اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تعمیر و مدارات و فناوری و مطالب موبایل

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    تعمیر و مدارات و فناوری و مطالب موبایل

    سلام
    قصد دارم که در این تاپیک موضوع موبایل رو بصورت کاملا فنی و هماهنگ با مسیر اصلی سایت پیش ببرم.
    سعی می کنم مشخصات فنی گوشی های مختلف و البته موجود در ایران را شامل مدارات الکتریکی و امکانات فنی گوشی و توضیحات مختصری در باب تعمیر انواع گوشی ها رو براتون ارائه بدم!!!
    مطمئن باشین اگه دوستان همکاری کنند و من هم اون چیز هایی که در ذهنم هست رو خوب پیاده کنم این قسمت به کاملترین و بهترین مرکز تعمیر موبایل تبدیل خواهد شد !

    ----------------------
    دوستان لطف کنید هر گونه نظری در مورد بهتر شدن این قسمت دارید و هرگونه service manual ای که می توانید در اختیار من و دوستانتون قرار بدین رو اینجا بگذارین تا بعد از جمع بندی و هماهنگ شدن در بخش مربوطه قرار بدیم.
    پیشاپیش از همکاری همه دوستان تشکر می کنم.
    ----------------------

    #2
    مطالب آموزشی در مورد فناوری و تعمیر موبایل

    یک مقاله در مورد خطاهای گوشی های نوکیا چمع آوری کردم تقریبا چیز کاملی هست کامل ترم می کنمش  
    لینک دانلود :
    http://www.4shared.com/file/2518439/4196fd59/nokia_errors.html

    دیدگاه


      #3
      شبکه موبایل چگونه کار می کند؟

      شبکه موبایل چگونه کار می کند؟

      در تلفن ثابت "هویت " مشترک مشخص است ِ از کجا؟ از آنجایی که مخابرات با کشیدن دو رشته سیم مسی تا در منزل یا محل کار و دادن بوق این کار برای مشترک کرده است.پس مرحله اول در شبکه مخابرات "هویت" یا شناسایی معتبر بودن مشترک است .
      "مکان" مشترک نیز دقیقا مشخص است و این دیگر نیاز به توضیح ندارد یعنی سوییچ هنگامی که کسی با این مشترک کار دارد راحت آن را پیدا کرده و به آن زنگ می زند. قسمت بعدی " محل ثبت charging" است یعنی مشترک هرچقدر با تلفن خود به دیگران زنگ بزند هزینه آن در کجا ثبت می شود؟ جواب مشخص است - در سوییچی که به آن متصل است .
      قسمت بعدی " ارائه سرویسهای جانبی " است مثل نمایشگر شماره تلفن و انتقال مکالمه و ... که این هم در سوییچی که تلفن به آن متصل شده است انجام می گیرد.
      پس به طور خلاصه شبکه تلفن ثابت مشخصات زیر را دارا می باشد:
      1- هویت یا شتاسایی مشترک
      2- مکان مشخص جهت تماس گرفته شدن با آن
      3- محل ثبت charging
      4- ارائه سرویسهای جانبی

      در شبکه موبایل ما یک وسیله به نام گوشی موبایل داریم که بدون سیم است و از لحاظ فیزیکی به جایی متصل نیست و هرلحظه مکان خود را تغییر می دهد و ممکن در یک روز در نقاط مختلف کشور (و حتی جهان) حرکت کند.
      حالا سوال این است که چگونه باید جهار مشخصه بالا را برای آن پیاده کنیم ؟
      قبل از هر چیز ذکر این مورد ضروری است که گوشی موبایل با روش بدون سیم (wireless) از طریق امواج الکترو مغناطیسی با آنتی که به آن BTS گفته می شود(در آینده مفصل در باره آن صحبت خواهیم کرد) ارتباط دارد و از طریق آن به شبکه موبایل وصل می شود(به جای دو رشته سیم مسی).
      1- تعیین هویت:
      در موبایل به علت تغییر مکان مشترک (مستقل از مکان بودن) نیاز به مرکزی داریم که اطلاعات تمام مشترکین یک کشور و یا یک شرکت ارائه دهنده سرویس موبایل در آن ثبت شود تا هر وقت شبکه نیاز داشت در اختیار شبکه قرار گیرد(این کار در تلفن ثابت در همان مرکز سرویس دهنده به شما انجام می گیرد) به این مرکز HLR گفته می شود(Home Location Register) این مرکزها به صورت متمرکز در یک یا بعضا در نقاط محدودی از یک کشور ایجاد می شود.
      و برای اینکه یک مشترک امکان استفاده از شبکه را داشته باشد به مشترک کارتی به نام SIM (Subscriber Identity Module) کارت داده می شود که این کارت وسیله شناسایی مشترک در شبکه است - پس اگر SIM کارت در گوشی موبایل قرا رگیرد و تعاریف مخصوص آن در HLR ثبت گردد مشترک می تواند هر کجا از کشور که برود امکان تماس گرفتن و یا تماس گرفته شدن را دارا می باشد.
      2- مکان مشترک در شبکه موبایل
      هنگامی که یک مشترک در شبکه حرکت می کند با تکنیکهایی که در آینده در باره آن صحبت خواهیم کرد آخرین مکان آن در HLR ثبت می شود بنابرابن هر کس بخواهد به یک موبایل زنگ بزند آخرین مکان آن از HLR پرسیده می شود و بعد به موبایل زنگ می خورد.
      3- ثبت charging
      ثبت مقدار هزینه مکالمه موبایل در آخرین سوییچی که به موبایل سرویس می دهد انجام می گیرد .
      مثلا مشترکی از تهران به سمت مازندران رفته و از آنجا به مشهد می رود ودر طی مسیر چندین بار به نقاط مختلف تماس گرفته است هنگامی که در محدوده تهران بوده در سوییچهای تهران charging ثبت شده و در ملزندران در سوییچ مازندران و در مشهد هم در سوییچ مشهد ثبت می شود.
      در آخر کلیه هزینه مکالمات از سراسر کشور به مرکزی در تهران که مرکز صورتحساب است ارسال می شود و بعداز جمع بندی و محاسبه برای مشترک صورتحساب ارسال می شود(در تلفن ثابت تمام هزینه های مکالمه در مرکز سرویس دهنده ثبت می شود)
      4- ارئه سرویسهای جانبی
      این سرویسها توسط آخرین سوییچ سرویس دهنده به موبایل از طریق HLR سوال می شود که چه سرویسهایی باید در اختیار مشترک گذاشته شود مثل انتفال مکالمه - انتظار مکالمه - نمایشگر شماره و .. و سپس آن سرویس ها توسط آخرین سوییچ سرویس دهنده در اختیار مشترک قرار می گیرد.(در تلفن ثابت همان سوییچ محلی که تلفن به آن وصل اشت این کار را انجام می دهد).

      دیدگاه


        #4
        Symbian چیست ؟

        Symbian چیست ؟

        در ابتدا تلفن های همراه دارای ساختار پیچیده ای نبودند . سخت افزار محدود نیاز به نرم افزارهای پیچیده نداشت ، تا اینکه شرکتهای مطرح ساخت گوشی های تلفن همراه نسل های دوم و سوم گوشی های خود را عرضه کردند . این گوشی ها دارای امکانات سخت افزاری بیشتری بودند که شامل سی پی یو ، رم و هارد بوده و تقریبا به صورت یک کامپیوتر کوچک طراحی شدند . در این زمان بود که این شرکتها به اهمیت نرم افزار در این گوشی های پی برده و رقابت نرم افزاری در کنار رقابت سخت افزاری شروع شد . مایکروسافت یکی از شرکتهایی بود که قبلا روی سیستم عامل کامپیوتر های جیبی خود کار کرده بود و Windows CE را به همین منظور طراحی کرده بود . این ویندوز قابلیت این را داشت که روی موبایل ها نیز نصب شود . بعد از رسمیت یافتن موبایل های نسل جدید شرکت های مطرح در این صنعت که به مشکلات بی شمار Windows CE پی برده بودند و نمی خواستند نرم افزار این صنعت را در انحصار یک شرکت نگه دارند با همکاری هم سیستم عامل جدیدی برای موبایل ها به وجودد آوردند که Symbian نام گرفت . البته رقبای دیگری نیز مثل سیستم عامل Linux در این صنعت وجود دارند که فعلا به صورت عمده استفاده نشده اند . در اصطلاح به موبایل هایی که از این سیستم عامل استفاده می کنند SmartPhone گفته می شود .

