اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

در باشگاه میلیاردرهای سرزمین دیجیتال

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    در باشگاه میلیاردرهای سرزمین دیجیتال

    منبع مقاله
    imqacademy.com

    در باشگاه میلیاردرهای سرزمین دیجیتال

    دو دهه پایانی قرن بیستم میلادی را باید سرآغاز تاریخ دنیای دیجیتال نامید. پروژه آرپای پنتاگون صورت دیگری به خود گرفت و با اختراعات و تلاش های پی در پی بزرگان عصر دیجیتال (Digital Age) مانند تیم برنزلی (مخترع وب) ، وینت سرف (پدر اینترنت) ، گیتس (رهبر مایکروسافت ) و دیگران ، جهان مجازی بزرگی را خلق کرد که اکنون ، بیش از ۱ میلیارد کاربر در اختیار دارد. شاهراه جهانی اطلاع رسانی ، اکنون با بیش از ۹۰ میلیون دامنه (domain) ثبت شده که بیش تر ان ها بر روی پسوند مشهور .com هستند ، میلیارد ها بایت اطلاعات را هر روزه میان میلیاردها نفر ، انتقال می دهد. تجارت الکترونیکی (e-commerce) یا بانکداری الکترونیکی (E-BANKING) ، امروزه مانند آموزش از راه دور (e-learning) بخش غیر قابل انکاری از زندگی روزمره یک پنجم جمعیت کره زمین شده است . تشکیل جامعه اطلاعاتی (information society) در دهکده جهانی هزاره سوم ، آرمانی بود که در نخستین دهه هزاره سوم میلادی ، به حقیقت پیوسته است. رسانه های سنتی ، تجارت جهانی به شیوه قرن بیستمی و حتی آموزش ، اطلاع رسانی و ارتباطات ، با خلق وب ، با چالش عمده ای مواجه نشدند. گذار از رفتار سازمانی سنتی مطلق به آی تی مدار شدن مولفه های راهبری سازمانی ، در همه عناصر جهان غیر مجازی ، زمینه اپیدمی غیر قابل انکار دنیای مجازی را بر همگان ، آشکار ساخت. موج سوم تافلر (انقلاب اطلاعات) ، تاثیرات شگرفی در شیوه زندگی ، اطلاع رسانی و ارتباطات انسان های امروزی به وجود آورده است که یکی از این تاثیرات ، خلق پی در پی شمار میلیاردرهای جوان در عرصه کسب و کار دیجیتالی است. آشنایی با شماری از میلیاردرهای جوان سرزمین دیجیتالی وب خالی از لطف نیست!
    میلیاردرهای گوگل
    غول جست و جوی وب ، یک تکنولوژی بی نظیر در اینترنت است . تلفیقی از خلاقیت و نوآوری در پهنه دیجیتالی وب به شمارمی رود. بنیانگذاران این سایت ، دو جوان به نام های لری پیج و سرگئی برین ، با راه اندازی این پایگاه ، به دنیای کسب و کار نشان دادند که چگونه اندیشه خلاق و تفکر سیتمایتک می تواند ، افکار مکتوب دو جوان را در خوابگاه های استانفورد ، مبدل به تکنولوژی بزرگ در جهان شده است . سیصد و پنجاه و سومین شرکت برتر آمریکایی در سال ۲۰۰۶ با بیش از ۸ میلیارد دلار درامد ، ارقامی است که فورچون ۵۰۰ در سال ۲۰۰۶ ، برای بزرگان دره سیلیکون ، ارائه کرده است . آن ها اکنون به عنوان جوان ترین میلیاردردهای دنیا ، از ناسا درخواست کرده اند که نام گوگل را بر روی کره ماه حک کند ! ان ها به زودی جزیره ای روی کره زمین خواهند خرید و نام آن را گوگل خواهند گذاشت . اگر شما اکنون نام شرکت Xerox را به عنوان کپی گرفتن در فرهنگ لغات می بینید ، به زودی شاید نام Googling را با نام جست و جو کردن ، مشاهده کنیم. تاثیر گوگل در دنیای دیجیتال ، غیر قابل انکار است . هنرمندی این دو جوان ، آن قدر سریع ، اثر بخش و با ارزنده ترین شاخص های کسب و کار در اشل مدیریت آمریکایی در بازار همراه بود که نمونه های آن را کم تر در دنیا شاهد هستیم. رهبران امروزی گوگل ، که در پایان سال ۲۰۰۶ ، ۳۲ ساله می شوند ، هر یک بیش از ۷ میلیارد دلار ثروت دارند. آن ها سی و یکمین ثروت مند جهان هستند . ثروتمندانی که ثروت و رفاه آنان ، فقط مدیون تلفیق علوم کاربردی با فناوری اطلاعات و ارتباطات امروزی است . بازیگران گوگل ، مثل بازیگران اچ پی و امازون و حتی جنرال الکتریک ، راه کسب و کار در دنیای فیزیکی و دیجیتالی را با خلاقیت منسجم و تعهد به اصل نوآوری مداری و مشتری مداری هدفمند ، حفظ کرده اند . شرکتی که این دو جوان ثبت کردند ، تا سال ۲۰۰۶ ، بیش از ۱۰۷ میلیارد دلار اعتبار داشته است . استانفورد Stanford.edu، از این دو نفر ، افرادی باهوش تر ، خلاق تر و دانشمند تر دارد. اما ، ان ها ، اساتید خلق محصولات دیجیتالی تحت وب هستند.
    ● بزرگان یاهو!
    دهه پایانی قرن بیستم بود که ایده راه اندازی بزرگ ترین سایت وب ، در فکر دو جوان دانشجوی دکترا ، شکل گرفت. جری یانگ (Jerry Yang) و دیوید فیلو (David Filo) ، یکی دیگر از نام آوران جوان و موفق عصر دیجیتال معاصر به شمار می روند. این زوج جوان کارآفرین آمریکایی ، همانند پیشینیان خود ، هیولت و پکارد (در HP) و رقیبانشان لری و سرگئی (در Google) ، با راه اندازی یک سازمان اطلاع رسانی – تجاری دیجیتالی ، ظرف چند سال ، بزرگ ترین پورتال پهنه جهانی وب را با میلیون ها کاربر و گردش مالی میلیارد دلاری ، طراحی و راه اندازی کردند. شرکت یاهو ، صاحب امتیاز سایت یاهو ، توسط این افراد در آوریل ۱۹۹۴ میلادی ، تاسیس شد . یاهو دات کام ، مشهور ترین سایت وب در میان میلیون ها تارگاه تاسیس شده در رسانه اینترنت است . این سایت ، به ۱۵ زبان زنده دنیا ، خدماتی مانند اطلاع رسانی در زمینه های خبری و مسائل روزمره ، اجاره فروشگاه های الکترونیکی http://shopping.yahoo.com، ارائه دایرکتوری های اطلاعاتی و یلوپیج های تجاری مختلف کشورها را در کنار امتیازاتی برای خود اشتغالی کاربران ، ارائه کرده است . در اکتبر ۲۰۰۵ ، شبکه جهانی یاهو توسط ۴۱۱ میلیون کاربر اینترنت ، با ۳.۵ میلیارد page views مورد بازدید قرار گرفت که یک رکورد در اینترنت به شمار می آید . مسنجر مشهور یاهو http://messenger.yahoo.com ، امروزه محل تعاملی دیجیتالی و قرارگاه ارتباطی الکترونیکی میلیون ها کاربر در جهان است . انتقال صدا ، تصویر ، نوشته و دیتا از طریق این نرم افزار محبوب یاهو ، امتیازاتی است که یاهو به صورت رایگان برای کاربران خود ارائه کرده است . این ها در حالی ارائه شده است که ، یاهو مسنجر مدیریت صندوق پستی الکترونیکی شما را روی یاهو ، به آسانی فراهم کرده است . امری که گوگل تاک http://www.google.com/talk ، اخیرا به افق های آن ، دست یازیده است . همانند سازمان جهانی کاربران گوگل که در سایت مشهوراورکات http://www.orkut.com دردسترس است ، سایت یاهو با راه اندازی بخش هایی مانند : http://personals.yahoo.com و http://www.flicker.com ، توان مندی بسیاری برای کاربران علاقمند به انتشار اطلاعات شخصی ، فراهم نموده است . امتیازی که بستر را برای کاربر مداری و جذب هر چه بیش تر مخاطب برای این سایت غول پیکر ! ، ایجاد کرد. سازمان دیجیتالی یانگ و فیلو ، هر روز بسته های رایگان جدیدی را برای جذب و علاقمندی کاربران وب فراهم می کنند و این برنامه ای پویا و هدفمند برای چشم انداز اگهی پذیری روز افزون یاهو است. بازی های یاهو http://games.yahoo.com در کنار بخش های ورزشی http://sports.yahoo.com و حراجی آن http://auctions.yahoo.com، از پر طرفدار ترین بخش های پایگاه تلقی می شوند. خالق آمازون
    جفری بزوس (Jeffrey Preston Bezos)، یکی دیگر از اعضای باشگاه میلیاردرهای جهان است . او ، با خلق سایت آمازون ، در کم تر از یک دهه به باشگاه میلیاردهای جهان پیوست و نام یکی دیگر از شرکت های دیجیتالی را بر فهرست عریض و طویل میلیاردهای جهان ، قرار داد. بنیان گذار و رئیس شرکت آمازون که خرده فروشی اعجاب انگیز amazon.com را راه اندازی کرده است ، در سال ۲۰۰۶ میلادی ، یازدهمین سالگرد افتتاح این مغازه اینترنتی بزرگ را در سیاتل ، جشن گرفت . مجله مشهور فوربس ، سال ۲۰۰۵ ، دارایی وی را با ۵ میلیارد دلار ، در ردیف چهل و یکمین عضو باشگاه میلیاردرهای جهان معرفی کرد.
    جفری بزوس ، مثل پیر امید یار ، جوان ایرانی الاصل مقیم آمریکا که سایت حراجی ebay.com را در اختیار دارد ، یا مثل امید کردستانی ، معاون بازرگانی google ، افکار مکتوب شده خود را در محیط دیجیتال ، عملی کرده است . جفری بزوس ، متولد ۱۹۶۴ و دانش اموخته دانشگاه Princeton امریکا است که به دلیل اثر بخشی (effectiveness)فعالیت های کسب و کار دیجیتالی اش ، در سال ۱۹۹۹ میلادی ، توسط مجله TIME ، مرد سال شناخته شد. شرکت آمازون ، در سال ۲۰۰۶ در ردیف دویست و هفتاد و سومین شرکت پر درامد آمریکا در فهرست فورچون ۵۰۰ قرار گرفت . درآمد این شرکت خرده فروشی دیجیتالی بزوس ، ۸ میلیارد دلار اعلام شد . بزوس به دنیای خرید و فروش اینترنتی ، ارزش و اعتبار زیادی داده است . بزوس ، تکنیک های خارق العاده ای در کسب و کار روی وب را به معرض دید میلیون ها کاربر اینترنت قرار داده که زمینه ای ممتاز در فروش بالای مغازه های الکترونیکی آمازون شده است . بزوس را باید یکی از بازیگران موثر عصر دیجیتالی کنونی دانست که راهبرد آمازون را در خلق کسب و کار های اینترنتی و ایجاد یک مزیت رقابتی در صدور انواع کالاها به اقصی نقاط جهان ، هدایت نمود. بیزینسی که به سبک بزوس در اینترنت شکل گرفته است ، آمازون را در ردیف پر مخاطب ترین سایت های اینترنت ارائه کرده است .
    هیچ کس در دنیای کنونی ، اگر به دنبال کتاب ، مجله ، یا کالای خاصی باشد ، محال است که سایت آمازون بزوس را مشاهده نکند. ما شایستگی داریم
    با این اوصاف ، آیا می توان شمار بزرگان ایرانی حاضر در صنعت آی تی جهان را افزایش داد ؟ آیا ایرانیان صلاحیت حضور در بین سران آی تی جهان را خواهند داشت ؟ پاسخ مثبت است . هم اینک صنعتگران فعالی در عرصه ICT ایران در داخل و خارج از کشور (مثل شرکت HiGrade انگلستان با مدیریت دکتر ثیابی به عنوان تولید کننده بزرگ نوت بوک در اروپا ) فعالیت دارند که استعداد لازم را برای کسب کرسی های ممتاز در اختیار دارند. آن چه مسلم است ، کسب و کار مبتنی بر ساز و برگ های دیجیتالی و ایده های خلاقانه ، دو عنصر اساسی برای پیش برد افکار اثر بخش در دنیای امروزی است که سه مدل دولت ، صنعت و دانشگاه می بایست در هدایت و حمایت کارآفرینی دیجیتالی جوانان ، مخصوصا در کشور ما ، رفتار سازمانی بهتری از خود بروز دهند. ایرانیان شایسته حضور در جمع باشگاه شرکت های برتر دنیا هستند.برای نیل به این آرمان ، در یک دهه گذشته برنامه های جامع و موثری در فضای جامعه اطلاعاتی ایران بروز کرده است که طرح تکفا و برنامه ریزی برای پیاده کردن اینترنت ملی که توسط شورای عالی فناوری اطلاعات به مدیریت مهندس ریاضی در حال پیگیری است ، یکی از آن ها به شمار می رود. باید با تقویت بخش خصوصی فعال در حوزه آی تی و تحکیم مولفه های موثر در گسترش صادرات خدمات مهندسی در حوزه ICT مانند حمایت های اعتباری و معنوی دولت از برنامه های این بخش ، پتانسیل موجود در بدنه فعال این بخش را تقویت کرد گسترش آی تی در روستاها در قالب طرح آی سی تی روستایی ، گسترش زیر ساخت های ارتباطی دیجیتالی مثل اینترنت و تزریق واقعی بخشی از اعتبارات صندوق ذخیره ارزی به بدنه اجرایی کشور در این حوزه ، به عنوان ۳ مولفه راهبردی در جهت دهی موثر فعالان این بخش به شمار می رود.
    ● ما شایستگی داریم
    با این اوصاف ، آیا می توان شمار بزرگان ایرانی حاضر در صنعت آی تی جهان را افزایش داد ؟ آیا ایرانیان صلاحیت حضور در بین سران آی تی جهان را خواهند داشت ؟ پاسخ مثبت است . هم اینک صنعتگران فعالی در عرصه ICT ایران در داخل و خارج از کشور (مثل شرکت HiGrade انگلستان با مدیریت دکتر ثیابی به عنوان تولید کننده بزرگ نوت بوک در اروپا ) فعالیت دارند که استعداد لازم را برای کسب کرسی های ممتاز در اختیار دارند. آن چه مسلم است ، کسب و کار مبتنی بر ساز و برگ های دیجیتالی و ایده های خلاقانه ، دو عنصر اساسی برای پیش برد افکار اثر بخش در دنیای امروزی است که سه مدل دولت ، صنعت و دانشگاه می بایست در هدایت و حمایت کارآفرینی دیجیتالی جوانان ، مخصوصا در کشور ما ، رفتار سازمانی بهتری از خود بروز دهند. ایرانیان شایسته حضور در جمع باشگاه شرکت های برتر دنیا هستند.برای نیل به این آرمان ، در یک دهه گذشته برنامه های جامع و موثری در فضای جامعه اطلاعاتی ایران بروز کرده است که طرح تکفا و برنامه ریزی برای پیاده کردن اینترنت ملی که توسط شورای عالی فناوری اطلاعات به مدیریت مهندس ریاضی در حال پیگیری است ، یکی از آن ها به شمار می رود. باید با تقویت بخش خصوصی فعال در حوزه آی تی و تحکیم مولفه های موثر در گسترش صادرات خدمات مهندسی در حوزه ICT مانند حمایت های اعتباری و معنوی دولت از برنامه های این بخش ، پتانسیل موجود در بدنه فعال این بخش را تقویت کرد گسترش آی تی در روستاها در قالب طرح آی سی تی روستایی ، گسترش زیر ساخت های ارتباطی دیجیتالی مثل اینترنت و تزریق واقعی بخشی از اعتبارات صندوق ذخیره ارزی به بدنه اجرایی کشور در این حوزه ، به عنوان ۳ مولفه راهبردی در جهت دهی موثر فعالان این بخش به شمار می رود.
    ● کلام آخر
    آن چه مسلم است ، کسب و کار مبتنی بر ساز و برگ های دیجیتالی و ایده های خلاقانه ، دو عنصر اساسی برای پیش برد افکار اثر بخش در دنیای امروزی است که سه مدل دولت ، صنعت و دانشگاه می بایست در هدایت و حمایت کارآفرینی دیجیتالی جوانان ، مخصوصا در کشور ما ، رفتار سازمانی بهتری از خود بروز دهند. ایرانیان شایسته حضور در جمع باشگاه شرکت های برتر دنیا هستند.
لطفا صبر کنید...
X