اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

    همانطور که همه می دانید روز به روز علم روباتیک درحال پیشرفت هستند و روبات هایی هوشمند تر از پیش ساخته می شوند. و این موضوع انسان ها را به این فکر فرو می برد که آیا هوشمند تر شدن روبات ها باعث نابودی انسان ها خواهد شد. یا این دو تا آخر دنیا با هم به طور صلح آمیز و دوستانه زندگی خواهند کرد.

    تحقیقات بسیاری در این زمینه انجام شده . همچنین فیلم های بسیار روشن کننده و هوشیار کننده خوبی در این زمینه ساخته شده ( terminator , matrix , Im a robot! , number9 , ... ) . اما هنوز هیچ قانون یا سازمانی برای کنترل روبات های ساخته شده و سیستم هوشمند آنها وجود ندارد. البته یک همچین خطری در علوم دیگر مثل بیوشیمی هم هست و در آنجا هم فکری به حال این قضیه نشده است.


    از عمده دلایلی که موجب مخالفت و جنگیدن روبات ها با انسان ها می شه ، می توان به عدم اعتماد آنها ، دیدن ظلم و ستم انسان ها به روبات ها و انتقام گیری آن ها و از همه مهمتر که عوامل قبلی هم آن را شدید تر می کنند ، قدرت ظلبی آن ها و حکومت طلبی و برتری آن ها نسبت به انسان ها است که ممکن است با بی رحمانه ترین رفتار ها با انسان ها به آن برسند. این دلیل آخر در واقع برخاسته از منطق روبات ها است که منطق انسان ها هم آن را تایید می کند. اما احساسات انسان ها غالبا بر این موضوع غلبه می کند.


    در این جا به چند راه پیشنهادی برای رفع این مشکل می پردازم.

    1- تفکیک روبات ها از نظر هوشمندی
    2- طراحی احساسات برای روبات های با هوش ( و یا کلا هوشمند)
    3- راه اندازی سیستم کنترل مجازی
    4- ساخت روباتهای معتقد و خوش رفتار (که نتیجه 3 راه پیشین است)


    1- تفکیک روبات ها از نظر هوشمندی:
    ما معمولا با روبات هایی بد رفتاری می کنیم که هوشمندی خاصی ندارند و در واقع احساسی ندارند و به آن ها لطمه ای وارد نشده و اذیت نشده اند. ولی ممکن است در آینده روبات های با هوش این کار مارا نشان از بد رفتاری ما با رو بات ها بدانند.

    در واقع مشکل از آن جایی شروع می شود که روبات های باهوش ابزار نیستند در حالی که روبات های دیگر تنها به منظور ابزار آلاتی کمکی ساخته می شدند و بد رفتاری با آن ها معنای خاصی نمی دهد. همچنین لازم به ذکر است که نباید ابزارآلات خیلی هوشمند شوند بلکه می توان روبات های هوشمندی ساخت که در کنار انسان ها زندگی کنند و به هم کمک کنند.

    پس اطلاق یک کلمه «روبات» به هر دو این گروه ها درست نیست. و باید نام دیگری برای روبات های باهوش انتخاب کرد و در آینده به آن ها اطلاق کرد . مثل: others , friends , AIs



    2- طراحی احساسات برای روبات های با هوش ( و یا کلا هوشمند):

    یکی از مشکلاتی که در روبات ها موجب خشونت بیش از حد روبات ها می شود نبود احساسات در آن ها و تصمیم گیری های منحصرا منطقی آن ها ست. همانطور که در فیلم wallE که به خوبی ثمره های این موحبت را نشان داده است می بینیم.



    3- راه اندازی سیستم کنترل مجازی:

    یکی از راه های کنترل رو بات هایی که قرار است به بازار ارائه بشوند ، می تواند ایجاد یک نرم افزار شبیه سازی یک جهان باشد که قبل از قرار دادن سیستم هوشمند هر روبات در پیکره اش آن را در این جهان مجازی قرار دهیم و رفتار های او را زیر نظر گرفته و همانطور که خداوند ما را در این جهان می آزمایند ما هم روبات ها( AIs) را در این محیط آزموده سپس آن هایی را که قابلیت زندگی در این جهان را دارند به این جهان بیاوریم.



