اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تاریخچه میکروپروسوسور و کاربرد

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    تاریخچه میکروپروسوسور و کاربرد


    مقدمه:
    تغییر سیستمآ‌های مکانیکی و برقی به سیستمآ‌های الکترونیکی در بیشتر تکنولوژیآ‌های عمده، سیستمآ‌های الکترونیکی جایگزین بخشآ‌های مکانیکی شده و از آن پیش افتادهآ‌اند. سیستم تلفن در اصل مجموعهآ‌ای از اجزای مکانیکی (یعنی سیستم شمارهآ‌گیر) بود که در آن حرکت فیزیکی به علائم الکتریکی تبدیل میآ‌شد. با وجود این، امروزه تلفن تماماً الکترونیکی است ؛ امروزه چاپ الکترونیکی شده است. تلویزیون، کامپیوتر و بسیاری از ابزارهای دیگر نیز که در زندگی روزمره از آن استفاده میآ‌کنیم همین گونهآ‌اند. سیستمآ‌های الکترونیکی مسلماً یک سره بر تکنولوژی فکری متکی هستند زیرا محاسبات ریاضی و نوشتن نرمآ‌افزار و برنامهآ‌ها کارکرد آنها را ممکن میآ‌گرداند.

    یکی از برجستهآ‌ترین تغییرات، کوچک شدن وسایلی است که هادی برق هستند یا تکانهآ‌های برقی را منتقل میآ‌کنند. وسایل اولیه مانند لامپآ‌های خلاء که در رادیوهای قدیمی دیده میآ‌شود حدود 5 تا 10 سانتیآ‌متر ارتفاع داشتند. اختراع ترانزیستور تغییری شگرف را به دنبال داشت: توانایی تولید وسایل میکروالکترونیک با صدها کارکرد از جمله کنترل، تنظیم، هدایت و حافظه که میکروپرسسورها به اجرا درمیآ‌آورند. در آغاز هر تراشه 4 کیلو بایت حافظه داشت که بعدها به 8، 16، 32، 64 کیلو بایت افزایش یافت و امروزه سازندگان میکروپروسسور تراشهآ‌هایی تولید میآ‌کنند که ظرفیت ذخیرهآ‌سازی آنها چندین مگابایت یا حتی گیگا (میلیارد) بایت است.
    امروزه یک تراشهآ‌ی ریز سیلیکنی(میکروپروسسور) حاوی مدارهای الکترونیکی دارای صدها هزار ترانزیستور و همهآ‌ی اتصالات لازم و بهای آن فقط چند دلار است. مداربندی روی این تراشه میآ‌تواند خود میکروکامپیوتری باشد با ظرفیت پردازش ورودی / خروجی و حافظهآ‌ی دستیابی تصادفی و... .


    اولین میکروپروسسور:

    میکروپروسسور: پس از پیدایش الکترونیک دیجیتال و جنبه های جذاب و ساده طراحیهای دیجیتال و کاربردهای فراوان این نوآوری، با تکنولوژیهای SSI , MSI ، ادوات الکترونیک دیجیتال، مانند قطعات منطقی به بازار ارائه شد. شرکت تگزاس اولین میکروپروسسور 4 بیتی را با فن آوری 2SI طراحی و عرضه نمود که بعنوان بخش اصلی ماشین حساب مورد استفاده قرار گرفت و این گام اول در پیدایش و ظهور میکروپروسسورها بود.

    BIOSوکاربرد میکروپرسسوردر کامپیوتر:


    یکى از متداول ترین کاربردهاى Flash memory در سیستم ابتدایى ورودى ‎/ خروجى (basic input/output system) کامپیوتر است که معمولاً به BIOS شناخته مى شود. وظیفه BIOS که تقریباً روى هر کامپیوترى وجود دارد،آن است که مطمئن شود تمام قطعات و اجزاى افزارى یک کامپیوتر در کنار یکدیگر به درستى کار مى کنند . هر کامپیوترى در قلب خود براى پردازش درست اطلاعات شامل یک میکروپروسسور است . میکروپروسسور قسمت سخت افزارى کار است. براى انجام درست کار ، به نرم افزار نیز احتیاج است. هر کاربرى با دو نوع نرم افزار آشنا است:سیستم عامل و نرم افزارهاى کاربردى. BIOS نوع سوم نرم افزارى است که کامپیوتر شما براى
    اجراى درست به آن نیازمند است.
    BIOS چه کارى انجام مى دهد: نرم افزار BIOS مجموعه اى از وظایف مختلف را بر عهده دارد، ولى مهم ترین آنها اجراى سیستم عامل است. وقتى یک کامپیوتر روشن مى شود، میکروپروسسور سعى مى کند اولین دستورات را اجرا کند. ولى نکته در این است که این دستورات باید از جایى به میکروپروسسور اعلام شود. گرچه سیستم عامل روى هارد وجود دارد، ولى میکروپروسسور نمى داند اطلاعات در آنجاست. BIOS دستورات اولیه را براى این دسترسى به میکروپروسسور اعلام مى کند.

    کاربرد میکروپروسسوردرانواع کارتهای هوشمند :

    کارتهای هوشمند ((DRAC|TRAMSکارتهایی هستند که از یک قسمت پلاستیکی تشکیل گردیده اند که در داخل آنها یک چیپ میکروپروسسور ( PIHCROSSECORPORCIM) قرار دارد و اطلاعات لازم روی این چیپها قرار می گیرند. میزان و تنوع اطلاعاتی که در کارت ذخیره می گردد، به توانایی چیپ داخل آن بستگی دارد.
    انواع مختلف کارتهای هوشمند که امروزه استفاده می شود، کارتهای تماسی ، بدون تماسی و کارتهای ترکیبی هستند.
    کارتهای هوشمند تماسی بایستی در داخل یک کارت خوان قرار داده شوند. این کارتها یک محل تماس روی صفحه دارند که تماسهای الکترونیکی را برای خواندن ونوشتن روی چیپ میکروپروسسور )زمانی که در داخل کارت خوان قرار دارد(، فراهم می آورد. نمونه این کارتها در زندگی روزمره بسیار به چشم می خورد.
    کارتهای بدون تماس ، یک آنتن سیم پیچی درون خود دارا هستند که همانند چیپ میکروپروسسور درداخل کارت ، گنجانده شده است . این آنتن درونی اجازه انجام ارتباطات و ردوبدل کردن اطلاعات را فراهم می آورد. برای چنین ارتباطی ، بایستی علاوه بر اینکه زمان ارتباطکاهش یابد، راحتی نیز افزایش پیدا کند..
    کارتهای ترکیبی ، به عنوان هم کارتهای تماسی و هم کارتهای بدون تماس عمل می کنند و در حقیقت داخل این نوع کارتها هم چیپ الکترونیکی و هم آنتن وجود دارد وچنانچه کارت خوان وجود داشته باشد از کارت خوان می توان استفاده کرد و چنانچه وجود نداشته باشد، از آنتن کارت می توان ارتباط را برقرار کرد.
    شاید این سوال پیش آید که چرا از کارتهای هوشمند )کارتهای حافظه دار( به جای کارتهای مغناطیسی استفاده می شود؟
    پاسخ این است که ذخیره سازی اطلاعات در کارتهای هوشمند و میکروپروسسور دارهزار مرتبه بیشتر ازکارتهای مغناطیسی است . مزیت دیگر اینکه این کارتها از سرعت ذخیره سازی بالا ومکانیسم های ایمنی قویتری برخوردارند.


    میکروپروسسور درکنترل فرکانس :


    520B یک دستگاه فرکانس متوسط است که بوسیله میکروپروسسور کنترل می شود، دارای نمایشگر LCD یا (Liquid Crystal Display و دو خروجی می باشد.
    کنترل های تاچ سوییچ و نمایشگر LCD این امکان را به استفاده کننده می دهد که با سرعت و دقت پارامترها را انتخاب کرده و بر روی نمایشگر LCD به وضوح مشاهده نماید. تراپیست به سرعت با کنترل ها آشنا شده و از سهولت استفاده در درمانهای کلینیکی لذت خواهد برد.


    خصوصیات منحصر به فرد :

    520B مانند هر دستگاه اینترفرنشیال می تواند به صورت دو الکترودی، چهار الکترودی، چهار الکترودی با سیستم وکتوراسکن مورد استفاده قرار گیردوآن به خاطر کنترل آن به وسیکه ی میکروپروسسور است. اما آنچه این دستگاه را متمایز می سازد جریان های کاملاً اختصاصی است.

    میکرو پروسسور در دستگاههای کارت خوان :
    این سیستم با استفاده از کارت-بلیت هوشمند بدون تماس قادر به ثبت اعتبار مالى و دیگر اطلاعات دارنده کارت مىآ‌باشد. و موارد استفاده ی آنها در این مکانهایی است .
    · مترو،· اتوبوسرانى،· عوارض اتوبان
    · تعاونى فرهنگیان،· تسهیلات رفاهى و بُن کارمندى
    · مراکز تفریحى و باشگاههاى ورزشى
    · شناسنامه پزشکى بیمار
    · سلف سرویس دانشگاهها و ادارات
    · پارکینگها
    · کارت تلفن،· پارکومتر،· جایگاههاى سوختگیرى

    مشخصات سختآ‌افزاری دستگاه:


    · میکروپروسسور: 16 بیت
    · پردازنده رمزنگار کمکى
    · ارتقاء خودکار نرمآ‌· افزارى با فلاش بایوس (منحصر بفرد در ایران)
    · حافظه: 512Kb اصلى و 512Kb براى Bios
    · بازسازى هوشمند اطلاعات کارت
    · سازگارى ساختار کارت با استاندارد بینآ‌· المللى
    · ذخیرهآ‌· سازى دوگانه اطلاعات براى بازیافت اضطرارى
    · رابط: RS232, RS422 و مودم ‏(RS485 بنا به سفارش)
    · پورت چاپگر
    · مجهز به UPS داخلى جهت کار هنگام قطع برق
    · باترى پشتیبان براى نگهدارى اطلاعات
    · 2 رله براى کنترل چراغ سبز و قرمز (و آژیر)
    · نمایشگر با کیفیتآ‌· FSTN داراى لامپآ‌· پسآ‌· زمینهآ‌·
    · امکانات جانبی: اتصال به راهآ‌· بند،· نمایشگر بزرگ بیرونى،· صفحهآ‌· کلید بیرونى
    مشخصات کارت:
    · چیپ MIFARE
    · ابعاد: ISO 7816
    · حافظه: 1024 بایت ‎(*8 BIT) EEPROM
    · عمر خدماتى چیپ: 100000 بار نوشتن،· 10 سال حفظ اطلاعات

    #2
    پاسخ : تاریخچه میکروپروسوسور و کاربرد

    سلام

    باید به چی پاسخ بدیم؟

    خیلی خوب هست بازم از این مطالب بزارید اما نه در سوالات
    سید محمد خدادادی
    الکترونیک هوشمند

    دیدگاه

    لطفا صبر کنید...
    X