        پیدایش و حیات Symbian :
        شرکت نرم افزاری Symbian برای اولین بار در ماه ژوئن سال 1998 به صورت کاملا مخفی و خصوصی برای کار بر روی سیستم عاملی برای کار روی موبایل ها تاسیس شد . مقر اصلی این شرکت در انگلیس تاسیس شد اما هم اکنون دارای حدود 750 کارمند در کشورهای انگلیس ، ژاپن ، سوئد و آمریکاست که درکار تحقیق و برنامه نویسی برای گسترش سیستم عامل و نرم افزارهای آن هستند . تا اواخر سال 2003 هیجده موبایل از پنج شرکت معروف سونی ، نوکیا ، فوجیتسو ، موتورولا و زیمنس با این سیستم عامل عرضه شد و علی رغم قیمت بالا مورد استقبال قرار گرفت و حدود 26 موبایل هم در برنامه این شرکتها و چند شرکت دیگر با این سیستم عامل در برنامه ساخت قرار گرفت . هم اینک نیز 48 مورد از این موبایل ها به بازار عرضه شده و یا به زودی عرضه خواهد شد . آمار فروش موبایل های Symbian تا پایان سال 2003 به 6.7 میلیون موبایل رسید و در سال 2004 نیز با رشد بی سابقه فروش مواجه شد به طوری که طبق آمار شرکت در سال 2004 فروش این نوع موبایل ها رشد 201 درصدی داشته است . به علت فروش بالای موبایل های Symbian هر روزه بر تعداد برنامه نویسان آن افزوده شده و نرم افزارهای فوق العاده ای برای این سیستم عامل طراحی می شود . تا اواخر تابستان سال 2004 تعداد این برنامه ها 3254 مورد گردیده است .

        شرکت های به وجود آورنده :
        14 شرکت اصلی و چند شرکت فرعی از به وجود آوردندگان این محصول بودند ، بعضی از این شرکتها در زمینه نرم افزار و بعضی از آنها در زمینه سخت افزار به رشد این سیستم عامل و موبایل های آن کمک کرده اند . از اصلی ترین شرکتها می توان به Nokia ، Sony-Erricson ، LG ، Samsung ، Motorola ، Arima ، BenQ ، Fujitsu ، Lenovo ، Sanyo ، Sendo ، Mitsubishi Electronics و Siemense اشاره کرد .

        تکنولوژی Symbian :
        Symbian شبیه دیگر سیستم عامل های مدرن و امروزی که برای PC ها وجود دارند ، به وجود آمده است . بنابراین دارای امکانات خوبی مثل Multitasking ، MultiThreading و همچنین مدیریت حافظه می باشد . در طراحی اولیه مبنای کار را بر روی این موضوع بنا نهاده اند که این سیستم عامل می بایست روی امکانات سخت افزاری بسیار کم ( مثل 4 مگابایت رم ) کارایی فوق العاده ای داشته باشد . به همین دلیل این سیستم عامل می تواند روی موبایل های امروزی فوق العاده سریع کار کرده و حداقل مشکل را داشته باشد . مبنای کار این سیستم عامل بر اساس event ها بنا نهاده شده است ( شبیه دیگر سیستم عامل های امروزی مثل ویندوز ) و سی پی یو طوری مورد استفاده قرار می گیرد که کمترین میزان بار روی موبایل قرار گیرد . هم اکنون با اینکه نسخه هشتم Symbian عرضه شده است اما نسخه 7 این سیستم عامل روی موبایل ها قرار می گیرد و تا به حال نسخه های مختلفی از آن بدون اینکه به صورت کامل استفاده شوند به فراموشی سپرده شده اند . جالبترین مورد برای این سیستم عامل به وجود آمدن اولین کرم و ویروس موبایل روی این سیستم عامل در سال 2004 بود . این کرم که Cabir نام دارد می تواند با استفاده از تکنولوژی Bluetooth خود را به موبایل های دیگر منتقل کند .

        زبانهای برنامه نویسی برای Symbian :
        بدون شک زبان اصلی برنامه نویسی برای Symbian زبان C++ است اما زبانهای مختلفی برای برنامه نویسی در این سیستم عامل به وجود آمده اند . از جمله مهمترین زبانها می توان به OPL ، Python ، Visual Basic ، Perl و Personal Java اشاره کرد . هر یک از این زبانها می توانند امکانات کامل برنامه نویسی در Symbian را فراهم نمایند . رشد زبانهای برنامه نویسی در این سیستم عامل بسیار سریع می باشد . به طوریکه نصف این زبانها همین امسال وارد این سیستم عامل شده اند و بدون شک این رشد با ورود زبانهای دیگر ادامه خواهد یافت . ابزارهای برنامه نویسی مختلفی از جمله ادیتورهای متنوع نیز برای کار با این زبانها به همراه شبیه سازهای موبایل ( برای تست برنامه روی PC قبل از نصب آن روی موبایل ) به بازار عرضه شده است .

        رابط های کاربری :
        هم اکنون دو رابط اصلی کاربری برای Symbian به وجود آمده است . اولین رابط که بیشترین استفاده را در موبایل ها دارد توسط نوکیا نوشته شده است . این رابط دارای نسخه های مختلفی است اما Series 60 نسخه اصلی این رابط است که بسیار مورد استقبال قرار گرفته است . رابط کاربری دوم با نام UIQ به وجود آمده است که دارای امکانات بسیار خوبی است و رفته رفته در حال باز کردن جای خود در بین شرکت های تولید کننده موبایل است . هر دوی این رابط ها به صورت کاملا گرافیکی و شبیه به هم طراحی شده اند و کار با آنها بسیار راحت است .

        بازی بر روی Symbian :
        خوشبختانه سیستم عامل Symbian یکی از غنی ترین سیستم عامل ها برای بازی کردن است . به خصوص بعد از تولید N-gage اولین کنسول بازی موبایلی توسط نوکیا که بر اساس Symbian و رابط کاربری Series60 به وجود آمد ، سیل بازیهای مختلف و حرفه ای به سوی این موبایل و در کنار آن این سیستم عامل سرازیر شد . حتی شرکت های مطرح بازی سازی هم اکنون به صورت حرفه ای روی این سیتم عامل و موبایل های دارای این سیستم عامل سرمایه گذاری می کنند .


        شرکت نرم افزاری Symbian برای اولین بار در ماه ژوئن سال 1998 به صورت کاملا مخفی و خصوصی برای کار بر روی سیستم عاملی برای کار روی موبایل ها تاسیس شد. مقر اصلی این شرکت در انگلیس قرار دارد و هم اکنون حدود 750 کارمند در کشورهای انگلیس ، ژاپن ، سوئد و آمریکا دارد که درکار تحقیق و برنامه نویسی برای گسترش سیستم عامل و نرم افزارهای آن هستند.
        تا اواخر سال 2003 هیجده موبایل از پنج شرکت معروف سونی، نوکیا، فوجیتسو، موتورولا و زیمنس با این سیستم عامل عرضه شد و علیرغم قیمت بالا، مورد استقبال قرار گرفت و حدود 26 موبایل هم در برنامه این شرکتها و چند شرکت دیگر با این سیستم عامل در برنامه ساخت قرار گرفت.
        هم اینک نیز 48 مورد از این موبایل ها به بازار عرضه شده و یا به زودی عرضه خواهد شد. آمار فروش موبایل های Symbian تا پایان سال 2003 به 6.7 میلیون موبایل رسید و در سال 2004 نیز با رشد بی سابقه فروش مواجه شد به طوری که طبق آمار شرکت در سال 2004 فروش این نوع موبایل ها رشد 201 درصدی داشته است. بعلت فروش بالای موبایل های Symbian هر روزه بر تعداد برنامه نویسان آن افزوده شده و نرم افزارهای فوق العاده ای برای این سیستم عامل طراحی می شود. تا اواخر تابستان سال 2004 تعداد این برنامه ها 3254 مورد گردیده است.

        تکنولوژی Symbian :
        شبیه دیگر سیستم عامل های مدرن و امروزی که برای PC ها وجود دارند، به وجود آمده است. بنابراین دارای امکانات خوبی مثل Multitasking ، Multithreading و همچنین مدیریت حافظه است. در طراحی اولیه مبنای کار را بر روی این موضوع بنا نهاده اند که این سیستم عامل می بایست روی امکانات سخت افزاری بسیار کم ( مثل 4 مگابایت RAM ) کارایی فوق العاده ای داشته باشد . به همین دلیل این سیستم عامل می تواند روی موبایل های امروزی فوق العاده سریع کار کرده و حداقل مشکل را داشته باشد
        . مبنای کار این سیستم عامل بر اساس event ها بنا نهاده شده است (شبیه دیگر سیستم عامل های امروزی مثل ویندوز ) و سی پی یو طوری مورد استفاده قرار می گیرد که کمترین میزان بار روی موبایل قرار گیرد. هم اکنون با اینکه نسخه هشتم Symbian عرضه شده است اما نسخه 7 این سیستم عامل روی موبایل ها قرار می گیرد و تا به حال نسخه های مختلفی از آن بدون اینکه به صورت کامل استفاده شوند به فراموشی سپرده شده اند. جالبترین مورد برای این سیستم عامل به وجود آمدن اولین کرم و ویروس موبایل روی این سیستم عامل در سال 2004 بود . این کرم که Cabir نام دارد می تواند با استفاده از تکنولوژی Bluetooth خود را به موبایل های دیگر منتقل کند.

