اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدیریت MBA در ارشد

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    مدیریت MBA در ارشد

    با سلام دوستان گرامی
    من دانشجوی ترم اول کارشناسی ناپیوسته(مهندسی)الکترونیک دانشگاه ازاد هستم و خرداد 1392 فارغ التحصیل می شوم اما برای ادامه تحصیل در کارشناسی ارشد, مدیریت mba را در نظر دارم البته گرایش کنترل را هم در نظر دارم اما واقعا فکر میکنم زیاد حوصله مسائل ریاضی را نداشته باشم و از یک سو نمیدانم که کدام یک از این دو رشته درآمد خوبی دارد؟ یا بازار کار خوبی دارد و اینکه کدام یک سنگین تر هستند؟ آیا اگر از الان تا 2 سال برای مدیریت mba بخوانم آیا احتمال اینکه رتبه تک رقمی بیاورم هست؟ هرچه اطلاعات در این زمینه دارید بگویید و مرا راهنمایی کنید.
    با تشکر

    #2
    پاسخ : مدیریت MBA در ارشد

    سلامی مجدد!
    دوستان من این تاپیک را زدم و میخواستم دوستان نظراتی درباره رشته ها داشته باشند, اما متاسفانه بعضی ها از مسیر تاپیک منحرف شدند و علیرغم 20 تا پست, میبینید که همه پست ها حذف شده اند!
    دوستان سعی کنید فرهنگ بحث کردن و جواب دادن را یاد بگیرید ( برای اونهایی که بلد نیستند)!
    اول باید تاپیک را بخونید و بعد جوابی در رابطه با آن را بدهید, نه اینکه یا از خود تعریف کنید یا به همدیگه حرفهایی بزنید یا اینکه دانشجویان دانشگاه آزاد را با سراسری مقایسه کنید, میدونید که دانشجو بودن ربطی به دانشگاه ندارد و من که در دانشگاه آزاد هستم, حاضرم شرط ببندم اگه میخواستم میتونستم رتبه 2 رقمی بیاورم و هم اکنون در سراسری باشم, چون کاردانی سراسری بودم, به هر حال من به عنوان دانشجو برای من فرقی نداشت و نباید دانشگاه ها رو زیر سوال برد!
    پس سعی کنید در همه جا تاپیک را خوب بخونید و اهداف نویسنده را در نظر داشته باشید, بعد جوابی بنویسید!

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : مدیریت MBA در ارشد

      سلام
      این اطلاعات و از سایت مدیران پیدا کردم، اطلاعات جالب دیگری هم دارد اگه وقت دارید یه نگاه به سایتش بندازید

      کارشناسی ارشد مدیریت MBA

      تعریف و هدف :
      دوره کارشناسی ارشد مدیریت سازمان که معادل MBA) Master of Business Administration) است به منظور پرورش مدیران کارآمد برای اداره سازمانآ‌های اقتصادی- اجتماعی، تولیدی و خدماتی طراحی شده است. هدف این دوره پذیرش فارغآ‌التحصیلان دورهآ‌های کارشناسی در رشتهآ‌های مختلف به خصوص رشتهآ‌های فنی و مهندسی و پرورش افرادی است که قادر باشند در زمینهآ‌های ذیل انجام وظیفه نمایند:
      (1) اداره و راهبری موثر و کارآمد سازمان یا یک بخش تخصصی از آن نظیر بخشآ‌های تولیدی، بازاریابی و فروش، اطلاعات و مالی
      (2) ایجاد تحول در یک بخش تخصصی سازمان
      (3) طراحی، هدایت و رهبری تحول در کل سازمان پس از کسب تجارت علمی و عملی در مدیریت
      (4) کارآفرینی با ایجاد فعالیتهای جدید در درون سازمان و یا ایجاد سازمانآ‌های جدید
      (5) ارائه خدمات مشاورهآ‌ای و مطالعاتی در زمینهآ‌های مزبور به مدیران سازمانآ‌های اقتصادی و اجتماعی
      افرادیکه در این دوره پذیرفته میآ‌شوند،باید حداقل دوره کارشناسی را در یکی از رشتهآ‌های دانشگاهی گذرانده و با حوزه تخصصی دوره کارشناسی آشنائی پیدا کرده باشند . این افراد پس از فرا گرفتن دانش مدیریت و تمرین مهارتهای مدیریتی در این دوره (مدیریت سازمان)، نیروهای ارزندهآ‌ای خواهند شد که میآ‌توانند با ترکیب دانش تخصصی و مدیریتی خود در جهت تحقق هدفهای بالا نقش مهمی در بهبود مدیریت جامعه ایفا نمایند.