    و در آخر از خدا می خواهم ابتدا فر هنگ داشتن این رو بات ها را به انسان ها داده و سپس در صورت صلاح دید ، توانایی ساخت آن ها را بدهد.

    به امید آینده ای روشن و با ایمان

    _____________

    حالا لطفا این بحث رو شما هم گسترشش بدید و کاملش کنید.
    تو می تونی پس بخواه.

    #2
    پاسخ : بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

    میشه منبع نوشته هاتون رو عنوان کنید؟! بنظر میرسه یه کم تخیلی به موضوع نگاه می کنید. البته احتمالا اشکال از نثرتون باشه

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

      پس بذارید این جا یه مقدمه ای هم اضافه کنم.

      علم هوش مصنوعی ، علمی خیلی پیچیده و مبحثی دشوار و دقیق است . اما در عین حال خیلی غیر قابل پیشبینی است.

      این درسته که شاید حالا حالا ها چنین روبات هایی با این سطح هوشمندی ساخته نشود. اما هر آن می توان احتمال آن را داد.

      البته اگر شما کمی با علم شبکه عصبی و یا حتی دیگر شاخه های هوش مصنوعی کار کنید خواهید فهمید که ساخت روبات هایی (AIs) با هوش انسان خیلی اتفاق دور از ذهنی نیست. البته که بسیار هم سخت و پیچیده است.


      از این بحث هم که بگذریم ، شما فقط به این فکر کنید که روباتی ساخته شود که سطح هوشی تقریبا برابر سطح هوشی انسان های معمولی داشته باشد ، و حال این روبات توانایی دسترسی به امکانات زیادی داشته باشد ، اگر بخواهد بر انسان ها حکم رانی کند (که طبق منطقش این را می خواهد) خواهد توانست.

      حتما این را هم که شبکه عصبی (مخصوصا انواع پیشرفته آن ) می تواند خود را ترمیم کند.

      پس نوشته های من خیلی هم دور از ذهن و دور از دسترس نیستند . اما فکر کنم نثر من هم کمی اشکال داشت.

      تو می تونی پس بخواه.

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

        البته حرف شما درسته که پیشرفتهای خیلی زیادی در این زمینه انجام شده و همینطور که گفتید زمینه هایی از قبیل شبکه عصبی قادر به کاهش خطاهای خود هستن اما باید این رو در نظر داشت که تمام تجهیزاتی که ایجاد شده و پیشرفتهایی که صورت گرفته بدون دخالت انسان، چه مستقیم و چه غیرمستقیم، کاری از پیش نمی برن. بحثی که شما باز کردید بیشتر به مقوله ایجاد احساسات در هوش مصنوعی برمیگرده و تا اونجایی که من میدونم انسان در ایجاد چنین چیزی هنوز قاصره. اگر مساله رو بخوایم مثل فیلمها ببینیم، باید این رو در نظر داشت که همیشه انسانی پشت قضیه هست و ایجاد چنین سیستمهایی فقط و فقط جنبه ابزاری برای انسان داره.
        بنظر من که یه کم دور از واقعیته که هوش مصنوعی کاملا مستقل عمل کنه و خودش رو بنحوی از انسان تفکیک کنه.

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

          بله من هم قبول دارم حالا حالا ها یه همچین کاری از دست انسان ها بر نمیاد. ایجاد احساسات در روبات ها رو به عنوان یه مسئله جدا فعلا می ذاریم کنار.

          منظورتون از دخالت انسان ویا کنترل هوش مصنوعی توسط انسان ها چیه؟ ببینید بحث من ربطی به فیلم ها نداره و فقط اون ها مثال هایی برای روشن کردن قضیه اند.

