اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تست خازن و دیود

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    تست خازن و دیود

    با سلام و خسته نباشید
    دوستان می خواستم ببینم روی یک بورد حالا هر بوردی میتونه باشه , خازن و مقاومت رو چه جوری باید تست کنم ؟با اهم متر چه جوری تستشون کنم و چه جوری بفهمم که سالم هستند یا نه ؟
    باید چه جوری تست بشه و چه جوری از سالم بودنش پی ببرم یا خراب بودنش ؟
    لطفا راهنمایی کنید بگید که روش تست کردن دیو و خازن را ؟؟
    با تشکر ...!!
    خیلی برام ضروری هستش ..!!

    #2
    پاسخ : تست خازن و دیود

    روی برد نمیشه این کار رو کرد 1-باید تجربه داشته باشی ونقشه خوانی هم بلد باشی- چرا ممکنه فرضا در مدار دو سر دیود یا هر قطعه دیگه با یه سیم پیچ یا مقاومت یا هر چیزی که ایجاد مداری کند موازی و... شده باشد اونوقت تست شما صحت نداره یا داره.............................. 2 -اما تست روی برد هم خالی از لطف نیست وتقریبا این کار باید انجام بشه .....................

    اما شما ابتدا نوع دیود وخازن مشخص کن..............

    اگر دیود معمولی (یکسوساز) هست زمانی که مثبت اوومتر به اند دیود ومنفی اوومتر به کاتد دیود وصل هست چیزی نشون نده......اما اگر برعکس وصل کردی باید یه عددی نشون بده........در این 2 حالت دیود سالمه در غیر این صورت سوخته

    در مورد خازن مشخص کن چه نوعی (ظرفیت)
    ....................HELP ME GOD ...........................

    WORLD ELECTRONIC................................

    nasrolahymohsen@gmail.com......................... ...

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : تست خازن و دیود

      ممنون
      خوب دیود 1n4007 .... ??
      و خازن الکترولیتی و پلی استر ؟؟

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : تست خازن و دیود

        دوست عزیز برا اینکه روی بورد اندازه گیری کنی و به اشتباه نیفتی باید یک پایه از اون قطعه رو از بورد جدا کنی سپس اندازه گیری کنی با مالتی متر @روش های تست هم چون زیاد بود از یه جا کندم آوردم اینجا:



        تست مقاومت با مولتی متردیجیتال :
        در این روش در حالی که مولتی متر را در مد تست مقاومت می گذاریم دوترمینال مولتی متر را به ابتدا به هم اتصال می دهیم تا سیم های ترمینال و خطای مولتیمتر را کنترل نمائیم . سپس دو پایه ترمینال را به دو سر مقاومت وصل نموده مقدار اهمنشان داده شده را می خوانیم. در صورتیکه این مقدار با اندازه مقاومت که از رویرمز رنگ ها و یا از روی نوشته روی مقاومت قابل تشخیص است مقایسه می کنیم اگر این دوعدد بهم نزدیک بودند باتوجه به خطای مقاومت می گوئیم که مقاومت سالم است






        تست انواع خازن :تست خازنهای کمتر از 10 نانو فاراد به سادگی توسط مولتی متر انجام نمی شود و فقط با خازن سنج تست می شود در صورتیکه خازن سنج ندارید روش های زیادی برای تست این نوع خازن می توان به کار برد .
        برای تست این نوع خازن سه دور سیم روپوش دار معمولی را به دور هسته ترانس Hv که در دم دست داریم و تلویزیون در حال دریافت یک برنامه می باشد پیچیده و یک سر سیم را شاسی نموده خازن را به سر بعدی متصل و بایک مقاومت 10 کیلو اهمی شاسی کنید.
        در این حالت تلویزیون را روشن کنید طبیعی است که Hv در سیم پیچ القا ء حدود 25 الی 30 ولت پیک تو پیک خواهد داشت که با مولتی مترها نزدیک 6ولت Ac می شود . حال ولتاژ دو سر خازن رااندازه گیری نمائید اینجانب در آزمایشی که انجام دادم خازن 1n حدود 5vac خازن 820pf حدود 4vac ولت را نشان داد می توان مقاومت کمتری را نیز انتخاب و رنج وسیعی ازخازنها را تست نمود از این روش می توان برای تست انواع خازن های بدون قطب استفاده نمود . و نتایج مختلفی برای انواع خازن ها تجربه نمود .
        در این تست اگر دوسرخازن ولتاژی نداشته باشد به معنی شورت خازن واگر تقسیم ولتاژی ما بین مقاومت و خازنصورت نگیرد به معنی قطع خازن می باشد . لازم به توضیح است که باید مقدار خازن ومقاومت را درست انتخاب نمود .