        زبانهای برنامه نویسی برای Symbian :
        بدون شک زبان اصلی برنامه نویسی برای Symbian زبان C++ است اما زبانهای مختلفی برای برنامه نویسی در این سیستم عامل به وجود آمده اند. از جمله مهمترین زبانها می توان به OPL ، Python ، Visual Basic ، Perl و Personal Java اشاره کرد. هر یک از این زبانها می توانند امکانات کامل برنامه نویسی در Symbian را فراهم نمایند.
        رشد زبانهای برنامه نویسی در این سیستم عامل بسیار سریع می باشد. به طوریکه نصف این زبانها همین امسال وارد این سیستم عامل شده اند و بدون شک این رشد با ورود زبانهای دیگر ادامه خواهد یافت. ابزارهای برنامه نویسی مختلفی از جمله ادیتورهای متنوع نیز برای کار با این زبانها به همراه شبیه سازهای موبایل ( برای تست برنامه روی PC قبل از نصب آن روی موبایل ) به بازار عرضه شده است .

        دیدگاه


          #5
          آشنایی با آنتن های هوشمند در ارتباطات سیار

          آشنایی با آنتن های هوشمند در ارتباطات سیار

          امروزه کوشش هاى پیگیرانه اى در جهت استفاده هرچه بیشتر از امواج به جاى سیم ها در دنیاى کامپیوتر در حال انجام است که برخى از آنها به نتیجه مطلوب رسیده ولى برخى هنوز در مراحل آزمایشى و تحقیقاتى قرار دارند. ارتباطات ماهواره اى از طریق آنتن هاى عادى دریافت و ارسال (send&receive) یکى از نمونه هاى برجسته و بسیار کارا در این زمینه است که استفاده موفقیت آمیز از آن اکنون معمول گشته است. با این حال تکنیک هاى پیشرفته ترى نیز در راه هستند که از آن جمله است به کارگیرى آنتن هاى هوشمند در گستره ارتباطات مخابراتى و به خصوص انتقال داده ها. اما آنتن هوشمند چیست و چه کاربردى دارد و گذشته از آن، آیا به راستى «آنتن» مى تواند «هوشمند»باشد؟

          براى اینکه نسبت به سیستم آنتن هوشمند یک دید اولیه پیدا کنید، چشمانتان را ببندید و سعى کنید در حالى که یکى از دوستانتان در اطراف اتاق حرکت مى کند با او صحبت کنید. درمى یابید که مى توانید محل وى را (یا چند نفر را) بدون دیدنشان در اتاق تشخیص دهید. مهمترین علت آن عبارت است از آنکه: صداى شخصى را که صحبت مى کند از طریق دو گوشتان، که سنسورهاى صداى شما محسوب مى شوند، مى شنوید. صدا در دو زمان مختلف به گوش شما مى رسد. مغز شما که یک پردازشگر سیگنال حرفه اى است، محاسبات زیادى را انجام مى دهد تا همبستگى اطلاعات را با هم پیدا کرده و محل شخص صحبت کننده را پیدا نماید. مغز شما همچنین توان سیگنال صداى دریافتى از دو گوش را با هم جمع مى کند. بنابراین صدا را در جهت مربوطه بلندتر از صداهاى دیگر دریافت خواهید کرد. سیستم هاى آنتن تطبیقى هم همین کار را انجام مى دهند، که در آن به جاى گوش از آنتن استفاده شده است. ولى فرق این دو در آن است که آنتن ها، دستگاه هایى دوطرفه هستند و مى توانند سیگنالى را در همان جهت که سیگنال اول دریافت کرده اند بفرستند. بنابراین با استفاده از «چند» آنتن مى توان سیگنال را «چند» بار قوى تر دریافت و ارسال کرد.
          نکته بعدى اینکه اگر چند نفر با هم صحبت کنند، مغز شما مى تواند تداخل را حذف کرده و در یک زمان خاص روى یک مکالمه خاص تمرکز کند. سیستم هاى ارائه تطبیقى پیشرفته هم مى توانند بین سیگنال مورد نظر و سیگنال هاى ناخواسته تفاوت قائل شوند.
          اکنون به تعریف آنتن هوشمند نزدیک مى شویم: یک سیستم آنتن هوشمند از چند المان با قابلیت پردازش سیگنال استفاده مى کند تا تشعشع و یا دریافت را در پاسخ به محیطى که سیگنال در آن وجود دارد بهینه نماید.
          • نقش آنتن در یک سیستم مخابراتى
          آنتن در سیستم هاى مخابراتى بیشتر از تمام بخش هاى دیگر از معرض دید دور مانده است. آنتن دریچه اى است که انرژى فرکانسى رادیویى را از فرستنده به دنیاى خارج و از دنیاى خارج به گیرنده کوپل مى کند. روشى که طى آن انرژى به فضاى اطراف توزیع و از آن دریافت مى شود اثرى بسیار جدى روى استفاده موثر از طیف، برقرارى شبکه هاى جدید و کیفیت سرویس ایجاد شده از این شبکه ها دارد. به طور کلى دو نوع آنتن داریم: آنتن همه جهتى و آنتن یک جهتى.
          • آنتن هاى همه جهتى
          از روزهاى اولى که ارتباط بدون سیم شروع شد، از آنتن همه جهتى استفاده مى شد که این آنتن در همه جهات سیگنال را به خوبى دریافت و منتشر مى کند. الگوى این آنتن همه جهتى شبیه به قطرات آب است که پس از برخورد یک جسم به آب، از سطح آب خارج مى شوند. در این نوع آنتن به علت این که اطلاعاتى از محل قرار گرفتن کاربرها در دست نیست، سیگنال پراکنده مى شود و تنها درصد کوچکى از سیگنال به هر کاربر مى رسد.
          با وجود این محدودیت روش هاى همه جهتى سعى مى کنند این مشکل را با زیاد کردن توان تشعشعى سیگنال هاى ارسال شده رفع نمایند. در صورت وجود چند کاربر (یا چند منبع تداخل) مشکلات زیادى ایجاد مى شود زیرا سیگنال هایى که به کاربر مورد نظر نرسند براى کاربران دیگر که به عنوان مثال در سیستم سلولى در سلول مجاور قرار دارند، تداخل ایجاد مى کنند. روش هاى همه جهتى راندمان طیف را کم کرده و استفاده مجدد از فرکانس را محدود مى کنند. این محدودیت ها باعث مى شود که طراحان شبکه دائماً مجبور به اصلاح شبکه با هزینه هاى گران باشند. در سال هاى اخیر محدودیت هاى تکنولوژى در مورد کیفیت، ظرفیت و پوشش سیستم هاى بى سیم باعث ایجاد تغییرات در طراحى و قوانین آنتن در سیستم هاى بى سیم شده است.
          • آنتن هاى یک جهتى
          یک تک آنتن نیز مى تواند طورى ساخته شود که در جهات مورد نظر دریافت و ارسال مشخصى داشته باشد. با رشد روزافزون سایت هاى فرستنده، امروزه بسیارى از سایت ها بخش هاى مشخصى را به عنوان سلول براى خود انتخاب مى کنند. یک ناحیه با شعاع ۳۶۰ درجه به ۳ زیر ناحیه ۱۲۰ درجه تقسیم و هر یک توسط یک روش انتشارى پوشش داده مى شود.
          آنتن هاى هر بخش در یک محدوده مشخص «گین» بیشترى را نسبت به یک آنتن همه جهتى ایجاد مى کنند. منظور از گین بهره خود آنتن است و این به بهره هاى پردازشى که در سیستم هاى آنتن هوشمند وجود دارد مربوط نمى شود. با اینکه آنتن هاى قرار داده شده در هر بخش استفاده از کانال را چند برابر مى کنند، ولى کماکان مشکل تداخل بین کانال ها را همانند آنتن هاى همه جهتى دارند.
          • سیستم آنتن هوشمند
          در حقیقت، آنتن ها هوشمند نیستند بلکه سیستم آنتن ها هوشمند هستند. عموماً هنگامى که این سیستم ها در کنار یک ایستگاه پایه قرار مى گیرند، آنتن هوشمند از یک ارائه آنتنى با قابلیت پردازش سیگنال دیجیتال براى ارسال و دریافت سیگنال به صورت حساس و تطبیقى استفاده مى کند. به عبارت دیگر، چنین سیستمى مى تواند به صورت اتوماتیک جهت الگو تشعشعى را در پاسخ به محیط سیگنال تغییر دهد. این مسئله به طرز شگفت انگیزى مشخصه سیستم بى سیم را بهبود مى بخشد.
          • علت هوشمندى این نوع آنتن ها
          در مکان هایى که تعداد کاربر، تداخل و پیچیدگى انتشار زیاد مى شود، به سیستم هاى آنتن هوشمند نیاز خواهد بود. هوشمندى سیستم ها به امکانات آنها براى پردازش سیگنال دیجیتال برمى گردد. مانند اکثر پیشرفت هاى مدرنى که در صنایع الکترونیک امروزى صورت گرفته است، فرمت دیجیتال از جهت دقت و انعطاف پذیرى کارکرد چند مزیت دارد. سیستم هاى آنتن هوشمند سیگنال هاى آنالوگ (نظیر صوت) را گرفته و به سیگنال هاى دیجیتال تبدیل و براى ارسال مدوله مى کنند و در سمت دیگر دوباره آن را به سیگنال آنالوگ تبدیل مى نمایند. در سیستم هاى آنتن هوشمند این قابلیت پردازش سیگنال با تکنیک هاى پیشرفته (الگوریتم ها) ترکیب شده و براى اداره وضعیت هاى پیچیده استفاده مى شوند.
          • اهداف و مزایاى یک سیستم آنتن هوشمند
          دو هدف سیستم آنتن هوشمند، افزایش کیفیت سیگنال سیستم هاى رادیویى و افزایش ظرفیت از طریق افزایش استفاده مجدد از فرکانس صورت مى گیرد. گین سیگنال، ورودى چند آنتن با هم ترکیب مى شود تا توان موجود براى برقرارى سطح پوشش مورد نظر بهینه شود.
          متمرکز کردن انرژى فرستاده شده به سمت سلول، محدوده سرویس دهى و پوشش ایستگاه پایه را افزایش مى دهد. مصرف توان کمتر عمر باترى را بیشتر کرده و تلفن همراه را کوچک تر و سبک تر مى کنند. مقاومت در برابر تداخل و نسبت سیگنال به تداخل را افزایش مى دهند. هزینه کمتر براى تقویت کننده، مصرف توان و قابلیت اطمینان بیشترى را ایجاد خواهد کرد.
          • کاربرد تکنولوژى آنتن هوشمند
          تکنولوژى آنتن هوشمند مى تواند به نحو موثرى عملکرد سیستم بى سیم را بهبود بخشد و از نظر اقتصادى نیز بسیار به صرفه است. این تکنولوژى کاربران کامپیوترها، سیستم هاى سلولى و شبکه هاى حلقه محلى بى سیم را قادر مى سازد که کیفیت سیگنال، ظرفیت سیستم و پوشش را بسیار بالا ببرند. کاربران معمولاً در زمان هاى مختلف، به درصدهاى مختلفى از کیفیت، ظرفیت و پوشش نیاز دارند. در اصل سیستم هایى که از نظر ساختار به راحتى قابل تغییر باشند، در دراز مدت بهترین و به صرفه ترین راه حل ها محسوب مى شوند.
          سیستم هاى آنتن هوشمند با اندکى تغییر، در تمام استانداردها و پروتکل هاى بى سیم قابل اعمال هستند.
          قابلیت انعطاف آنتن هوشمند تطبیقى اجازه خلق محصولات و خدمات بسیار سطح بالایى را مى دهد. آنتن هاى تطبیقى هوشمند به هیچ نوع مدولاسیون یا پروتکل برقرارى ارتباط هوایى محدود نیستند. این سیستم ها با تمام روش هاى مدولاسیون فعلى سازگار هستند. احتمالاً طیف بسیار وسیعى از سیستم هاى ارتباطى بدون سیم از مزایاى پردازش مکانى برخوردار مى شوند، مثلاً سیستم هاى سلولى با قابلیت تحرک بالا، سیستم هاى سلولى با قابلیت تحرک کم، کاربردهاى حلقه محلى بدون سیم، مخابرات ماهوراه اى و Lan هاى بدون سیم و به ویژه اینترنت بى سیم براى کامپیوترهاى قابل حمل. باور بسیارى براین است که پردازش مکانى، جاى تمام روش هاى موجود براى سیستم هاى بى سیم را خواهد گرفت.

