اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تهیه فیبر مدار چاپی به روش چاپ لیزری

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    تهیه فیبر مدار چاپی به روش چاپ لیزری

    اینو تو یه بلاگ دیدم به نظرم جالب اومد، اینجا گزاشتم
    امیدوارم تکراری تباشه

    ساختن فیبرهای مدارچاپی با استفاده از امکاناتی که معمول است یک کار نسبتا پر زحمت بوده و نتیجه کار نیز در اکثر موارد از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست (مانند روش ترسیم بوسیله ماژیک ولتراست) و یا آنکه به شرایطی مانند کار در محیط تاریک (در روش لامینت و پوزیتیو) نیاز دارد. اما با استفاده از این روش نه تنها کیفیت نهائی فیبر بسیار بالا و شبیه به انواع صنعتی می باشد بلکه در منزل نیز به آسانی قابل انجام است.

    برای اجرای این روش غیر از کامپیوتر تنها به وسایل زیر نیاز خواهید داشت:

    اتو
    اتوی مورد نیاز یک اتوی معمولی می باشد که تقریبا در همه منازل یافت می شود.

    چاپگر لیزری
    چاپگر باید حتما از نوع لیزری باشد ولی مارک آن تفاوتی ندارد. انجام این طرح با چاپگرهای جوهرافشان و سوزنی امکانپذیر نمی باشد چنانچه چاپگر لیزری در اختیار ندارید می توانید به یک مغازه تکثیر مراجعه کنید.

    کاغذ فتو (photo )
    کاغذی که در چاپگرهای جوهرافشان برای چاپ عکس بکار می رود. اگر می خواهید کاغذی از نوع دیگر استفاده نمائید باید توجه داشته باشید که کاغذ مذکور جوهر را به خود جذب نکند مثلا کاغذ گلاسه یا کاغذهای روغنی پشت برچسبها را نیز می توانید با موفقیت بکار ببرید و قیمت آن نیز ده ها بار از کاغذ فتو کمتر است.

    سایر وسایل
    یک ظرف محتوی آب گرم، یک برس یا مسواک کاملا نرم .

    مراحل اجرا
    ابتدا بایستی طرح مدار چاپی مورد نظر را با یک برنامه گرافیکی رسم نمایید. برنامه های تخصصی فراوانی در این ارتباط موجود می باشد. همچنین می توانید از برنامه های گرافیکی همه منظوره مانند فتوشاپ استفاده کنید. چنانچه این برنامه را در اختیار ندارید با برنامه نقاشی ویندوز نیز می توان همان نتیجه را بوجود آورد. توجه کنید که دقت چاپی تصویر باید طوری انتخاب شود که پس از چاپ اندازه و محل پدها (پایه ها) دقیقا منطبق بر اجزا باشد. برای چاپ تصویر از دقت 300 نقطه بر اینچ (dpi) یا بالا تر استفاده کنید. در این دقت تصویری که 300 پیکسل طول و عرض دارد به طول و عرض 1 اینچ چاپ می شود که در این حالت دقیقا یک مربع 10 پد در 10 پد از یک بورد سوراخ دار را می پوشاند. در زیر عکسی که حاوی محل پایه های یک آی سی 8 پایه است در اندازه اصلی مشاهده می شود. چنانچه این تصویر با دقت 300 dpi چاپ شود آی سی براحتی در آن جا می گیرد:


    با استفاده از این روش براحتی می توانید خطوط مسی را که از بین پایه های آی سی ها رد می شوند را نیز با کیفیت بالائی بر روی فیبر پیاده سازی کنید.

    پس از چاپ طرح بر روی کاغذ اشاره شده کاغذ را در ابعاد طرح برش دهید و به آماده کردن فیبر بپردازید. توجه کنید که سطح کاغذ را چه قبل و چه بعد از چاپ شدن لمس نکنید. فیبر را در ابعاد طرح برش دهید و با یک سمباده خیلی نرم سطح آنرا کاملا تمیز نمائید تا شفاف شود. بعد سطح آنرا با آب و مایع ظرفشوئی شسته و با یک پارچه تمیز خشک نمائید.