        و حال تست خازن های بالاتر از 10 nf الی 1میکروفاراد :
        برای تست این نوع خازن می توان مولتی متر را روی رنج Rx10 قرار داده و میدانیم لحظه وصل ترمینال های مولتی متر اگر خازن خالی باشد توسط پیل 9v داخل مولتی مترشارژ شده و در حالت شارژ عقربه مولتی متر اهم مدار را در لحظه عبور جریان نشان می دهدمقدار ماکزیمم حرکت عقربه
        را برای همیشه بخاطر بسپارید تقریباً متناسب با ظرفیتخازن عقربه منحرف می شود .
        اگر در این روش بعد از شارژ کامل خازن ، اگر خازننشتی نداشته باشد خازن سالم است و اهم مشاهده شده بی نهایت است . و در صورتیکه خازننشت داشته باشد عقربه مقدار اهمی را نشان می دهد که گویای میزان نشتی خازن است .
        و نیز اگر خازن قطع باشد هیچگونه عکس العمل مشاهده نمی شود و عقربه هیچ انحرافی نخواهد داشت .

        تست خازن های 1میکرو فاراد الی 10 میکرو فاراد :
        قبل ازنتیجه گیری باید به عرض برسانم که چون این خازنها الکترولیتی می باشند بنا براینممکن است تغییر ظرفیت بدهند لذا این آزمایش فقط قطع ویا شورت خازن را نشان می دهدبنا براین در بعضی مراحل تغییر ظرفیت و وجود نشتی در خازن باید خازن توسط خازن سنجتست شود ولی این دلیل برای یک تعمیر کار و یا یک الکترونیک کار سبب نمی شود که اینروش را یاد نگیرد .
        برای این تست مولتی متر را در رنج Rx1k قرار داده و سپسشارژ و دشارژ خازن را باتوجه به قطبین باطری داخل مولتی متر( سیم مشکی مثبت و سیمقرمز منفی باطری است ) انجام می دهیم .


        تست خازن های بالاتر از 10 میکرو فاراد :
        برای تست این نوع خازن باید مولتی متر را در رنج Rx100 قرار دهیم.
        شارژ ودشارژ خازن را ملاحظه نموده توجه به قطبین الزامی است و نشتی در حد جزئی قابل قبولاست .
        بنا براین بعد از شارژ عقربه اهم زیادی را نشان می دهد . اگر خازن موجبحرکت عقربه نگردد یعنی قطع و در صورتیکه صفر باشد یعنی خازن شورت است و اگر اهم کمینیز قرائت شود به معنی خراب بودن خازن است .

        تست انواع دیود توسط مولتی متر :

        در ابتدای توضیحات باید به عرض برسانم کهتست قطعات در مدار و تست قطعات در خارج ازمدار با هم متفاوت است بنابراین همیشه ایننکته را در نظر داشته باشیم .

        تست دیود معمولی :
        دیودهای معمولی را بشناسیماین دیودها از جنس سیلیسیوم بوده برای کاربردهای متفاوت قابلیت عبور جریان های مختلفیرا دارند ساده ترین نوع آن دیود N4148 می باشد که ظاهری کوچک مانند دیودهای زنر کموات دارد و پوسته ی شیشه ای دارد . ویا دیودهای 1N4001 و که در یکسو سازی فرکانسپائین بیشترین کاربرد را دارند مانند کار برد در آدابتورها .
        بعد از شناخت سطحی با دیود معمولی تست آن را توضیح می دهم .

