اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فرق اپتوکوپلر با فتوکوپلر

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    فرق اپتوکوپلر با فتوکوپلر

    سلام
    فرق اپتوکوپلر با فتوکوپلر چیه؟ :nerd:

    #2
    پاسخ : فرق اپتوکوپلر با فتوکوپلر

    اپتو کوپلر که شامل یک دیود فرستنده نوری و یک ترانزیستور یا گیت nand نوری هست که base اپتو ترانزیستور با نور ارسالی ازفتودیود تحریک میشه.این لینکم اطلاعات خیلی خوبی داره: http://www.iran-eng.com/showthread.p...BE%D9%84%D8%B1
    فتوکوپلر هم همینه فقط تا جاییکه من میدونم بجای فتوترانزیستور از فتوترایاک استفاده میشه.نمیدونم دقیقا درست میگم این اسمها رو یا نه ولی من از هردو استفاده کردم و برای ایزوله کردن بخش فرمان و قدرت بکار میرن.مثلا من در یک پروژه می خواستم با برق 220vac هیتر و پنکه رو راه بندازم و اینا از بخش فرمان میکرو کنترلری ایزوله باشه از فتوکوپلر برای استفاده کردم و با PWM تولیدی میکرو اومدم زمان خاموش و روشن بودن هیتر رو برای کنترل دمای اتاقها تعیین کردم.آخه به سرعت بالای قطع و وصل نیاز داشتم نمیشد رله ای کار کنم.
    جانم به فدای ائمه اطهار
    می دونستم تحمل مرگ اعضای خانواده خیلی سخته ولی نه تا این حد،ایکاش پدرم بیشتر می موند.روحش شاد.

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : فرق اپتوکوپلر با فتوکوپلر

      روش تست ابتو کوپلر(فتوکوپلر)
      اگر به ساختمان داخلی این قطعه نگاهی بیندازیم می بینیم از یک دیود led و یک فتوترانزیستور ساخته شده است . که پایه base این ترانزیستور توسط نور led تحریک میشود . هرچه مقدار نور بیشتر شود دیود بیس امیتر ترانزیستور هادی تر شده موجب هدایت بیشتر امیتر به کلکتور ترانزیستور می گردد .
      تست روش 1
      به دوپایه 1و 2 می توان ولتاژ مناسبی اعمال نمود تا led روشن شده ودر این حالت که بیس ترانزیستور تحت تاثیر نور led می باشد . پایه 3 و 4 فتو کوپلر را مانند امیتر-کلکتور یک ترانزیستور ، می توان توسط اهم متر تست نمود . در این حالت اگر تغذیه led را اگر کم و زیاد و یا قطع و وصل کنیم در تغییر مقاومت خروجی e-c موثر است و از این روش می توان جهت تست فتو کوپلر استفاده کرد . درهنگام قطع وصل کلید عقربه مولتیمتر حتی در rx1 نیز منحرف می شود .

      تست روش دوم : چون می توان توسط مولتیمتر دیجیتال و یا مولتیمتر آنالوگ دیود را تست نمود بنابراین پایه 1 و 2 فتو کوپلر را نیز می توان به همین روش تست نمود با این تفاوت که مقدار این مقاومت بیشتر است . در تست با مولتیمتر دیجیتال نیز در حالت دیود عدد قرائت شده با یک دیود معمولی متفاوت است که با چند نوع فتو کوپلر اگر این آزمایش را انجام بدید محدوده عدد قرائت شده نیز مشخص می شود در نمونه آزمایشی عددی مابین 900 الی 950 میلی ولت قرائت شد . اگر ولتاژی به پایه 1و 2 اعمال نشود یعنی پایه های فتو کوپلر آزاد باشد پایه 3و 4 توسط مولتیمتر دیجیتال در حالت تست اهمی و یا تست دیودی هیچ عکس العملی ندارد. اما اگر مانند آزمایش فوق پایه ی 1 و2 بایاس شود پایه های 3 و4 مانند e-c یک ترانزیستور مد نظر باشد و ترمینال قرمز مولتیمتر دیجیتال را به پایه 4 و ترمینال مشکی را به پایه 3 وصل کنیم ( درجهت بایاس صحیح ترانزیستور ) عدد قرائت شده از 50 میلی ولت الی 120 میلی ولت را نشان می دهد
      جانم به فدای ائمه اطهار
      می دونستم تحمل مرگ اعضای خانواده خیلی سخته ولی نه تا این حد،ایکاش پدرم بیشتر می موند.روحش شاد.

      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X