          منبع:روزنامه شرق

          دیدگاه


            #6
            مقالات آموزشی به زبان فارسی

            ایا میدانید Gis چیست؟


            سیستم اطلاعات جغرافیایی(Geographic Information Systems) یا GIS یک سیستم کامپیوتری برای مدیریت و تجزیه و تحلیل اطلاعات مکانی بوده که قابلیت جمع آوری، ذخیره، تجزیه وتحلیل و نمایش اطلاعات جغرافیایی (مکانی) را دارد.
            داده هادریک (GIS) بر اساس موقعیتشان نشان داده می شوند.
            تکنولوژی GIS با جمع آوری و تلفیق اطلاعات پایگاه داده های معمولی، به وسیله تصویر سازی و استفاده از آنالیز های جغرافیایی، اطلاعاتی را برای تهیه نقشه ها فراهم می سازد. این اطلاعات به منظور واضح تر جلوه دادن رویدادها ، پیش بینی نتایج و تهیه نقشه ها به کار گرفته می شوند.
            دریک سیستم اطلاعات جغرافیایی واژه جغرافیایی یا(Geographic) عبارت است از موقعیت موضوع های داده ها، برحسب مختصات جغرافیایی (طول و عرض).
            واژه (Information) یا اطلاعات نشان می دهد که داده ها در GIS برای ارائه دانسته های مفید، نه تنها به صورت نقشه ها و تصاویر رنگی بلکه بصورت گرافیک های آماری، جداول و پاسخ های نمایشی متنوعی به منظور جستجوهای عملی سازماندهی می شوند.
            واژه(System) یا سیستم نیز نشان دهنده این است که GIS از چندین قسمت متصل و وابسته به یکدیگر برای کارکرد های گوناگون، ساخته شده است.
            مولفه های GIS:
            یک سیستم GIS شامل یک بسته کامپیوتری (شامل سخت افزار و نرم افزار) از برنامه های رایانه ای با یک واسطه کاربر می باشد که دست یابی به عملیات واهداف ویژه ای را فراهم می سازد. مولفه های چنین سیستمی به ترتیب عبارتند از: کاربران، سخت افزارها، نرم افزارها، اطلاعات و روش ها.

            دیدگاه


              #7
              مقالات آموزشی به زبان فارسی

              آشنایی با Bluetooth و کارکرد آن


              Bluetooth چیست؟
              Bluetooth استانداردی است که توسط گروهی از تولید کنندگان عرضه شده و به انواع دستگاهآ‌ها - از کامپیوترها و تلفنآ‌های سلولی تا صفحه کلیدها و هدفونآ‌ها- امکان میآ‌دهد تا با ارتباطات خاص خود با دستگاه دیگر ارتباط برقرار نمایند (البته بدون سیم، کابل یا هر گونه عملکرد از طرف کاربر). Bluetooth در دو سطح کار میآ‌کند:

              - این استاندارد توافق در سطح فیزیکی را فراهم میآ‌سازد- Bluetooth یک استاندارد فرکانس رادیویی است.
              - Bluetooth توافق در سطح بالاتر را نیز فراهم میآ‌سازد بدین معنی که محصولات باید نسبت به زمان ارسال بیتآ‌ها، تعداد بیتآ‌های ارسالی در هر بار و چگونگی حصول اطمینان از اینکه پیغامآ‌های دریافت شده همان پیغامآ‌های ارسال شده هستند، با یکدیگر توافق داشته باشند.

              شرکتآ‌های متعلق به گروه Bluetooth Special Interest، که تعداد آنها بالغ بر 1000 شرکت است، تمایل دارند که ارتباطات رادیویی Bluetooth در اتصال تجهیزات جانبی، تلفنآ‌ها و کامپیوترها جایگزین سیم شود.

              راهکار Bluetooth

              Bluetooth به منظور رفع مشکلات حاصل از دو تکنولوژی مادون قرمز و همگام سازی کابل عرضه شده است. تولید کنندگان سختآ‌افزار همچون شرکتآ‌های زیمنس، اینتل، توشیبا، موتورولا و اریکسون مشخصهآ‌ای را برای یک ماجول رادیویی خیلی کوچک طراحی کردهآ‌اند تا درون کامپیوتر، تلفن و تجهیزات سرگرمی قرار گیرد. از دیدگاه کاربر Bluetooth دارای سه قابلیت مهم است:

              - قابلیت بی سیم: در هنگام مسافرت نیازی به حمل چمدانی پر از سیم برای اتصال دستگاهآ‌ها نمیآ‌باشد و میآ‌توانید بدون نگرانی از وجود سیم دفتر کار خود را طراحی نمایید.

              مشکلات

              وقتی قرار است دو دستگاه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند ابتدا باید درباره تعدادی از نکات توافق داشته باشند. اولین نکته جنبه فیزیکی دارد: آیا ارتباط آنها از طریق سیم خواهد بود یا از طریق سیگنالآ‌های بیآ‌سیم. در صورت استفاده از سیم چه تعداد از آن مورد استفاده خواهد بود، یک سیم، دو سیم، هشت سیم یا 25 سیم؟ بعد از تعیین نوع فیزیکی ارتباط مسائل دیگری مطرح میآ‌شوند:

              - اطلاعات میآ‌توانند به صورت یک بیت در هر بار ارسال شوند که به این حالت ارتباط سریال گفته میآ‌شود. اگر اطلاعات به صورت گروهی از بیتآ‌ها (معمولا 8 یا 16 بیت در هر بار) ارسال شوند به آن ارتباط پارالل گفته میآ‌شود. یک کامپیوتر دسک تاپ از هر نوع ارتباط برای اتصال به دستگاهآ‌های مختلف استفاده میآ‌کند به عنوان مثال مودمآ‌ها ، ماوسآ‌ها و صفحه کلیدآ‌ها از طریق ارتباط سریال و چاپگرها از طریق ارتباط پارالل به کامپیوتر متصل میآ‌شوند.

