اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

جهت پلاریزه خازن SMD

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    جهت پلاریزه خازن SMD

    سلام.
    ببخشید چند تا سوال داشتم که ممکنه ابتدایی به نظر برسه اما برای من سواله چون تازه کار با SMD را شروع کردم.
    یه خازن یک میکرو و یه 100 میکرو SMD دارم که می خوام لحیم کنم. در سمت راست این خازنها یک خط عرضی خاکستری رنگ هست.
    1-آیا این مدل خازنها الکترولیتی هستن؟
    2-آیا پلاریته دارن؟
    3-جهت پلاریته اونها به چه نحوه؟ اون سر دارای خط را باید مثبت کنم یا منفی؟(البته در خازن های دیپ اون سمت خط دار منفی هست اما جایی دیدم که در مورد خازن SMD اون خط را مثبت نوشته بود !) چون با مولتی متر اندازه گیری کردم در هر 2 حالت ظرفیت یکسانی نشون می داد.
    4- تفاوت خازن های پلاریته دار با بدون پلاریته چیه؟ من برای نویز گیری یه مدار آنالوگ این خازنها را خریدم. آیا از خازن دارای پلاریته می تونم استفاده کنم؟
    ممنون

    #2
    پاسخ : جهت پلاریزه خازن SMD

    این خازنها هم مثل الکترولیتهای غیر SMD هستند و منفی با سیاه مشخص می شود.
    درستش اینه که قسمت مثبت به گرهی وصل بشه که DC بیشتری داره.ولی تا جاییکه یادم میاد اگه اشتباه نکنم تا زمانی که خازن دچار شکست نشه دو طرفش قابل تعویض هست.




    اینا هم مطالب خوبی از ویکی هست:
    خازنهای ثابت
    این خازنها دارای ظرفیت معینی هستند که در وضعیت معمولی تغییر پیدا نمیآ‌کنند. خازنهای ثابت را بر اساس نوع ماده دی الکتریک به کار رفته در آنها تقسیم بندی و نام گذاری میآ‌کنند و از آنها در مصارف مختلف استفاده میآ‌شود. از جمله این خازنها میآ‌توان انواع سرامیکی، میکا، ورقهآ‌ای ( کاغذی و پلاستیکی )، الکترولیتی، روغنی، گازی و نوع خاص فیلم (Film) را نام برد. اگر ماده دی الکتریک طی یک فعالیت شیمیایی تشکیل شده باشد آن را خازن الکترولیتی و در غیر این صورت آن را خازن خشک گویند. خازنهای روغنی و گازی در صنعت برق بیشتر در مدارهای الکتریکی برای راه اندازی و یا اصلاح ضریب قدرت به کار میآ‌روند. بقیه خازنهای ثابت دارای ویژگیهای خاصی هستند.

    خازنهای متغیر
    به طور کلی با تغییر سه عامل میآ‌توان ظرفیت خازن را تغیییر داد: "فاصله صفحات" ، "سطح صفحات" و "نوع دی الکتریک". اساس کار خازن متغیر بر مبنای تغییر سطح مشترک صفحات خازن یا تغییر ضخامت دی الکتریک است، ظرفیت یک خازن نسبت مستقیم با سطح مشترک دو صفحه خازن دارد. خازنهای متغیر عموما ازنوع عایق هوا یا پلاستیک هستند. نوعی که به وسیله دسته متحرک (محور) عمل تغییر ظرفیت انجام میآ‌شود "واریابل" نامند و در نوع دیگر این عمل به وسیله پیچ گوشتی صورت میآ‌گیرد که به آن "تریمر" گویند. محدوده ظرفیت خازنهای واریابل 10 تا 400 پیکو فاراد و در خازنهای تریمر از 5 تا 30 پیکو فاراد است. از این خازنها در گیرندهآ‌های رادیویی برای تنظیم فرکانس ایستگاه رادیویی استفاده میآ‌شود.

    ادامه در پست بعدی:
    It's nice to be important but it's important to be nice!

