اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

معنا و مفهوم تئوری و عملی امپدانس ورودی و خروجی

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    معنا و مفهوم تئوری و عملی امپدانس ورودی و خروجی

    سلام

    در طراحی مدارات الکترونیک درک درستی از مفهوم امپدانس (مقاومت ) ورودی و امپدانس (مقاومت ) خروجی از اهمیت بالایی برخوردار است. برای درک موضوع بهتر است با یک مثال عملی شروع کنیم. فرض کنید روی خروجی یک دستگاه مثلا منبع تغذیه 40V-5A نوشته شده است. سئوالی که پیش می آید معناو مفهوم این اعداد می باشد.
    وقتی روی منبع ولتاژی فرضا نوشته شده 40V-5A یعنی طراح و سازنده آن تضمین کرده، اگر از این منبع ولتاژ، جریانی بین صفر تا 5 آمپر کشیده شود، منبع به عنوان یک منبع ولتاژ ایده آل عمل کرده و ولتاژ آن 40 ولت پایدار بماند یا نهایتا یک درصد افت کند. اما این اعداد به زبان دیگری نیز قابل بیان می باشد که به آن امپدانس خروجی می گویند.
    Z = 40V / 5A = 8 ohm یا R
    به عبارتی طراح یا سازنده می توانسته روی منبع تغذیه 40 ولت با امپدانس خروجی 8 اهم بنویسد. یعنی اینکه تضمین می کند که اگر به خروجی این منبع تغذیه مقاومت یا مدارتی با امپدانس ورودی بین بینهایت تا 8 اهم وصل کنیم باز هم ولتاژ منبع تغذیه 40 ولتباقیبماند یا نهایتا یک درصد افت کند. نکته ای که باید اشاره کنم اینکه مدارات از دید ورودی و خروجی یا تونن هستند یا نورتن که به ترتیب منبع ولتاژ یا منبع جریان هستند.
    پر واضح است باتوجه به توضیحاتی که دادم منبع ولتاژ یا در حالت کلی تر مداری ایده آل است که امپدانس کمتر و نزدیک به صفری داشته باشد تا بتواند به بار یا طبقه بعد خود جریان کافی را برساند. لیکن مداری از لحاظ امپدانس ورودی مناسب تر است که، امپدانس ورودی بیشتری داشته باشد چرا که در ولتاژ مشخص، جریان کمتری از طبقه قبل خود می کشد و از همه مهمتر اثر بارگذاری کمتری روی طبقه قبل خود دارد. برای نمونه یک اپ – امپ 741 که نسخه توسعه یافته یک مدار تقویت کننده یک طبقه ساده بوده، با افزایش طبقات ورودی و خروجی و ایده های دیگر امروزه دارای امپدانس خروجی چند اهم و امپدانس ورودی چند مگا اهم است. بنابرین به علت امپدانس خروجی بسیار کم، جریان نسبتا مناسبی برای راه اندازی طبقه بعد خود دارد و به علت امپدانس ورودی زیاد اثر بار گذاری بسیار کمی روی طبقه قبل می گذارد.
    ادامه دارد
    موفق باشید
    http://embeddedelectronics.ir
لطفا صبر کنید...
X