اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش اتصال دسته پلی استیشن به کامپیوتر

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    اموزش اتصال دسته پلی استیشن به کامپیوتر

    سلام دوستان عزیز و گرامی و پر محبت و مهربان و باهوش و پر استعداد و ..........
    پروژه جدیدی که می خواهیم شروع کنیم برمیگرده به یکی از علایق بزرگ من در علم الکترونیک! می دونید من اشتیاق زیادی به ایجاد ارتباط بین قطعات مختلف دارم مثلا میکرو با کامپیوتر٫ کامپیوتر با تلفن٫ یخچال با اتو oo:و... .
    oo: :eek:
    اما این یکی یکم متفاوت تر٫ سخت تر و بدردبخورتر هستش. اصل مطلب اینکه می خواستم یه ربات Manual (کنترل دستی) بسازم. به انواع کنترل های مختلف فکر کردم اما در آخر به ذهنم رسید که تو این پروژه از بهترین و محبوب ترین کنترلر دنیا یعنی دسته پلی استیشن استفاده کنم. فکر کنم منظورمو فهمیدید!؟!! درواقع قصد دارم تو این پروژه جدید آموزش استفاده از دسته Play Station بجای کنترلرهای دست ساز رو شروع

    کنم. مزایای این روش اصلا قابل مقایسه با نمونه های ممکن دیگه نیست! اولا: این کنترلر کاملا استاندار و خوش فرم و خوش دست هستش. دوما: بجز 4 کلید جهتی٫ 7 کلید کنترلی دیگه هم داره که فکر می کنم برای هر کاری کافی باشه (طراحی یه کنترلر با این همه دکمه کار آسونی نیست) و سوما: اگر با دسته های دارای Joystick پلی استیشن آشنا باشید که واقعا این روش رو تحصین می کنید! کنترل ربات با جوی استیک همونقدر لذت داره که انگار بعد از یه عمر خر سواری حالا بیای ماکسیما سوار شی (جون چه حالی میده ) چهارما: فکر می کنید چطوری بشه از قابلیت شوک این دسته ها استفاده کرد(یعنی میشه بیخیالش شد؟) ؟ قول میدم که با شنیدن این صحبت ها الان دارن توی دلتون قند آب می کنن. اما صبر کنید! در کنار تمام این مزایا یه عیب بزرگ وجود داره که حداقل پیر من یکی رو که در آورده .

    برای استفاده از این روش بایستی بین دسته PlayStation و میکروکنترلرتون ارتباط برقرار کنید٫ یعنی کاری کنید که دسته و میکرو با هم حرف بزنن و زبون همو متوجه بشن که این کار اصلا آسون نیست! این یعنی یه درد سر بسیار بزرگ!!!!

    کاربرد: این پروژه همونطور که گفتم برای کنترلر رباتهای Manual مثل امدادگر ها و سایر ربات های مسابقاتی و... کاربرد داره. حالا هر جور شما راحتین.

    به علت عواقب زیادی که در حین اجرای این پروژه ممکنه برای همه ما پیش بیاد (نا امیدی شدید٫ احساس یاس٫ تمایل به خودکشی و....) ترجیح می دم یه نمونه ساده تر کار رو آموزش بدم تا ایجاد ذوق و انگیزه کنم و بعد برم سراغ پروژه اصلی و اون هم چیزی نیست جز ارتباط دسته PlayStation با کامپیوتر و استفاده از اون در بازی ها و... (نمی خواید بگید که: برو بابا ما اهل بازی نیستیم ). دیگه حرافی کافیه بریم سر آموزش.

    قطعات مورد نیاز:

    دیود 1N4148 یا 1N914 پنج عدد
    کانکتور DB-25 از نوع نر 1 عدد
    دسته PlayStation 1 ترجیحا از نوع شوک و دارای Joystick
    قاب کانکتور DB25 1 عدد (اختیاری)
    آدایتور (ترانس) 9 ولت (اختیاری)
    هویه٫ مولتی متر٫ ...