    پس از اینکار فیبر را روی میز اتو یا یک سطح صاف مقاوم گذاشته طوری که سطح مسی آن بطرف بالا باشد. اتو را روشن کنید تا داغ شود. درجه اتو را در بیشترین حد تنظیم کنید. بعد از داغ شدن اتو یک برگ کاغذ سفید معمولی روی فیبر گذاشته و اتو را روی آن قرار دهید. حدود 1 تا 2 دقیقه صبر کنید تا فیبر کاملا داغ شود. اگر ابعاد فیبر از اتو بزرگتر است مانند اتو کردن لباس ولی با سرعت کم اتو را حرکت دهید تا همه جای فیبر کاملا داغ شود.

    در این مرحله به کمی سرعت عمل نیاز است. اتو را کنار بگذارید و کاغذ روی فیبر را بردارید سپس بدون اتلاف وقت کاغذی که طرح بر آن چاپ شده را (از طرف چاپی) روی فیبر داغ بگذارید اما مراقب باشید انگشتانتان نسوزد. سپس بلا فاصله کاغذ سفید را مانند حالت قبل روی بورد و طرح قرار داده و اتو را روی آنها بگذارید. بمدت 30 ثانیه فشار ملایمی روی اتو وارد کرده و آنرا کمی به اطراف حرکت دهید. در این مرحله کاغذی که طرح روی آن چاپ شده بود به فیبر می چسبد. پس از 30 ثانیه تا یک دقیقه اتو را از لبه آن روی کاغذ گذاشته و با فشار روی آن حرکت دهید. با لبه اتو چندین بار تمام سطح طرح را با فشار اتو کنید. برای جلوگیری از حرکت فیبر لبه های کاغذ سفیدی که روی فیبر و طرح است را بگیرید.

    بعد ار 3 دقیقه اتو کردن با لبه اتو کاغذ سفید را کنار گذاشته و فیبر را بهمراه کاغذ روی آن در ظرف آب بیندازید. مدتی (حدود 10 تا 15 دقیقه) صبر کنید تا کاغذ روی فیبر بخوبی خیس بخورد. سپس فیبر را از آب خارج کرده و با احتیاط کاغذ خیس خورده را با انگشت از روی آن جدا کنید. کاغذ در این مرحله لایه لایه شده است و لایه سطحی آن براحتی کنده می شود.


    باز بگذارید کاغذ روی فیبر در آب خیس بخورد و لایه های دیگر آن هم جدا شوند. در پایان این مرحله با کشیدن انگشت یا مسواک نرم ذرات کاغذ باقی مانده ( خصوصا روی سوراخ پدها و خطوط بسیار نزدیک بهم) را با حرکات دایره ای پاک کنید.

    اگر موارد بالا را با دقت انجام داده باشید اکنون طرحی که روی کاغذ بود با کیفیت خوبی به سطح مسی فیبر منتقل شده. اما اگر در قسمتهایی از خطوط بریدگی یا اشکالی مشاهده می شود و یا طرح بصورت کامل منتقل نشده ، می توانید با استون فیبر را شسسته و دوباره از نو شروع کنید اما اگر اشکالات خیلی جزئی هستند می توانید با ماژیک زد آب آنها را تصحیح کنید.

    پس از این مرحله فیبر آماده اسیدکاری می باشد.

    بعد از اسیدکاری با پارچه آغشته به استون خطوط طرح را از روی فیبر پاک کنید تا خطوط مسی نمایان شوند. در زیر نمونه فیبری که با کاغذ گلاسه تهیه شده را مشاهده می کنید.


    ملاحظات
    * جوهر چاپگرهای لیزری حاوی ترکیباتی از پلاستیک می باشد که برای چاپ روی کاغذ ذوب می شود. در این طرح جوهری که روی کاغذ بود دوباره توسط اتو ذوب شده و روی فیبر می نشیند.
    * برای طرف دیگر فیبر (راهنمای چیدن قطعات و ..) هم می توانید طرحی به همین صورت تهیه و چاپ نمائید.
    منبع: http://electronicworld.blogfa.com
    {خلاف قوانین - امضا ویرایش شد}

