میخوان چیکار کنن تا این مشکل برطرف شه.
            اون موقع میشه بجای جواهرات برا خانوما CPU خرید که بجای نگین گردنبند هم میتونست بکار بره. :icon_razz:

            البته نمیدونم این چه ربطی به هوش مصنوعی داشت. مثل اینکه الکی نوشتم. خب ولی از اونجایی که پردازشات مربوط به شبیه سازی رفته رفته پیچیده تر و سنگین تر میشه ، خب میشه یه جورایی یه ارتباطی برقرار کرد که کنف نشم. :mrgreen:
            Upload your files Here. Great Azeri Resumable File Host: http://endir.az/index.php?lang=5

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : آیا می شه مغز انسان رو شبیه سازی کرد؟

              سلام....................

              نوشته اصلی توسط ellisa
              ................ مسئله ای مثل رد شدن از خیابون یا سوار اتوبوس شدن رو حل میکنه اونم با حرص کردن اطلاعاتی که در اون زمان و با توجه به موضوع نیاز نیست یه سیستم هوش مصنوعی /سیستم خبره/ هم همین طور عمل میکنه.در انسان وقتی در مورد ردشدن از خیابون تصمیم گرفته میشه .............
              بحثی که مطرح شده بحثیه که میتونه خیلی شاخه بشه .. پرسیدید که آیا امکانش هست که مغزرو شبیه سازی کرد یا نه؟ برای پاسخگویی به این سوال باید سوال رو شکوند چراکه کلیت سوال نمیتونه بازگو کننده ی بخشی از مراحل به وجود اومده در مغز باشه .. مثلا میشه پرسید کدوم قسمت مغز؟ با پاسخ گفتن بهاین سواله که میشه کمی در حوزههای مختلف اظهار نظر کرد ..

              امــا مطلبی که سرکار خانم ellisa اشاره کردن از دل الگوریتمی بیرون میاد که میتونه خیلی در متدهای AI کاربرد داشته باشه .. مطلبی که من میخوام با استناد به اون این بحث رو دنبال کنم؛ الگوریتم ژنتیکه ..الگوریتم ژنتیک در مقیاس خیلی ساده میشه تعبیری از مجموعه ای پیشامد و اتفاق که بر حسب معیارهایی بشه اونهارو به رده های ارزشی دسته بندی کرد به گونه ای که از کم ارزش ترین یا به عبارتی بدترین نتایج پیشامد فاکنور گرفت (حذف کرد..) و به طریقی اصلاح ژنی صورت بگیره به این امید که نسل بعدی با کیفیت و توانایی اجرایی و عملکرد بالاتری هم مسیر باشه .. درست مثل روندی که در ژنوم به وجود میاد تا گونه ی اصلاح شده به نسل بعد تبدیل بشه .. این الگوریتم یکی از الگوریتم هاییه که میتونه در خیلی موارد کاربرد داشته باشه.. الهامی هم که گرفته شده از طبیعت بدن انسانه و نتایج نر افزاری اون هم خیلی به واقعیت ژنتیکی انسان نزدیکه .. امیدوارم مطالب زیاد بیربط نبوده باشه .. موفق باشید ..
              دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : آیا می شه مغز انسان رو شبیه سازی کرد؟