              - دستگاهآ‌های متصل شده به هم باید منظور و معنی بیتآ‌های ارسالی را دریافته و بدانند که آیا پیغامی که آنها دریافت کردهآ‌اند همان پیغامی است که ارسال شده. در اکثر موارد این موضوع به معنای توسعه یک زبان دستور و پاسخ است که پروتکل نامیده میآ‌شود. تعدادی از محصولات دارای پروتکل استانداردی میآ‌باشند که تمامی شرکتآ‌ها از آن استفاده میآ‌کنند تا دستورات مربوط به یک محصول در مورد محصول دیگر در مجموعه متصل شده نیز صدق کند. مودمآ‌ها از جمله ابزارهایی هستند که در این مقوله قرارمیآ‌گیرند. دیگر انواع محصولات هر کدام به زبان خاص خود ارتباط برقرار میآ‌نمایند. این به آن معناست که دستورات در نظر گرفته شده برای یک محصول خاص اگر توسط دستگاه دیگر دریافت شود برای آن نامفهوم خواهد بود. چاپگرها با چندین استاندارد مانند PCL و PostScript در این مقوله جای میآ‌گیرند.

              شرکتآ‌های تولید کننده کامپیوتر، سیستمآ‌های سرگرمی و دیگر وسایل الکترونیکی دریافتهآ‌اند که تعداد بیشمار کابلآ‌ها و کانکتورهای محصولاتشان، نصب صحیح یک سیستم کامل را برای بار اول حتی برای متخصصان مشکل میآ‌سازد. راهآ‌اندازی کامپیوترها و سیستمآ‌هاآ‌ی خانگی روز به روز پیچیدهآ‌تر شده و شخص خریدار باید تمامی جزییات مربوط به اتصال کلیه قسمتآ‌ها را یاد گرفته و به خاطر بسپارد. بنابراین برای رفع این مشکلات به روش بهتری برای ایجاد ارتباط بین دستگاهآ‌ها نیاز داریم. در اینجاست که Bluetooth معرفی میآ‌شود.
              ..................................................
              شرکت سوئدی اریکسون در سال 1994 در حال ساخت و طراحی ارتباطی کم مصرف و کم هزینه بین تلفن های همراه و گوشی های بی سیم بود.اریکسون در سال 1995 ، این فن آوری را گسترش داد و برای آن نام بلوتوث را انتخاب کرد تا یاد آور اتحاد صلح آمیز کشور سوئد باشد.زیرا بلوتوث وایکینگی بود که در شمال اروپا به دریانوردی مشغول بود و توانست بدون جنگ و از طریق گفتمان دانمارک ،سوئد جنوبی و نروژ شمالی را متحد کند.این کار او باعث شد در تاریخ از او به عنوان پادشاهی ماهر در مذاکره و گفتمان یاد شود.هرچند بلوتوث نتوانست با پسر خودش بر سر قدرت کنار آید و در جنگی به دست پسرش کشته شد.
              اریکسون به پیروی ازبلوتوث فقید به فکر مذاکره با شرکت های بزرگ جهان چون آی بی ام، اینتل ، نوکیا ، توشیبا و .. افتاد.و گروه کاری دوست داران بلوتوث (Bluetooth SIG) را در سال 1998 به وجود آورد و به این ترتیب این گروه کاری نظارت بر کار پیشرفت و توسعه و عمومی کردن این فن آوری را به عهده گرفت.
              در گذشته هر دستگاه بلوتوث دارای دو تراشه بود،اما اکنون هر دستگاه بلوتوث دارای تراشه گیرنده و فرستنده کوچکی به اندازه حدود 4 سانتی متر است که در فرکانس های رادیویی (صنعتی،علمی و پزشکی) مشهور به آی اس ام در محدوده باند 4/2 تا 48/2 گیگاهرتز عمل می کند.علت انتخاب این فرکانس این است که معمولا در سراسر جهان به صورت رایگان،بدون هرگونه محدودیت و مجوز،قابل دسترسی و استفاده است.
              برخی از کشورهای اروپایی و امریکا از این محدوده فرکانس استفاده می کنند.اما کشور های اسپانیا،ژاپن و فرانسه از مقدار های دیگری استفاده می کنند.برای تطبیق و سازگاری این اختلاف باند ها. آی سی ام برای کشور های گروه اول به 79 کانال تقسیم شده است که هر کدام از آنها قابلیت انتقال پهنای باند یک مگاهرتزی را دارند.اما برای کشور های گروه دوم 23 کانال یک مگاهرتزی در نظر گرفته شده است.به این ترتیب بلوتوث می تواند به صورت جهانی به کار رود.
              هر تراشه بلوتوث نرم افزاری دارد که کارش شناسایی سایر دستگاه های دارای تراشه بلوتوث، و برقراری ارتباط و انتقال داده هاست. به این ترتیب اگر دستگاه های دارای تراشه بلوتوث در نزدیکی هم قرار بگیرند، بصورت خودکار شبکه ای به وجود می آورند.به این شبکه،پیکونت (Piconet) یا شبکه تریلیونیمی نام داده اند،تا نشان دهنده این باشد که این شبکه در محدوده و دامنه کوچکی به صورت بی سیم،و به صورت خود کار درست می شود.بنا برین واحد اصلی در سامانه های بلوتوث شبکه تریلیومینی یا پیکونت است که در اینجا برای معرفی آن از واژه ریز شبکه استفاده می کنیم.در این ترکیب شبکه ای بی سیم به وجود می آید که دستگاهی مانند کامپیوتر کیفی یا پی دی ای نقش فرمانده (Master) و سایر دستگاه ها مانند چاپگر ها، اسکنر ها و . به عنوان فرمانبر(Slave) ، نقش فرعی را به عهده می گیرند.
              گروه فرمانده یا اصلی یکتاست.اما گروه های فرمانبر یا فرعی می توانند 7 عدد باشند. به شرطی که در فاصله 10 متری از گروه اصلی یا فرمانده باشند و به این ترتیب دستگاه اصلی تصمیم می گیرد که چه کاری توسط کدام دستگاه فرعی انجام شود. اگر یک دستگاه در دو یا بیشتر ریز شبکه عضو باشد، شبکه ی توزیعی درست می شود..در این صورت دستگاهی که در یک شبکه تریلیونیمی نقش اصلی و فرمانده را داشت ممکن است در شبکه ی دیگر به صورت همزمان،نقش فرعی و فرمان بر را داشته باشد. علاوه بر 7 دستگاه فرمانبر فعال ، می توان تا 255 دستگاه غیر فعال نیز داشت.اینها دستگاه هایی هستند که دستگاه اصلی توان مصرفی آنها را کم کرده است تا در مصرف باطری صرف جویی شود.بنابرین دستگاه های غیر فعال نمی توانند کاری انجام دهند،مگر اینکه به سیگنال فعال سازی یا فرمان حاصل از دستگاه اصلی پاسخ دهند.
              بطور کلی میتوان گفت:
              ---
              1-بلوتوث فن آوری انتقال بی سیم برای ارتباط رادیویی با برد کم،بین دستگاه الکترونیکی مجهز به تراشه بلوتوث است.این فن آوری با ایجاد زبانی مشترک، باعث می شود که آن ها بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند.
              ---
              2- ارتباط بلوتوثی را می توان شبکه ی شخصی بی سیم به حساب آورد.
              ---
              3-دستگاه های دارای تراشه بلوتوث حدود 10 متر برد دارند،و می توانند داده ها را در سرعت حدود 720 کیلوبیت در ثانیه از طریق دیوارها،کیف ها و سایر موانع عبور دهند.
              ---
              4-ویژگی بارز بلوتوث برد کم،سرعت محدود و مصرف انرژی پایین است.بنابرین نمیتوان آن را جایگزین شبکه های محلی بی سیم دانست.
              ---
              5-این استاندارد علاوه بر برد کوتاه 10 متری،دارای برد متوسط 100 متری نیز می باشد.اما به ندرت از این برد استفاده می شود زیرا به توان الکتریکی و هزینه زیادی نیاز دارد.
              ---
              6-بلوتوث برای کاهش تداخل موج های برد کوتاه، از روش انتقال داده ها به صورت بیت های بسته ای استفاده می کند.به عبارت دیگر آن ها را به بیت های بسته ای تقسیم می کند.برای معرفی این روش تقسیم از واژه FHSS استفاده می شود که جمع سر واژه ی کلمه های زیر به معنای نوسان فرکانس با طیف گسترده است:
              Frequency Hopping Spread Spectrum
              ---
              علت انجام این کار این است که باند آی سی ام رایگان است و نیاز به مجوز استفاده ندارد.بنابرین امکان تداخل فرکانس با دستگاه و وسیله های دیگر مانند اجاق های ماکروویو وجود دارد که در این باند کار می کنند.بلوتوس با استفاده از تقسیم بیت های بسته ای ،سعی در انتقال داده ها به صورت منفرد و جداگانه دارد.علاوه بر این هنگام انتقال داده ها،79 کانال بند آی سی ام با سرعت 1600 بار در ثانیه یکی یکی بررسی می شوند تا امکان برخورد داده ها به حداقل برسد. تازه در صورتی که بیت های بسته ای با داده های دیگر دستگاه برخورد کنند،بخش تصحیح خطای بلوتوث درخواست ارسال مجدد آن ها را می کند

