ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی «ورود به سایت» کلیک کنید.





اگر فرم ورود برای شما نمایش داده نمیشود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.





کاربران برچسب زده شده

صفحه 1 از 12 1234567891011 ... آخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 119
  1. #1
    2011/05/01
    566
    3

    راه اندازی موتور dc

    سلام و عرض احترام.
    دوستان بنده میخوام برای اولین بار یه موتور دی سی گیربکس دار رو با l298 درایو کنم، ولتاژ موتورم 12 ولته و جریانش هم حداکثر 1 آمپر.
    فقط هم در حد تئوری میدونم که وقتی از l298 استفاده میشه برا راه اندازی موتور dc، باید اول پایه 6 رو ولتاژ 5 بدیم واگر به پایه5 (input1) ولتاژ 5 رو بدیم و به پایه 7(input2) ولتاژ 0 (یعنی زمینش کنیم) موتور شروع به چرخش میکنه و اگر به input1 ولتاژ 0 وبه input2 ولتاژ 5 رو متصل کنیم موتور برعکس حالت اول میچرخه در صورتی که هر دو پایه ورودی ولتاژ بالا یا هر دو ولتاژ پایین داشته باشن موتور ترمز میکنه
    حالا اگر به پایه 6 ولتاژ 0 بدیم موتور ازاده (ترمز نمیکنه و نمیچرخه) (مثل اینکه موتور روشن نیست و ورودی های موتور به هم متصل نیستن)

    موتور دومی هم اگر در کار باشه مثل موتور اول با Input 3 ,input 4 کنترل میشه
    و ما باید پایه های input 1, input 2, input 3 ,input 4 رو به میکرو متصل کنیم تا بتونیم موتورها رو کنترل کنیم

    درست عرض میکنم؟؟!
    البته این کنترل جهت چرخش موتور بود برای کنترل سرعت باید با روش PWM ولتاژ رو به پایه Enable بدیم که دیگه نمیدونم باید چیکار کنیم؟؟؟!!!

    و یه سوال :redface:
    ما دو تا از پین های میکرو رو میخوایم که به عنوان ورودی وارد درایور میشن و با اون میتونیم موتور رو چپ گرد راستگرد یا ترمز کنیم، درست؟
    حالا ما باید با high و low کردن این 2 تا پایه تو برناممون موتور رو چپگرد راستگرد کنیم، و کار برنامه نویسی خاص و بیشتر دیگه ای نداره درست عرض میکنم؟؟
    حالا البته گذشته از کنترل سرعتش...
    راستی میکروم 16f877a و کامپایلرم pbp هست.
    بسیار متشکر میشم از دوستان با تجره تا بنده رو یاری بفرمایند.
    زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست
    امتحان ریشه هاست
    ریشه هم هرگز اسیر باد نیست
    زندگی چون پیچک است
    انتهایش میرسد پیش خدا!
  2. #2
    2007/11/22
    تبریز
    2,483
    492

    پاسخ : راه اندازي موتور dc

    سلام . وقت بخير.
    حقيقتا وقت واسه نوشتن و توضيح دادن ندارم! الان هم ديدم چند روز گذشته کسي جواب نداده خواستم يه سوال بپرسم و يه پيشنهاد بدم!

    اول اينکه همين مطلب رو سرچ زدي ببيني چيزي گيرت مياد يا نه؟(هم انجمن هم گوگل و...)

    پيشنهادم هم اينه که يه برنامه نمونه واسه راه اندازي موتور با L298N به همراه PCB و شماتيک برات بفرستم، کاري که ميخواي راه ميفته؟

    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت



    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت

  3. #3
    2011/05/01
    566
    3

    پاسخ : راه اندازي موتور dc

    نقل قول نوشته اصلی توسط شاهرخ
    سلام . وقت بخير.
    حقيقتا وقت واسه نوشتن و توضيح دادن ندارم! الان هم ديدم چند روز گذشته کسي جواب نداده خواستم يه سوال بپرسم و يه پيشنهاد بدم!
    سلام از بنده است جناب شاهرخ.
    یک دنیا ممنونم از حسن نیتتون.

