اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

OLED

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    OLED

    با سلام :mrgreen:
    شما به احتمال فراوان با LED آشنا هستید؟ :icon_razz: و حتما نمایشگرهای بزرگ تبلیغاتی را دیده اید که با دیودهای نورزای پرنور ساخته می شوند.
    اساس کار نمایشگرهای OLED (با مانیتورهای LED اشتباه نشود! :biggrin مبتنی بر همین دایودهای نورزا است با این تفاوت که در اینجا از لایه نازکی از مواد آلی به عنوان محیط نورزای دایود استفاده می شود.
    از جمله خواص این نمایشگرها سرعت بالا، زاویه دید بزرگ،عرض کم و انعطاف پذیری است و علاوه بر همه این موارد این نمایشگرها توان کمتری نسبت به
    مانیتورهای LCD مصرف می کنند و در عین حال نسبت به آن ها تصاویر در خشانتر و شفافتری دارند. در حال حاضر شرکت های زیادی همچون Sony بر روی این تکنولوژی کار می کنند. در این قسمت اگر عمری باقی بود :cry2: می خواهم در مورد این مانیتورها و تکنولوژی ساخت آن ها به صورت مفصل صحبت کنم. مطالب این قسمت از روی اینترنت،کتاب های مختلف و مطالب دکتر فریدون بهنیا استخراج می شود :applause:
    پس به زودی انشااله!! :nice:

    بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
    همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم...

    #2
    پاسخ : OLED

    نکته جالبی اشاره کردید .
    مانیتورهای led چه فرقی با oled دارند ؟ من فکر می کردم یکیند !
    منتظر بقیه بحث هستیم

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : OLED

      سلام

      در این مورد سایت تبیان مطالبی جالبی داره میتونید به اونجا هم مراجعه کنید :

      http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=19608&KEYWORD=%20oled

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : OLED

        امیدوارم این تاپیک همونطوری که گفته شده پیش بره تکنولوژی OLED تکنولوژی جالبی هست که به نظر میاد نسل آینده مانیتورها و صفحات نمایشی و حتی لامپهای روشنائی رو تحت تاثیر قرار بده...
        راجع به سوال آقای اکرمی یه بخش از تفاوت به فرق بین LED معمولی به عنوان قطعه ای با پایه نیمه رسانا و دیگه OLED که فرق اساسی در ساختش استفاده از ملولکلها یا ساختارهای ارگانیک هست. اما قبل از این باید یه مسئله روشن بشه یه تکنولوژی داریم به اسم LED Backlight LCD TV توی LCD های معمولی از نور پیش زمینه فلوسنت استفاده میشه توی این تکنولوژی نور پیش زمینه از LED میاد. در کنار این یه تکنولوژی داریم که خود صفحه نمایش از خود LED ها یا OLED ها استفاده میشه یعنی سیگنال ورودی رنگ اون پیکس رو مستقیم تعیین میکنه این تکنولوژی تقریبا در همه زمینه نسببت به LCD برتری داره از شفافیت تا رنگ و وضوح و زاویه دید و مصرف و نازکی ....البته یکی از مهمترین دلایل کم مصرفیش اینه که این تکنولوژی به نور پس زمینه نیازی نداره و مستقیم نور تولید میکنه برخلاف LCD ها البته منظورم از این هم تکنولوژی OLED بود و هم LED (بجز اون تیپ صفحات LED backlight)
        ولی تا اونجائی که یادم هست OLED یه مشکل داشت و اونم اینکه زمان محدودی واسه کارکرد داشت که دارن (در واقع داشتن) روش کار میکردن که این زمان کاراُئیشو بالا ببرن....دانشگاههای استرالیا هم توی این زمینه خیلی سرآمدند.
        یه چیز جالب راجع به OLED بحث مربوط به روشنائی هست با تکنولوژی OLED میشه نوری بسیار شبیه نور خورشید رو تولید کرد در کنار این مزییت مهم مصرف هم کمتر و از همه جالبتر اینکه این لامپها رو میشه به شکل صفحاتی توی سقف و در و دیوار گذاشت حتی یه تصویر یادمه که نشون میداد با این تکنولوژی میشه پنجره هائی داشت که بشه توی روز مثل شیشه شفاف باشند و در شب مثل خورشید روشناُئی بدن :دی
        خوب از جواب سوال آقای اکرمی دور شدم ... اگه اشتباه نکنم خیلی از این صفحاتی که توی بازار هست و میگن LED هستند و اکثرا شرکت سامسونگ و ال جی ازشون میزنه در واقع همون قضیه نور پس زمینه است نه یه صفحه نمایش واقعا LED (هر چند این تیپ هم وجود داره) ... دلیل این کار دو مزیته که یکی نازک شدن بیشتر و دیگه اینکه با LED میشه نور سفیدتری رو به عنوان نور پس زمینه تولید کرد و این یعنی کیفیت بهتر نمایش رنگ توی لایه بعدی یعنی LCD اما بحث صفحات OLED بحث اینه که اصلا نور پس زمینه ی سفیدی در کار نیست که توسط یه لایه کریستالی فیلتر بشه و رنگ مورد نظر تولید بشه بلکه دیودها مستقیم خودشون رنگ رو تولید میکنند
        ازین بگذریم این شرکتها هم خوب سر مردم کلاه میزارن :دی
        خلاصه این OLED چیز خیلی خیلی توپیه ولی بزرگترین مشکلش اینه که با گذشت زمان فاسد میشه و بادش خالی میشه :دی
        ولی دارن روی این مسئله کار میکنن
        فکر کنم یه سال پیش بود که سامسونگ یه گوشی با صفحه OLED تولید کرده بود بهرحال این صفجات ساخته شدند و میشن ولی در اول راه هستیم. البته این صفحات نمایش انواع مختلفی دارند که من فقط AMOLED رو که سامسونگ روی گوشیش زده بود یادم هست :دی امیدوارم دوستمون بیشتر راجع به اینا توضیح بده و اطلاعات بروزتری رو ارائه بدن...

