اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تفاوتآ‌های میان حافظهآ‌های GDDR3 و GDDR5

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    تفاوتآ‌های میان حافظهآ‌های GDDR3 و GDDR5

    معمولا گاهی از برخی از خصوصیات کلی کارت گرافیک برای یک کاربر معمولی کافی است چرا که سازندگان، اجزاء مختلف کارت گرافیک را متناسب با یکدیگر طراحی میآ‌کنند و در صورتی که یکی از اجزای کارت گرافیک برای شما کاملا مناسب باشد، بقیه اجزاء نیز باب میل شما خواهند بود اما گاهی از ویژگیآ‌های حافظه گرافیک یکی از الزامیآ‌ترین گاهیآ‌ها برای خرید یک کارت گرافیک است.

    در کشور ما بسیاری از کاربران معمولی، کارتآ‌های گرافیک را با توجه به میزان حجم حافظه گرافیکی مقایسه میآ‌کنند. به عنوان مثال شخصی میآ‌گوید که کارت گرافیک من 1 گیگابایتی است و شخص دیگری میآ‌گوید که کارت گرافیک من 512 مگابایتی است و این تفاضل حافظه، دلیل کافی برای بهتر بودن کارت گرافیکی اول است. در صورتی که این استدلال به هیچ وجه کلیت ندارد و ممکن است یک کارت گرافیک با حجم حافظه کمآ‌تر قویآ‌تر عمل کند.

    در حال حاضر دو نسل از حافظهآ‌های کارت گرافیک در بازار موجود هستند که با حجمآ‌های مختلف روی کارتآ‌های گرافیک به کار گرفته میآ‌شوند.

    نسل رایج حافظهآ‌های گرافیک به GDDR3ها معروف هستند. GDDR3ها نسبت به نسل قبلی چند مزیت عمده دارند. در نگاه اول GDDR3 از دو فرکانس مختلف برای خواندن و نوشتن اطلاعات استفاده میآ‌کند و به همین دلیل کارآیی سریعآ‌تری را نسبت به DDR2 از خود نشان میآ‌دهد. این حافظهآ‌های گرافیک میآ‌توانند به طریق سختآ‌افزاری کاملا خالی شوند و فعالیت خود را مجدد از نو آغاز کنند. این امکان مقاومت کارت گرافیک را در برابر خطاهای احتمالی نرمآ‌افزاری افزایش میآ‌دهد. علاوه بر این ثبات طولانی مدت حافظه در حین اجرای یک نرمآ‌افزار حاکی از بروز خطا است و این امکان مانع آسیبآ‌های سختآ‌افزاری میآ‌شود. حافظهآ‌های گرافیکی جدید با ولتاژهای کمتری کار میآ‌کنند و در نتیجه به توان کمتری برای کل رایانه نیازمند خواهند بود. جالب توجه این است که کمآ‌ترین فرکانس این حافظهآ‌ها، از بیشترین فرکانس در حافظهآ‌های نسل قبلی بیشتر است. خوب است بدانید که هر یک از پایهآ‌های این حافظهآ‌ها در هر 2 کلاک، 4 بیت را به وسیله یک پین منتقل میآ‌کنند. یعنی سرعت این حافظهآ‌ها در بدترین حالت، دو برابر از حافظهآ‌های قبلی بیشتر خواهد بود.

    حافظهآ‌های GDDR5، حافظهآ‌های نسل بعدی هستند که جانشین GDDR4ها شدهآ‌اند. خوب است بدانید که GDDR4، بدون این که وارد بازار شود، توسط فناوری GDDR5 کنار گذاشته شد. حافظهآ‌های GDDR5، از پهنای باند، کلاک حافظه، سرعت دستیابی بسیار بالاتری نسبت به GDDR3 برخوردار است.

    حال برای انتخاب یک کارت گرافیک چه نوع حافظهآ‌ای را برای چه کاری انتخاب کنیم؟ اگر بخواهیمShader کارت گرافیک تنها برای کاربری ویندوز مناسب باشد، در نتیجه کارت گرافیک به سرعت حافظه زیادی نیاز ندارد.

    در صورتی که فرکانس Shader افزایش یابد، با افزایش سرعت حافظه میآ‌توانید فعالیتآ‌های سنگینآ‌تری را نیز در محیط ویندوز به سادگی اجرا کنید. حال اگر توانایی Shader به خوبی افزایش یابد، یک حافظه گرافیکی GDDR3 تقریبا برای اجرای هر نوع بازی مناسب خواهد بود. دقت داشته باشید که سازندگان این نکات را به خوبی مد نظر میآ‌گیرند و هماهنگی میان اجزای یک کارت گرافیک، کاملا رعایت میآ‌شود. از همین رو به ندرت مشاهده خواهید کرد که یک کارت گرافیک با کاربری ویندوز، به حافظهآ‌ای با سرعت بالا مجهز باشد. حافظهآ‌های GDDR5 در کنار پردازندهآ‌های گرافیک بسیار جدید قرار میآ‌گیرند و تنها برای بازیآ‌خورها مناسب هستند چرا که این افراد معمولا هزینه زیادی را برای این قطعه کنار میآ‌گذارند.

    بایت

    #2
    پاسخ : تفاوتآ‌های میان حافظهآ‌های GDDR3 و GDDR5

    نوشته اصلی توسط Adel JoOoN
    .



    خوب است بدانید که هر یک از پایهآ‌های این حافظهآ‌ها در هر 2 کلاک، 4 بیت را به وسیله یک پین منتقل میآ‌کنند. یعنی سرعت این حافظهآ‌ها در بدترین حالت، دو برابر از حافظهآ‌های قبلی بیشتر خواهد بود.



    بایت

    سلام

    اگر اشتباه نکنم همه DDR ها همین کار را انجام می دهند یک بیت در لبه بالا رونده و یک بیت در لبه پایین رونده ارسال می شود

    دیدگاه

    لطفا صبر کنید...
    X