    نقل قول نوشته اصلی توسط شاهرخ
    اول اينکه همين مطلب رو سرچ زدي ببيني چيزي گيرت مياد يا نه؟(هم انجمن هم گوگل و...)
    پيشنهادم هم اينه که يه برنامه نمونه واسه راه اندازي موتور با L298N به همراه PCB و شماتيک برات بفرستم، کاري که ميخواي راه ميفته؟
    بله سرچ کردم منتها تو سایت اکثر مطالب با avr بود که بنده ازش سر در نمیارم، گوگل هم چیز دندون گیری بهم نداد...
    واقعا ازتون متشکر میشم اگه این لطف رو در حق بنده بفرمائید :job:

    اضافه شده در تاریخ :
    سلام مجدد.
    دوستان خوشبختانه قضیه تا یه جاهاییش حل شد، چپگرد و راستگرد رو چرخید، یه pwm هم با دیوتی 50 درصد یا همون pwm متقارن براش ساختم و بهش دادم، و باز هم میچرخه، و میدونیم برای اینکه بشه سرعت موتور رو کنترل کرد باید نسبت high به low رو تو pwm ای که ساختیم ، کم و زیاد کرد، منتها میخوام بدونم برای اینکه بتونم کنترل سرعتش رو در دست بگیرم، مقدار زمان high رو باید چجوری و بر چه اساسی بدست بیارم؟
    موتورم 200 rpm و گشتاورش 1 kg.cm هست.

    متشکر میشم دوستان کمک کنند.
    زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست
    امتحان ریشه هاست
    ریشه هم هرگز اسیر باد نیست
    زندگی چون پیچک است
    انتهایش میرسد پیش خدا!
  4. #4
    2011/06/21
    135
    1

    پاسخ : راه اندازی موتور dc

    نقل قول نوشته اصلی توسط pama
    برای اینکه بتونم کنترل سرعتش رو در دست بگیرم، مقدار زمان high رو باید چجوری و بر چه اساسی بدست بیارم؟
    موتورم 200 rpm و گشتاورش 1 kg.cm هست.
    سلام عزیز
    یعنی میخوای بدونی در یک سرعت خاص، نسبت PWM چقدر باشه؟؟
    سنسور سرعت هم داری؟؟
    :nerd:
    من نبودم آنکه از من در خیالت ساختی ...
    پس تو هم چون دیگران چندان مرا نشناختی
  5. #5
    2011/05/01
    566
    3

    پاسخ : راه اندازی موتور dc

    نقل قول نوشته اصلی توسط _shokrii_
    سلام عزیز
    یعنی میخوای بدونی در یک سرعت خاص، نسبت PWM چقدر باشه؟؟
    سنسور سرعت هم داری؟؟
    :nerd:
    سلام دوست من.
    بله، میخوام بدونم تو سرعتهای مختلف دیوتی سایکلمون باید چقدر باشه؟
    یعنی تجربه ای که دوستان داشتند به چه صورت هست؟
    یا در کل زمان high بودن رو بر اساس چه معیاری باید لحاظ کنیم؟
    متشکرم از لطفتون.

    اضافه شده در تاریخ :
    و یه موضوع دیگه!
    چرا من دیوتی سایکل رو با هر درصدی به موتور میدم، تو همه ی حالتها موتور با یه سرعت میچرخه و با کم و زیاد شدن Thigh سرعت موتور تغییر نمیکنه؟؟؟!!!
    زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست
    امتحان ریشه هاست
    ریشه هم هرگز اسیر باد نیست
    زندگی چون پیچک است
    انتهایش میرسد پیش خدا!
  6. #6
    2007/11/22
    تبریز
    2,483
    492

    پاسخ : راه اندازي موتور dc

    سلام. :nerd: اگه خيلي ساده به قضيه نگاه کنيم؛اينطور ميشه که باPWM برابر255 حداکثر سرعت رو داريم وبا PWM مثلا10، 0.1 سرعت نامي.ولي واسه سرعت هاي پايين اين درست نيست و بستگي به شرايطي داره.مثلا يه برنامه ي تست بنويسين که PWM ي که به موتور اعمال شده،دونه دونه زياد کنه.خواهيد ديد که تو مقادير اوليه موتور عملا حرکتي نميکنه و فقط از موتور صداي سوت شنيده ميشه تا جايي که موتور يواش يواش شروع ميکنه به کار کردن که اون مقدار PWM ي که موتور توي اون مقدار شروع کرد به چرخيدن ، وابسته به موتور هست.يادمه با يه موتور300rpm و12ولت حدود 70-80 جواب گرفته بودم(منظورم70 يا 80 از 255 هست) حالا اگه باري به موتور وصل باشه باز اين عدد عوض ميشه. واگه برعکس اين کار رو انجام بدي يعنيPWM رو از 255 شروع کني به کاهش دادن اون عددي که موتور به ازاي اون از حرکت مي ايسته با عدد قبلي متفاوت هست.بهتره واسه اينکه دقيقتر جواب بگيري باشفت انکودر دور موتور رو اندازه بگيري و به ازاي PWM اعمالي؛ اون دور رو يا نشون بدي يا تو EEPROM ذخيره کني و بعدا با پروگرمر بخوني...
    حالا يه موضوع ديگه! ممکنه کد و شماتيک مدار رو بزاري ببينم چرا با تغيير ديوتي سايکل سرعت موتور ثابته؟!! مگه دست خودشه! :twisted: راستي PWM رو نرم افزاري توليد ميکني يا از سخت افزارش استفاده ميکني؟