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : OLED

          با سلام :mrgreen:
          اول از ،همه دوستان بسیار ممنون که نظر دادند و همچنین اگر اطلاعاتی در مورد OLED ها دارید خوشحال می شم از اطلاعات شما استفاده کنیم.
          راستش مطالب نسبتا وسیع است و احتمالا قسمت های زیادی خواهیم داشت، به نظرم بد نیست برای آشنایی بیشتر مقدمه ای از این تکنولوژی را بیان کنیم تا بعدا به روش های ساخت و ... برسیم.
          :biggrin:
          بیش از 50 سال است که نیمه هادی های آلی موضوع تحقیقات وسیعی قرار دارند.کار بر روی این مواد که عمدتا از اکسیژن ، کربن و هیدروژن ساخته می شوند در ابتدا تنها پاسخگوی کنجکاوی های علمی بود.
          علاقه به این مواد از زمانی بیشتر شد که خواص فتوکانداکتیویتی و یا هدایت الکتریکی ، در اثر قرار گرفتن در معرض نور،در آنها مشاهده شد ولی باتوجه به
          ناپایداری این مواد، خواص و کاربردهای مهمی از آنها مانند نورزایی(photo emission ) ، سلول های خورشیدی و ترانزیستورهای لایه نازک تا مدت ها ناشناخته ماند.
          علاوه براین مواردی مانند مشکل ایجاد اتصالات قابل اطمینان الکتریکی به لایه های نازک مواد آلی ،افت شدید کارایی این مواد با قرارگرفتن در معرض هوا و آب و اشعه ماوراء بنفش و از طرف دیگر ضریب تحرک پایین حامل های بار در ترانزیستورهای آلی که آنها را به فرکانس های کمتر از 10 مگاهرتز محدود می کرد و در کنار همه این مشکلات، مشکلات تزریق ناخالصی های لازم برای تولید خواص موردنظر و... عواملی هستند که پیشرفت قابل ملاحظه در این شاخه را به تاخیر انداخته است( یعنی یه عالم مشکل )
          اما آنقدرها هم نامید نباشید بسیاری از این مشکلات امروزه خیلی وقته که حل شده،تقریبا تمامی تکنولوژی های مانیتور این فرایند را طی کرده اند مثلا
          بر خلاف تصور عامه مردم تکنولوژی پلاسما، تکنولوژی جدیدی نیست و با وجود اینکه آغاز فرایند تولید صنعتی آن تا دهه 1990 بطول انجامید ولی تحقیقات بر روی آن از 1960 (تاریخ تولد نیمه هادی های آلی خودمون !)شروع شده است.
          خوب فکر کنم یادم رفت بگم اصلا مانیتور OLED چی هست :mrgreen: اجازه بدید ابتدا یکم اول با هم تصور کنیم( هر چند تصور کردنش زیاد هم سخت نیست!) مثلا
          تصور کنید هر روز صبح پا میشید و روزنامه خود را از روی میز برمیدارید وآن را می خوانید البته نه روزنامه ای از جنس کاغذ کاهی بلکه روزنامه ای از جنس مانیتور !که هر ثانیه خبرهای جدید و البته متحرک! به شما می دهد مانند لحظه به ثمر رسیدن گل پرسپولیس بر استقلال! بعد از خوشحالی گل :wow:
          روزنامه را تا میکنید و در جیبتان قرار می دهید، یا تصور کنید شیشه عینک شما هر زمان که نیاز داشتید مانند یک مانیتور عمل کند و بسیاری موارد جزابتر دیگر.