    از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : جهت پلاریزه خازن SMD


      خازنهای سرامیکی
      خازن سرامیکی (Ceramic capacitor) معمولترین خازن غیر الکترولیتی است که در آن دی الکتریک بکار رفته از جنس سرامیک است. ثابت دی الکتریک سرامیک بالا است، از این رو امکان ساخت خازنهای با ظرفیت زیاد در اندازه کوچک را در مقایسه با سایر خازنها بوجود آورده، در نتیجه ولتاژ کار آنها بالا خواهد بود. ظرفیت خازنهای سرامیکی معمولاً بین 5 پیکو فاراد تا 1/0 میکرو فاراد است. این نوع خازن به صورت دیسکی (عدسی) و استوانهآ‌ای تولید میآ‌شود و فرکانس کار خازنهای سرامیکی بالای 100 مگاهرتز است. عیب بزرگ این خازنها وابسته بودن ظرفیت آنها به دمای محیط است، زیرا با تغییر دما ظرفیت خازن تغییر میآ‌کند. از این خازن در مدارهای الکترونیکی، مانند مدارهای مخابراتی و رادیویی استفاده میآ‌شود.

      خازنهای ورقهآ‌ای
      در خازنهای ورقهآ‌ای از کاغذ و مواد پلاستیکی به سبب انعطاف پذیری آنها، برای دی الکتریک استفاده میآ‌شود. این گروه از خازنها خود به دو صورت ساخته میآ‌شوند:

      خازنهای کاغذی
      دی الکتریک این نوع خازن از یک صفحه نازک کاغذ متخلخل تشکیل شده که یک دی الکتریک مناسب درون آن تزریق میآ‌گردد تا مانع از جذب رطوبت گردد. برای جلوگیری از تبخیر دی الکتریک درون کاغذ، خازن را درون یک قاب محکم و نفوذ ناپذیر قرار میآ‌دهند. خازنهای کاغذی به علت کوچک بودن ضریب دی الکتریک عایق آنها دارای ابعاد فیزیکی بزرگ هستند، اما از مزایای این خازنها آن است که در ولتاژها و جریانهای زیاد میآ‌توان از آنها استفاده کرد.

      خازنهای پلاستیکی
      در این نوع خازن از ورقهآ‌های نازک پلاستیک برای دی الکتریک استفاده میآ‌شود. ورقهآ‌های پلاستیکی همراه با ورقهآ‌های نازک فلزی (آلومینیومی) به صورت لوله، در درون قاب پلاستیکی بسته بندی میآ‌شوند. امروزه این نوع خازنها به دلیل داشتن مشخصات خوب در مدارات زیاد به کار میآ‌روند. این خازنها نسبت به تغییرات دما حساسیت زیادی ندارند، به همین سبب از آنها در مداراتی استفاده میآ‌کنند که احتیاج به خازنی با ظرفیت ثابت در مقابل حرارت باشد. یکی از انواع دی الکتریکهایی که در این خازنها به کار میآ‌رود پلی استایرن (Polystyrene) است، از این رو به این خازنها "پلی استر" گفته میآ‌شود که از جمله رایجآ‌ترین خازنهای پلاستیکی است. ماکزیمم فرکانس کار خازنهای پلاستیکی حدود یک مگا هرتز است.

      خازنهای میکا
      در این نوع خازن از ورقهآ‌های نازک میکا در بین صفحات خازن (ورقهآ‌های فلزی – آلومینیوم) استفاده میآ‌شود و در پایان، مجموعه در یک محفظه قرار داده میآ‌شوند تا از اثر رطوبت جلوگیری شود. ظرفیت خازنهای میکا تقریبا بین 01/0 تا 1 میکرو فاراد است. از ویژگیهای اصلی و مهم این خازنها میآ‌توان داشتن ولتاژ کار بالا، عمر طولانی و کاربرد در مدارات فرکانس بالا را نام برد.

      خازنهای الکترولیتی
      این نوع خازنها معمولاً در رنج میکرو فاراد هستند. خازنهای الکترولیتی همان خازنهای ثابت هستند، اما اندازه و ظرفیتشان از خازنهای ثابت بزرگتر است. نام دیگر این خازنها، شیمیایی است. علت نامیدن آنها به این نام این است که دی الکتریک این خازنها را به نوعی مواد شیمیایی آغشته میآ‌کنند که در عمل، حالت یک کاتالیزور را دارا میآ‌باشند و باعث بالا رفتن ظرفیت خازن میآ‌شوند. برخلاف خازنهای عدسی، این خازنها دارای قطب یا پایه مثبت و منفی میآ‌باشند. روی بدنه خازن کنار پایه منفی، علامت – نوشته شده است. مقدار واقعی ظرفیت و ولتاژ قابل تحمل آنها نیز روی بدنه درج شده است .خازنهای الکترولیتی در دو نوع آلومینیومی و تانتالیومی ساخته میآ‌شوند.