      تاریخچه :
      در ایران اولین دوره مدیریت اجرایی در دهه 70 میلادی توسط مرکزی تحت عنوانICMS و با همکاری دانشگاه هاروارد راهآ‌اندازی شد. دومین گام در این راستا توسط سازمان مدیریت صنعتی برداشته شد که در اواخر دهه 60 شمسی اقدام به راهآ‌اندازی دوره مدیریت اجرایی کرد. سرانجام در اوائل دهه 80 شمسی دانشگاه صنعتی شریف اقدام به راهآ‌اندازی این رشته با توجه به نیاز شدید کشور نمود. در حال حاضر علاوه بر سازمان مدیریت صنعتی، دانشگاههای تهران ، علامه طباطبایی و علم و صنعت ایران نیز دارای دوره کارشناسی ارشد با گرایش مدیریت اجرایی و دانشگاه شریف با گرایش MBA هستند. همچنین در دانشگاه آزاد اسلامی در دو واحد علوم تحقیقات تهران و اهواز پذیرش دانشجو در گرایش مدیریت اجرایی صورت میآ‌گیرد.

      طول دوره:

      دوره کارشناسی ارشد مدیریت سازمان به صورت کارشناسی ارشد ناپیوسته و آموزشی است. این دوره به نام دوره MBA در اکثر نظامآ‌های آموزش عالی کشورهای پیشرفته و در حال توسعه ارائه میآ‌شود. با توجه به اینکه فارغآ‌التحصیلان رشتهآ‌های مختلف و به خصوص رشتهآ‌های فنی و مهندسی وارد این دوره میآ‌شوند، طول دوره حداقل 2 و حداکثر 3 سال بوده و تعداد واحدهای لازم برای فارغآ‌التحصیل شدن 57 واحد درسی است.
      بنابراین دانشجویان این دوره، مانند سایر دانشجویانی که در سایر نقاط جهان در این رشته به تحصیل میآ‌پردازند، برای تکمیل دوره خود در طی 2 سال یا 4 ترم باید به طور متوسط در هر نیمسال تحصیلی حدود 14 واحد درسی را بگذرانند. به این لحاظ دوره کارشناسی ارشد مدیریت سازمان، دوره سنگین و پرکاری است و دانشجویانی که وارد این دوره میآ‌شوند باید از لحاظ استعداد و فرصت مطالعه و تحصیل در وضعیت خوبی قرار ادشته باشند.

      نقش ها و توانائی های فارغ التحصیلان :

      فارغآ‌التحصیلان این دوره با فراگیری دانش و فنون مدیریت قادر خواهند بود در زمینهآ‌های ذیل فعالیت نمایند:
      • اداره امور واحدهای ستادی سازمانهای تولیدی و اجتماعی در جهت کمک به مدیران این سازمانها برای اداره موثرتر سازمانهای خود
      • اداره و رهبری موثر و کارآمد یک سازمان یا یک بخش تخصصی از آن نظیر بخشآ‌های تولید، تحقیق و توسعه، مالی، فروش، پرسنلی و اطلاعات
      • ایجاد تحول در یک بخش تخصصی سازمان با تجدید تشکیلات ، رویهآ‌ها و شیوهآ‌های اداری آن بخش
      • کارآفرینی در یک سازمان برای شروع فعالیتآ‌های جدید یا ایجاد و اداره سازمانهای جدید
      • طراحی تحول در کل یک سازمان و رهبری و هدایت تحولات کلی بعد از کسب تجربیات مدیریتی

      (ادامه در پست بعدی)
      The harder I work, the luckier I get

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : مدیریت MBA در ارشد


        ضرورت و اهمیت:
        توسعه کشور و ارتقاء استاندارد زندگی در آن مستلزم بهبود و ارتقاء کیفیت مدیریت در سازمانهای اقتصادی و اجتماعی است. با بهبود مدیریت است که میآ‌توان بهرهآ‌وری را افزایش داد و از ظرفیتآ‌ها و امکانات موجود کالا و خدمات بیشتری را تولید نمود و ظرفیتآ‌های زیادتری را بوجود آورد.
        بهبود مدیریت نیز مستلزم گاهی و تسلط به دانش مدیریت است. امروزه مدیریت به عنوان یکی از شاخهآ‌های معرفت بشری پیشرفت زیادی نموده است و آموزش و تحقیق در زمینه آن گسترش فراوانی یافته است. با توجه به اهمیت مدیریت در رشد و ارتقاء سازمانها و جوامع، نظامآ‌های آموزش عالی کشورها آموزش و تحقیق در حوزه مدیریت را از نظر کیفی و کمی به سرعت توسعه دادهآ‌اند. یکی از زمینهآ‌های بارز توسعه آموزش مدیریت ایجاد رشته کارشناسی ارشد مدیریت سازمان (MBA) در کشورهای مختلف جهان است. این رشته به سرعت نخست در آمریکا و کشورهای صنعتی و سپس در کشورهای در حال توسعه موفق، گسترش یافته است.
        همانطوریکه قبلاً ذکر شد، فارغآ‌التحصیلان دورهآ‌های کارشناسی و مخصوصاً فارغآ‌التحصیلان دورهآ‌های فنی و مهندسی وارد این دوره شده و در یک آموزش فشرده و پرکار به فراگیری دانش و فنون مدیریت میآ‌پردازند. ترکیب دانش تخصصی دوره کارشناسی و گاهی و تسلط به دانش و فنون مدیریت در دوره کارشناسی ارشد، از فارغآ‌التحصیلان این دوره مدیران کارآمد و موثری میآ‌سازد که در افزایش کارآئی و رشد سازمان های اقتصادی- اجتماعی تأثیر بسزایی دارند. به خاطر کسب همین توانائیآ‌هاست که در سه دهه اخیر دورهآ‌های MBA در کشورهای مختلف جهان به سرعت گسترش یافته و تنها در کشور آمریکا حدود 700 موسسه آموزش عالی دوره MBA ارائه میآ‌دهند.