                سلام
                ببخشید که دیر جواب میدم البته آقای بابازاده و آقای حسام الدین توضیحات کاملی رو دادن من هم برای ادای قول خودم این مطالب رو پست میکنم امیدوارم مفید باشه:
                هوش انسان از چگونگی تفکر انسان نشات میگیره.البته هنوز 100% دانشمندان نمیدونن که مغز انسان چه طوری کار میکنه.هوش ما یه تابع مرکبه.تفکر تا مسئله ی خاصی حل بشه. ابزار کمک به ما در انجام کارهاست.مثلا وقتی ساعت شما زنگ میزنه ،یه فرمان از مغز صادر میشه و به دست شما میگه زنگ ساعت رو ببند.این عکس العمل یه عمل خودکار نیست،بلکه در اصل یه جواب مشخص جستجو شده نتایج نهایی که تموم عملکردای مغز به آنها ختم میشن "هدف"هستند.زمانی که شما به هدف که بستن زنگ ساعت هست برسید بلافاصله مغز با هدفهای دیگه پر میشه.مثل مسواک زدن، لباس پوشیدن،درست کردن صبحانه،..رفتن سرکار،و ... اینها همه هدفهای شما شما هستند که با انجام انها شما به اهداف نهایی تون میرسید.هیچکدوم از این افکار اتفاقی یا اختیاری نیست و هر کدومش یه قدم واسه نزدیک شدن به اون هدف مشخص در ذهن شماست.در واقع ما برای رسیدن به اهدافمون از یک سری قواعد و واقعیتها استفاده میکنیم.مثلا : اگه دو تا واقعیت به صورت: خیابون تاریک و خلوت خطرناکه و افراد مسن معمولا مرتکب جنایت نمیشن => این قاعده استنباط میشه که اگه توی یه خیابون تاریک و خلوت یه فرد مسن رو دیدی نباید نگران امنیت باشی .
                ببینید اگه قرار بود برای رد شدن از خیابون به سرعت،حجم ترافیک، فاصله تا جدول وسط خیابون،علائم راهنمایی..و تموم این مسائل فکر کنیم بعدش درمورد اینکه الان چی میشه؟هوا چه طوره؟مدل ماشینا چیه و ... (دیگه خودتون بهتر میدونین فکرایی که داریم) رسیدگی بشه سالها طول میکشید تا از خیابون رد شد. مغز انسان برای انتخاب صحیح پاسخ مناسب مربوط به شرایط خاص(رد شدن از خیابون)از سیستم هوشمندی بنام هرس کردن استفاده میکنه.در این سیستم فکرهایی که در حال حاضر مربوط به هدف ما نیست حذف میشه.هرس کردن سبب برقراری نظم در فکر ما میشه که بدون اون زندگی امکان پذیر نیست.تمام این موارد در ممورد عملکرد مغز انسان باهم در نوشتن یه برنامه بنام هوش مصنوعی بکار میره .. و این طوری میشه که ساختن ربات هایی که بتونن مثل یه انسان عمل کنن در آینده دور از ذهن نیست. سیستم های هوش مصنوعی هم همین طور کار میکنن. .. اینده جالبه امیدوارم همه ما بتونیم یه همچین روزی رو ببینیم .البته میدونین این پیشرفت یه ایراد داره و اونم اینه که به نظر من محبت و صمیمیت بین آدما رو کم میکنه که امیدوارم این فرضیه هیچ وقت درست نباشه چون ارزش آدما خیلی بالاست و گرنه خدا هیچ وقت انسان رو اشرف مخلوقات قرار نمیداد.
                راستی آقای بابازاده خیلی به سال 2020 خوش بین نباشین چون همیشه معادلات زمانبندی دانشمندان حوزه هوش مصنوعی درست از آب درنمیاد.
                موفق باشید .
                [url=http://wiki.eca.ir/]http://www.ecapic.ir/image/ECA-091005091909.gif[/url

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : آیا می شه مغز انسان رو شبیه سازی کرد؟

                  خوب در ابتدای به وجود آمدن هوش مصنوعی فکر میکردن زودتر ازینا بشه به این مرحله رسید ولی بعد کم کم از انتظاراتشون کم کردن.
                  برخلاف نظر آقای اقبالی این غیر ممکن نیست فعلا شاید دور از انتظار باشه ولی بالاخره یه روزی یه کاری میکنن مثلا فوق اینه که توی ارتباط بین عصب و الکترونیک که کارهائی شده اونقدر پیشرفت میکنن که بتونن یه مغز رو که از سلولهای بنیادی کلون شده رو بچپونن توی مخ ربات :mrgreen:
                  بهرحال فعلا فاصلهٔ زیادی تا اون موقع هست البته شبیه سازی مغز هم میتونه جوانب مختلفی رو داشته باشه یکی شبیه سازی خود مغز و عملکرد اون و دیگری ساخت سیستمی که بتونه کار خود مغز رو انجام بده بدون اینکه در ساختار شبیه ش باشه

                  دیدگاه

                  لطفا صبر کنید...
                  X