      خازن آلومینیومی
      این خازن همانند خازنهای ورقهآ‌ای از دو ورقه آلومینیومی تشکیل شده است. یکی از این ورقهآ‌ها که لایه اکسید روی آن ایجاد میآ‌شود "آند" نامیده میآ‌شود و ورقه آلومینیومی دیگر نقش کاتد را دارد. ساختمان داخلی آن بدین صورت است که دو ورقه آلومینیومی به همراه دو لایه کاغذ متخلخل که در بین آنها قرار دارند هم زمان پیچیده شده و سیمهای اتصال نیز به انتهای ورقهآ‌های آلومینیومی متصل میآ‌شوند. پس از پیچیدن ورقهآ‌ها آن را درون یک الکترولیت مناسب که شکل گیری لایه اکسید را سرعت میآ‌بخشد غوطهآ‌ور میآ‌سازند تا دو لایه کاغذ متخلخل از الکترولیت پر شوند. سپس کل مجموعه را درون یک قاب فلزی قرار داده و با یک پولک پلاستیکی که سیمهای خازن از آن میآ‌گذرد محکم بسته میآ‌شود.

      خازن تانتالیوم
      در این نوع خازن به جای آلومینیوم از فلز تانتالیوم استفاده میآ‌شود زیاد بودن ثابت دی الکتریک اکسید تانتالیوم نسبت به اکسید آلومینیوم (حدودا 3 برابر) سبب میآ‌شود خازنهای تانتالیومی نسبت به نوع آلومینیومی درحجم مساوی دارای ظرفیت بیشتری باشند. محاسن خازن تانتالیومی نسبت به نوع آلومینیومی بدین قرار است:
      ابعاد کوچکتر جریان نشتی کمتر عمر کارکرد طولانی از جمله معایب این نوع خازن در مقایسه با خازنهای آلومینیومی عبارتند از:
      خازنهای تانتالیوم گرانتر هستند. نسبت به افزایش ولتاژ اعمال شده در مقابل ولتاژ مجاز آن، همچنین معکوس شدن پلاریته حساس ترند. قابلیت تحمل جریانهای شارژ و دشارژ زیاد را ندارند. خازنهای تانتالیوم دارای محدودیت ظرفیت هستند (حد اکثر تا 330 میکرو فاراد ساخته میآ‌شوند).
      It's nice to be important but it's important to be nice!

      از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : جهت پلاریزه خازن SMD

        اگه از اینایی که با اندازشون مشخص میشنه مثل سری 0805 یا 1210 که اون سری که خط داره طرف مثبته! و در نتیجه باید این سر از طرف دیگه ولتاژ بیشتری داشته باشه

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : جهت پلاریزه خازن SMD

          عجب !
          1- خوب من یه خازن یه میکرو دارم که روش نوشته E105 و یه طرفش یه خط داره . سمت مثبتش کدوم طرفه؟
          2- یه خازن 100 میکرو هم دارم که روش نوشته 16V و 100 و اینم خط داره . مثبتش کدوم طرفه؟!
          آخه من از کجا باید بدونم؟!

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : جهت پلاریزه خازن SMD

            خوب به ناچار تستش کردم.
            اول خازن 100 میکرو را از سر دارای خط به صفر و سمت دیگه را به 12ولت وصل کردم نتیجه بسیار جالب و دل انگیز بود. خازن با جرقه کوچک و صدای دلنشینی درگذشت ! oo:
            برای اطمینان از نتیجه این بار یه خازن دیگه را بر عکس وصل کردم و اتفاقی نیوفتاد .

            بعد خازن 1 میکرو را تست کردم . در هر دو حالت اتفاقی رخ نداد . نتیجه گرفتم خازن یه میکرو پلاریزه نبود . اما چرا خط داشت ؟!

            اما در مجموع آزمایش مفیدی بود.

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : جهت پلاریزه خازن SMD

              این عکس به نظرم اتمام حجته!
              اگه خازنی که گفته بودید همونی باشه که من قبلا عکسشو گذاشتم باشه جهت همونی بود که گفتم (تو این عکس سمت چپی) ولی اگه از خازن دیگه ای استفاده می کنید شکل زیر رو ببینید:

              It's nice to be important but it's important to be nice!