              دیدگاه


                #8
                مقالات آموزشی به زبان فارسی

                GPS جیست ؟


                بشر اولیه همیشه به دنبال روشهای مناسبی جهت پیدا کردن مسیر خود بوده است . انسانهای اولیه این کار را با سنگ چین کردن و در نظر گرفتن علائم طبیعی انجام می دادند ولی این علائم به مرور زمان از بین می رفت .در اوائل قرن هفدهم کشورها فقط عرض جغرافیایی را می توانستند محاسبه کنند و این کار را با محاسبه زاویه ستاره شمالی با خط افق انجام می دادند .ولی به هیچ وجه نمی توانستند محاسبه کنند طول جغرافیایی را اندازه گیری کنند و به همین خاطر بسیاری از کشتیها در اثر ناوبری اشتباه گم می شدند و دیگر هرگز پیدا نمی شدند . همچنین آن زمان مصادف با جنگهای بین کشورهای اسپانیا , ایتالیا , فرانسه , انگلستان و سایر کشورها بود و حتی در ملاقات کشتی های تجاری آنها جنگ و خونریزی رخ می داد . در نهایت بشر با اختراع ساعت توانست طول جغرافیایی را محاسبه نماید . مبداء طول جغرافیایی طبق قرارداد بین کشورها گرینویچ می باشد . Time Greenwich Mean یا همان GMT طبق این قرارداد کره زمین که 360 درجه می باشد و هر ساعت 15 درجه خواهد بود . برای مثال کشور ما ایران 30:30 + نسبت به گرینویچ جلو تر است . بشر هر روز به دنبال پیدا کردن راه جدیدی جهت ناوبری مطمئن تر بود . در دوران جنگ سرد و پس از حمله غافلگیرانه به Pearl harbor در 7 دسامبر 1941 آمریکاییها احساس خطر کردند و با دلیل نگرانی از آغاز جنگ ناگهانی و از دست دادن مستعمراتشان شروع به طراحی GPS نمودند.
                GPS های اولیه بسیار پیچیده بودند و کار با آنها بسیار سخت بود . به مرور زمان GPS ها بسیار پیشرفته تر شدند ولی این دستگاه فقط در اختیار وزارت دفاع آمریکا بود و هیچ سازمانی دیگر قادر به استفاده از این تکنولوزی نبود . پس از سقوط هواپیمای 007 کره ای در روسیه به خاطر ناوبری اشتباه, ریگان(رییس جمهور وقت امریکا) اعلام کرد که استفاده از GPS برای عموم آزاد است .


                نحوه کارکرد GPS :
                GPS یک دستگاه صرفا گیرنده می باشد که اطلاعات بدست آمده از ماهواره های اطراف زمین را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و PIV شما را محاسبه می کنند .P=Position منظور موقعییت شما در هر نقطه از کره خاکی و فضای اطراف آن است . T = Time منظور زمان محلی دقیق و با دقت فوق لاعاده بالا در همان منطقه ای که شما هستید V = Veloctiy منظور سرعت لحظه ای شماست که آن را با دقت فوق العاده بالا محاسبه می کند . حال ما می خواهیم بدانیم یک دستگاه گیرنده با یک آنتن کوچک چگونه این اطلاعات را برای ما محاسبه می کند . تعداد 24 ماهواره توسط شرکتهای تولید کننده GPS یعنی Garmin و Magellan در فاصله 20200 کیلو متری از سطح زمین قرار دارند و در هر مدار 4 ماهواره قرار دارد . بدینسان این ماهواره ها کل زمین را تحت پوشش خود قرار می دهند. در داخل هر کدام از این ماهواره ها 4 ساعت اتمی قرار دارد تا مطمئن باشیم که در یک لحظه بخصوص حداقل یکی از آنها کار می کند . این ماهواره ها کد های 0 و 1 را برای دستگاه گیرنده می فرستند مثلا در ثانیه 0 کد 00001001 و در ثانیه 001 ,0 کد بعدی را در فضا منتشر می کند . هر کدام از این کد ها دوباره تکرار می شوند . مثلا دستگاه گیرنده شما کد 001 را در ثانیه اول می گیرد و در 1 نانو ثانیه بعد دوباره این کد را دریافت می کند . بنابر این تشخیص می دهد که مثلا فاصله زمانی بین شما و ماهواره برای امواجی که با سرعت نور حرکت می کنند 1 نانو ثانیه می باشد . حال چرا اینقدر زمان برای ما مهم است ؟ به خاطر اینکه فاصله ها بر اساس زمان سنجیده می شوند . مثلا در مورد مثال بالا فاصله شما از ماهواره برابر می شود با :X=vt=300000110(-9)
                از طرفی دیگر در داخل دستگاه GPS شما حدس می زند که مکان هندسی شما یک کره به شعاع X ( که در بالا محاسبه کردیم ) و به مرکز مهواره مورد نظر می باشد در نتیجه شما با ماهواره اول متوجه شدید که مکان هندسی شما در فضا سطح یک کره می باشد .حال با گرفتن سیگنال ها و محاسبه فاصله از ماهواره دوم مکان هندسی شما در فضا سطح کره زمین خواهد شد . فصل مشترک این دو کره یک دایره است . ماهواره سوم نیز مکان هندسی شما را بر روی یک کره دیگر تخمین می زند . فصل مشترک این کره با دایره قبلی دو نقطه خواهد بود . حال ماهواره چهارم کره بعدی را می سازد که فصل مشترک یک کره با دو نقطه یک نقطه خواهد بود . خیلی جالب است ؟!
                حال موقعیت شما بر روی کره زمین و فضای اطراف آن در یک نقطه مشخص شده است . به همین ترتیب زمان شما نیز با توجه به موقعیت شما و ساعت GPS محاسبه خواهد شد . این ساعت ساعت محلی است و با ساعت رسمی هر کشور فرق خواهد داشت . سرعت شما چگونه محاسبه خواهد شد ؟! آیا با تقسیم فاصله بین دو نقطه بر زمان ؟! اخیرا این روش , روش مناسبی جهت دستگاه دقیقی مثل GPS نمی باشد . سرعت شما با استفاده از اثر دوپلروروابط ان محاسبه میشود.ما در فیزیک دبیرستان با اثر دوپلر آشنا شدیم این در حقیقت همان شکل معروف آمبولانس است که با نزدیک شدن به ما , رسیدن به ما و دور شدن از ما صدایش نیز تغییر می کند .
                طراحان آمریکایی از این مساله در طراحی رادارها و بخصوص دستگاه GPS جهت تعیین سرعت دقیق استفاده کرده اند . خوب حالا به این نکته رسیدیم که می توانیم موقعیت , سرعت و زمان دقیق خود را داشته باشیم . بنابراین طول جغرافیایی , ارتفاع از سطح آبها ی آزاد دریا ها , زمان محلی و سرعت را خواهیم داشت . اما آیا فقط همین اطلاعات در اختیار ماست یا بیشتر ؟!

                سخت افزار و نرم افزار GPS :
                سخت افزار GPS در حقیقت مجموعه ای از IC ها و تراشه ها جهت انجام محاسبات خاصی است که انجام آن برای شخص بسیار سخت می باشد
                نرم افزار : نرم افزار این دستگاه شامل برنامه ای است که دستگاه با آن کار می کند و در حقیقت این هم مانند یکی از برنامه های کامپیوتری عادی است که البته به زبان C نوشته شده است . نسخه های جدید این برنامه ها در اینترنت و در سایت شرکتها نامبرده موجود می باشد همانطور که گفتیم دستگاه GPS یک کامپیوتر کوچک است که جهت انجام امور خاصی برنامه ریزی شده است . بنابراین این کامپیوتر با داشتن مختصات شما می تواند کارهای دیگری هم انجام بدهد . مثلا می تواند زمان طلوع و غروب خورشید را در موقعیت شما بگوید . همچنین زمان طلوع و غروب ماه . شاید خیلی جالب باشد ولی GPS می تواند زمان باقیمانده برای رسیدن به مقصد مورد نظر را با توجه به سرعت شما محاسبه کند . همچنین میانگین سرعت شما , بیشترین سرعت , میانگین سربالایی و سرازیری مسیر , سرعت عمودی , موقعیت منطقه از نظر شکار و ماهیگیری و شکار در هر نقطه جهان , محاسبه مساحت یک نقطه ناشناخته و بر گرداندن شما از مسیر آمده و ....
                در ضمن نکته ای که در مورد GPS حائز اهمیت است این است که شرایط آب و هوایی هیچ تاثیر بر روی کارکرد این وسیله ندارد.


                تمامی حقوق این مقاله متعلق به سایت http://www.mahvareh.net/ می باشد

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : مقالات آموزشی به زبان فارسی

                  آشنایی با Symbian سیستمآ‌عامل ویژه تجهیزات موبایل

                  علی حسینیآ‌
                  از: ماهنامه شبکه

                  اشاره :
                  طراحان و توسعهآ‌دهندگان سیستمآ‌هایآ‌عامل و نرمآ‌افزارهای ویژه تجهیزات موبایل هر روز بیش از پیش، از ظرفیت بالای این تجهیزات استفاده میآ‌کنند. تجهیزات موبایل و بهآ‌ویژه تلفنآ‌های همراه مزایای ویژه خود را دارند؛ برای نمونه از کوچکآ‌ترین کامپیوترهای رایج، کوچکآ‌ترند، پیچیدگی کمتری دارند و از آنجا که یکپارچگی بیشتری در ساختار خود دارند، کمتر دچار ایراد، بهآ‌ویژه ایرادهای نرمآ‌افزاری، میآ‌شوند. از این رو شاید تا چند سال دیگر به یک کامپیوتر کامل با قابلیتآ‌های خاص تبدیل شوند. Symbian سیستمآ‌عاملی است که بسیاری از شرکتآ‌های سازنده گوشیآ‌های تلفن همراه از آن به عنوان پلتفرم استفاده میآ‌کنند. از آنجا که بیشترین گوشیآ‌های موبایلی که در ایران از آنآ‌ها استفاده میآ‌شود نیز دارای سیستمآ‌عامل سیمبیان هستند، در این مقاله مروری بر ویژگیآ‌های آن خواهیم داشت.