        منبع:
        http://emodiran.com/categories/view/cat_id:196/menu_id:528/t:%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C _%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D8%AF_MBA
        The harder I work, the luckier I get

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : مدیریت MBA در ارشد

          با سلام و عرض تشکر از دوست خوبمون جناب نارگ راتوس که گفتنیها رو گفتند.
          یه خورده هم تجربیات بنده است که اضافه میکنم، امیدوارم به دردتون بخوره.

          ببینید اینکه MBA رو انتخاب کنید یا کنترل، به یه سری فاکتورهایی بستگی داره که خیلیهاش شخصی اند، فاکتورهایی مثل علاقه، موقعیت مکانی(شهری) که در اونجا در حال زندگی هستید و اینکه با ادامه دادن کدوم یک از این 2 رشته میتونید آینده ی کاری بهتری رو برای خودتون در شهری که زندگی میکنید یا قرار هست زندگی کنید، رقم بزنید.

          و یا یه فاکتور خیلی مهمی که به نظر بنده وجود داره اینه که شما در وجود خودتون بیشتر بنیه ی کدوم کار رو میبینید، یک کار مدیریتی یا یک کار مهندسی.
          یعنی با توجه به تجربیات و مسائلی که تا به حال تو زندگیتون داشتید فکر میکنید مدیر بهتری خواهید بود یا یک مهندس کاراتر؟؟!!

          و خیلی عوامل دیگه ای که با یک روز نشستن و بالا و پائین کردن اونها،و البته مشورت با آدمهایی که تو هر کدوم از این 2 عرصه حرفی برای گفتن دارن، میتونید به یک نتیجه ی منطقی برسید که کدوم رو ادامه بدید، MBA یا برق...

          حالا ما فرض میکنیم شما تصمیم خودتونو گرفتید و بنا بر آماده شدن برای کنکور MBA شد.
          خوب، این خیلی عالیه که شما از همین الان به فکرید، چون یکی از عواملی که برای موفقیت در آزمون این رشته نیاز هست، داشتن زمان کافیه.

          و عامل دوم و مهمتر داشتن هدف و به تبع اون پشتکاره، یعنی اصلا نترسید از اینکه میتونید تو آزمونش موفق باشید یا نه و یا اینکه قدرت ادامه دادن و تحصیل تو این رشته رو دارید یا خیر.
          یه خورده اگه دور و برتون رو نگاه کنید و با اونایی که دارن تو این رشته تحصیل میکنن صحبت کنید، خواهید دید که هیچ کدومشون انسان خارق العاده و خاصی نیستند یا یک انسان فوق العاده تیز هوش، به نظر بنده اونها هم آدمهایی هستند مثل من و شما، فقط با یک خاصیت متفاوت، اونم اینکه نمیترسن و پشتکار دارن.

          عوامل دیگه ای هم برای موفقیت تو آزمون این رشته وجود داره، مثل تمرکز و اینکه واقعا از ته دل و با علاقه این رشته رو برای ادامه تحصیلتون انتخاب کرده باشید.
          و مهمتر از همه اینکه این رشته و این درسها رو بخونید، برای خدا...
          هدفتون این باشه که روز قیامتی هم شد و ازتون پرسیدن آقا عمرتون رو در چه راهی صرف کردید؟؟ (کما اینکه دومین سوالی که از انسان میشه، بعد از نماز، همین سواله) خدای نکرده با شرمساری نگید مثلا MBA خوندم یا مهندس شدم برای اینکه خیلی رو بورس بود یا اینکه برام شخصیت و پرستیژ به همراه داشت یا اینکه پول خوبی ازش در میومد...

          بلکه با رضای دل وخشنودی از کاری که انجام دادید، بگید اومدم تو این راه تا به تو برسم تا بیشتر و بهتر درکت کنم، تا با علم مدیریت یا مهندسی به خلق تو خدمت کنم و واسه روزی که آقام ظهور کردن بشم یارشون، آدم بیسواد یا بی تخصصی نباشم که نتونم هیچ کمکی برای ساختن حکومتشون بکنم....

          من بهتون از اعماق وجودم قول میدم اگه بسپارید به خدا، از ب بسم الله تا ت تمّتش رو، خودش همچین همه چی رو براتون مهیا میکنه و راست و ریس، که خودتون باورتون نمیشه (البته اگه به صلاحتون باشه و تشخیص این تیکه هم با خداست و من و شما هیچ اعتراضی حق نداریم بکنیم، ولی حق هم نداریم دست از تلاش برداریم و همواره باید با توکل به اون به سمت یک حرکت عمودی پیش بریم، تا ما رو به خودش برسونه، چون اگه تصمیم به حرکت افقی بگیریم، از اونجایی که کره ی زمین گرده! بر میگردیم سر جای اولمون!...)

          و همه ی اون چیزایی که گفتم از پول و موقعیت خوب و غیره و غیره، وقتی که به هدفتون نائل بشید و با کمک خدا تو این رشته قبول بشید و فارغ التحصیل، خودش خود به خود براتون میاد، چون همه ی اینا بعد از موفقیت تو تحصیل این رشته، میشن جزو لاینفک و از پیامدهای خوب و مثبت تحصیل و کار تو همچین رشته ای، و در اصل هدیه ی خدا به شما، که کار رو برای رضای اون انجام دادید.

          بگذریم، سرتون رو زیادی درد آوردم.
          خوب حالا میریم سر درسها و منابعی که باید براش بخونید;
          همونطور که میدونید باید 3 تا درس رو واسه کنکور این رشته آزمون تستی بدید:
          1.ریاضی عمومی 1 و 2 2.استعداد و آمادگی تحصیلی ویژه رشته مدیریت (GMAT ) و سوم هم زبان عمومی و تخصصی

          اگه از بنده که تجربه ی 1 سال زحمت شبانه روزی دارم برای قبولی تو کنکور این رشته بپرسید، ( که نهایتا به خاطر استرس بیش از حد و اینکه بیراهه رو پیش گرفتم به جای راه......و علی رغم تمام زحمات و مرارتهام،قبول نشدم، که فک میکنم حقم هم بود) بهتون میگم شما که از الان میخواید خودتون رو آماده کنید به نظر بنده بهتره از حالا که فرصت خوبی رو هم تا اتمام درستون تو این مقطع پیش رو دارید، شروع کنید به تقویت پایه ای 2 درس ریاضی و زبان.
          ریاضی عمومی 1 و 2 و زبان عمومی و تخصصی رو جزو برنامه ی اصلیتون قرار بدید تا ان شاا... برسید به سال کنکورتون، همون موقع میتونید تو برنامه های فشرده تر و جدّیتون برای کنکور همون سال، GMAT رو از پسش بر بیاید.

          البته این GMAT یه چیز جدید و تازه به نظر میاد،اما وقتی واردش بشید خیلی شیرین و جذاب خواهد بود.


          منابعی که برای این دروس وجود داره(البته تنها و بهترین منابع موجود نیستند،منتها برای من کمک خیلی خیلی بزرگی بودند) شامل این منابع میشن:

          ریاضی عمومی 1و 2: مسعود آقاسی
          GMAT : احمد صداقت
          زبان تخصصی: کتاب زبان تخصصی مدیریت با تاکید بر استراتژی های درک مطلب ،سید محمد رضا ناصر زاده و یاشار دهدشتی
          زبان عمومی هم بستگی به پایه ی زبانتون داره، ولی در کل کتابهای 504 و essential word for toefl و گرامر عباس فرزام، خیلی میتونن کمک کنن.

          نکته ای که راجع به زبان وجود داره اینه که سوالای این در س تو کنکور 100 تان، که از این 100 تا 70 تاش عمومی و 30 تا هم تخصصی هستند که این 30 سوال تخصصی در غالب READING پرسیده میشن، به همین جهت هست که کتاب آقایان ناصر زاده و دهدشتی هم بر مبنای reading نوشته شده و کتاب بسیار جالبی هم هست.

          اینها میشن خلاصه ی مطالبی که از این تجربه برام باقی مونده، سوال دیگه ای بود، اگر چیزی بدونم در خدمتم...




          زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست
          امتحان ریشه هاست
          ریشه هم هرگز اسیر باد نیست
          زندگی چون پیچک است
          انتهایش میرسد پیش خدا!

          دیدگاه

          لطفا صبر کنید...
          X