اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مخابرات و ict

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    مخابرات و ict

    درود

    1.دوستان برای کاردانی به کارشناسی رشته مخابرات دو گرایش سوییچ و انتقال هست اگه یه توضیحی در مورد هر دو گرایش بدید ممنون میشم
    2.همچنین برای کاردانی به کارشناسی رشته ict دو گرایش مدیریت ict و کاربردهای ict ممنون میشم یه توضیح جامعی بدید

    موفق باشید

    #2
    انتخاب رشته مخابرات و ict

    آقا منم تقریبا همین سوالو داشتم ؛ ولی نخواستم یه تاپیک جدید ایجاد کنم! از طرفی هم هر چقدر گشتم موضوع مشابه تو سایت ندیدم ، لطفا راهنمایی کنید!

    میخام بیشتر روی تفاوت های ict با مخابرات از جنبه شغلی تمرکز کنیم ، مخصوصا این که برای تدریس بیشتر چه رشته ای نیاز دانشگاهاست؟

    خودم یه اطلاعات خرده ریزه درآوردم ؛ فهمیدم که رشته مخابرات بیشتر تو زمینه طراحی هست و طراحی به طور کلی تو ایران موفق نبوده و برای تولید انبوه به صرفه است ،اما ict بیشتر جنبه کاربردی داره و یک اپراتور ict با توجه به زیر ساخت ها و امکانات موجود کارشو انجام میده!
    برداشتم اینکه اگه هر کس مخابراتو حتی تا دکترا بخونه ، قرار که نیست یه پروتکل ارتباطی جدید طراحی کنه!! و عرفا از پروتکل های موجود استفاده میشه! خب.....پس این کارو یه مهندس ict هم میتونه انجام بده! ......................درسته؟


    البته هدف من بیشتر تدریس دانشگاهه و در اینصورت فکر کنم مخابرات اولویت داره؟
    هستم اگر می روم، گر نروم نیستم :rolleyes:

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : مخابرات و ict

      سلام گرایش انتقال در مورد سیستم های انتقال در مخابرات و انواع پروتوکل های ارتباطی صحبت میشه مثل ارتباط دو شهر باهم چه از طریق رادیویی و چه از طریق فیبرنوری و...
      گرایش سوییچ هم ظاهرا در رایطه با انواع رله ها و سوییچ در مراکز مخابرات و غیره هست
      به طور کلی رشته مخابرات دارای دو گرایش میدان و سیستم هست
      خودم انتقال رو ترجیح میدم
      نقش هستی نقشی از ایوان ماست اب و باد و خاک سرگردان ماست
      * برای آینده درست مصرف کنیم*

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : مخابرات و ict

        سلام. این مطلب رو قبلا تو یه صفحه دیگه انجمن گفته بودم اما برای اینکه جواب دوستانی که این سوال براشون پیش میاد رو با توجه به اطلاعاتی که درمورد رشته مخابرات گرایش سوییچ دارم بدم باید بگم که تو این گرایش :
        شما با ساختار سوییچ های مخابراتی هم از لحاظ سخت افزاری هم نرم افزاری و بیس شبکه تلفن ثابت و سیگنالینگ آشنا میشید در ضمن اگه دانشگاهتون آزمایشگاه های لازم رو داشته باشه به صورت عملی هم کار تو سالن دستگاه (محلی داخل مرکز تلفن که رک های سوییچ اونجا قرار داره و سیستم راهبری میشه) رو یاد میگیرید.
        متاسفانه مسئولین بسیار دیر به فکر ایجاد این گرایش ها افتادن و در حال حاضر با تمام اتومات شدن سیستم ها نیازی به پرورش این همه کارشناس تو این زمینه نبود و نیست. محل کار فارغ التحصیلای این گرایش داخل مراکز تلفن شرکت مخابرات هست (به عنوان اپراتور سوییچ یا رییس سالن دستگاه و ... ) اما این کارها بدلیل نیاز محدود، تقریبا اشباع هستند و شرکت مخابرات هم خیلی دیر به دیر استخدامی میزنه. یه شانصی که آدم ممکنه بیاره اینه که یکی از پیمانکارای مخابرات باهاش قرارداد ببنده چون اکثر کارای مخابرات به صورت پیمانکاریه یا اینکه خودش یه شرکت بزنه و کار پیمانکاری برای مخابرات انجام بده یا دیگه خیلی تلاش کنه و شانص بیاره از طریق آزمون استخدامی بتونه وارد این شرکت بشه. قضاوت درمورد پیمانکارا و سطح حقوق و پایداری شغلی رو به خودتون واگذار می کنم چون متفاوت هستن.
        اما فارغ التحصیل این رشته با اطلاعاتی که درمورد شبکه تلفن ثابت بخصوص سوئیچ ها بدست میاره میتونه بره سراغ کارهایی و شاخه هایی که به رشتش نزدیکه و میتونه با صرف کمی زمان تو اون کار خبره بشه چون زمینه ی انواع شبکه رو بدست میاره. همچنین این دسته از فارغ التحصیلا میتونن برن به سمت یادگیری شبکه تلفن همراه و وارد شرکت های اپراتور موبایل و در کل شاخه GSM بشن که از لحاظ بازار کار وضعیتش بهتر از شبکه تلفن ثابت هست.
        با این اوصاف نمیگم این رشته بده، نه اتفاقا خیلی جذاب و متنوع هست اما برای پیدا کردن شغل خوب به پشت کار نیاز داره پس قبل از انتخاب این رشته خوب درموردش تحقیق کنید. البته اگر اگر بتونید وارد شرکت مخابرات بشید فکر می کنم شرایط کاری بدی نخواهید داشت.
        موفق باشید

