ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی «ورود به سایت» کلیک کنید.





اگر فرم ورود برای شما نمایش داده نمیشود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.





کاربران برچسب زده شده

نمایش نتایج: از 1 به 9 از 9
  1. #1
    2010/04/06
    12
    0

    موتور الکتریکی

    سلام خدمت دوستان
    من برای راه اندازی موتور الکتریکی به وسیله ی optocounterمشکل دارم
    من میخوام ÷ایه های موتور رو به interupt وصل کنم و موتور با تایمر داخلی را بیافته و بعد توی interuptتایمر داخلی از کار بیافته و با optocounter کار کنه
    اول اینکه نمیدونم چهطور تایمر داخلی رو با کد ببندم و opto رو باز کنم
    یا اینکه optocounter رو وصل کنم به pin T0و از اون طریق کلا با اون کار کنم اما با این هم مشکل دارم و نمیدونم چه طور راه اندازی بشه
  2. #2
    2006/12/02
    بندرانزلی
    2,478
    54

    پاسخ : موتور الکتریکی

    دوست عزیز اولا که اینتراپت درسته نه اینتراپ
    دوما من که اصلا نفهمیدم چی کار میآ*خوای بکنی
    موتور رو میآ*خوای به وقفه خارجی وصل کنی؟ چرا؟
    منظورت از اپتو کانتر همون انکودره؟

    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت


  3. #3
    2010/04/06
    12
    0

    پاسخ : موتور الکتریکی

    سلام
    الان فهمیدم که این کاری که میخوام بکنم اصلا نمیشه
    ولی الان کاری که میخوام بکنم اینه که موتور راه بیافته و optocounterبرام دور موتور رو بشماره
    اما مشکل اینه که برنامه رو نوشتم اما موتورم روشن نمیشه که عمل شمارش صورت بگیره
    ترانزیستورمم عوض کردم اما بازم حرکت نمیکنه
  4. #4
    2009/10/13
    174
    5

    پاسخ : موتور الکتریکی

    سلام
    اگه اشتباه نکنم شما میخوای دور یه موتور رو با میکرو کنترل کنی درسته؟
    در هر صورت اطلاعات بیشتری باید از مدارت بدی
    یه نقشه از سخت افزار و برنامت
    یا اصلا دقیقتر توضیح بدی که میکروکنترلر باید چه کاری انجام بده؟ :-B
  5. #5
    2010/04/06
    12
    0

    پاسخ : موتور الکتریکی

    سلام
    ميكرو من atmega8هست كه پايه ي موتورم رو يكيش به oc2وصل كردم و يكيش به ترانزيستور
    و يه ledو يه optocounter با يه دايره ي شيار دار روي موتورم كه دايره بين گيرنده و فرستنده opto قرار داره و هر با كه شيار از جلور اپتو كانتر رد بشه يه بار ميشماره برام و بعد از هر 20 دور ميخوام led روشن بشه
    اما موتوتر راه نميافته!!!!!!
    يه سوال ديگه هم داشتم
    امكان اينكه از optocounter به عنوان منبع پالس خارجي استفاده كرد هست؟
  6. #6
    2007/12/31
    783
    9

    پاسخ : موتور الکتریکی

    سلام.
    بنظر من که سخت افزارت رو تغییر بده (البته منظورم تغییر جای پین ها) و اینطور که میگم ببند.
    1- موتورت رو با pwm راه بنداز. (تنها راه ممکن کنترل سرعت موتور pwm هست).
    2- خروجی پالس انکودر (همون اوپتو کانتر) رو به یکی از اینتراپت هات بده تا در زمان یک خروجی انکودر یک واحد شمارنده داشته باشی.
    3- بهد از رسیدن شمارش به تعداد پالس های انکودر (این به این معنیست که موتور یک دور کامل زده) با یک فرمول ساده مشه سرعت موتور رو بدس آورد و با pwm کنترلش کرد.

    فکر کنم یه نمونه کد داشته باشم. اگه ok بود بگید تا بذارم.
    تشکر لازم نیست!
  7. #7
    2010/04/06
    12
    0

    پاسخ : موتور الکتریکی

    خيلي ممنو از توضيحتون
    مشكل روشن شدن موتور حل شد (يكي از پايه هاي ترانزيستو يه مقاومت كم داشت)
    اما الان مسالم با همون اوپتوكانتره
    فعلا قصدم كنترل سرعت نيست
    فقط ميخوام برام درو موتور بشماره
    با اين كد
    int i=0;
    if(PIND.0==0)
    i++;
    if(i%20==0)
    {PORTD.1=1;
    delay_ms(500);
    PORTD.1=0;
    }به اين صورت كه يه ledبه pd1وصله يه صفحه ي شيار دار هم به موتور وصله كه صفحه بين فرستنده و گيرنده ي اوپتو كانتر هست و هر بار كه شيار از جلوش رد ميشه به iيه دونه اضافه بشه
    و هر 20 بار ledروشن بشه
    اما lledروشن نميشه يا اينكه يكي دو بار روشن ميشه و بعد روشن نميشه
    راستي من خيلي اماتورم و دو مورد اخر توضيحاتتون رو نفهميدم
  8. #8
    2009/10/13
    174
    5

    پاسخ : موتور الکتریکی

    سلام
    قبل از هر چیز شما باید مطمئن بشی که سخت افزارت رو درست کار میکنه
    در وحله اول با مولتی متر (یا با یه led) خروجی اپتوکانتر رو هم در حالت وصل (روبروی شیار) و هم در حالت قطع (صفحه مانع رسیدن نور بشه) تست کن ببین سطح ولتاژ صفر و یک درسته یا نه

    اینم یه نقشه کوچولو برا توضیح بیشتر:


    ضمنا در مورد شمارش پالسه علاوه بر راهی که آقا ایمان گفتن میتونی پالس رو مستقیما به کانتر 1 بدی تا کانتر داخلی میکرو برات پالسها رو بشماره (پایه T1 یا همون PD5) برای اینکار باید تایمرت رو رو مد کانتر config کنی

    راستی دور موتور چقدره؟ یا بهتر بگم حداکثر فرکانس پالسها تون چنده؟

  9. #9
    2007/12/31
    783
    9

    پاسخ : موتور الکتریکی

    سلام.
    خروجی پالس دیکودر نمیتونه توس while برنامه باشه.
    یا باید با وقفه بشماریش یا با کانتر.
    تشکر لازم نیست!
نمایش نتایج: از 1 به 9 از 9

موضوعات مشابه

  1. موتور الکتریکی و ژنراتور
    توسط ma112an در انجمن مفاهیم پایه برق و الکترونیک
    پاسخ: 10
    آخرين نوشته: 2016/02/03, 20:56
  2. پمپ آب با موتور الکتریکی
    توسط xvu در انجمن مباحث علمی عمومی
    پاسخ: 5
    آخرين نوشته: 2013/07/16, 23:06
  3. موتور الکتریکی
    توسط ahsanxx در انجمن ترانسفورماتورها و ماشين هاي الکتريکي
    پاسخ: 11
    آخرين نوشته: 2012/11/06, 23:37
  4. موتور الکتریکی خاص
    توسط عابد (ح) در انجمن ترانسفورماتورها و ماشين هاي الکتريکي
    پاسخ: 1
    آخرين نوشته: 2012/05/16, 21:44
  5. چرا موتور الکتریکی که با 4.5 ولت کار می کنه با 5 ولت کار نمی کنه
    توسط vahid-elect در انجمن مدارهای آنالوگ و مدارهای مجتمع
    پاسخ: 3
    آخرين نوشته: 2008/03/27, 12:25

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •