اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش ساخت فرستنده متن در کامپیوتر با کد گذاری مورس

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    آموزش ساخت فرستنده متن در کامپیوتر با کد گذاری مورس

    با سلام من این آموزش رو تو سایت تبیان دیدم واینجاهم برای شما قرارش میدم
    ------------------------------------ساخت فرستندهآ‌ی رایانهآ‌ای (1)
    چقدر مایلید تا متنآ‌ پیامی را بدون سیم، بدون "ارتباط اینترنت و بدون کارمزد" به یکی از دوستانتان بفرستید؟

    در این پروژه ما یک فرستندهآ‌ی رادیویی ساده میآ‌سازیم که به پورت سریال کامپیوترتان وصل میآ‌شود. کامپیوتر به کمک یک برنامهآ‌ی ساده اطلاعات کلمهآ‌ای که شما تایپ میآ‌کنید را به سیگنالآ‌های رادیویی تبدیل میآ‌کند. این سیگنال توسط کامپیوتر دیگر رمزگشایی میآ‌شود. کامپیوتر دیگر این کار را به کمک یک مدار گیرندهآ‌ی رادیویی ارزان و کارت صدا انجام میآ‌دهد.

    با کمی مطالعه در میآ‌یابید که شما حتی به کامپیوتر دیگر نیز نیاز ندارید زیرا سیگنال رادیویی به صورت کدهای مورس ارسال‏ میآ‌شوند که هر کسی با کمی تمرین میآ‌تواند رمزگشایی آن را یاد بگیرد. همچنین میآ‌توان از آن به عنوان یک زبان رمز یا به عنوان راهی برای ارسال پیام به نقاط دور (مثلاً به کمک یک آینه) در نظر گرفت.

    وسایل مورد نیاز
    ١- اسیلاتور (نوسانآ‌ساز) یک مگاهرتز.

    اگر شما رادیویی دارید که میآ‌تواند بسامدهای دیگر را دریافت کند میآ‌توانید از اسیلاتور با بسامدهای دیگر استفاده کنید.

    ٢- اتصال پورت سریال.

    ما از اتصال ٩ پین RS٢٣٢ استفاده میآ‌کنیم. شما میآ‌توانید یک کابل سریال قدیمی را باز کنید یا از فروشگاه الکترونیک یا رایانه، یک اتصال نو بخرید.

    ٣- مقداری سیم روکش دار به عنوان آنتن.

    تقریباً هر سیمی برای این کار مناسب است، هرچه بلندتر بهتر.

    ٤- سیمآ‌سوسماری. این یک تکه سیم با سرهای سوسماری (در هر طرفش) است.

    برای ساخت طرح اولیهآ‌ی فرستندهآ‌مان، ما قطعات را با سیمآ‌سوسماری به هم وصل میآ‌کنیم. این کار به ما امکان تعویض اسیلاتور یک مگاهرتز با اسیلاتور دیگر و در نتیجه تغییر بسامد را میآ‌دهد. بعداً ما نسخهآ‌ای از پروژه که با مدار چاپی، سوکت برای اسیلاتور و LED (برای روشن و خاموش شدن همآ‌زمان با کد مورس روشن) ساخته میآ‌شود را به شما نشان خواهیم داد.

    قدم اول دو نیمآ‌کردن سیمآ‌سوسماری است. در تصویر بالا، دو سیمآ‌سوسماری سیاه و قرمز را بریدهآ‌ایم تا سیمآ‌کشی و ارتباطات مدار را راحتآ‌تر بتوان دید. کمی از روکش عایق انتهای سیمآ‌ها را بردارید و یکی از سیمآ‌ها را به پین ٥ و دیگری را به پین ٤ لحیم کنید.






    پین ٥ اتصال پورت سریال (سیم سیاه در تصویر بالا) به پین زمین اسیلاتور وصل میآ‌شود. پین ٤ اتصال پورت سریال به پین تغذیهآ‌ی اسیلاتور وصل میآ‌شود. تصویر سمت راست طرحی از نحوهآ‌ی سیمآ‌کشی را نشان میآ‌دهد.









    در تصویر زیر اسیلاتور به طور وارونه دیده میآ‌شود و سیمآ‌کشی را به وضوح میآ‌توانید ببینید.