          اما مانیتورهای OLED چگونه ساخته می شوند و اصول و کارکرد آنها چگونه است؟
          یک لایه از ماده آلی که ساندویچ شده است بین دو رسانا( آند و کاتد) را در نظر بگیرید تمام این سیستم خود توسط دو صفحه شیشه ای دیگر ساندویچ شده است(ساندویچ دو طبقه!) البته به صفحه بالایی SEAL و به پایینی substrate می گویند، زمانی که جریان الکتریکی از دو conductor عبور می کند
          ماده آلی از خود نور یا به قول بزرگان electro-luminescent light تولید می کند. اما اگر بخواهیم به صورت دقیقتر توضیح دهیم در ابتدا زیر لایه شیشه ای قرار دارد(substrate) بر روی آن لایه اپوکسی قرار دارد که وظیفه لایه اپوکسی عایقبندی نمایشگر از نفود آب و هوا است ، همانطوری که گفتیم این نمایشگرها نسبت به آب و اکسیژن هوا به شدت آسیب پذیرند و این نشان می دهد که تکنولوژی لایه های اپوکسی بسیار بالاست تا مانیتور را در برابر موارد یاد شده کاملا حفظ کند،بر روی لایه اپوکسی آند قرار می گیرد و بر روی آند لایه پلیمری هادی قرار دارد وظیفه لایه هادی انتقال حفره ها(بارهای مثبت) از آند به ناحیه ترکیب الکترون و حفره(لایه نورزا) است این لایه علاوه بر این،نقش لایه های واسط را در افزایش راندمان دایودنورزا بازی می کند.
          خوب همانطور که مشخص است لایه بعدی،لایه نورزا می باشد این لایه ساخته شده از مواد نورزای آلی است (مثلا پلی فلورین)، بر روی لایه نورزا کاتد قرار می گیرد، لایه آند حتما از پلاستیک شفاف ، شیشه و یا هر ماده شفاف دیگری ساخته می شود حال آنکه کاتد بر حسب استفاده می تواند شفاف یا کدر باشد،و در نهایت لایه seal (شیشه یا پوشش شفاف بالایی)قرار داردیعنی نون ساندویچ، نوش جان!