    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت



    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت

  7. #7
    2011/06/21
    135
    1

    پاسخ : راه اندازی موتور dc

    در تکمیل توضیحات جناب شاهرخ
    شما میتونی به جای عدد 0 تا 255 (دیوتی سایکل) یک متغیر بذاری :agree:
    بعد با توجه به مقدار اون متغیر دیوتی سایکل ایجاد میشه

    مثلا میتونی مقدار اون متغیر را با پتانسیومتر از A/D بگیری(با توجه به مقدار پتانسیومتر سرعت تغیر میکنه)
    یا تو برنامه دیوتی سایکل را مثلا هر 10 ثانیه 50 تا کم کن
    و کلا هر جوری دوست داری مقدار اون متغیر رو کم و زیاد کن تا سرعت موتور تغیر کنه
    اگه سرعت موتور تغیر نمیکنه یک جای کار میلنگه :mrgreen:

    (راستی اون دیود هرزگرد های موتور رو یادت نره که میکرو را ریست میکنه )
    من یکبار همون دیود ها را نگذاشته بودم حسابی رفتم سر کار
    من نبودم آنکه از من در خیالت ساختی ...
    پس تو هم چون دیگران چندان مرا نشناختی
  8. #8
    2007/11/22
    تبریز
    2,483
    492

    پاسخ : راه اندازي موتور dc

    نقل قول نوشته اصلی توسط _shokrii_

    (راستي اون ديود هرزگرد هاي موتور رو يادت نره که ميکرو را ريست ميکنه )
    من يکبار همون ديود ها را نگذاشته بودم حسابي رفتم سر کار
    سر همون رباته واسه تست موتور اومدم يه برنامه ساده نوشتم فقط واسه چرخش به يک سمت؛درست کار کرد.بعد افکار خبيث اومد سراغم!! گفتم اگه تو حداکثر سرعت، يهو چپ گرد رو راست گرد کنم چي ميشه؟ موتور چه حالي ميشه؟ اومدم برنامه رو نوشتم(فقط واسه يه موتور)،غافل از اينکه ديود ها رو يادم رفته بزارم..... :cry2: هنوز اون L298 رو دارم که فقط نصفش سالمه و واسه بعضي از تست ها ازش استفاده ميکنم!! :mrgreen:

    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت



    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت

  9. #9
    2011/05/01
    566
    3

    پاسخ : راه اندازي موتور dc

    نقل قول نوشته اصلی توسط شاهرخ
    سلام. :nerd: اگه خيلي ساده به قضيه نگاه کنيم؛اينطور ميشه که باPWM برابر255 حداکثر سرعت رو داريم وبا PWM مثلا10، 0.1 سرعت نامي.ولي واسه سرعت هاي پايين اين درست نيست و بستگي به شرايطي داره.مثلا يه برنامه ي تست بنويسين که PWM ي که به موتور اعمال شده،دونه دونه زياد کنه.خواهيد ديد که تو مقادير اوليه موتور عملا حرکتي نميکنه و فقط از موتور صداي سوت شنيده ميشه تا جايي که موتور يواش يواش شروع ميکنه به کار کردن که اون مقدار PWM ي که موتور توي اون مقدار شروع کرد به چرخيدن ، وابسته به موتور هست.يادمه با يه موتور300rpm و12ولت حدود 70-80 جواب گرفته بودم(منظورم70 يا 80 از 255 هست) حالا اگه باري به موتور وصل باشه باز اين عدد عوض ميشه. واگه برعکس اين کار رو انجام بدي يعنيPWM رو از 255 شروع کني به کاهش دادن اون عددي که موتور به ازاي اون از حرکت مي ايسته با عدد قبلي متفاوت هست.بهتره واسه اينکه دقيقتر جواب بگيري باشفت انکودر دور موتور رو اندازه بگيري و به ازاي PWM اعمالي؛ اون دور رو يا نشون بدي يا تو EEPROM ذخيره کني و بعدا با پروگرمر بخوني...
    سلام از بنده است جناب شاهرخ.
    متشکرم از پاسختون.
    تا اینجا رو ok.

    نقل قول نوشته اصلی توسط شاهرخ
    حالا يه موضوع ديگه! ممکنه کد و شماتيک مدار رو بزاري ببينم چرا با تغيير ديوتي سايکل سرعت موتور ثابته؟!! مگه دست خودشه! :twisted: راستي PWM رو نرم افزاري توليد ميکني يا از سخت افزارش استفاده ميکني؟
    شماتیک که متاسفانه فعلا ندارم ولی عین دیتا شیت بستم، بین out درایور و 2 تا پایه ی موتور هم دیدوهای 1n4007 رو گذاشتم.
    کد رو چشم.
    ولی ظاهرا یه سوتی عظمی دادم!
    چون شنیده بودم pwm رو به enable ندیم و بدیمش به یکی از پایه های input درایور، برای همین من 2 تا پایه از میکرو گرفتم، (یکیش pwm و یکیش هم واسه جهت چرخش) که دادمشون به 5 و 7 l298، اشتباه کردم درسته؟
    یکی هم اینکه فرکانس pwm رو 1 کیلو هرتز دادم!