    روش کار:
    همونطور که ملاحضه می کنید قطعات مورد نیاز این پروژه بسیار کم و ساده هستند اما انرژی و زمانی که باید صرف ساخت اون کنید برعکسه. کار رو با تئوری های دسته PlayStation شروع می کنیم. کانکتور دسته دارای 9 پین هستش که به صورت استاندارد و برای تمام دسته ها هر پین مانند شکل نامگذاری میشه که در مقالات بعدی علت نامگذاری و کاربرد هر کدام توضیح داده خواهد شد. کاری که فعلا لازمه شما انجام بدید اینه که ابتدا پیچ های دسته بازی رو بار کنید تا بتونید به جایی که اتصالات کابل کانکتور لحیم شده اند دسترسی پیدا کنید. حالا با مولتی متر امتحان کنید که هر پین به کدوم سیم متصل هست و حتما رنگ سیم رو مقابل اسمش یاداشت کنید و مواظب باشید که او رو گم نکنید! (مثلا سیم قرمز = V+ و سیم سیاه = Gnd و زرد = Cmd و...). اگر مولتی متر ندارید از یه مدار ساده چراغ و باطری جهت این کار استفاده کنید. اگر از دسته شوک استفاده می کنید٫ بجز پین چهرم از چپ که Not Connected یا بی مصرف هست بایستی هر پین معادل یک رنگ سیم مستقل باشد و دسته های معمولی 7 سیم دارند که پین 9V در انها Not Connected می باشد. حالا کابل را از چهار پنج سانت قبل از کانکتور ببرید و سر هر هشت سیم را لخت کنید (اگه دلتون نمیاد دسته رو ناقص کنید می تونید از هر روش دیگه که به عقلتون میرسه استفاده کنید!)

    تصویر مقابل کانکتور DB-25 ما را نشان می دهد. پین های قرمز رنگ بیانگر آنهایی هستند که در این مدار ی ا پروژه مورد استفاده قرار می گیرند و پبن های آبی رنگ بیانگر آنهایی هستند که اگر بخواهیم دسته دومی هم داشته باشیم باید مورد استفاده قرار بگیرند. یعنی شما می توانید بازی ها را همزمان با دو دسته و دونفره انجام دهید .

    نصب دیودها: پنج دیود داشتیم که باید آنها را به ترتیب به پینهای 5 تا 9 کانکتور لحیم کنیم مساله ای که اهمیت دارد جهت لحیم کردن دیودهاست. همونطور که در شکل ملاحضه می کنید بایستی سمت خط دار دیودها به طرف بیرون باشد. در غیر این صورت با مشکل مواجه خواهید شد!

    حالا نوبت می رسه به اتصال سیمها: همونطور که در شماتیک مشاهده می کنید بایستی سیم ها رور به صورت زیر به پینهای کانکتور متصل کنید:
    Controller Parallel

    1- Dat 10(pad1), 13(pad2)
    2- Cmd 2
    3- 9V (shock) +9v battery
    4- GND 18, 19, -9V battery
    5- V+ 5,6,7,8,9 through diodes
    6- Att 3
    7- Clk 4
    9- Ack 12(pad1), 15(pad2)

    در جدول بالا و همچنین در شماتیک زیر نحوه اتصال سیمهای دو دسته PlayStation همزمان به یک کانکتور به تصویر کشیده شده بنابر این من از توضیحات اضافی پرهیز می کنم. فقط سیم V+ رو باید به انتهای هر 5 دیودی که به کانکتور اتصال دادید لحیم کنید.

    استفاده از Force Feedback (اختیاری): فورس فیدبک ویا همون شوک دسته بازی به تغذیه 9 ولت جداگانه احتیاج داره که برای استفاده از اون مجبوریم از یک منبع تغذیه بیرونی و جداگانه استفاده کنیم. سیم 9v+ رو بایستی به سر مثبت منبع تغذیه و سر منفی اون رو باید به پینهای 18 و 19 کانکتور وصل کنید. فقط توجه کنید که جهت مثبت و منفی منبع تغذیه شما اشتباه نشود.
    خوب نحوه اتصال منبع تغذیه جداگانه برای راه اندازی Force Feedback دسته رو هم توضیح دادم اما در تصویر زیر می تونید شماتیک دقیق پروژه رو برای راه اندازی دودسته بطور همزمان مشاهده می کنید.

    فکر می کنم با استناد به این شماتیک دیگه پاسخ خیلی از سوالاتتون رو گرفته باشید. اما الان مهمترین بخشی که باقی می مونه بخش نرم افزاری پروژه هستش.

    بخش نرم افزار:
    اگر قسمت الکترونیکی مدار رو تهیه کرده باشید و اون رو به کامپیوتر وصل کنید٬ خواهید دید که این سیستم به خودی خود اصلا برای کامپیوتر شناخته شده نیست. وظیفه شما در این مرحله استفاده از نرم افزار تهیه شده در این زمینه برای شناساندن دسته پلی استیشن به کامپیوتر می باشد. من خودم نسخ مختلف موجود در اینترنت رو امتحان کردم که یا برای ویندوز ۹۸ بودن و یا اینکه اصلا کار نمی کردن. اما نسخه ای رو که من اینجا برای دانلود گذاشتم بسیار سهل الاستفاده و با درصد بالایی در تمام سیستم ها جواب می دهد.