          LCD در مقایسه با OLED :


          یک نکته را هم اشاره کنم که ضخامت موی انسان تقریبا 200 برابر لایه های یاد شده است به طور مثال لایه نورزا تقریبا800 آنگستروم ضخامت دارد.
          خوب تا حدودی وارد بحث شدیم این مقدمه ای از OLED بود انشااله در پست های بعد بیشتر درباره آن صحبت می کنیم :job:
          بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
          همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم...

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : OLED

            سلام دوستان

            lcd ها برای چی به نور پشت زمینه احتیاج دارند؟

            OLED از چه عنصری تشکیل شده دارای چند لایه است مثل دیود می باشد یا متفاوت است ترکیب لایه ها؟

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : OLED

              نوشته اصلی توسط alirf
              سلام دوستان

              lcd ها برای چی به نور پشت زمینه احتیاج دارند؟

              OLED از چه عنصری تشکیل شده دارای چند لایه است مثل دیود می باشد یا متفاوت است ترکیب لایه ها؟
              ----------------------------------------------------------------
              با سلام و درود
              اولا در مورد OLED فکر کنم توضیح داده شد ولی اگر دقیقتر می خواهید اگر صبر کنید تو پستای بعد جوابتو میگیری.
              اما در مورد lcd :
              در نمایشگرهای کریستال مایع ،همان طور که از نام آنها مشخص است،از کریستال مایع برای تولید تصویر استفاده می شود.
              اما کریستال مایع در واقع به عنوان یک شیر و دریچه نوری قابل کنترل با ولتاژ عمل می کند و در نتیجه با استفاده از
              آرایه ای از سلول های کریستال مایع و اعمال ولتاژ کنترلی مناسب به هر یک از آنها و استفاده از یک منبع نوری داخلی می توان تصویر تشکیل داد.
              که این منبع همان نور BACKLIGHT است. برای اطلاعات بیشتر در همین قسمت مانیتور به تاپیک تکنولوژی های نمایش تصویر(اثر آقای رضا2009 ،ریاست محترم بخش تلوریون ومانیتور)مراجعه کنید.
              بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
              همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم...

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : OLED

                با سلام :mrgreen:
                خوب اینبار در مورد فناوری های گوناگون ساخت OLED می گم،فقط به این موضوع توجه کنید که اینها در واقع ساختارهای عملکرد هستند نه شیوه های آدرس دهی صفحه نمایش که به دو دسته AMOLED و PMOLED تقسیم می شوند که بعدا در موردشون صحبت می کنیم، البته از این واژه های مخفف زیاده مثل SOLED که مخفف stacked oled است که بعدا بازم اگر عمری بود :cry2: راجبش صحبت می کنیم
                اما اصولا سه ساختار (یا تکنولوژی ساخت ) برای OLED هست:
                1-SMOLED
                2-PLED
                3-Denderimeri

                -------------------------------
                1-ساختار مولکول کوچک(small molecule) این ساختار اولین نسل از این نوع نمایشگرها است. در این روش از ملکول های آلی کوچک و نه زنجیره ای از ملکول ها استفاده می شود.
                ساختار دایود نورزا در این حالت به صورت زیر است:
                اولین لایه که یک لایه شفاف است(substrate) که لایه های بعدی روی آن سوار می شوند خوب لایه بعدی همان آند یا لایه P است، این لایه باید از ماده ای با تابع کار بالا ساخته شود که قابلیت تولید حفره مناسبی داشته باشد برای این منظور از ITO استفاده می شود(این ماده به عنوان هادی شفاف در
                خطوط آدرسدهی انواع نمایشگرها کاربرد دارد(indum tin oxid)) اگر یادتون باشه قبلا هم در ساندویچOLED ،گفتم آند شفاف است.
                بعد از آند یک لایه آلی دیگر قرار دارد که همانطور که قبلا گفتیم نقش عبور دهنده حفره ها را دارد که از NPB ساخته می شود(normaly-probly bromid).
                کاتد نیز از ماده سخت و با تابع کار پایین ساخته می شود(برای تولید آسان الکترون)مانند MgAg .
                خوب امیدوارم تا انجا از بحث ما لذت برده باشید و خوب دنبال کنید مثل این :read:
                اما در زیر کاتد ( خوب ساندویچ را تصور کنید) یک لایه آلی انتقال الکترون هست که از جنس Alq3 است که برای عبور الکترون از کاتد به لایه نورزا استفاده
                می شود.نور در لایه ای از جنس Alq3 که برای تولید رنگ های سه گانه مواد مناسبی به آن اضافه می شود تولید می گردد.