                  سیستمآ‌عامل سیمبیان و سازنده آنآ‌
                  سیمبیان سیستمآ‌عاملی است که توسط شرکت انگلیسی Symbian، برای تجهیزات سیار (mobile) طراحی شده است و با سیستمآ‌عاملآ‌های دیگری مانند Windows Mobile ،Palm OS و لینوکس رقابت میآ‌کند. شرکت سیمبیان در ژوئن 1998 در انگلستان تأسیس شد. سهامداران این شرکت در آغاز، شرکتآ‌های Psion، نوکیا، اریکسون، ماتسوشیتا و موتورولا بودند. در سپتامبر 2003، موتورولا سهام خود را به شرکت های Psion و نوکیا فروخت. در جولای 2004 نیز سهام Psion توسط نوکیا، پاناسونیک، زیمنس و سونیآ‌اریکسون خریداری شد. در نتیجه این شرکت در حال حاضر در مالکیت شرکتآ‌های اریکسون، نوکیا، ماتسوشیتا (پاناسونیک)، زیمنس، سونیآ‌اریکسون و سامسونگ است.

                  طراحی
                  پلتفرمآ‌های مختلفی براساس سیمبیان طراحی شده است که شامل پلتفرمآ‌های باز مانند UIQ ،Nokia سری شصت، هفتاد و نود، و پلتفرمآ‌های بسته مانند NTT DoCoMo هستند. انعطافآ‌پذیری این سیستمآ‌عامل به آن امکان میآ‌دهد روی انواع گستردهآ‌ای از تجهیزات موبایل پیادهآ‌سازی شود. بزرگآ‌ترین ویژگی این سیستمآ‌عامل، طراحی آن برای تجهیزات کوچک دستی با منابع محدود است که می تواند ماهآ‌ها و سالآ‌ها روی آن اجرا شود.

                  به علت محدود بودن منابع حافظه در چنین تجهیزاتی، از روشآ‌های مختلفی برای استفاده بهینه از آنآ‌ها استفاده شده است. برنامهآ‌نویسی سیمبیان، رویدادگرا (event-based) است و CPU زمانی که برنامهآ‌های کاربردی مستقیماً با یک رویداد ارتباطی نداشته باشند، خاموش میآ‌شود. به این نوع برنامهآ‌نویسی، active objects گفته میآ‌شود. چنانچه از این روشآ‌ها به خوبی استفاده شود، مدت کارکرد باتری نیز افزایش پیدا می کند. به همین علت برای دستیابی به این ویژگیآ‌ها از زبان ++C برای برنامهآ‌نویسی و توسعه این سیستمآ‌عامل استفاده شده است؛ هر چند بسیاری از تجهیزات با پلتفرم سیمبیان میآ‌توانند بهآ‌وسیله زبانآ‌های دیگری چون PL ،Python، ویژوال بیسیک،Simkin و Perl نیز برنامهآ‌نویسی شوند.

                  ساختار سیمبیان
                  سیمبیان سیستمآ‌عاملی با ساختار32 بیتی است که با امکان مدیریت همزمان چند برنامه (multi-tasking) برای تجهیزات موبایل طراحی شده است. در ادامه به برخی از ویژگیآ‌های اصلی این سیستمآ‌عامل اشاره می شود.

                  lآ‌آ‌معماری انعطافآ‌پذیر مبتنیآ‌بر مدل کلاینت- سرور و نوعی از روش برنامهآ‌نویسی که از نرمآ‌افزارهای هر چند فشرده، ولی قدرتمند پشتیبانی میآ‌کند.

                  lآ‌دسترسی بلاآ‌درنگ به دادهآ‌های کاربر با استفاده از هسته قدرتمند چند وظیفهآ‌ای در پایینآ‌ترین سطح نرمآ‌افزار و نیز یک چارچوب واسط کاربر بسیار ساده در بالاترین سطح.

                  آ‌ طراحی پایدار نرمآ‌افزار با استفاده از مدل برنامهآ‌نویسی اشیای مبتنی بر کامپوننت، سیمبیان را به نرمآ‌افزاری جامع و خاص در طراحی الگوها و چارچوبآ‌های مختلف تبدیل کرده است.

                  سازگاری با تجهیزات و فناوریآ‌های مختلف.

                  در پایینآ‌ترین سطح این سیستمآ‌عامل، کامپوننتآ‌های اصلی قرار دارند که شامل هسته (kernel) و کتابخانه کاربر است که به برنامهآ‌های کاربردی سمت کاربر امکان میآ‌دهد از هسته، درخواستآ‌های مختلفی بکنند.

                  سیمبیان دارای ساختاری موسوم به microkernel است. بهآ‌گونهآ‌ای که طراحان، کمترین نیازمندیآ‌های سیستم را در آن گنجاندهآ‌اند تا کارایی بالایی داشته باشد.

                  در سطح دوم این سیستمآ‌عامل، مجموعهآ‌ای از کتابخانهآ‌ها قرار دارند که کارهای مختلفی چون تغییر شکل و اندازه فونتآ‌ها، کار با بانک اطلاعاتی و فایلآ‌ها را به عهده دارند.

                  یک زیرسیستم بزرگ نیز برای کارهای ارتباطی و شبکهآ‌ای وجود دارد که شامل سه قسمت اصلی موسوم به ETel ،ESOCK و C32 است.

                  با استفاده از APIهای ETel، برنامهآ‌های کاربردی میآ‌توانند گستره وسیعی از گزینهآ‌ها را بدونآ‌توجه به ساختار خود تجهیزات و تجهیزات سرویسآ‌دهنده در اختیار کاربر نهایی قرار دهند. این انعطافآ‌پذیری بدین معنی است که توسعهآ‌دهندگان برنامهآ‌های کاربردی بدون توجه به نوع تجهیزات، سرویسآ‌ها و... میآ‌توانند نرمآ‌افزارهای خود را توسعه دهند. همچنین ESOCK یک Socket Server و واسط کاربر میان کاربران و پروتکلآ‌های سمت سرور است.
                  C32 نیز کلاینتآ‌ها را از طریق یک واسط سریال RS232 به پورت سریال پیادهآ‌سازی شده در کتابخانهآ‌های فریمآ‌ورک موسوم به comm server modules متصل می کند.

                  همچنین برای انتقال اطلاعات در برد کوتاه از امکانات دیگری مانند بلوتوث، پورت USB و IrDA استفاده شده است. تعدادی موتور برنامه کاربردی (application engine) نیز برای برنامهآ‌های کاربردی معمول مانند تقویم، ذخیره آدرسآ‌ها و فهرست وظایف طراحی شده است.

                  امنیتآ‌
                  سیمبیان نیز از حمله ویروسآ‌های مختلف دور نمانده و به علت کاربرد گسترده آن، سوژه ویروسآ‌نویسان شده است. معمولاً این ویروسآ‌ها خود را از طریق بلوتوث منتقل میآ‌کنند. ولی این ویروسآ‌ها نه با استفاده از ضعفآ‌های امنیتی سیمبیان، بلکه با استفاده از روشآ‌هایی مانند پرسش از کاربر برای نصب یک نرمآ‌افزار که بیشتر با یک هشدار برای لزوم نصب آن همراه است، خود را به سیستم کاربر منتقل می کنند.

                  Symbian 9 از مدل پیشرفتهآ‌ای برای مقابله با اآ‌ینآ‌گونه حملهآ‌ها بهره میآ‌برد. در این روش ادعا شده که حتی اگر نرمآ‌افزاری روی سیستم نصب شده باشد، بدون امضای دیجیتالی، قابلیت آسیبآ‌زدن به سیستم، مانند دسترسی به اطلاعات کاربر، را نخواهد داشت. توسعهآ‌دهندگان نرمآ‌افزارهای ویژه این سیستمآ‌عامل میآ‌توانند نرمآ‌افزارهای خود را بهآ‌وسیله برنامه Symbian Signed تأیید کنند که در این صورت نرمآ‌افزار بهآ‌عنوان یک برنامه مجازی روی دستگاه نصب می شود.

                  شرکت سیمبیان چند توصیه امنیتی را نیز به کاربران این سیستمآ‌عامل پیشنهاد می کند:

                  آ‌-آ‌ چنانچه برایتان ممکن است اطلاعات گوشی یا سیستم موبایل خود را به کامپیوتر خود نیز منتقل کنید تا یک بکآ‌پ از آن در اختیار داشته باشید.

