تقریباً همه ما روزانه به شکلی از امکانات شرکت گوگل استفاده میآ*کنیم و آن را یکی از مؤثرترین و امن ترین سرویس های اینترنتی می دانیم. اما در گوگل و سرویسهای مختلف آن هم تنظیماتی هستند که شاید ظاهراً مهم نباشند، اما اعمال هر کدام از آنآ*ها به نوعی در استفاده بهتر و امنآ*تر از سرویس های مختلف این شرکت، ضروری است.

۱-پیشآ*نمایش اتوماتیک تصاویر ضمیمه ایمیلآ*های دریافتی از لیست دوستان تان را غیرفعال کنید
جیآ*میل، به صورت پیشآ*فرض، پیشآ*نمایش تصاویری که از طرف افراد ناشناس و یا منابع نا مشخص برای شما ارسال شده باش را به شما نشان نمیآ*دهد، اما از جولای ۲۰۰۹ کسانی که حداقل یک بار برایشان ایمیلی ارسال کرده باشید، در لیست تماس جیآ*میل شما قرار میآ*گیرند. حال اگر شما ایمیلی که شامل یک فایل تصویری ضمیمه باشد، از افراد لیست خود دریافت کنید، آن تصویر به نمایش در میآ*آید.

برای اینکه این پیشآ*نمایش را غیرفعال کنید، باید در جیآ*میل خود به صفحه Settings مراجعه کرده و در برگه General در قسمت External Content گزینه دوم (Ask before displaying external content) را انتخاب کنید و سپس کلید Save را در پایین صفحه برای ذخیره تنظیمات فشار دهید. بدین ترتیب پیش نمایش تصاویر ضمیمه تمامی ایمیلآ*های تان تنها در صورتی به نمایش در میآ*آیند که لینک Display images below را در بالای هر ایمیل کلیک کنید. بدین ترتیب دیگر مجبور نیستید که حجم زیادی از وقت و پهنای باندتان را صرف خواندن ایمیل دوستانی بنمایید که علاقه خاصی به استفاده از عکسآ*های با کیفیت بالا در ایمیل شان هستند. و البته با جلوگیری از نمایش عکسآ*های با منبع ناشناس، یکی از باگ های بزرگ امنیتی سیستم تان را رفع نموده اید.

۲- قابلیت های Chat، Labs و Buzz را خاموش کنید
این سه سرویس گوگل که در جیآ*میل قابل دسترس هستند، علیآ*رغم مزایای شان، معایب زیادی هم دارند. برای مثال Labs با اینکه مجموعهآ*ای کاربردی از ابزارها برای جیآ*میل را در اختیارتان می گذارد، سرعت صندوق پست الکترونیکی شما را کم کرده و ممکن است شما را عصبی کند و چت هم که مرتب حواس شما را پرت خواهد کرد و حجمی از صفحه نمایش را هم اشغال می کند. از معایب گوگل باز هم که احتمالاً گاه هستید و میآ*دانید با وجود تغییراتی که گوگل در این سرویس داده، برای حفظ حریم خصوصی و لیست دوستان خود، بهتر است حداقل فعلاً از این سرویس صرفنظر کنید.

برای خاموش کردن گوگل باز و سرویس چت گوگل در جیآ*میل، میآ*توانید پس از ورود به جیآ*میل، به پایین صفحه رفته و مطابق شکل، کلید های turn off chat و turn off buzz را بزنید. بدین ترتیب از شر پنجره چت خلاص میآ*شوید و منوی Buzz که در زیر Inbox قرار دارد، ناپدید میآ*شود. البته شما میآ*توانید در صورت نیاز دوباره با مراجعه به این قسمت از صفحه جیآ*میل و زدن کلید turn on این دو سرویس را به جیآ*میل خود برگردانید.


اگر هم به نظرتان سرعت جیآ*میلآ* کم شده یا حتی گاهی ارتباط آن قطع میآ*شود، میآ*توانید با خاموش کردن Labs بهآ* بهبود این وضع کمک کنید. وقتی سرعت کم است اگر از لینک زیر برای باز کردن جیآ*میل استفاده کنید، جیآ*میلآ*تان بدون Labs باز خواهد شد:https://mail.google.com/mail/?labs=0#

با این لینک جیآ*میل در حالت Safe Mode باز میآ*شود. شما میآ*توانید این آدرس را بوک مارک کنید تا از طریق آن به جیآ*میل خود سر بزنید و سرعت و پایداری بیشتر جیآ*میل را شاهد باشید.

۳-پاک کردن تاریخچه جستجوها و لاگین ها
اگر شما در گوگل یا جیآ*میل یا هر کدام از سرویسهای این شرکت لاگین کرده باشید، گوگل جستجوهای شما را ذخیره کرده میآ*کند. حتی اگر لاگین نباشید، این احتمال وجود دارد که گوگل مواردی را که قبلاً تایپ و جستجو کردهآ*اید، پیگیری کند. با استفاده از آدرس زیر، شما میآ*توانید تاریخچه جستجوهایی که در گوگل انجام دادهآ*اید را به کلی پاک نمایید:
https://www.google.com/accounts/DeleteService?service=hist

این قابلیت برای همهآ*ی کاربران فعال است، اما اگر از طریق آن نتوانستید نتیجه مناسبی بگیرید، ابتدا وارد اکانت گوگل تان شوید و سپس این لینک را امتحان کنید:
http://www.google.com/history/
در اینجا لیست کامل نتایج جستجوی خود را به تقکیک روز میآ*توانید مشاهده و مدیریت کنید. قابلیت جالبی که گوگل برای این سرویس خود در اختیار کاربران قرار داده، ایست موقتی و حتی کامل این سرویس است. حتی شما میآ*توانید این سرویس را برای مدت زمانی مشخص غیرفعال نمایید. همچنین میآ*توانید با استفاده از کلید Remove Items در سمت چپ، برخی موارد را از لیست جستجوی خود حذف کنید.

در صورتی که شما جستجوهای خود را در حالتی که لاگین نبوده اید انجام می داده اید، به دنبال لینک Web history در گوشه سمت راست صفحه بگردید. در اینجا شما میآ*توانید هر آنچه که گوگل در کامپیوتر (و مرورگر شما) پیگیری کرده، بیابید و نتایج را برای خودتان سفارشی کنید.

۴- مطمئن شوید که گوگل قابلیت https را برای شما فعال کرده باشد
گوگل برای امنیت بیشتر کاربرانش شیوه ارتباط تمامی کاربران جیآ*میل را از http به https تغییر داده است، اما متأسفانه مواردی مشاهده شده که این کار انجام نگرفته است. پس لطفاً حتماً از طریق صفحه تنظیمات جیآ*میل (setting) این مورد را کنترل کنید تا مطمئن شوید که ارتباط تان با سرورهای گوگل به صورت امن است.
منبع : نگهبان