اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کاغذ الکترونیک

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    کاغذ الکترونیک

    با سلام :mrgreen:
    در این پست می خواهم در مورد کاغذ الکترونیک صحبت کنم که در نوع خود نمایشگرهای جالبی هستند. کتاب ها و مطالبی که به صورت کاغذ در می آیند یک مشکل بزرگ دارند و آن هم فضای اشغالی است، اگر بتوان(که توانستیم!!) مطالب را به صورت داده کامپیوتری ذخیره کنیم می توان در حجم بسیار زیادی از فضا صرفه جویی کرد، تا هر زمان که نیاز داشتیم آن ها را بر روی مانیتور کامپیوتر مطالعه کنیم .
    در 1975 شخصی به نام نیک شرایدون (Nick sheridon ) یک ایده جالب داد، او در ابتدا با خود این گونه فکر کرد:
    "خواندن متون از روی صفحه مانیتور مشکلتر از خواندن آنها بر روی صفحه کاغذ است"( شما موافقید؟) لذا ایده خود را اینگونه داد:
    "به جای جایگزینی کاغذ با مانیتور بهتر است مانیتور را با کاغذ جایگزین کنیم"؟!!
    این داستان پایه ای است که بر مبنای آن نسل جدیدی از نمایشگرها ساخته شد که امروزه آرام آرام کاربردهای خاص خود را پیدا می کند.





    پس انشااله به زودی!!
    بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
    همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم...

    #2
    جوهر الکترونیک

    با سلام :mrgreen:
    برای نوشتن بر روی کاغذ نیاز یه چه چیزی داریم؟ مثلا خودکار، از طرف دیگر خودکار خود از جوهر استفاده میکند. کاغذ الکترونیک هم همانند کاغذ معمولی نیاز به جوهر دارد البته از نوع الکترونیکی!! بنابراین باید این مبحث را با این موضوع آغاز کرد.
    ولی ابتدا در مورد تفاوت اصلی این نمایشگرها با نمایشگرهای معمولی صحبت می کنیم:
    نمایشگرهای امروزی از یک منبع نور داخلی(مانند LCD ) و یا تولید نور بر روی پنل(OLED ،CRT و PLASMA ) برای تولید تصویر استفاده می کنند به هر حال هر مدلی که هستند خودشون نور خودشونو را برای تولید تصویر ایجاد میکنند یعنی از این بابت موجودات مستقلی هستند!! اما کاغذ الکترونیک همانند کاغذ معمولی اینگونه نیست.
    نمایشگرهای معمولی به دلایلی که در بالا بیان شد در برابر نور زیاد محیط (مخصوصا از نوع خورشیدش) دچار افت کانتراست می شوند؟ اما این موضوع برای کاغذ معمولی و کاغذ الکترونیکی عکس است مثلا شما هرچه نور محیط را افرایش دهید خطوط سیاه بر روی صفحه سفید بیشتر تو چشمه! و هرچه از شدت نور محیط کم کنید کانتراست صفحه کاغذ کم می شود! تا سر انجام دیگر نمی توانید از روی کاغذ خطوط سیاه را بخوانید و صفحه کاملا سیاه است.
    اما بر میگردیم به جوهر الکترونیک، روش اول ساخت جوهر الکترونیک که حاصل کار شرایدون است GYRICON نام دارد:
    GYRICON :
    در این روش از کره های کوچک دو رنگ که یک طرف یه رنگ سفید و سمت دیگر سیاه است استفاده می شود، اگر این کره ها را بتوان با اعمال میدان الکتریکی چرخاند، می توان از رنگ سیاه به عنوان نوشته و از رنگ سفید به عنوان زمینه استفاده کرد.


    شعاع این کره ها معمولا در حد چند ده میکرومتر است،الیبته توجه کنید که این کبسول های کوچک درون مایع روغنی شناور هستند.




    تکنولوژی شرکت E-LINK
    اما روش دوم ساخت که اولین بار شرکت E-Link ابداع کرده است و در حال حاظر متداول تر است (به نظر می رسد شرکت سونی در E-book های خود از این تکنولوژی استفاده می کند) اینگونه است:
    در این روش از کره های مجزای سیاه و سفید استفاده کرده که درون کپسول های توخالی که با مایع شفاف پر شده است استفاده می شود.
    چنانچه همانطور که در شکل زیر مشخص است به این کپسول ها ولتاژ اعمال شود ذرات سیاه و سفید جابجا می شوند

    همانگونه که در این شکل مشخص است با اعمال ولتاژ مثبت به الکترود پایینی دانه های سیاه(مانند ذره های تونر) به سمت پایین و دانه های سفید (مثلا از جنس دی اکسید تیتانیوم) به سمت بالا می روند، توجه شود الکترود بالایی شفاف است.
    اگر آرایه ای از این سلول ها را در کنار هم قرار دهیم می توان یک نمایشگر از این نوع ساخت. التبه توجه شود که همانند مانیتورهای LCD در اینجا هم این قابلیت را داریم که با قرار دادن فیلتر های رنگی ،مانیتور رنگی از این نوع تولید کنیم.
    همچنین می توان برای کنترل شدت رنگ مشکی جوهر، تعداد الکترود های پایینی را افزایش داد مانند شکل زیر:





    انشااله دفعه بعد ادامه موضوع
    بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم
    همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم...

    دیدگاه

    لطفا صبر کنید...
    X