                تولید نمایشگر به این روش نیازمند فرایند پیچیده تجزیه است که به روش لایه نشانی در خلا انجام می شود، که البته این روش هزینه ساخت بالایی دارد.
                در حال حاضر بیشتر شرکت ها روی این فناوری زوم کرده اند که از بین آن ها می توان به Sony اشاره کرد ،البته این موضوع دلیل دارد آن هم این است که
                این فناوری عمر نسبتا طولانی دارد که می توان گفت برای حل بزرگترین مشکل OLED مناسبترین راه حل است. از این تکنولوژی، نمونه های مانیتوری ساخته شده است که البته نسبتا قیمت گرانی دارند و در ابعاد کوچک(11 اینچشو Sony زده)هستند، البته شرکت هایی مثل Samsung مانیتورهایی
                با ابعاد بزرگتر هم میگن تولید کردیم! ولی خدا می دونه چی هست. اما تکنولوژی ملکول کوچک یک برتری دیگر هم نسبت به رقبای خود دارد که دارای
                pixel pitch( یا گام پیکسل:فاصله میان دو پیکسل هم رنگ فرعی، در دو پیکسل اصلی مجاور)کمتری نسبت به تکنیک پلیمر دارد اما همانطوری که گفتیم قیمت
                بیشتری دارد.
                خوب ما که حوصله نداریم قسمت بعدی رو بگیم! oo:
                ولی تا اینجا اگر دنبال کرده باشید می بینید ساختار نمایشگر OLED بسیار ساده تر از LCD است و در فضای کمتری جمع می شه از طرف دیگر در نمایشگرهای LCD مستقل از اینکه یک سلول خاص روشن است یا خیر نور ثابتی به ازای آن سلول توسط منبع نور تولید می شود ، که برای نقاط تاریک تصویر و نقاطی که با بیشترین درخشندگی روشن نیستند(حالت قالب) عملا بلا استفاده است در حالی که در نمایشگر OLED تنها نقاط روشن و تازه این نقاط نیز به تناسب میزان درخشندگی خود توان مصرف می کنند. این عومل باعث می شود که OLED ها به ازای درخشندگی متوسط یکسان میزان قابل توجهی مصرف کمتری نسبت به LCD وLED داشته باشند.
                انشااله در پست بعدی موضوع رو ادامه می دیم
                :bye
                بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
                همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم...

                دیدگاه


                  #9
                  ادامه تکنولوژی های ساخت

                  با سلام :mrgreen:
                  خوب فناوری های ساخت دو دسته دیگر هم دارند که به ترتیب پلیمر و دندریمری هستند اینبار در مورد این دو تکنولوژی صحبت می کنیم
                  ساختار پلیمر:
                  در مورد ساختار ملکول کوچک گفتیم که در آن از ملکول های آلی کوچک به جای زنجیره ای از ملکول های آلی استفاده می شود، خوب برای پلیمر هم می گیم که از زنجیره ای از مولکولهای آلی به جای ملکول کوچک استفاده می شود و بحث تمام است!
                  اما ساختار PLED از ملکول کوچک هم ساده تر است، در این ساختار دو لایه انتقال الکترون(ELT) و لایه نورزا با هم ترکیب شده اند و کلا یک ساندویچ جدید داریم که به صورت زیر است:
                  باز همان Substrate یا لایه شفاف را در ابتدا داریم بر روی آن آند هست که از جنس ITO است بر روی آند لایه تزریق حفره هست(HIL) و سپس لایه امیتر و نورزایی است و سرانجام هم کاتد.




                  رایجترین نوع پلیمر بکار رفته PPV یا پلی فنیل وینیل است ،که البته انواع دیگری هم هست. برای قسمت های مختلف به جدول زیر توجه کنید:



                  اما PLED قابلیت حل شدن در آب را دارد و می شود توسط فرایندspin-coating (ماده آلی ذوب شده روی لایه مورد نظر قرار گرفته بعد آن را با سرعتی در حدود 1200 تا1500 دور در دقیقه می چرخانند تا ماده آلی به طور یکنواخت روی سطح موردنظر پخش شود) یا چاپ به روش جوهر افشانی آنها را روی لایه های موردنظر قرار می دهند.
                  با این روش ها ماده آلی قابل انعطاف تر و ارزان تر است و در ساخت نمایشگرهای بزرگتر کاربرد دارد ولی همانطور که گفته شد عمر کمتری نسبت به SMOLED دارد.
                  تغییر و اصلاح ترکیب شیمیایی پلیمر می تواند به تغییر و اصلاح رنگ نور تولیدی منجر شود به عنوان مثال با اضافه کردن گروه های الکترون ده به سلول های قرمز PPV رنگ نور تولیدی توسط آنها به نارنجی تبدیل می شود (رنگ مورد علاقمه!) از طرف دیگر اضافه کردن گروههای الکترون پذیر نور تولیدی را به سمت طیف های آبی شیفت می دهد.
                  Denderimeri :
                  ترکیبی است از دو تکنولوژی قبل و کم و بیش مزایای دو تکنولوژی را با هم دارد.(طول عمر و وضوح رنگ دسته اول و ساخت آسان از دسته دوم).

                  خوب این بحث از پست قبل بود که به دلیل خستگی و بیماری( تنبلی) نگارنده! این بار ارئه شد،پس به امید سلامتی نگارنده :twisted:
                  در پست بعدی در مورد روش های آدرس دهی می گیم.
                  بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
                  همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم...

                  دیدگاه


                    #10
                    نمایشگر قابل انحنا!!

                    با سلام :mrgreen:
                    خوب در ابتدا نگاهی به بعضی از انواع نمایشگرهای OLED و تکنولوژی های ساخته شده از آن داریم و سپس ادامه موضوع. :agree:
                    نمایشگرهای شفاف:
                    در این نمایشگرها تمامی اجزا شامل آند ، کاتد و زیرلایه شفاف می باشند به طوری که شفافیت کل نمایشگر در حالت خاموش 85% شفافیت زیرلایه(substrate)است.این نمایشگرها وقتی روشن می شوند نور را از دو سمت خود خارج می کنند.



                    نمایشگرهای قابل انحنا:
                    در این نمایشگرها از زیر لایه فویل فلزی و یا پلاستیکی استفاده می شود.استفاده از این نمایشگرها در گوشی های تلفن همراه و سیستم های همراه دیجیتال می تواند شکستگی آنها را که یکی از عوامل خرابی آنها است را کاهش دهد.

                    منابع نوری OLED :
                    از OLED می توان به عنوان منابع نوری و مقاصد روشنایی نیز استفاده کرد. از مزایای این تکنولوژی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
                    1-قابلیت تولید به صورت صفحات بزرگ(یکنواختی روشنایی محل)
                    2-درخشندگی بالا(تا 100000 کندلا بر متر مربع)
                    3-ولتاژ تغذیه کم
                    شیوه های آدرس دهی صفحه نمایش:
                    خوب امیدوارم تا اینجا هم مثل این :read: خوب مطلب را دنبال کرده باشید و هم مثل این :nerd: خوب یاد گرفته باشید! :mrgreen:
                    اما نمایشگرهای OLED بر خلاف کریستال مایع (Voltege-controlled ) نمایشگرهای کنترل شونده با جریان هستند.ساختار معادل پیکسل در این حالت به صورت یک دایود که موازی یک خازن است می باشد.
                    دو روش برای آدرس دهی داریم:
                    1-PMOLED (نمایشگرها با آدرسدهی غیر فعال)
                    2-AMOLED (نمایشگرها با آدرسدهی ؟؟نظر شما چیه!!! oo فعال دیگه نه؟! :arrow:
                    1-PMOLED
                    در این دسته برای آدرسدهی و تعین سلول روشن از یک ساختار ماتریسی متشکل از سطرها و ستون ها استفاده می شود و سلول های نمایشگر یکی بعد از دیگری انتخاب شده و هر سلول در لحظه انتخاب برای مدت کوتاهی روشن است. واضح است که در نمایشگرهای بزرگ زمان روشن ماندن هر پیکسل کمتر شده و اندازه پالس بیشتر می شود.(مشکلاتی مانند تلفات الکتریکی و تداخل و تزاخم سلول ها با هم را پیش می آورد)این نوع نمایشگرها برای ساخت صفحات بزرگ مناسب نیستند.