    #2
    پاسخ : تهیه فیبر مدار چاپی به روش چاپ لیزری

    سلام . یادم هست وقتی دبیرستان بودم این قصه رو خیلی اتفاقی کشف کردم . اگرچه نمیشه با کیفیت خیلی خوب اونو اجرا کرد . خصوصا وقتی خطوط خیلی نازک و نزدیکند ولی بازم خیلی خوبه . به میزان رنگ تونر و جنس اونم خیلی بستگی داره . حتی به حرارت اتو و میزان موندنش روی کاغذ . یادمه با پرینتر کنون جواب خوبی گرفتم . بعد این ماجرا به این فکر افتادم که با چاپگرای جوهر افشانی که قادرند روی اجسام سختی مثل مقوا چاپ کنند و جوهرشون ضد آبه این کارو انجام بدم . نتیجه خیلی عالی تر بود . منهای اینکه هزینه جوهر ضد آب بالا تر بود و چاپگرشم گرون ( حدود 800 تومن خریدیم ) . تازه زمان خیلی واسمون فرقی نداشت ! یعنی تا میومدیم این کارو بکنیم ، pcb مونو میدادیم شرکتای همکار این کاره و اونا با همون فاصله زمانی تقرییبا بهمون میدادند . تازه اگه عیبی هم داشت اونوقت میشد کلی غر بزنیم . در هر حال شاید روزی قیمت این پرینترا و مواد مصرفیشون اونقد کم بشه که هر دانشجوی الکترونیکی ، یکیشو بخره بزاره کنار پروگرامرش .
    آموزاندن ، سپاسگذاری از خداوندگارست به جهت داشتن نعمت آموختن .

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : تهیه فیبر مدار چاپی به روش چاپ لیزری

      لتراست که منقرض شده. با ماژیک هم فقط میشه نقاشی کرد، آی سی و... رو عمراً بزنه.
      لامینت خیلی مکافات داره، باید خونه رو تبدیل به تاریکخانه، لابراتوار ظهور و کارگاه اسید کاری تبدیل کنی... تازه باید با 3 جور ماده شیمیایی درگیر شی.

      این روش کاملاً بی دردسر و راحت و آسونه. هیچ خطری نداره. فوق العاده سریع السیر!! فقط 2 نکته:
      حتماً حتماً باید پرینتر با کیفیت 300dpi (بیشتر هم بود بهتر :mrgreen و رنگی (چون سیاه و سفید ها کیفیت 72 میزنن که مناسب نیست ) باشه و کاغذ گلاسه یا هر چیز دیگه یی که تونر ( ماده چاپ لیزری) بهش جذب نشه. کاغذ A4 اصلاً خوب نیست، تونر بهش میچسبه و از طرحتون فقط کمی سیاهی رو مس میمونه.. کاغذ گلاسه خوبه، ولی باز هم عالی نیست، چون کمی جذب تونر داشت.

      اینا که گفتم تجربی بود. فقط مشکل من کاغذه.
      آیا پرینتر های لیزری میتونن روی کاغذ کالک بزنن؟ رو کاغذ روغنی چطور؟
      در تنظیمات پرینتر برای این 2 نوع کاغذ باید چه نوع کاغذی رو انتخاب کنم؟ یعنی تو لیست کاغذهای SEtting پرینتر کدوم هاشون میشن کالک یا روغنی؟
      دلي دارم که از تنگي در او جز غم نمي گنجد........ غمي دارم ز دلتنگي که در عالم نميگنجد

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : تهیه فیبر مدار چاپی به روش چاپ لیزری

        کاشف به عمل اومد که گلاسه همون روغنی میباشد!!

        روی کالک پرینت لیزری گرفتم، ظاهرش فوق العاده بنظر میاد. ولی موقع اتو کاری(!) افتضاح شد!! مثل بستنی رو پیرهن بچه وارفت!
        از روی گلاسه هم راحت کنده نمیشه، بصورت لکه لکه میمونه...

        چه کنم؟
        دلي دارم که از تنگي در او جز غم نمي گنجد........ غمي دارم ز دلتنگي که در عالم نميگنجد

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : تهیه فیبر مدار چاپی به روش چاپ لیزری

          نوشته اصلی توسط Ma3oud
          کاشف به عمل اومد که گلاسه همون روغنی میباشد!!

          روی کالک پرینت لیزری گرفتم، ظاهرش فوق العاده بنظر میاد. ولی موقع اتو کاری(!) افتضاح شد!! مثل بستنی رو پیرهن بچه وارفت!
          از روی گلاسه هم راحت کنده نمیشه، بصورت لکه لکه میمونه...