        ابتدا قطعه را خارج از مدارتست می کنیم . در صورتیکه مولتی متر ما هیوکی 3007 باشد !

        ترمینالهای مولتیمتر را در گرایش مستقیم جهت تست عبور جریان از دیود به پایه های دیود اتصال دهید دراین حالت باید ترمینال قرمز به کاتد و ترمینال مشکی به آند دیود متصل باشد می دانیمکاتد توسط خط مدور روی بدنه دیود مشخص است در این حالت از دیود جریانی که توسط پیلداخل مولتی متر در آن جاری می شود عبور می کند ومقاومت دیود را برای این جریان میتوانیم روی صفحه مولتی متر قرائت کنیم معمولاً حدود 20 الی 30 اهم است . و در اینحالت حتماً مولتی متر باید روی RX1 باشد زیرا می خواهیم به حداکثر مقدار مقاومتممکن دیود توجه داشته باشیم ودر این حالت این مقدار بایستی از 30 اهم بیشتر نشود . وگرنه دیود در گرایش مستقیم نمی تواند جریان را به خوبی از خود عبور دهد .

        تست در حالت معکوس :
        در این حالت ترمینال قرمز مولتی متر را به آند دیودوترمینال مشکی آن را به کاتد اتصال می دهیم اما چون باید مولتی متر را مُد RX10K بگذاریم باید توجه داشته باشیم که بادست پایه های مولتیمتر لمس نشود چون مولتی متررا در حالت سنجش مقاومت بالا گذاشته ایم زیرا می خواهیم کوچکترین نشتی ممکن دیود رابسنجیم و لابد دراین حالت هیچ گونه نشتی قابل قبول نیست و باید عقربه اصلاً انحرافی نشان ندهد .
        [img width=65 height=100]http://s1.picofile.com/file/7243484622/untitled.bmp[/img]

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : تست خازن و دیود

          ....................HELP ME GOD ...........................

          WORLD ELECTRONIC................................

          nasrolahymohsen@gmail.com......................... ...

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : تست خازن و دیود

            روش هایی که برای تست خازن گفتید در حالی هست که خازن داخل بورد قرار دارد ؟؟

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : تست خازن و دیود

              نه باید یک پایه از خازن رو از برد جدا کرد@
              [img width=65 height=100]http://s1.picofile.com/file/7243484622/untitled.bmp[/img]

              دیدگاه


                #8
                سوال در مورد خازن

                سلام
                می خواستم بدونم آیا خازنی هست که توانایی این رو داشته باشه که در مدار لامپ مهتابی قرار بگیره که هر وقت برق رفت بشه از انرژی ذخیره شده در این خازن استفاده کرد یا خیر؟؟ اگه هست بفرمایید چه نوع خازنیه؟؟ و تا چه مدت توانایی روشن نگه داشتن مهتابی رو داره؟؟؟؟؟
                با تشکر

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : تست خازن و دیود

                  نه خازنی نیست که به این استفاده ای که شما میخواهید استفاده بشه@ زمانش خیلی کمه که شارژ داشته باشه تا بعد قطع جریان بتونه فلورسنت رو روشن نگه داره!
                  ولی مدارهایی هستن که میتونی بعد قطع برق ازشون استفاده کنی که روشن بشن
                  [img width=65 height=100]http://s1.picofile.com/file/7243484622/untitled.bmp[/img]

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : سوال در مورد خازن

                    نوشته اصلی توسط maxpin
                    سلام
                    می خواستم بدونم آیا خازنی هست که توانایی این رو داشته باشه که در مدار لامپ مهتابی قرار بگیره که هر وقت برق رفت بشه از انرژی ذخیره شده در این خازن استفاده کرد یا خیر؟؟ اگه هست بفرمایید چه نوع خازنیه؟؟ و تا چه مدت توانایی روشن نگه داشتن مهتابی رو داره؟؟؟؟؟
                    با تشکر
                    خازن ولتاژشو تو یه لحظه تخلیه میآ‌کنه

                    اگه بخوای مهتابی رو روشن نگه داری به ولتاژ دائمی نیاز داری نه لحظه ای :smile:

                    دیدگاه

                    لطفا صبر کنید...
                    X