                    2-AMOLED
                    در این روش به جای شیوه آدرسدهی خط به خط از (TFT (Thin film transistor برای کنترل میزان جریان و روشنایی پیکسل استفاده می شود.
                    به این صورت که معمولا از دو ترانزیستور و یک خازن استفاده شده به گونه ای که در لحظه آدرس دهی گیت ترانزیستور اول فعال شده و از طریق سورس
                    ولتاژ مورد نظر به درین و از آنجا از طریق خازنی که در گیت ترانزیستور دوم قرار دارد نمونه برداری می شود این ولتاژ ذخیره شده باعث کنترل میزان جریان ترانزیستور دوم و تغذیه جریان پیکسل می شود.

                    این روش نسبت به روش قبل اتلاف کمتری دارد و مشکل تداخل و تزاحم سلول ها را نداریم و برای ساخت نمایشگرهای بزرگ کاربرد دارد.

                    خوب واقعا خسته نباشم! من که واقعا لذت می برم شما چطور؟ واقعا چه دنیایی است این الکترونیک!!
                    انشااله دفعه بعد مسائل رنگ و روش های ساخت را پی می گیریم
                    بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
                    همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم...

                    دیدگاه


                      #11
                      رنگ در OLED

                      با سلام :mrgreen:
                      موضوع رنگ در نمایشگرها همیشه بسیار تعیین کننده است و معمولا به پارامترهای مختلفی وابسته است مثلا در نمایشگرهای کریستال مایع(LCD)
                      کیفیت رنگ به عوامل زیر وابسته است:
                      1-کیفیت فیلترهای رنگی
                      2-غنای نور backlight
                      3-تکنولوژی پنل
                      4-کالیبراسیون رنگ
                      5-چند بیتی بودن مانیتور
                      6-مجهز بودن به FRC

                      در مانیتورهای OLED تا این اندازه پارامترهای مختلف دخیل نیست که به دلیل سادگی ساخت این مانیتورها است البته از لحاظ رنگ مانیتورهای OLED به دو دسته تقسیم می شوند:
                      دسته اول مانیتورهایی هستند که همانطور که گفته شد با اضافه کردن گروه های الکترون پذیر و الکترون ده رنگ های مختلفی توسط خود دایود تولید می شود یعنی دایودهای آبی ، قرمز، سبز را به عنوان سه پیکسل فرعی در پیکسل اصلی استفاده می کنند، این تکنولوژی معایب خاص خود را دارد از جمله عمر کم دایود آبی رنگ نسبت به دو دایود دیگر . در بعضی از انواع این تکنولوژی از امیتر آبی برای تولید رنگ آبی و با استفاده از مواد تغییر دهنده رنگ برای تبدیل نور آبی به دو رنگ دیگر استفاده می شود، در این تکنولوژی مشکل عمر متفاوت دایود ها حل می شود.
                      اما در دسته دوم که در حقیقت از LCD وام گرفته است از دایودهای سفید استفاده می کند و بر روی آن ها از فیلتر ها رنگی استفاده می شود . این
                      تکنیک مشکلات تکنولوژی اول را ندارد ولی مانند هر فیلتر رنگی دیگری تا حدودی باعث افت روشنایی و شفافیت می شود.
                      تکنیک دیگر که در حقیقت جزو دسته اول است که از ساختار لایه ای استفاده می کند در این تکنولوژی امیترهای سه رنگ بر روی هم قرار می گیرند و در حقیقت هر سه زیر پیکسل بر روی هم قرار می گیرند.

