اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فرق باتری با خازن!

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    فرق باتری با خازن!

    دوستان فرق باتری با خازن چیه ؟! از لحاظ انرژی و نرخ تخلیه انرژی!
    دستتون درد نکنه

    #2
    پاسخ : فرق باتری با خازن!

    اصولا خازن برای شارژ و دشارژ شدن سریع هست... برای گرفتن نویز از روی تغذیه یا مدارات مخابراتی
    اما باتری اینطور نیست سریع شارژ و دشارژ بشه از کار میفته یه مدت شارژش میکنند بعد استفاده میکنند
    درسته ساختمانشون شبیه همه(دو تا الکترود و یه ماده الکترولیت)ولی به خاطر مواد استفاده شده یکی برای ذخیره انرژی و استفاده از اون برای مصارف طولانی مدت هست و خازن هم برای شارژ و شارژ سریع هست اما با ذخیره انرژی کمتر

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : فرق باتری با خازن!

      ممنون! اینا که واضحه! خواستم بدونم چیزی هست که نمیدونم!!! دانستم که میدانم :biggrin:

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : فرق باتری با خازن!

        اساسا خازن و باطری باهم فرق دارن.
        در ساختار
        کاربرد و...


        خازن‌ یا انباره عبارتست از دو صفحهٔ موازی فلزی که در میان آن لایه‌ای از هوا یا عایق قرار دارد. خازن‌ها انرژی الکتریکی را نگهداری می‌کنند و به همراه مقاومت‌ها، در مدارات تایمینگ استفاده می‌شوند. همچنین از خازن‌ها برای صاف کردن سطح تغییرات ولتاژ مستقیم استفاده می‌شود. از خازن‌ها در مدارات به‌عنوان فیلتر هم استفاده می‌شود. زیرا خازن‌ها به راحتی سیگنالهای متناوب AC را عبور می‌دهند ولی مانع عبور سیگنالهای مستقیم DC می‌شوند.

        خازن المان الکتریکی است که می‌تواند انرژی الکتریکی را توسط میدان الکترواستاتیکی (بار الکتریکی) در خود ذخیره کند. انواع خازن در مدارهای الکتریکی بکار می‌روند. خازن را با حرف C که ابتدای کلمه capacitor است نمایش می‌دهند.

        با توجه به اینکه بار الکتریکی در خازن ذخیره می‌شود؛ برای ایجاد میدانهای الکتریکی یکنواخت می‌توان از خازن استفاده کرد. خازنها می‌توانند میدانهای الکتریکی را در حجم‌های کوچک نگه دارند؛ به علاوه می‌توان از آنها برای ذخیره کردن انرژی استفاده کرد.


        منبع توان الکتروشیمیایی یا باتری یا قوه وسیله‌ای است که انرژی آزادشده از واکنش شیمیایی را مستقیماً به الکتریسیته تبدیل می‌کند. باتری از مجموع چند سلول الکتروشیمیایی تشکیل شده است که اساساً عملکرد این سلول‌ها بر تبدیل انرژی شیمیایی به الکتریسیته و بالعکس است.


        ساختمان خازن
        ساختمان داخلی خازن از دو قسمت اصلی تشکیل می‌شود:

        صفحات هادی
        عایق بین هادیها (دی‌الکتریک)
        هرگاه دو هادی در مقابل هم قرار گرفته و در بین آنها عایقی قرار داده شود، تشکیل خازن می‌دهند. معمولاً صفحات هادی خازن از جنس آلومینیوم، روی و نقره با سطح نسبتاً زیاد بوده و در بین آنها عایقی (دی‌الکتریک) از جنس هوا، کاغذ، میکا، پلاستیک، سرامیک، اکسید آلومینیوم و اکسید تانتالیوم استفاده می‌شود. هر چه ضریب دی‌الکتریک یک ماده عایق بزرگ‌تر باشد آن دی‌الکتریک دارای خاصیت عایقی بهتر است. به عنوان مثال، ضریب دی‌الکتریک هوا 1 و ضریب دی‌الکتریک اکسید آلومینیوم 7 می‌باشد. بنابراین خاصیت عایقی اکسید آلومینیوم 7 برابر خاصیت عایقی هوا است.

        [hr]
        هر باتری را بر اساس واکنش شیمیایی درون آن تعریف می‌کنند. آنچه که در باتری برای تبدیل دو صورت انرژی رخ می‌دهد، حاصل تبادل الکتریسیته شارژشده بین یون‌ها است که در دو الکترود جداگانه حاصل می‌شود. بدین صورت که یک الکترود یون آزاد کرده و الکترود دیگر الکترون جذب می‌کند و این گونه مسیر بسته جریانی به وجود می‌آید. بدین گونه هر سلول الکترو شیمیایی را می‌توان تشکیل یافته از سه عنصر به حساب آورد: الکترودهای مثبت (آند) و منفی (کاتد) و الکترولیت.

        در صورتی که سلول‌های الکتروشیمیایی به صورت سری به یکدیگر وصل شوند، باتری حاصل شده دارای سطح ولتاژ بیشتری نسبت به سلول‌هاست و در صورتی که سلول‌ها به صورت موازی به یکدیگر وصل شوند، توان بیشتر خواهیم داشت.



        ساختمان باتری

        هر باتری یک مقاومت داخلی (r) دارد. اختلاف پتانسیل بین قطب‌های باتری (v)، زمانی که جریان I از آن می‌گذرد، برابر V=Eemf - Ir می‌باشد. فرایند تبدیل انرژی در باتری با گذشت زمان افزایش مقاومت الکتریکی داخلی یا کاهش انرژی پتانسیل اولیه همراه است. مقدار مقاومت داخلی به نوع باتری و طرز ساختش وابسته‌است.

        http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AE%D8%A7%D8%B2%D9%86

        http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%D8%A7%D8%B7%D8%B1%DB%8C
        يادش بخير يه وقتايي هر روز ميومدم اينجا !

        دیدگاه

        لطفا صبر کنید...
        X