              از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : جهت پلاریزه خازن SMD

                پس به طور کلی نحوه تشخیص جهت مثبت در خازن های استوانه ای برعکس خازن های دیگر هست؟

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : پاسخ : جهت پلاریزه خازن SMD

                  نوشته اصلی توسط رضا شفقی
                  این عکس به نظرم اتمام حجته!
                  اگه خازنی که گفته بودید همونی باشه که من قبلا عکسشو گذاشتم باشه جهت همونی بود که گفتم (تو این عکس سمت چپی) ولی اگه از خازن دیگه ای استفاده می کنید شکل زیر رو ببینید:

                  ممنون از جوابتون. خازنها مشابه دومی و سومی از سمت راست بودن.
                  راستی چرا پلود سنتر کار نمی کنه؟ می خواستم عکس بزارم که پلودسنتر Error می ده .

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : جهت پلاریزه خازن SMD

                    نوشته اصلی توسط ali2914
                    راستی چرا پلود سنتر کار نمی کنه؟ می خواستم عکس بزارم که پلودسنتر Error می ده .
                    به خاطر سوءاستفاده بعضی از دوستان!

                    اگه خازنتون هیچ عددی روش نداره و رنگش کرمی هست دقت کنید که اصلا پلاریزه نداره!!!
                    It's nice to be important but it's important to be nice!

                    از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : پاسخ : جهت پلاریزه خازن SMD

                      نوشته اصلی توسط رضا شفقی
                      اگه خازنتون هیچ عددی روش نداره و رنگش کرمی هست دقت کنید که اصلا پلاریزه نداره!!!
                      منظورتون خازن های MKT هستش؟
                      STM32 واقعا یه چیز دیگه است...

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : پاسخ : جهت پلاریزه خازن SMD

                        نوشته اصلی توسط رضا شفقی
                        این عکس به نظرم اتمام حجته!
                        اگه خازنی که گفته بودید همونی باشه که من قبلا عکسشو گذاشتم باشه جهت همونی بود که گفتم (تو این عکس سمت چپی) ولی اگه از خازن دیگه ای استفاده می کنید شکل زیر رو ببینید:

                        باسلام
                        من روی بردم یه سری خازنهای بسیار کوچکی وجود داره که هیچ نوشته ای وجود نداره .چه جوری میتونم به ظرفیتشون پی ببرم.اصلا روش کلی ظرفیت خازنهای smd بر چه اساسی هستش
                        ممنون

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : پاسخ : جهت پلاریزه خازن SMD

                          نوشته اصلی توسط mostafa6369
                          باسلام
                          من روی بردم یه سری خازنهای بسیار کوچکی وجود داره که هیچ نوشته ای وجود نداره .چه جوری میتونم به ظرفیتشون پی ببرم.اصلا روش کلی ظرفیت خازنهای smd بر چه اساسی هستش
                          ممنون
                          سلام
                          راه خاصی ندارید روی خازن و سلف های smd کوچیک چیزی نمینویسن اگه خیلی مهمه باید از مدار درشون بیارید و تست کنید.

                          head<=
                          ...تشکر خدا...
                          [img width=97 height=100]http://mahdi3d.persiangig.com/image/5280543_t.jpg[/img]

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : پاسخ : جهت پلاریزه خازن SMD

                            نوشته اصلی توسط (مهدی رنجبر)m4hd1r
                            سلام
                            راه خاصی ندارید روی خازن و سلف های smd کوچیک چیزی نمینویسن اگه خیلی مهمه باید از مدار درشون بیارید و تست کنید.
                            خوب اگر سوخته باشن چی؟
                            من تو اینترنت داشتم سرچ میکردم.یه چیزهایی در مورد ارتباط سایز خازن با ظرفیتهاشون پیدا کردم.درسته؟؟؟

                            دیدگاه


                              #15
                              پاسخ : پاسخ : جهت پلاریزه خازن SMD

                              نوشته اصلی توسط mostafa6369
                              خوب اگر سوخته باشن چی؟
                              من تو اینترنت داشتم سرچ میکردم.یه چیزهایی در مورد ارتباط سایز خازن با ظرفیتهاشون پیدا کردم.درسته؟؟؟
                              ربطی به سایز نداره من تو سایز 805 از 1 پیکو فاراد خازن دیدم تا 1 میکرو فاراد کاملا شبیه هم...
                              خازن که همینجوری تو حالت عادی نمی تونه بسوزه چی هست مدارتون؟ اثر سوختگی دیدید روش؟ بسته به نوع مدار میشه بعضی خازن ها رو حدس زد مثلا خازن های بایپس و کوپلاژ و فیلتر ورودیو ...

                              head<=
                              ...تشکر خدا...
                              [img width=97 height=100]http://mahdi3d.persiangig.com/image/5280543_t.jpg[/img]

                              دیدگاه

                              لطفا صبر کنید...
                              X