    سیمآ‌سوسماری سبز به آنتن وصل است که میآ‌تواند هر سیم بلندی باشد. این به پین خروجی اسیلاتور وصل میآ‌شود. پین باقی ماندهآ‌ی اسیلاتور (نزدیکترین به گوشهآ‌ی تیز) بدون استفاده رها میآ‌شود. بدین ترتیب فرستندهآ‌ی رایانهآ‌ای شما کامل است.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ساخت فرستندهآ‌ی رایانه ای (2)
    کنترل فرستنده
    برای ارسال پیام، ما به برنامهآ‌ی رایانهآ‌ای نیاز داریم که بتواند آنچه که تایپ میآ‌کنیم را به علایم مورس تبدیل کند. همچنین اسیلاتور را در زمانآ‌های کوتاه و بلند (خط و نقطه) روشن و خاموش نماید.

    برنامهآ‌ای که این کار را انجام دهد را میآ‌توانید دانلود کنید. برنامهآ‌ی ZIP را روی رایانهآ‌تان ذخیره کنید و به کمک باز کنندهآ‌ی فایلآ‌های ZIP آن را باز نمایید. سپس با کلیک کردن روی فایل MorseCode.exe ، آن را اجرا کنید. هنگامی که برنامه اجرا شد، شما پنجرهآ‌ای همانند شکل زیر را میآ‌بینید.








    چیزی را در پنجره تایپ کنید (مثل "Hello there!&quot و سپس مورد Transmit را از فهرست Radio انتخاب کنید. اکنون فرستنده پیامتان را میآ‌فرستد.

    برای دریافت مکرر پیام، مورد Repeat Message را انتخاب کنید. این باعث میآ‌شود فرستنده بارها و بارها پیغام را ارسال کند و ما فرصت داشته باشیم تا به راحتی به جستجوی سیگنال روی رادیوآ‌یAM بپردازیم.

    ما میآ‌خواهیم رادیوی آ‌AM را روی KHz ١٠٠٠ تنظیم کنیم. اگر رادیوی شما نشانگر تنظیم رقمی داشته باشد این کار بهآ‌آسانی انجام میآ‌شود. اگر رادیو فقط یک پیچ تنظیم (با تعداد کمی رقم روی آن) داشته باشد شما باید تفحص کنید و آنقدر پیچ تنظیم را بچرخانید تا صدای علایم مورس را از بلندگو بشنوید. در این مرحله بهتر است رادیوی آ‌AM را نزدیک آنتن فرستنده قرار دهید.

    شما میآ‌توانید سرعت انتقال پیام ارسالی را به کمک فهرست انتخاب Speed تعیین کنید.







    شما میآ‌توانید از فهرست انتخاب Com Port تعیین کنید که از کدام پورت سریال استفاده میآ‌کنید.







    فهرست انتخاب Radio سه انتخاب دیگر دارد که تاکنون بررسی نکردهآ‌ایم. انتخاب "AM Low Tone" آهنگ صدایی که در رادیو میآ‌شنوید را روی ٥٠٠ هرتز تنظیم میآ‌کند. انتخاب "AM High Tone" آهنگ صدایی که در رادیو میآ‌شنوید را روی ١٠٠٠ هرتز تنظیم میآ‌کند. انتخاب CW برای امواج کوتاه است و فقط رادیوهایی که SSB یا CW دارند، میآ‌توانند آن را دریافت کنند. این انتخاب روی رادیوهای معمولی خوب دریافت نشده و در رادیو فقط صدای تیکآ‌تیک شنیده میآ‌شود. این انتخاب اجازه میآ‌دهد سیگنال در فواصل دورتر دریافت شود اما برای دریافت صدا نیاز به گیرندهآ‌ی امواج کوتاه گرانآ‌تری دارید.







    اگر شما یک برنامه ریز رایانهآ‌ای دارید یا خودتان به برنامهآ‌نویسی آشنا هستید، میآ‌توانید متن برنامه را با کلیک کردن ببینید و احتمالاً در آن تغییراتی ایجاد کنید. همچنین برنامهآ‌ی سادهآ‌تری را می توانید از اینجا آ‌دانلود نمایید.
    -----------------------------------------
    ساخت فرستنده رایانه ایی (3)
    دریافت علایم مورس در رایانه


    تاکنون شما یاد گرفتهآ‌اید تا علائم مورس را در مغزتان رمز گشایی کنید (یعنی آن را بشنوید و معنی کدهای مورس را دریابید). اکنون میآ‌خواهیم از یک کامپیوتر برای این کار بهره بجوییم.

