اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ماژول برای شبکه مخابراتی WLL - قابلیت - راهآ‌اندازی

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    ماژول برای شبکه مخابراتی WLL - قابلیت - راهآ‌اندازی

    با سلام به دوستان

    من برای یک کار ویژه و کنترل یک دستگاه در مکانی که خطوط موبایل آنتن نمیدن و همچنین خط تلفن ثابت هم سیم کشی نشده و فقط یک شبکه داره که شماره ثابت داره ولی به صورت سیم کارت است و با موبایل کار میکنه استفاده به یک ماژول دارم
    در این خطوط که یکی از دوستان آن رو "شبکه های مخابراتی WLL" معرفی کرد قابلیت ارسال و دریافت SMS وجود نداره

    پس تنها راه آن استفاده از سیگنالهای DTMF است

    از شما دوستان میخواستم ماژولهایی که این نوع شبکه رو با ساپورت میکنن و قابلیت دیکد و تولید DTMF رو دارن معرفی کنین

    اگه خودتون قبلا اونو راه انداخته اید که چه بهتر

    پس در ابتدا نیاز به این اطلاعات دارم

    نوع ماژول (شماره)
    حدود قیمت
    امکانات و توانایی ها

    پس از انتخاب سراغ راه اندازیش میرم و اگه مشکلی بود مطرح میکنم

    پیشاپیش از همه دوستان صمیمانه تشکر میکنم

    #2
    پاسخ : ماژول برای شبکه مخابراتی WLL - قابلیت - راهآ‌اندازی


    DTMF چیست؟

    از Dual-tone multi-frequency) DTMF) برای انتقال دستورات و همچنین کد های مخابراتی از طریق خط تلفن استفاده می شود. DTMF از دو فرکانس که با هم جمع شده اند تشکیل یافته است که مقادیر این فرکانس ها را در مقابل مشاهده می کنید. علت ترکیب دو فرکانس با یکدیگر این است که فرکانس تولید شده غیر قابل تولید توسط صدای انسان باشد تا باعث ایجاد تداخل در ردوبدل کردن اطلاعات نشود.
    DTMF ها به طور کلی از 16 نوع فرکانس تشکیل می شود که نشان دهنده اعداد و علائم مخابراتی (* و#) و همچنین حروف A-D می باشند. جالب است که بدانید فرکانس DTMF در بازه شنوایی انسان می باشد و حتما تاکنون هنگام شماره گیری با تلفن های تن این صدا را شنیده اید.


    نحوه تولید DTMF :
    کاربرد عمده تون های DTMF در مخابرات بوده و برای سوئیچینگ خطوط تلفن از آن استفاده می شود اما از این کد ها می توان استفاده های دیگری نیز کرد، این کد ها می توانند در برقراری ارتباط میان مدارات الکترونیکی با دستگاه هایی مانند کامپیوتر ، موبایل ،MP3 Player و نظایر آن استفاده شوند. دستگاه های فوق یا خروجی مشخصی برای ارتباط با میکرو کنترلر ندارند و یا گاهی امکان برقراری ارتباط دیگری نیست. البته تشخیص نیاز این ارتباط بر عهده طراح مدار می باشد و مقاله فوق تنها جهت راهنمایی و کمک به راحان می باشد.

    نحوه برقراری ارتباط به این گونه است که در قسمت فرستنده فرکانس مورد نظر تولید می شود و در قسمت گیرنده این فرکانس ها به اعدادی بین 1- 16 تبدیل خواهد شد. برای تولید این فرکانس ها دو روش ساده وجود دارد که نسبت به دستگاه های دو طرف ارتباط یکی از این دو روش را انتخاب می کنیم.را انتخاب می کنیم.
    روش اول استفاده از مدارات مجتمع موجود در باز می باشد. این مدار مجتمع (IC 5089) مقدار عددی مورد نظر را از طریق چهار پین (4 بیتی) دریافت کرده و خروجی را به صورت فرکانس DTMF ایجاد می کند. این روش برای برقراری ارتباط از سمت میکرو کنترلر به سمت سایر دستگاه ها مناسب می باشد. روش دوم که برای برقراری ارتباط از سمت سایر دستگاه ها به سمت میکرو کنترلر مناسب است به این صورت می باشد که ما فرکانس های مورد نظر را که قابل تهیه توسط نرم افزار های مختلف از جمله Matlab و اینجا می باشد تولید می کنیم و بر روی فایل های صوتی قابل پخش در دستگاه مورد نظر می باشد ذخیره می کنیم. با پخش این صدا ها می توانیم دستورات خود را صادر کنیم. نقشه مدار تولید DTMF با استفاده از آی سی 5089 به صورت زیر می باشد.

