اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

*** توضیحات کامل برای دو نرم افزار مهندسی برق ***

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    *** توضیحات کامل برای دو نرم افزار مهندسی برق ***

    به نام پروردگار
    با سلام حضور دوستان .

    من یه چند تا سوال اساسی و پایه در مورد نرم افزارهای برق می خواستم از حضورتون بپرسم :

    **اگر ممکن هست کاملا در مورد کاربرد های نرم افزار orcad و matlab و اینکه در چه جور کارها و پروژه ها از اون ها استفاده می شود ؟
    خود این نرم افزار ها چه بخش هایی دارند . .؟؟
    در چه بخش هایی از اون ها بهره می گیرند ؟ و حتی اینکه در کدوم واحدهای درسی ( در دانشگاه ) اون ها تدریس می شه و یا کاربرد داره ؟؟؟

    لطفا در مورد کابرد اون ها در حوزه تخصصی " مخابرات " هم بفرمایید .

    از دوستان واساتید خواهش دارم هر چقدر که می دونند و تجربه در زمینه کار با این دو نرم افزار دارند ، بفرمایند .
    و لطفا توضیح بدهید دقیقا چه چیزی رو باید روی کامپیوترم نصب کنم .. ؟؟ . . .؟
    اگر ممکن است چند تا "" کتاب واقعا مفید " " هم در این زمینه معرفی نمایید سپاسگزار شما خواهم بود . :agree:


    #2
    پاسخ : *** توضیحات کامل برای دو نرم افزار مهندسی برق ***

    ببخشید سوال شما خیلی کلیه و نمی شه اون رو یجا توضیح داد
    به جای اینکه این جوری دنبال این دو نرم افزار باشی بهتره تعیین هدف بکنی و بعد بری دنبال یکی از نرم افزارهای فوق

    نرم افزار مطلب در یک کلام آزمایشگاه ریاضی هستش و می تونی هر جور محاسبات در هر زمینه علمی که به نظرت برسه توی این نرم افزار ( زبان برنامه نویسی ) پیاده سازی بکنی

    در مورد ارکد میشه گفت قدرتمند ترین نرم افزار حاضر و جامع ترین توی رده کاری شبیه سازی مدارات انالوگ هستش

    البته یادت باشه هیچ نرم افزار کاملی نیست که تمام و کمال بتونه عمل شبیه سازی و مدل سازی رو برای مدارات مختلف انجام بده
    شما باید با توجه به نیازت بری طرف اونا

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : *** توضیحات کامل برای دو نرم افزار مهندسی برق ***