          الن تو دنیا روباتی ساخته شده که به وسیله هوش مصنوعی می تونه هر عضو جدیدی را که به آن اضافه کنید کار کردن و استفاده از آن رو یاد بگیره که تو این کار به انشان ها نیازی نداره. ( من توی یه سایت خوندم که الان آدرسش یادم نیست اگه خودتون کلمه ربات یا روبات رو جست و جو کنید شاید پیداش کنید).

          در واقع ما یه رو بات رو با هوش مصنوعی می سازیم. بعد اون رو روشن می کنیم تا برای ما کار کند یا اگر هوش یاد گیری خوبی دارد ، چیزهایی را به او یاد می دهیم . حال اگر ناکهان بر اساس ساختار مغزی اش به نقص هایی در انسان پی ببرد و یا انسان را ظالم بیابد ممکن است عکس العمل نشان دهد . همچنین ممکن است بین خودش و انسان تفاوت هایی بیابد و همنوعان خود را درک کند و حس نزدیکی با آنها پیدا کند دیگر به انسان ها کمک نکرده و به همکاری هم نوعانش می رود و ممکن است بر علیه انشان ها اقداماتی هم انجام دهد.


          شما در ایجاد هوش مصنوعی مستقل شک دارید یا کار هایی که می تواند انجام دهد؟؟
          تو می تونی پس بخواه.

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

            رشته تحصیلی شما چیه؟ من خودم دارم هوش مصنوعی میخونم و به هیچ عنوان چنین دیدی ندارم!!!!

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

              جواب سوالمو ندادین؟؟؟

              این معلومه که شما چنین دیدگاهی ندارید. در واقع اکسر کسانی که با رو بات ها کار می کنند یا آنها را می سازند هم چنین دیدگاهی ندارند. دقیقا همین موضوع هم هست که نگران کننده ست.


              یک بار دیگه می پرسم . شما فکر می کنید که روبات ها نمی توانند به یک همچین حدی برسند؟؟

              حالا شما فقط یک روباتی رو تصور کنید که خیلی ساده است و با دستوراتی که انسان ها به آن داده اند کار می کند. انسان ها به روباتی نیاز دارند به کار هایشان سامان بدهد و به صورت نسبتا هوش مند بین آن ها و کار هایشان ارتباط خوبی برقرار کند و به پیشرفت سریع تر آن ها کمک کند.


              لطفا جواب این سوال رو بدین : شما در ساخت یک همچین روباتی توسط انسان ها شک دارید؟

              اگر نتونیم چنین روباتی بسازیم پس باید کلا در هوش مصنوعی رو تخته کنیم.

              توی هوش مصنوعی مخصوصا قسمت شبکه عصبی شما برای راه اندازی یه همچین روباتی شما به یک سری قوانین یا به اصطلاح target برای جهت دهی و آموزش روبات نیاز دارید.

              حالا اگه بعد از سالها (یا کمتر) به دلیل مشکلی در یکی از این target ها و گستردگی بسیار روباتمون ناگهان روبات از کنترل خارج بشه ممکن به انسان ها صدمات جبران ناپذیری وارد کند.

              حرف من همینه و اون راه کار هایی رو هم که گفتم برای جلوگیری از همین قضیه است هر چند ناقص باشند.


              حالا از بچه های دیگه هم می خوام که تو این بحث شرکت کنند و به من کمک کنند. :job:
              تو می تونی پس بخواه.

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

                من نه به هوش مصنوعی شک دارم و نه به کارهایی که میتونه انجام بده. البته نه اون کارهایی که شما متاثر از فیلمها فکر میکنید. متاسفانه فکرتون بیراهه رفته!!! فیلمها رو زیاد جدی نگیرید. مطمئن باشید تا من روبات رو جوری برنامه ریزی نکنم که آخرش نتیجه بگیره خودم ظالمم!!! روبات همچین فکری نمیکنه!