                      این تکنولوژی باعث افزایش رزولوشن می شود و در دانشگاه پرینستون ابداع شده است.
                      بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
                      همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم...

                      دیدگاه


                        #12
                        روش های ساخت

                        با سلام :mrgreen:
                        اینبار در مورد روش های ساخت نمایشگرهای OLED صحبت می کنیم. در کل برای ساخت این نمایشگرها سه روش تاکنون ابداع شده است:
                        1-روش لایه نشانی در خلاء
                        2-Organic vapor phase desposition یا لایه نشانی مواد آلی در فاز بخار
                        3-ink jet یا جوهر افشانی
                        در روش اول یا همان لایه نشانی در خلاء که به آن تبخیر حرارتی در خلاء هم گفته می شود :redface: مولکول های آلی را در ابتدا تبخیر کرده و سپس این ماده تبخیر شده بر روی لایه های خنک می نشیند و لایه های نازکی از مواد آلی به ضخامتی در ابعاد نانومتر تولید می شود. در این روش دمای محفظه در حدود 250 تا 450 درجه سانتیگراد است.این روش مخصوص SMOLED است.
                        اما روش دوم که بسیار شبیه اولی است(در حقیفت اصلاح شده قبلی است) ملکول های مواد آلی پس از تبخیر توسط یک گاز حامل بر روی زیر لایه های سرد نشانده می شود، این روش بازدهی بالاتری نسبت به قبلی دارد.
                        و اما در روش جوهر افشان مواد آلی مورد نظر بر روی زیر لایه های خود پاشیده می شود.این تکنولوژی نسبت به دوتای قبلی ازران تر است .این روش هم سهم PLED است :biggrin: همانطور که قبلا گفته شد PLED یا ملکول های پلیمری قابلیت محلول شدن دارند.
                        بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
                        همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم...

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : OLED

                          با سلام :mrgreen:
                          پست قبلی(روش های ساخت) دچار یک سری مشکلات تایپی بود که با عرض پوزش حل شد. همچنین بنابر پیشنهاد یکی از عزیزان به زودی برای فهم بهتر یک سری عکس و نمودار به پست ها اضافه می کنم
                          بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
                          همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم...

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : OLED

                            نوشته اصلی توسط shahin1
                            پست قبلی(روش های ساخت) دچار یک سری مشکلات تایپی بود که با عرض پوزش حل شد. همچنین بنابر پیشنهاد یکی از عزیزان به زودی برای فهم بهتر یک سری عکس و نمودار به پست ها اضافه می کنم
                            اگر وقت داشتید ، کل مطالب جالب و ارزنده ای که نوشتید را در قالب یک مقاله PDF ( با عکس و نمودار )
                            جمع بندی کنید تا مرجع خوبی برای OLED باشد.
                            It's not the Strongest that Survive, Nor the Most Intelligence, But the ones Most Responsive to Change
                            گونه هایی که شانس بقا دارند ، نه قویترین هستند و نه باهوشترین بلکه آنهایی هستند که بیشترین آمادگی تغییرات را دارند !
                            چارلز داروین - بنیانگذار نظریه تکامل

                            دیدگاه


                              #15
                              پاسخ : OLED

                              نوشته اصلی توسط رضا 2009


                              اگر وقت داشتید ، کل مطالب جالب و ارزنده ای که نوشتید را در قالب یک مقاله PDF ( با عکس و نمودار )
                              جمع بندی کنید تا مرجع خوبی برای OLED باشد.
                              اگر وقت شد حتما
                              بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
                              همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم...

                              دیدگاه

                              لطفا صبر کنید...
                              X