      فکر می کنم نرم افزار MATLAB کارایی خیلی بیشتری نسبت به یک آزمایشگاه ریاضی داره و می شه گفت فقط یکی از کاربردهاش اینه.matlab برخلاف اینکه اکثر افراد تصور می کنند مخفف mathematics lab نیست بلکه مخفف matrix lab هست. با متلب می شه محاسبات متداول و پیچیده ی مهندسی رو به راحتی انجام داد، نمودار کشید، و خیلی تحلیلها را اتوماتیک انجام داد.طراحی الگوریتم، برنامه نویسی و ذخیره ی آن، پردازش صوت، تصویر و اطلاعات، ، و شبیه سازی از دیگر امکانات متلب هستند.حتی قسمتی به اسم ******** داره که می شه سیستمهای مختلفی رو باهاش شبیه سازی کرد، نمودار کشید، محاسبات بسیار پیچیده انجام داد... و قسمتی به نام GUI هم داره که می شه یه چیزی شبیه نرم افزار با استفاده از اون طراحی کرد(به صورت کاملا گرافیکی) که کاربر بتونه خیلی راحت با استفاده از کلیدها و امکانات طراحی شده در این GUI عمل مورد نظر رو انجام بده. بسیاری از تکالیف دانشجویان برق (حتی و بویژه سالهای اول) توسط matlab قابل انجامه!! من خودم خیلی مواقع تکلیفاتمو با matlab انجام می دادم(یه جور تقلب!)
      من چون خودم سال سوم هستم هنوز درست نمی دونم متلب تو چه درسایی مستقیما استفاده می شه.اما توی دانشگاه ما که نه matlab و نه orcad رو آموزش نمی دن وبلکه انتظار دارن خودتون بلد باشین و هم ازش تکلیف داده می شه و هم توی امتحانات می یاد. تاحالا ما تو درس سیستمهای کنترل خطی و مخابرات 1 و سیگنال با متلب و تو درسای الکترونیک 1و2 با orcad کار کردیم. اما تقریبا تمام درسای تخصصی رو می شه با این نرم افزارها کاربردی تر کرد.
      orcad کار کردن باهاش خیلی آسونتره و نیاز به برنامه نویسی و ... نداره. کافیه المانهای مدار رو از library انتخاب کنید و با ماوس بهم بچسبونید ، بعد simulation مناسب با کارتون را بسازید(زمان ، مقادیر ولتاژ ، نوع سوئیپ و پارامترها ...رو مشخص کنید) و بعد از پرابهای اسکوپ( جریان، ولتاژ یا توان) استفاده کنید و نمودارهای یه مدار پیچیده که تحلیلش به صورت دستی ممکنه بسیار سخت و زمانبر باشه و درنهایت خیلی هم قابل اعتماد نباشه رو در مدت زمان کوتاهی بکشید. حتی می تونید تمام مقادیر جریان، ولتاژ و توان رو در المانهای مختلف ببینید، شیب نمودار رو بدست بیارید و بسیاری کارهای دیگه که من هنوز آشنایی کافی باهاشون ندارم.

      بهترین راه برای آشنایی با matlab استفاده از help خود متلب هست که خیلی روان و ساده و همراه با مثال و گاهی فیلم توضیح داده شده. علاوه بر اون می تونید توی اینترنت سرچ کنید و یک برنامه ی نمونه را انتخاب کرده و اجرا کنید و در صورت ابهام در هر دستوری از دستور help استفاده کنید.

      من خودم تقریبا یک ساله که روی پروژه ی پردازش صوت کار می کنم و عمده ی کارما در این پروژه با matlab هست. مثلا ما صدایی که ضبط کرده ایم رو در متلب براحتی import می کنیم و بعد می تونیم شکل سیگنال صوتی را ببینیم، تبدیل فوریه بگیریم، مقادیر انرژی را به صورت ماتریسی ببینیم و تحلیل کنیم، عمل mell رو انجام بدیم و ....
      در نهایت ما با استفاده از متلب برنامه ای نوشتیم که می تواند تشخیص دهد گوینده چه مصوتی را بیان کرده است.

      برای مشاهده ی مراحل اولیه ی این پروژه(دیگه فرصت نکردم ادامه اشو بنویسم) می تونید به لینک زیر ببینید.(همراه با چند عکس از نمودارهایی که متلب از سیگنالهای صوتی کشیده):
      http://www.persianblog.ir/posts/?web...postid=6934257

      http://fereshteh-iut.persianblog.ir/1386_4_fereshteh-iut_archive.html#7114463

      و اگر هم درس کنترل را پاس کردید به پست زیر برید که روش محاسبه ی زتا رو در سیستمهای با درجه ی بالا با استفاده از متلب توضیح داده:
      http://www.eca.ir/forum2/index.php/topic,4616.0.html

      و یکی از اساتید ما می گفت اگه یه مهندس برق در حالی فارغ التحصیل بشه که بلد نباشه با متلب و ارکد کار کنه باید در رده ی بی سوادان محسوبش کرد :eek: ( همونطور که امروزه اگه کسی انگلیسی بلد نباشه یا نتونه با کامپیوتر کار کنه بی سواد محسوب می شه)
      It's okay to pick your friends, but don't pick them to pieces- means give prize then criticism if it's a friend!

      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X