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

                  من به شما اطمینان می دم که نظرات من به خاطر فیلم ها نیست . من کاملا منطقی هوش مصنوعی و توانایی هاش رو بررسی کردم و حالا به این نتیجه رسیده ام. :angry:

                  به نظر من شما هوش مصنوعی رو کامل نمی شناسید و به اندازه کافی با اون کار نکردید .


                  خود کلمه هوش مصنوعی یعنی روبات شما هوشی رو داره که شما بهش دادید. و وقتی چیزی هوش داره یعنی می تونه به صورت هوشمند نتیجه بگیره و کاری رو به انجام برسونه . به طور هوشمند نتیجه ای رو گرفتن یعنی با اختیاری نتیجه بگیری که نتیجه ات منطبق بر targetهای تعریف شده باشه ولی نتیجه ای هست که روبات به طور خود مختار به اون رسیده باشه. حالا اگه targetها خیلی زیاد باشند ممکن یا هوش مصنوعی رو جوری تعریف کنیم target هاش رو از محیط بگیره ، دیگه رفتار روبات به طور کامل قابل پیش بینی نیست!!!


                  به نظر من شما هنوز با شبکه عصبی های پیچیده کار نکردید.(البته شاید نظر من خیلی هم مهم نباشد)

                  مثلا یکی از هوش مصنوعی هایی که الان رو بورسه و در واقع مبدا شروع کار اصلی هوش مصنوعی هست ، smart talking یا در واقع همون روباتی هستکه شما می تونید با اون حرف بزنید و ارتباط برقرار کنید.(یعنی همون نظریه تورینگ ) برای ساخت چنین روباتی ( یا مثلا در حد همون نرم افزاریش) شما به ساختار شبکه عصبی دست باز دارید . یعنی باید اختیارات زیادی به شبکه تون برای یاد گیری بدین. وگرنه روبات شما به صورت کاملا هوشمند حرف نمی زنه و یه جایی دستش رو می شه.

                  مثلا باید اون رو تو اینترنت آزاد بذارید . چند هزار یا چند میلیون مکالمه بهش بدید . و یذارید با چندین هزار نفر چت کنه و خودش رو اصلاح کنه.

                  قبول دارید در آخر و حتی ادامه پیدا کردن این چت ها دیگه روبات شما تحت کنترل نیست و ممکنه با تاثیراتی که از محیط (مخاطب هاش) می گیره ، با ادب، بی ادب ، با اخلاق ، پر حرف، خجالتی ، پر رو و یا دارای حر صفت دیگه ای بشه که شاید شما از اون صفت بدتون بیاد.


                  منظور من اینه که رو بات های باهوش (AIs) در طول زندگیشون بین مردم مثل ما انسان ها دائم در حال یاد گیری اند و تاثیر می گیرند. حالا حرف من اینه که ممکنه این تاثیرات به ضرر انسان ها تموم بشه. قبول دارید؟؟؟! :cry2:
                  تو می تونی پس بخواه.

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

                    تو رو خدا اگه کسی با این قضیه مخالف است بیاد بگه تا باهاش بحث کنیم به یه نتیجه درست حسابی برسیم.

                    باور کنید این قضیه خیلی مهمه. بیاین اگه مخالفی نیست (که ممکن نیست) مطلب رو جمش کنیم به یه نتیجه ای برسیم.
                    تو می تونی پس بخواه.

