ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی «ورود به سایت» کلیک کنید.

اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.

اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.

صفحه 1 از 2 12 آخرین
    7
    0

سوال درباره ی برق شهر

سلام
    چرا وقتی به فاز برق شهر که یک سیم هست دست می زنیم برق ما را می گیرد ولی وقتی یک ترانس به برق هست و ما به یک سیم آن دست می زنیم برق ما را نمی گبرد این سوال برایم خیلی مهم هست خواهش می کنم جواب دهید
    • تبلیغات
      .

تهران
    618
    20

پاسخ : سوال درباره ی برق شهر

سلام
    وقتی شما به فاز دست می زنید، تنها در شرایطی برق شما رو می گیره که از طرف دیگه به زمین و یا نول شبکه اتصال داشته باشید. فرقی هم نمی کنه که ترانس سر راهش باشه یا نه. البته خوب ولتاژ خروجی ترانس هم مهمه دیگه!
    اصفهان
    10
    0

سوال کمی مبهمه....خب اگه دامنه ولتاژ منظورتون هست که مثلاً ترانس خروجی 12 داره و طبیعیه که خطری نداره....
    برق يعني زندگي ولي از نوعه قدرت
    زير سایه ی دکل های فشار قوی
    209
    4

نقل قول نوشته اصلی توسط chormang
    سوال کمی مبهمه....خب اگه دامنه ولتاژ منظورتون هست که مثلاً ترانس خروجی 12 داره و طبیعیه که خطری نداره....
    نه عزیزم ایشون منظورشون یه چیز دیگست، مثلا شما ترانس پالس رو در نظر بگیر اگه به هر سر جدا دست بزنی اتفاقی نمیوفته ولی به محض اینکه به دوسر دست بزنی میترکی!
    آقای محمودی گفتند فرقی نمیکنه ترانس باشه یا نه، با توجه به توضیحی که دادم و سوالی که این دوستمون پرسیده معلومه که فرق میکنه.
    7
    0

سلام
    آقای powers چه فرقی داره لطفا کمی توضیح بدید
    تهران
    618
    20

نه عزیزم ایشون منظورشون یه چیز دیگست، مثلا شما ترانس پالس رو در نظر بگیر اگه به هر سر جدا دست بزنی اتفاقی نمیوفته ولی به محض اینکه به دوسر دست بزنی میترکی!
    آقای محمودی گفتند فرقی نمیکنه ترانس باشه یا نه، با توجه به توضیحی که دادم و سوالی که این دوستمون پرسیده معلومه که فرق میکنه.
    خوب عرائض منم با فرمایشات شما منافاتی نداره که! اگر ولتاژ خروجی ترانس در حدی باشه که آدم رو ناکار کنه، خوب با دست زدن به هر دو سیم، آدم دچار برق گرفتگی میشه و در مورد برق شهر هم همین طوره و با یک سیم طوری نمیشه. حالا اگه بدن از جای دیگه به زمین وصل باشه، قضیه ش فرق می کنه.
    در هر حال زمانی برق گرفتگی اتفاق میفته که مسیری برای عبور جریان از بدن باشه. یعنی دو نقطه از بدن، به دو نقطه غیر هم پتانسیل وصل بشه
    209
    4

نقل قول نوشته اصلی توسط احسان محمودی
    خوب عرائض منم با فرمایشات شما منافاتی نداره که! اگر ولتاژ خروجی ترانس در حدی باشه که آدم رو ناکار کنه، خوب با دست زدن به هر دو سیم، آدم دچار برق گرفتگی میشه و در مورد برق شهر هم همین طوره و با یک سیم طوری نمیشه.
    سلام دوستان
    آقای محمودی فرمایشات شما کاملا درسته اون نکته ای هم که تو پست اول فرمودید هم کاملا بجا و درسته اما بحث بنده با توجه به سوال دوستمون سر اینه که اگه اشتباه نکنم شما می فرمایید به یکی از سرهای ثانویه ترانس اگه دست بزنیم دچار برق گرفتگی میشیم (فرض هم اینه که در هر دو صورت ما روی زمین قرار داریم نه روی هوا!) البته به احتمال زیاد بنده منظورتون رو بد متوجه شدم و منظور شما این نبوده. چون همونطور که ما می دونیم مثلا شما ترانس های محافظی که در منزلتون استفاده می کنید رو در نظر بگیرید اصلا اساس کار این ترانس ها به این صورت هست که به هر سر ثانویه از این ترانس که دست بزنیم دچار برق گرفتگی نمیشیم حالا به قول شما می خواد ولتاژ خروجی در حدی باشه که آدم رو ناکار کنه یا در این حد نباشه، برق گرفتگی وقتی اتفاق میوفته که شما به هر دو سر توام با هم دست بزنید

حالا جواب سوال دوستمون که فرمودند:
    چرا وقتی به فاز برق شهر که یک سیم هست دست می زنیم برق ما را می گیرد ولی وقتی یک ترانس به برق هست و ما به یک سیم آن دست می زنیم برق ما را نمی گیرد
    ببینید همونطور که خودتون هم میدونید در ترانس دو سیم پیچ اولیه و ثانویه از هم ایزوله هستند و در واقع با هم تعامل الکتریکی ندارند بلکه تعامل مغناطیسی دارند. و در واقع سمت اولیه که به برق شهر وصله یه فاز داره یه نول ولی هر سر ثانویه ی ترانس انگار که ارت نداره. درسته که ما روی زمین قرار داریم اما همونطور که گفتم دوسیم پیچ از هم ایزوله هستش و طبیعی هم هست خصوصیت و ساختار ترانس اینطوری هستش و جریانی در هر سر ثانویه نیست که از بدن عبور کنه اما به محض اینکه به دوسر ثانویه ی ترانس همزمان با هم دست بزنیم چون بین این دوسر اختلاف پتانسیل بوجود میاد جریان جاری میشه و به اصطلاح ما رو برق میگیره.
    می تونید امتحان کنید اگه چیزیتون شد با من :icon_razz:
    تهران
    618
    20

اگه اشتباه نکنم شما می فرمایید به یکی از سرهای ثانویه ترانس اگه دست بزنیم دچار برق گرفتگی میشیم (فرض هم اینه که در هر دو صورت ما روی زمین قرار داریم نه روی هوا!)
    :eek:

نه بابا ! ما بیسواد هستیم اما نه دیگه انقدر!
    من گفتم اگه به هر دو سر ترانس با هم ( همزمان ) دست بزنیم کله پا میشیم نه با یک سیم !!
    209
    4

من با توجه به این گفتتون این نتیجه رو گرفتم
    وقتی شما به فاز دست می زنید، تنها در شرایطی برق شما رو می گیره که از طرف دیگه به زمین و یا نول شبکه اتصال داشته باشید. فرقی هم نمی کنه که ترانس سر راهش باشه یا نه. البته خوب ولتاژ خروجی ترانس هم مهمه دیگه!
    به هر حال من که گفتم به احتمال زیاد منظورتون رو از جمله ی بالا اشتباه فهمیدم (وگرنه شما که استاد هستید)

ما بیسواد هستیم اما نه دیگه انقدر!
    اختیار دارید، بی سواد؟؟؟ نفرمایید. حتما با من بودید...
    من گفتم اگه به هر دو سر ترانس با هم ( همزمان ) دست بزنیم کله پا میشیم نه با یک سیم !!
    نمی دونم چرا ابتدا فکر کردم جمله ی اولتون با این فرق داره به هرحال من معذرت می خوام!
    115
    0

نقل قول نوشته اصلی توسط powers
    [quote author=ا

حالا جواب سوال دوستمون که فرمودند:
    چرا وقتی به فاز برق شهر که یک سیم هست دست می زنیم برق ما را می گیرد ولی وقتی یک ترانس به برق هست و ما به یک سیم آن دست می زنیم برق ما را نمی گیرد
    ببینید همونطور که خودتون هم میدونید در ترانس دو سیم پیچ اولیه و ثانویه از هم ایزوله هستند و در واقع با هم تعامل الکتریکی ندارند بلکه تعامل مغناطیسی دارند. و در واقع سمت اولیه که به برق شهر وصله یه فاز داره یه نول ولی هر سر ثانویه ی ترانس انگار که ارت نداره. درسته که ما روی زمین قرار داریم اما همونطور که گفتم دوسیم پیچ از هم ایزوله هستش و طبیعی هم هست خصوصیت و ساختار ترانس اینطوری هستش و جریانی در هر سر ثانویه نیست که از بدن عبور کنه اما به محض اینکه به دوسر ثانویه ی ترانس همزمان با هم دست بزنیم چون بین این دوسر اختلاف پتانسیل بوجود میاد جریان جاری میشه و به اصطلاح ما رو برق میگیره.
    می تونید امتحان کنید اگه چیزیتون شد با من :icon_razz:
    [/quote]

سلام
    تشکر از جوابتون من یک چیزی یاد گرفتم
صفحه 1 از 2 12 آخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 16