اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دانشمند یک روزه فضاپیمای کاسینی شوید / با کاسینیآ‌ها صحبت کنید

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    دانشمند یک روزه فضاپیمای کاسینی شوید / با کاسینیآ‌ها صحبت کنید

    دبیر انجمن صلح آسمانی از برگزاری رقابت بین المللی "دانشمند یک روزه کاسینی" در سطح دانش اموزی در کشور خبر داد و گفت: دانش آموزان با ارسال مقالات در این رقابت شرکت می کنند و در صورت پذیرش مقاله، کنترل و هدایت فضاپیمای کاسینی را به مدت یک روز در اختیار می گیرد.

    محمد جواد ترابی در گفتگو با خبرنگار مهر، رقابت "دانشمند یک روزه کاسینی" را رقابتی دانست که در آن دانشآ‌آموزان 10 تا 18 سال با مقالات 500 کلمه ای خود درباره "زحل" و قمرهایش به رقابت با یکدیگر می پردازند.

    دبیر انجمن صلح آسمانی گفت: پس از گزینش بهترین مقالات از مجموع مقالات رسیده از سراسر جهان، فضاپیمای کاسینی در روز یکشنبه 19 مهرماه 1388 برابر 9 اکتبر 2009 به عکاسی از سوژه های مورد بحث خواهد پرداخت.

    وی با بیان اینکه این رقابت از سوی مرکز پیشران موشک ناسا (GLP) برگزار می شود، افزود: ناسا قصد دارد با برگزاری این رقابت، دانشآ‌آموزان را با بخشی از وظایف دانشمندانی که با مقالات و استدالالهای علمی خود سبب می شوند تا فضا پیماهایی چون "کاسینی" به سوی خاصی از جهان پیرامون ما بنگرد آشنا کند.

    ترابی با تاکید بر اینکه این رقابت علاوه بر ایالات متحده در 34 کشور دیگر جهان برگزار می شود، اظهار داشت: این دوره از مسابقات در آسیا به غیر از ایران در کشورهای پاکستان، ترکیه، عربستان، هند و مالزی برگزار می شود و در اروپا کشورهایی نظیر بلژیک، رومانی، اسپانیا، انگلستان، سوئد، ایتالیا و بلغارستان حضور خواهند داشت و در آمریکا در کشورهای آمریکای شمالی و همچنین کشورهای ونزوئلا، برزیل و آرژانتین برگزار خواهد شد.

    وی به نحوه شرکت دانش آموزان ایرانی در این دوره از رقابتها اشاره کرد و ادامه داد: طبق قوانین رقابت یک روزه کاسینی، دانش آموزان در سنین 10 تا 18 سال می توانند در این رقابت شرکت کنند از این رو شرکت کنندگان باید دانشآ‌آموز سالهای آخر دبستان، راهنمایی و یا دبیرستان و پیش دانشگاهی باشند و سن آنها نباید از 18 سال بیشتر باشد.

    دبیر انجمن صلح آسمانی اضافه کرد: دانشآ‌آموزان ایرانی باید مقالات خود را به صورت نوشته شده و تایپ شده به آدرس ایمیل persiancsfad@gmail.com ارسال کنند. مهلت ارسال مقالات تا 14 مهرماه جاری است. مقالات باید در حد 500 کلمه و به زبان فارسی یا انگلیسی باشد (زبان مقاله تاثیری در داوری ندارد). مقالات بیشتر از 500 کلمه به هیچ وجه بررسی نخواهند شد.

    سوژه های مقالات

    ترابی به سوژه های رقابت دانشمند یک روزه کاسینی اشاره و خاطرنشان کرد: سوژه های مقالات شامل سه موضوع "زحل و حلقه های آن"، "تیتس (یکی از قمرهای زحل) و حلقه های زحل" و تصویر قمر تیتان (دومین قمر بزرگ منظومه شمسی و یکی از قمرهای زحل) است.

    وی خاطرنشان کرد: در صورت پذیرش مقالات، فضاپیمای کاسینی از سوژه مقاله پذیرفته شده عکاسی می کند. به عبارت دیگر فضاپیمای کاسینی به مدت یک روز در اختیار نویسنده مقاله پذیرفته شده قرار می گیرد. ضمن آنکه به صورت ویدئو کنفرانس می تواند با دانشمندان این فضاپیما گفتگو کند.

    آغاز رقابتها در ایران

    دبیر انجمن صلح آسمانی با بیان اینکه رقابت یک روزه کاسینی در ایران از روز 14 شهریورماه آغاز شده است به مهر گفت: این رقابت تا 14 مهر ماه 1388 ادامه دارد و آخرین مهلت ارسال مقالات، ساعت 24 (به وقت رسمی ایران) روز 14 مهر ماه 1388 است.

    ترابی همچنین به سابقه ایران در این رقابتها اشاره کرد و افزود: دو سال پیش با ارسال نامه ای به ناسا تقاضای برگزاری این رقایت به صورت بین المللی را ارائه کردیم که با پذیرش این درخواست، علاوه بر هند و انگلیس، ایران نیز در آن شرکت کرد و امسال نیز طبق برنامه ریزیهای مرکز پیشران موشک ناسا این رقابت به صورت بین المللی برگزار می شود.

    ماموریت فضاپیمای کاسینی

    به گزارش مهر، سیاره زحل با حلقه زیبایی که آن را دربرگرفته و تعداد زیاد قمرهایش از شگفتیهای آسمان و منظومه شمسی است. از این رو هم اکنون فضاپیمای "کاسینی" برای بررسی این سیاره به سمت آن حرکت کرده و در نزدیکی آن قرار دارد.

    این فضاپیما پروژه مشترکی است بین سازمان فضانوردی آمریکا (NASA)، آژانس فضایی اروپا (ESA ) و آژانس فضایی ایتالیا (ASI) که ماموریت آن چهار سال به طول می انجامد.

    از جمله ماموریتهای این فضاپیما بررسی حلقه های زحل، قمرهای این سیاره و جو مغناطیسی پیچیده آن است. دانشمندان امیدوارند با نزدیکتر شدن به زحل اطلاعات بیشتری از جزئیات مربوط به حلقه ها و مغناطیس سپهر و قمرهای یخی آن به دست آید و سئوالات مبهمی که درباره این سیاره وجود دارد را پاسخ دهند. سئوالاتی چون منبع گرمای درون زحل کجا است؟ منشا حلقه های در برگیرنده زحل چیست و رنگهایشان از چه ناشی می شود؟ آیا زحل قمرهای شناخته نشده ای هم دارد؟ چرا قمر Enceladus سطحی صیقلی دارد؟ آیا گداختهای جدیدی حفره های آن را از بین بردهآ‌اند؟ سرچشمه مواد ساختمانی تیره که یک سمت قمر Iapetus را پوشانده چیست؟ در جو تیتان (Titan) چه فعالیتهای شیمیایی رخ می دهد؟ و بالاخره سرچشمه متان چه هست؟
    کنکوری 90 ديروز،آ‌دانشجو مهندسي نرم افزار پلي تكنيك امروز!
لطفا صبر کنید...
X