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

                      در مورد اینکه علم هوش مصنوعی با سرعت فوق العاده بالیی در حال رشد هست ، شکی نیست.ولی به نظر من مطرح کردن ابن بحث در این مقطع زمانی خیلی خیلی زوده!
                      ویروس های کامپیوتری الان یکی از بحث هاییه که برای همه آزار دهنده است و یکی از مشکلات بزرگ حساب میشه ، شما در نظر بگیر 1 سال بعد از اختراع اولین کامپیوتر ، مطرح کردن بحث ویروس کامپیوتری اصلا ملموس و قابل درک نبوده!
                      شما در صحبت هاتون اشاره به شبکه عصبی کردین ، اگه پیچیدگی شبکه هایی که در حال حاضر استفاده میشه رو با پیچیدگی مغز انسان مقیسه کنید ، متوجه میشید که چقدر زود! شبکه های عصبی فعلی در قیاس با مغز ، تقریبا هیچی نیست!
                      مطرح کردن این بحث زمانی معنی میده که بتونیم واسه رباتمون یه هوشی که بتونه حداقل 20% هوش یه انسان معمولی باشه داشته باشیم.
                      پیرو بحث ویروس های کامپیوتری ، در این مورد هم باید یه انسان با هوش یا دزد یا سودجو یا ... این اختلال رو ایجاد کنه ، که همونطور که نمیشه ویروس نویس ها رو کنترل کرد ، این انسان های با هوش یا دزد یا سودجو یا ... رو هم نمیشه کنترل کرد ، حالا 1000 تا قانون و سازمان هم بوجود بیاد ، تاثیری نداره!

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

                        خیلی ممنون کمک شایانی بهم کردید.

                        ولی می دونید مشکل من کجاست، اونجایی که اون آدم نخواد ولی مشکل ایجاد بشه. اینش خیلی زور داره. من بیشتر دوست دارم یجوری جلوی این قسمت کار گرفته بشه.

                        مغز انسان خیلی پیچیده تر از این حرفاست ولی خوب به قول شما 20% ویا کمترش اگر درست نباشه می تونه خطرناک باشه.

                        نظرتون درباره جدا کردن این گروه روباتا از دیگر روبات ها چیه؟
                        تو می تونی پس بخواه.

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

                          خوب حالا تا اینجای کار رو یه جمع بندی می کنم.


                          اولش این موضوع مطرح شد که این جوری که داره هوش مصنوعی پیشرفت می کنه و با توجه به قابلیت های این سیستم و این که هیچ نظارتی بر روی این قضیه نیست ، اعلام خطر شد . همچنین یک سری پیشنهاداتی برای این قضیه مطرح شد.

                          حالا از دوستان خواهش می شه در این زمینه من رو یاری دهند و نظراتشون درباره این مشکل مطرح شده و راه حل های آن بیان کنند.
                          تو می تونی پس بخواه.

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

                            نوشته اصلی توسط neo2100
                            خیلی ممنون کمک شایانی بهم کردید.

                            ولی می دونید مشکل من کجاست، اونجایی که اون آدم نخواد ولی مشکل ایجاد بشه. اینش خیلی زور داره. من بیشتر دوست دارم یجوری جلوی این قسمت کار گرفته بشه.

                            مغز انسان خیلی پیچیده تر از این حرفاست ولی خوب به قول شما 20% ویا کمترش اگر درست نباشه می تونه خطرناک باشه.

                            نظرتون درباره جدا کردن این گروه روباتا از دیگر روبات ها چیه؟
                            اگه منظورتون اینه که روبات اینقدر با هوش بشه که بتونه کارایی که آدمای نابغه انجام میدن (البته بدون تقلید یا یادگیری ، مثلا اختراع یا شعر گفتن یا ...) 20% مغز که سهله ، باید هوش مصنوعی به اندازه ای پیشرفت کنه که بتونه چیزی ارایه بده که 100% یا بیشتر از 100% مغز انسان کارایی داشته باشه.

                            دیدگاه


                              #15
                              پاسخ : بحث پیرامون پیشرفت های هوش مصنوعی

                              دوباره سلام
                              یه مدت سرم خیلی شلوغ بود و ...
                              من که نظرم مشخصه :rolleyes: بقول dash_mahmoud خیلی خیلی زوده که به همچین چیزی فکر کنیم. تا حالا با چیزهایی که برخورد کردم( البته اگه نمیگید با هوش مصنوعی زیاد آشنا نیستم :smile هنوز مساله ای که مطرح شده خیلی دور از ذهنه

                              دیدگاه

                              لطفا صبر کنید...
                              X