    از اینجا دانلود کنید (۱۲۴ kb)

    بعد از بارگذاری نرم افزار فوق و بازکردن فایل زیپ آن٬ فایل Install.exe رو اجرا کنید و از پنجره ظاهر شده گزینه "Multitap PlayStation en LPT1" را از منوی کشویی انتخاب٬ تیک را چک زده و قسمت آخر را نیز روی ۰٪ باقی بگذارید. حال دکمه "Acepter" را فشار دهید.
    برای اینکه بفهمید نرم افزار موفق به شناختن دسته پلی استیشن شده و بخش سخت افزاری پروژتان را بخوبی اسمبل کرده اید٬ از کنترل پنل گزینه "Game Controllers" را انتخاب کنید بایستی در لیست موجود در پنجره باز شده گزینه "25Pin Gamepad" نیز موجود باشد. دکمه Properties هر گزینه در این لیست مربوط به تنظیمات آن می باشد. با فشاردن این دکمه صفحه تنظیمات دسته شناخته شده باز می شود که در این صفحه می توانید کارکرد تمام دکمه های دسته را امتحان و مشاهده کنید. در این قسمت حتی می توان نحوه کارکرد Joystick و یا Analog Contioller دسته پلی استیشنتان (در صورت داشتن این قابلیت) مشاهده کنید و از منطق آن سر در بیارید.
    باید توجه کنید که این برنامه از توابع DirectX که تنها مخصوص ویندوز است استفاده می کند. بنابراین استفاده از این پروژه در سایر سیستم عامل ها مقدور نمی باشد.

    حرف آخر: همونطور که گفتم برای استفاده از قابلیت شوک دسته احتیاج به یک تغذیه ۹ ولت خارجی دارید. نکته موجود اینکه که می تونید این ۹ ولت رو بواسطه یک رگولاتور از یکی از کابل های تغذیه تولید شده توسط پاور بگیرید و به طریق ممکن موردکه به ذهن خودتون میرسه٬ اون رو به کانکتور ۲۵ پایه وصل کنید.

    لینک دانلود برنامه
    http://sites.google.com/site/bgnima/GamePAd.zip?attredirects=0
    کلیه تصاویر ها اینجاست .
    http://sites.google.com/site/bgnima/connector.png
    http://sites.google.com/site/bgnima/db25conexiones.gif
    http://sites.google.com/site/bgnima/cov.png
    http://sites.google.com/site/bgnima/gff.png
    http://sites.google.com/site/bgnima/install.png

    لطفا اون گرد و خاک کلید تشکر رو بگیرید. :agree:
    ميشه به جاي امضا انگشت بزنم ؟؟؟

    #2
    پاسخ : اموزش اتصال دسته پلی استیشن به کامپیوتر

    دوست عزیز
    شما این پست رو طوری نوشتید که خواننده فکر میکنه خودتون این کار رو انجام دادید.
    بد نبود اگر منبع رو ذکر نمیکنید حداقل بنویسید که این آموزش رو از جایی کپی کردید! (http://eleboys.blogfa.com/8506.aspx)

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : اموزش اتصال دسته پلی استیشن به کامپیوتر

      جز 4 کلید جهتی٫ 7 کلید کنترلی دیگه هم داره که فکر می کنم برای هر کاری کافی باشه
      7 رو نمیفهمم از کجا اومده؟! 4 تا اون L1/2 و R1/2 بودند و 4 تا هم ×,.... یه سلکت و یه استارت هم بود. خوب این جوری که میشه 10 تا نه 7 تا :icon_razz:
      فکر می کنید چطوری بشه از قابلیت شوک این دسته ها استفاده کرد(یعنی میشه بیخیالش شد؟)
      همه ی امکاناتی که جوی استیک داره رو میشه با اون پروتکلش راه انداخت به جز شوک که تغذیه جدا نیاز داره!

      در کل ایده استفاده از این دسته ها برای کنترل خیلی خوب هست.اما وقتی کامل میشه که ارتباط با اون رو بتونی تو برنامه ی خودت بیاری. نه با یه برنامه دیگه.....
      جدا از اون پورت پارالل کجا بود. ما اگه از این امکانات داشتیم که دنبال پروگرمر های USB اینقدر نبودیم.

      لطفا اون گرد و خاک کلید تشکر رو بگیرید. :agree:
      یاد ف.ب افتادم که میگن اگه پسری لایک کن اگر دختری cm بزار. شما هم همین جوریا آدم رو تحریک میکنید به تشکر :mrgreen:
      به هر حال مرسی. یاد قدیما کردیم
      [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]

      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X