    برنامهآ‌های مجانی بسیار زیادی در وب وجود دارد که میآ‌تواند این کار را برای شما انجام دهد. یک نمونه از این برنامهآ‌ها را میآ‌توانید دانلود کنید. در این پروژه خیلی وارد جزئیات عملیات دقیق آن نمیآ‌شویم، اما این برنامه قسمت Help دارد و به کمک راهنمایی آن میآ‌توانید براحتی از آن استفاده کنید. برای دریافت پیام توسط کامپیوتر کافی است توسط دو رشتهآ‌سیم "خروجی گوشی رادیو" را به ورودی کارت صدا کامپیوتر وصل نمایید. سپس با اجرای برنامهآ‌ی فوق، به راحتی پیامآ‌ها را دریافت میآ‌کنید.






    شما میآ‌بینید که برنامهآ‌ی گیرنده به خوبی کار میآ‌کند و حلقهآ‌ی بی پایان "hello there" دائماً دریافت و روی نمایشگر درج میآ‌شود.

    برنامهآ‌ی مجانی دیگری که به عنوان دریافت کنندهآ‌ی علائم مورس است را شما با کلیک روی اینجا میآ‌توانید دانلود کنید. نام این برنامه CW Decoder است.



    این دستگاه چگونه کار میآ‌کند؟
    در بخش فرستنده، رایانه از طریق پین سریال DTR ولتاژ کار اسیلاتور را تامین میآ‌کند. برنامه سیگنال DTR را روشن و خاموش میآ‌کند که باعث میآ‌شود اسیلاتور متناظراً خاموش و روشن شود.



    برای اینکه سیگنال در رادیو AM معمولی قابل شنیدن باشد، در حین ارسال خط و نقطهآ‌ی علائم مورس، رایانه برق تغذیهآ‌ی اسیلاتور را ١٠٠٠ بار در ثانیه خاموش و روشن میآ‌کند و در فاصلهآ‌ی زمانی بین خط و نقطه، کلاً برق آن را قطع میآ‌نماید. این سیگنال امواجآ‌رادیویی را در بسامد شنوایی شما مدوله میآ‌کند. در AM Low Tone بسامد شنوایی روی ٥٠٠ بار در ثانیه تنظیم شدهآ‌است.



    در حالت CW) CW به معنی موج پیوسته است) رایانه سیگنال رادیویی را مدوله نمیآ‌کند، بلکه برای ارسال خط یا نقطه اسیلاتور را به مدت کافی روشن میآ‌کند. در این حالت، گیرنده عمل تبدیل سیگنال به آهنگ شنیداری را به عهده دارد. این کار توسط مداری به نام "اسیلاتور با بسامد زنهآ‌ای" صورت میآ‌گیرد. ممکن است موج کوتاه CW در رادیوی شما کلیدهایی با برچسبآ‌های BFO یا SSB یا CW داشته باشد که اجازه میآ‌دهد این مدار کار کند
    ---------------------------------------------------------------------
    ساخت فرستندهآ‌ی رایانه ای(4)
    بسته بندی بهتر


    در حین ارسال خط و نقطه، برنامهآ‌ی رایانهآ‌ای مدار DTR و همچنین سیگنال دیگری به نام RTS را روشن میآ‌کند. در نمونهآ‌ای از مدار فرستنده که در زیر نشان داده شده، ما سوکت ١٤ پین را روی فیبر سوراخآ‌دار نصب کردهآ‌ایم و اسیلاتور را روی آن قرار دادهآ‌ایم. یک LED آبی به پین RTS پورت سریال وصل شدهآ‌است (پین ٧). LED به همراه اسیلاتور چشمک میآ‌زند که بر جذابیت پروژه میآ‌افزاید.







    با قرار دادن مدار بین پینآ‌های سوکت پورت سریال، اتصال پورت سریال به مدار چاپی محکمآ‌تر نگاه داشته میآ‌شود.






    سیمآ‌هایی که پورت سریال را به اسیلاتور و LED وصل میآ‌کنند، باعث میآ‌شوند قطعات و اتصالات روی مدار چاپی نگهآ‌داشته شوند.

    آنتن این مدار یک سیم ١٥ سانتیآ‌متری است. در مدل CW، این سیم تنها چیزی است که برای دریافت سیگنال در هرجای خانه به آن نیاز دارید. آنتن بلندتر اجازه میآ‌دهد کل بلوک سیگنال را دریافت کند.


    با عوض کردن اسیلاتور ١ مگاهرتز با اسیلاتور ٢٨.٣٢٢ مگاهرتز، و اتصال فرستنده به آنتن رادیو آماتور (١٠ متر سیم )، شما میآ‌توانید از شهری به شهر دیگر پیام بفرستید.