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : مخابرات و ict

          از پست اول زمان زیادی میگذره، به همین خاطر فقط در مورد پست دوم چیزایی که میدونم میگم:
          مخابرات یکی از گرایش های اصلی مهندسی برقه ولی ICT فکر نمی کنم جزو گرایش های برق باشه (توی دانشگاه ما به IT و مدیریت نزدیک تر بود!)
          مخابرات در مقطع ارشد گرایش های اصلی میدان و سیستم رو داره که کاملاً دو دنیای جدا از همن.
          گرایش میدان که از اسمش معلومه به سیگنال های فرکانس بالا، آنتن و موج الکترومغناطیسی مربوط میشه
          ولی گرایش سیستم مباحث تئوری ریاضی وار بیشتر داره، پردازش سیگنال، تشخیص الگو (صوت، تصویر، سیگنالهای پزشکی و ...) و مباحث سیستمی مخابرات رو شامل میشه.
          در مورد موفقیت گرایش های مختلف هیچ آماری وجود نداره که بشه از نظر موقعیت شغلی، تعداد فرصت های شغلی و ... مقایسه کرد. در هر زمینه ای خودتون باید دنبال موضوعات مورد علاقه صنعت یا دانشگاه ها یا مردم برید. ولی به طور کلی میشه گفت که در حد لیسانس بین گرایش های مختلف یک رشته معمولاً تفاوت زیادی وجود نداره و مواردی دیدم که مهندس الکترونیک کار قدرت انجام میده یا مهندس برق قدرت کارهای دیجیتال و میکرو انجام میده.
          لطفاً برای انجام پروژه های دانشجویی پیام خصوصی نفرستید.
          لطفاً سؤالاتی که در انجمن قابل طرح شدن هستند پیام خصوصی نکنید.
          با تمام وجود گناه کرديم اما نه نعمتش را از ما گرفت نه گناهان ما را فاش کرد اطاعتش کنيم چه مي کند؟"دکتر شريعتي"
          اگر جايي که ايستاده ايد را نمي پسنديد، عوضش کنيد شما درخت نيستيد!! "پاسكال"
          يا به اندازه ي آرزوهايت تلاش کن يا به اندازه تلاشت آرزو کن. "شکسپير"

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : انتخاب رشته مخابرات و ict

            نوشته اصلی توسط saeedbordbar
            برداشتم اینکه اگه هر کس مخابراتو حتی تا دکترا بخونه ، قرار که نیست یه پروتکل ارتباطی جدید طراحی کنه!! و عرفا از پروتکل های موجود استفاده میشه! خب.....پس این کارو یه مهندس ict هم میتونه انجام بده!
            فکر میکنید درسته؟
            هستم اگر می روم، گر نروم نیستم :rolleyes:

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : مخابرات و ict

              من لیسانس ict کاربرد رو گرفتم
              از نظر شخصیم و استفاده کاریم رشته خیلی خوبی هست.
              بیشتر درمورد شبکه های انتقال و زیرساختار مخابرات و مخابرات ماهواره بحث میشه.
              جالبیه این رشته اینه که درسهای شبکه و it هم پاس میکنی.
              یک بدی هم داره که هنوز تو ایران جا نیوفتاده

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : مخابرات و ict

                با سلام
                این دو گرایش فقط در دوره های کاردانی به کارشناسی وجود دارند وشما نمی تونید مرکز آموزشی پیدا کنید که کارشناسی این دو گرایش را از دیپلم داشته باشه و فکر کنم فقط دانشگاه علمی کاربردی هم این دو گرایش را دایر کرده
                به نظر من برای کارمندانی که می خوان ارتقا مدرک داشته باشن خوبه ولی در کل اگر دوره های روزانه دولتی را بتونید قبول بشید بهتره.
                همانطور که دوستان اشاره کردن دوگرایش اصلی مخابرات ، میدان و سیستم هست که زمین تا آسمون با هم تفاوت دارند و هرکدام سختی های خاص خودشون را دارن. مثلا درس فرایند های تصادفی گرایش سیستم به همان سختی درس مایکرویو گرایش میدان هست و .....
                در مورد ICT هم همون قضیه علمی کاربردی که گفتم صدق می کنه.

                دیدگاه

                لطفا صبر کنید...
                X