    تشخیص سخت افزاری DTMF :

    همان طور که در بالا توضیح داده شد ما توانستیم اعداد 1-16 را به فرکانس های DTMF تبدیل کنیم.حال قصد دارم نحوه تشخیص فرکانس های تولید شده را بررسی کنم.

    برای تبدیل این فرکانس های صوتی (DTMF) به اعداد مورد نظر ، از آی سی 8870 استفاده می کنیم. برای انتقال تون های تولید شده توسط دستگاه مبدا به آی سی می توان از سیم های AUX ، خط تلفن و یا پخش صدای مورد نظر با بلندگو و دریافت آن با میکروفون و تقویت امواج با استفاده از یک آمپلی فایر استفاده کرد. آی سی برای این که بتواند فرکانس تولید شده را

    تشخیص دهد باید حداقل 50ms این فرکانس به ورودی آن اعمال شود. این آی سی شامل ماژول های ورودی صدا ، تقویت کننده های صوتی ، حذف کننده های نویز و نیز پورت های خروجی می باشد. ولتاژ کار آی سی TTL بوده و با همان تغزیه میکروکنترلر قابل راه اندازی می باشد.
    در مدار ساخت بنده چون نویزی در کار نبود و تقویت کردن هم لازم نبود، فقط به استفاده از پایه ورودی صدا و پورت های خروجی بسنده کردم. مدار کلی استفاده از این آی سی به صورت زیر می باشد :
    همان طور که مشاهده می کنید ساخت مدار نیاز به قطعات زیادی ندارد . فرکانس کریستال آی سی 3.579545MHz می باشد که برخلاف تصور به سادگی قابل تهیه می باشد. در این مدار کافی است خروجی صوتی که حامل موج DTMF می باشد از طریق مقاومت 100K به پایه -IN (پایه 2 آی سی) و از طریق مقاومت (200K) به پایه شماره 3 آی سی وصل شود. به سادگی خروجی آی سی به صورت یک عدد 4 بیتی در پورت خروجی ظاهر می شود و می توانید این خروجی را به یکی از پورت های ورودی میکرو کنترلر وصل کرده و از مقدار عدد فرستاده شده توسط آی سی برای Decode دستورات استفاده کنید.



    فقط دوست عزیز مدار شما یه مقدار با این فرق داره شما باید از ماژول های که شبکه gsm رو پشتیبانی میکنه استفاده کنی و باید اونو به مدارت اضافه کنی بعضی از این ماژول ها خودشون این قابلیت رو دارن و احتیاج به مدار فوق هم نیستش مثلا می تونی از sim300 استفاده کنی




    موفق باشی
    http://services.nexodyne.com/email/i...3D/0/image.png

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : ماژول برای شبکه مخابراتی WLL - قابلیت - راهآ‌اندازی

      با تشکر

      اما دوست عزیز
      در مورد سیگنالهای DTMF مشکلی نداشتم

      تنها سوال من در ابتدای بحث انتخاب یک مودم یا ماژول مناسب با قیمت خوب بود تا بتونم اونو راه بندازم و ...

      بالا رو بخونید

      از دوستان کسی پاسخگو نیست؟؟؟
      آقای سپاسآ‌یار - omid - ahmadmn - hadi و دیگر دوستان

      لطفا مدل مناسب برای شبکه های WLL و کارایی و قیمت
      راهآ‌اندازی کدام نمونه راحت تر است

      تنها کاربرد مورد نیاز فعلی کار با سیگنالهای DTMF است

      مجددا پست اول رو بخوانید

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : ماژول برای شبکه مخابراتی WLL - قابلیت - راهآ‌اندازی

        من که گفتم از sim300 استفاده کن اگه از چین بخری 5 یا 6 دلار بیتر نیست اگه از ادام با نصاف بخری 20 هزار تومان اگه انصاف نداشته باشه 50 هزار تومان اگه هیچی نداشته باشه از این بالاتر
        http://services.nexodyne.com/email/i...3D/0/image.png

        دیدگاه

        لطفا صبر کنید...
        X