    اتصال ٢٥ پین
    برخی کامپیوترها از اتصال ٢٥ پین برای پورت سریال استفاده میآ‌کنند. پینآ‌های ٤،٥ و ٧ روی اتصال ٩ پینی متناظر پینآ‌های ٢٠، ٧ و ٤ روی اتصال ٢٥ پین است.




    اتصال ٩ پین
    اتصال ٢٥ پین

    پین ٤
    پین ٢٠

    پین ٥
    پین ٧

    پین ٧
    پین ٤





    بازگشت

    #2
    پاسخ : آموزش ساخت فرستنده متن در کامپیوتر با کد گذاری مورس

    ببخشید
    فک کنم بد شد !!!
    لینکشو قرار میدم.
    http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=107033
    هر کی انجام داد یه تست بزنه نتیجه اونو بگه

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : آموزش ساخت فرستنده متن در کامپیوتر با کد گذاری مورس

      من که نتونستم حتی اوسیلاتور و هم پیدا کنم :cry2:

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : آموزش ساخت فرستنده متن در کامپیوتر با کد گذاری مورس


        این کار ها چیه؟؟؟
        خرجش یه 8 الی 10 هزار تومان برای یه جفت ماژول HMTR که به rs232 میخوره بدون هیچ چیز اضافی!
        البته یه تغذیه 5 هم میخواد
        مبع اصلیش هم این سایته:
        http://sci-toys.com/index.html
        اینقدر هم از تبیان بدم میاد منبعشو نمیزاره

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : آموزش ساخت فرستنده متن در کامپیوتر با کد گذاری مورس

          این چیزایی که گفتی یعنی چی؟
          چه جوری درستش میکنن!!!
          ولی نشد که کاری کنی این پروژه رو امتحان نکنیم

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : آموزش ساخت فرستنده متن در کامپیوتر با کد گذاری مورس

            نوشته اصلی توسط mohamadjavad810
            این چیزایی که گفتی یعنی چی؟
            چه جوری درستش میکنن!!!
            ولی نشد که کاری کنی این پروژه رو امتحان نکنیم
            خوب هر وقت کریستال رو پیدا کردی امتحان کن
            اینا دوتا ماژول هستند وصل میکنی به پورت سریال والسلام
            تموم شد میری تو ترمینال پیام میدی

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : آموزش ساخت فرستنده متن در کامپیوتر با کد گذاری مورس

              خوب
              اما بردش چقدره؟
              چه جوری وصل میشه به پورت سریال؟
              با چه بر نامه ای پیام بدم؟

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : آموزش ساخت فرستنده متن در کامپیوتر با کد گذاری مورس

                ولی من زیاد حرفه ای نیستم

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : آموزش ساخت فرستنده متن در کامپیوتر با کد گذاری مورس

                  نوشته اصلی توسط mohamadjavad810
                  ولی من زیاد حرفه ای نیستم
                  آخه سیم وصل کردنم هم دیگه...
                  یه آنتن میخواد و یه آداپتور و چند تاسیم :rolleyes:

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : آموزش ساخت فرستنده متن در کامپیوتر با کد گذاری مورس

                    کسی نبود بگه چه جوری این فرستنده رو بسازیم!!!!!!!!!!
                    (البته مشکل پیدا کردن قطعه) :angry:

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : آموزش ساخت فرستنده متن در کامپیوتر با کد گذاری مورس

                      سلام
                      اون مداری که اول گذاشتید(با کریستال) رو تقریبا 3 سال قبل ساختم وتونستم تا فاصله 20 متری(خونه یکی از همسایه ها) یه جمله رو بفرستم البته اشتباهش خیلی زیاده و کلا 4یا 5 تا از کلمه ها رو دقیقا همونطوری دریافت کردم.حالا شما درباره hmtr یه کم بیشتر توضیح بدید.

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : آموزش ساخت فرستنده متن در کامپیوتر با کد گذاری مورس

                        من این رو ساختم .
                        البته با دو تا تغیر و تا 5 کیلومتر هم گرفتم ولی بعد از اون ضعیف می شه .
                        1: یه کریستال معمولی رو با 2 تا پایه های کریستال اسیلاتور که به پورت سریال وصل می شه موازی کردم .
                        2: سیم آنتن رو به بدنه سوکت پورت سریال وصل کردم
                        ميشه به جاي امضا انگشت بزنم ؟؟؟

                        دیدگاه

                        لطفا صبر کنید...
                        X