    چرا میگن نباید pwm به ENA یا ENB داد؟


    اضافه شده در تاریخ :
    این اولیشه که pwm متقارن باهاش ساختم، با سرریز تایمر 1

    کد:
    @ DEVICE PIC16F877A ,WDT_OFF ,LVP_OFF ,PROTECT_OFF ,PWRT_ON ,BOD_OFF
    
    A var word
    TRISD = %10111111
    T1CON = 0
    A = $ffff
    A = A - 490
    start:
      high portd.0
      TMR1H = A.BYTE1
      TMR1L = A.BYTE0
      PIR1.0 = 0
      T1CON.0 = 1
        
     IF PIR1.0 = 1 THEN 
      T1CON.0 = 0
      TOGGLE PORTD.1
     endif 
      
       GOTO START
    END
    این هم با سرریز تایمر 2 pwm با duty 70% ساختم

    کد:
    @ DEVICE PIC16F877A ,WDT_OFF ,BOD_OFF ,LVP_OFF ,PWRT_ON ,PROTECT_OFF
    TRISD.1 = 0
    PR2 = 100
    start:
    
     low PORTD.0
     
      PORTD.1 = 1
      TMR2 = 0
      T2CON = %00110100
      PIR1.1 = 0
    
    if PIR1.1 = 1 THEN 
      TMR2 = 0 
      PORTD.1 = 0
      T2CON = %00010100
      PIR1.1 = 0
    endif
    
    IF PIR1.1 = 1 THEN 
      GOTO start
    endif  
    end
    خیلی اشباه دارم؟؟!!
    زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست
    امتحان ریشه هاست
    ریشه هم هرگز اسیر باد نیست
    زندگی چون پیچک است
    انتهایش میرسد پیش خدا!
  10. #10
    2007/11/22
    تبریز
    2,483
    492

    پاسخ : راه اندازي موتور dc

    نقل قول نوشته اصلی توسط pama
    سلام از بنده است جناب شاهرخ.
    متشکرم از پاسختون.
    تا اينجا رو ok.
    خواهش ميکنم.فعلا که کاري انجام ندادم برادر من... :smile:

    نقل قول نوشته اصلی توسط pama
    ولي ظاهرا يه سوتي عظيم دادم!
    چون شنيده بودم pwm رو به enable نديم و بديمش به يکي از پايه هاي input درايور، براي همين من 2 تا پايه از ميکرو گرفتم، (يکيش pwm و يکيش هم واسه جهت چرخش) که دادمشون به 5 و 7 l298، اشتباه کردم درسته؟
    يکي هم اينکه فرکانس pwm رو 1 کيلو هرتز دادم!

    چرا ميگن نبايد pwm به ENA يا ENB داد؟
    ببخشيد PWM رو کي گفته نبايد بديم به EN ؟ پس به کجا وصلش کنيم؟؟!!

    ENA و ENB به PWM1 & PWM2
    IN1,IN2... کنترل جهت چرخش و ترمز
    (ديتاشيت L298 رو مجدا نگاه کن)

    و اما کد....
    مگه تو کامپايلر PIC Basic دستور توليد PWM نيست که اينقدر خودتون رو اذيت کردين؟!!! دستور توليدPWM نرم افزاري تو اون کدي که فرستاده بودم هست. يه دستور ديگه هم داره فکر کنم HPWM هست؛ که خودش سخت افزاري PWM رو توليد ميکنه(جسارتا جهت ياداوري از پايه هاي CCP1 , CCP2 خروجي رو ميگيرين)

    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت



    مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید

    عضویت

صفحه 1 از 12 1234567891011 ... آخرین
نمایش نتایج: از 1 به 10 از 119

موضوعات مشابه

  1. راه اندازی موتور
    توسط darvishi.elec در انجمن مدار هاي ديجيتال
    پاسخ: 3
    آخرين نوشته: 2015/10/07, 10:05
  2. پاسخ: 4
    آخرين نوشته: 2014/10/09, 15:10
  3. پاسخ: 9
    آخرين نوشته: 2013/05/23, 17:02
  4. راه اندازی موتور تک فاز
    توسط montazer_o در انجمن تاسیسات الکتریکی
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 2012/10/03, 12:14
  5. راه اندازی سرو موتور
    توسط Alireza shirazi در انجمن سایر مطالب مرتبط با ميکرو ها و پروسسورها
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 2011/12/15, 18:54

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندي ها (Bookmarks)

علاقه مندي ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •