اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کسی چیزی در مورد الکترو رتینو گرافی تا حالا دیده !؟!؟

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    کسی چیزی در مورد الکترو رتینو گرافی تا حالا دیده !؟!؟

    به نام خداوندی که در چیز ساده ای مثل دیده ، مکنیزم هایی قرار داد که در ظرافت نظیر ندارند .....

    الکترورتینو گرافی روشی برای ثبت فعالیت الکتریکی سلول های چشم از جمله فوتورسپتور ها و سلول های گانگلیونی است .برای ثبت پتانسیل ها چشم تحریک می شود و پتانسیل ایجاد شده ثبت می شود . بعضی از تحریک ها بوسیله ی فلاش های نوری و یا لز طریق الگو های شطرنجی می باشد . حالت های مختلفی برای قرار دادن الکترود ها وجود دارد . الکترود ها ممکن است روی قرنیه قرار بگیرند یا مستقیما برروی شبکیه و یا بر رو ی فضای اطراف چشم بر رو ی عضله ها .





    نمودار ERG به 3 قسمت تقسیم می شود :موج a،موج b و موج c . برای پیدا کردن چگونگی ایجاد این تقسیمات rognur Granit در سال1933 آزمایشاتی روی چشم گربه انجام داد. وی مقداری داروی بی حسی به چشم اضافه کرد . سه نمودار از این بررسی ها ایجاد شد .P-I ، P-II،P-III . نمودار P-I نموداری آهسته و مثبت است (اهسته به این معنا که مقدار آن به آهستگی زیاد می شود ).P-II در ابتدا سریع افزایش می یابد و به ماکزیمم خود می رسد و بعد از مدتی به متوسطی می رسد. P-III نموداری منفی است و سریعتر از دو نمودار دیگر عکس العمل نشان می دهد .




    موج C که متناسب با P-I می باشد ، توسط اپیتلیوم رنگدانه ای ایجاد می شود .بای اثبات این حرف ماده ای را به این قسمت تزریق شد . این ماده باعث شد که از فعالیت اپیتلیوم کاسته شود .در نتیجه موجCاز روی نمودار ERG از بین رفت . البته باید در نظر گرفت که رسپتور ها بر روی تشکیل این موج بی تاثیر نیستند . چون عکس العمل فوتورسپتور ها باعث می شود یون های بین سلولی تغییر کرده. و درنتیجه روی پتانسیل اپیتلوم تاثیر می گذارد .پس می توان گفت موجc علاوه بر اپی تلیوم رنگدلنه ای از فعلیت رسپتور ها نیز سرچشمه میگیرد .
    موج a از تاثیر p-III بر روی نمودار ERG تشکیل می شود . هنگامی که ترتباط بین رسپتور ها و سلول های د قطبی قطع شود ، موجb از روی نمودار بردشته می شود . برای قطع ارتباط بین این سلول ها کافی است که ماده ای میانجی انتشار یافته از رسپتور ها (که برای تحریک سلول های دوقطبی انتشار پیدا کرده بودمد ) خنثی شود . برای این کار از گونیست آنها استفاده می شود . البته قبل از این روش نیز P-III از روی الکترود هایی که بر روی شبکیه قرارا گرته بودند نیز بدست آمد . روش استفاده از گونیست روشی دارویی است .بدین ترتیب برای به دست آوردن P-III کافی است سلول های اپی تلیوم رنگدانه ای و سیناپس های فوتو رسپتور ها قطع شود ؛ از این حرف می توان نتیجه گرفت که موجa فعالیت رسپتورها را نشان می دهد.
    همانطور که که گفته شد با قطع ارتباط بین رسپتور ها با سلول های دیگر ، از طریق خنثی کردن ماده ی میانجی ، موج b حذف می شود . به طور کلی ، هر عاملی که باعث قطع این رابطه می شود ، موجb را از بین می رود . با توجه به آزمایشاتی که انجام گرفته می شود ، مشاهده شد که P-II عامل ایجاد کننده ی موج b است و از بررسی های بیشتر نتیجه گرفته شد که این موج از فعالیت های سلول های قطبی ( مخصوصا سلول های قسمت میانی ( منطقه ی فاویا) ایجاد می شود .



    منبع و مترجم :

    سیاوش سخاوی

    از تیم بیو الکتریک وب سایت تخصصی مهندسی پزشکی ایران www.bioemm.com
لطفا صبر کنید...
X