          چه کنم؟
          با سلام
          یه کاغذ که هم ارزان قیمت هست و هم در دسترس، کاغذ گلاسه مجلات است. این کاغذآ‌ها به نسبت خوب جواب میآ‌دهند.
          من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : تهیه فیبر مدار چاپی به روش چاپ لیزری

            سلام

            کسی در مورد چاپ سبز می تونه توضیح بده؟

            اسپریه رنگه
            چی هست؟
            زندگی یه فرصته

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : تهیه فیبر مدار چاپی به روش چاپ لیزری

              کاغذ گلاسه به نظر من بهترین گزینه هم از نظر قیمت و هم کیفیت است
              کاغذ کالک و معمولی مقدار زیادی جوهر را در خود جذب می کنند که در زمان اتو کاری خوب جواب نمیدن
              تنها نکته مورد نظر در کاغذ گلاسه اینست که زمان اتو کاری بیشتر طول می کشد اما در نهایت مدار با کیفیتی دارید نسبت به مدار بدست امده با کاغذ معمولی و کالک .

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : تهیه فیبر مدار چاپی به روش چاپ لیزری

                البته تو تاپیکهای دیگه این مطلب رو گفتن ولی برای کامل کردن این تاپیک و نتیجه گرفتن کسی که اونو مطالعه میکنه باید عرض کنم کاغذ پشت لیبل(برگه ی زرد رنگ پشت برچسب ها)معمولا تو روش اتو بهترین نتیجه رو میده حتی از کاغذ فتو هم بهتر(آخه کاغذ فتو یکم تونر رو پخش میکنه)و تمام نونر رو میتونه روی فیبر برگردونه،حتی برای برداشتن اون اگه خوب اتو کرده باشین نیاز به آب و ... نیست
                رازي در کار نبود

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : تهیه فیبر مدار چاپی به روش چاپ لیزری

                  بچه ها من چیزی های زیادی در مورد استفاده از کاغذ پلی استر (اغلبا در کاغذ دیواری یا رنگ آمیزی در و دیوار خانه استفاده میشه) و کیفیت عالی اون جوری که حتی بعد از اتو کل جوهر روی برد منعکس میشه شنیدم ولی کاغذش رو تو کاغذ فروشی ها پیدا نکردم!!
                  از دوستان کسی هست که بتونه کاغذ رو تهیه کنه و امتحان ؟
                  هر کی بتونه ممنون میشم جای خریدش و نوع دقیقش رو هم بما بگه.

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : تهیه فیبر مدار چاپی به روش چاپ لیزری

                    دوست عزیز اگه از کاغذای زرد رنگ پشت لیبل ها استفاده کنید اونا هم تمام تونر رو برمیگردونه روی فیبر،من ورقی 100 تومن میگیرم فراون هم هست...
                    یه نکته تو این روش دقت چاپگر هست هر چه رزولوشن بالاتر رو پشتیبانی کنه کار بهتر از آب در میاذ مثلا بعضی مواق خطوط(مثلا خطوط)مورب تو مونیتور صاف هست اما موقعی که پرینت میشه حالت شطرنجی پیدا میکنه...
                    رازي در کار نبود

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : تهیه فیبر مدار چاپی به روش چاپ لیزری

                      نوشته اصلی توسط hs67
                      دوست عزیز اگه از کاغذای زرد رنگ پشت لیبل ها استفاده کنید
                      بله من هم گفته دوستمون رو تایید میکنم
                      من از کاغذ های زیادی استفاده کردم ولی این بهترین بوده
                      فروشنده ای که من از اون این کاغذ رو میخرم به اسم برچسب A4 میشناسه برگه ای 150 هم میفروشه
                      وقتی میخرید قسمت زرد رنگ رو جدا کنید و روی اون چاپ کنید
                      http://dl.drelahi.net

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : تهیه فیبر مدار چاپی به روش چاپ لیزری

                        سلام فرمودین راهنمای قطعات هم میشه با کاغده گلاسه واتو درست کرد تکلیف
                        رنگ چی میشه ؟ چون معمولا سیا چاپ مبشه

                        دیدگاه

                        لطفا صبر کنید...
                        X