                  آ‌-آ‌ اتصال بلوتوث را تنها زمانی که به آن نیاز دارید، در حالت visible قرار دهید. روشن نگاه داشتن بلوتوث به این معنی است که هرکسی در محدوده ده متری شما قابلیت تماس با دستگاه شما را دارد.

                  -آ‌ در یک گوشی مبتنیآ‌بر سیستمآ‌عامل سیمبیان هرگاه پیامی از طریق بلوتوث برای شما ارسال آ‌شود، پیام?RECEIVE MESSAGE نیز نمایش داده میآ‌شود. چنانچه نمیآ‌دانید پیغام از سوی چه کسی فرستاده شده است یا انتظار دریافت آن را نداشتهآ‌اید، هرگز گزینه YES را انتخاب نکنید. چنانچه با وجود انتخاب گزینه NO پیغام از روی نمایشگر حذف نشد، مکان خود را تغییر دهید و دستگاه را به مد hidden سوییچ کنید.

                  -آ‌ برنامهآ‌های کاربردی را تنها از منابع مطمئن مانند وب سایت شرکت سازنده گوشی یا وبآ‌سایتآ‌هایی مانندHandgo.com ،AllAboutSymbian.com ،My-Symbian.com و دیگر وبآ‌آ‌آ‌سایتآ‌های مطمئن ارائهآ‌دهنده برنامهآ‌های کاربردی دانلود کنید.

                  -آ‌ زمانی که یک برنامه کاربردی روی گوشی خود نصب می کنید، جزئیات آن مانند نام نرمآ‌افزار و سازنده آن نیز نشان داده میآ‌شود. با استفاده از این اطلاعات میآ‌توانید از نصب برنامهآ‌هایی که ماهیت آنآ‌ها مشخص نیست، خودداری کنید. همچنین هنگام اتصال به اینترنت یا شبکهآ‌های دیگر، میآ‌توان از نرمآ‌افزارهای امنیتی دیگری نیز استفاده کرد. برای نمونه شرکت سیمانتک، سازنده نرمآ‌افزارهای امنیتی، آنتیآ‌ویروس و فایروال ویژهآ‌ای برای گوشیآ‌های سری شصت و هشتاد شرکت نوکیا طراحی کرده است.

                  توسعه نرمآ‌افزارهای مبتنی بر سیمبیانآ‌
                  سیمبیان، یک نرمآ‌افزار باز ولی نه به معنای اپنآ‌سورس است؛ یعنی سورس کد آن در دسترس عموم نیست. در مقابل، تقریباً همه سورس کد آن، در اختیار شرکای این شرکت و شرکتآ‌های سازنده گوشیآ‌های موبایل که از این پلتفرم استفاده میآ‌کنند قرار دارد. همچنین APIهای آن عموماً به صورت مستند شده در دسترس است و هر کسی میآ‌تواند برای توسعه نرمآ‌افزارهای مبتنیآ‌بر سیمبیان از آنآ‌ها استفاده کند.

                  پلتفرمآ‌های مختلفی مبتنیآ‌بر سیستمآ‌عامل سیمبیان وجود دارند که یک کیت توسعه نرمآ‌افزار (SDK) در دسترس توسعهآ‌دهندگان برنامهآ‌های کاربردی قرار میآ‌دهند.

                  شرکتآ‌های بزرگ سازنده نرمآ‌افزار نیز نرمآ‌افزارهای مختلفی را برای این سیستمآ‌عامل طراحی میآ‌کنند که برخی از آنآ‌ها پیش از این در کامپیوترهای شخصی نیز مورد استفاده قرار میآ‌گرفتهآ‌اند.


                  برای نمونه شرکت ادوبی، سازنده نرمآ‌افزار Adobe Reader، نسخهآ‌ای از آن را برای پلتفرم سیمبیان تولید کرده است که به کاربران امکان میآ‌دهد از فایلآ‌های PDF در گوشیآ‌های نوکیا 6680 و دستگاهآ‌های Nokia Communicator سری 9500 و نیز 9290.9210 استفاده کنند. این نرمآ‌افزار را میآ‌توان از طریق اینترنت، به صورت ضمیمه ایمیل یا از کامپیوتر روی سیستم مبتنیآ‌بر سیمبیان نصب کرد. در شکل 1، اینترفیس این نرمآ‌افزار را روی نمایشگر یک گوشی نوکیا 6680 می بینید.

                  همچنین UIQ، پلتفرمی نرمآ‌افزاری براساس سیستمآ‌عامل سیمبیان است که توسط شرکت UIQ Technology ساخته شده است. در واقع، UIQ یک لایه واسط کاربر گرافیکی است که امکان افزودن کامپوننتآ‌های مختلف به بخش اصلی سیستمآ‌عامل را فراهم میآ‌کند. یکی از جالبآ‌ترین امکانات برای توسعهآ‌دهندگان و برنامهآ‌نویسان این پلتفرم، امکان برنامهآ‌نویسی بومی با ++C است؛ چرا که هم خود سیستمآ‌عامل و هم پلتفرم توسعه آن با این زبان نوشته شده است و به همین علت بالاترین کارایی را برای برنامهآ‌های کاربردی فراهم میآ‌آورد. UIQ3 تازهآ‌ترین نگارش این پلتفرم است

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : مقالات آموزشی به زبان فارسی

                    امنیت در ابزارهای بلوتوث
                    منبع از مجله شبکه
                    شماره 59

                    فناوری Bluetooth با دارابودن قابلیت عملکرد به عنوان یک روش شبکه سازی بی سیم میان ابزارهای واقع در یک شعاع ده متری ،آ‌ دربرگیرنده طیفی از دستگاه ها، نظیر تلفن های سلولی ، نوت بوک ها ، و PDA ها می باشد. فناوری بلوتوث اکنون از تجهیزات پزشکی تا کنسول های بازی را در بر می گیرد. حتی سرویس پک2 ویندوز XP هم از بلوتوث پشتیبانی می نماید. ابزارهای بلوتوث، هدف تهدیدات امنیتی گوناگونی هستند. گرچه این تهدیدات هنوز در سطح و اندازه تهدیداتی نیست که متوجه شبکه های Wi-Fi هستند، لیکن هنگام با رشد محبوبیت بلوتوث ،آ‌باید توقع تغییر در این وضعیت را داشت. نگذارید بردکاری کوتاه ، تکنولوژی بلوتوث شما را فریب دهد.
                    در دنیایی که اغلب مردم تلفن های سلولی و موبایل در اختیار دارند، خطرات بلوتوث می تواند به نزدیکی شخصی پشت سری شما در یک صف و یا داخل ماشین کناری باشد. برای ایجاد ارتباط، ابزارهای بلوتوث باید ابتدا با یکدیگر جفت شوند. چنانچه ابزارهایی دارید که به بلوتوث مجهزند و شما تمایل دارید آنها را با یکدیگر مرتبط کنید،(مثل PDA با چاپگر یا موبایل با نوت بوک) عموما و در اثنای این ارتباط سازی ، مایل به ارتباط این دستگاه ها با کاربران ناشناس نیستید.

                    ابزارهای بلوتوث چنین مواردی را به وسیله تنظیمات گوناگون امنیتی اداره می نمایند. ولی به شما بستگی دارد که از فعال بودن این تنظیمات اطمینان حاصل نمایید. اگر شما تنظیمات دستگاه خود را بر روی حالت Discoverable قرار دهید، هرکاربر بلوتوثی که در شعاع تحت پوشش قرار داشته باشد، می تواند ارتباط برقرار نماید. مشخصات فنی بلوتوث تا اندازه زیادی امن است و این امکان وجود دارد که بتوان ارتباط دستگاه ها را چنان برقرار کرد که اطلاعات به صورت رمزنگاری شده تبادل گردند. اما برای پیاده سازی و اجرای این تمهیدات، مشکلاتی نیز وجود دارند. یک مثال مهم در این باره ویروس Cabir است که از طریق اتصال بلوتوث انتشار یافته و موبایل هایی را که از سیستم عامل Symbian سری 60 استفاده می نماید، با استفاده از یک حفره امنیتی که در کد Symbian وجود دارد، آلوده می سازد.
                    البته باید دانست که همه خطرات و تهدیدات مربوط به بلوتوث ، وابسته به پلتفرم نیستند. هرچند محبوبیت بلوتوث باعث افزایش پاره ای تهدیدات امنیتی به نام bluebugging ، bluejacking و bluesnarfing گردیده اند . در bluejacking فردی به صورت ناشناس اتصال را برقرار می نماید و کارت ویزیت الکترونیکی بر روی یک دستگاه مجهز به بلوتوث را ارسال می کند. bluebugging خطر جدی تری دارد. به صورتی که یک کاربر دیگر بلوتوث امکان می یابد با متصل شدن به یک تلفن سلولی یا یک PDA ، به اجرای دستورات ، برقراری مکالمه، ارسال پیام های متنی و حتی استراق سمع یک مکالمه اقدام کند. bluesnarfing به یک کاربر بلوتوث امکان می دهد با اتصال به دستگاه های دیگری که در برکاری و موثر قرار دارند، به مشخصات تماس ها، تقویم، و سایر اطلاعات دیگر دسترسی پیدا کند.
                    هرچه کاربران و صاحبان دستگاه ها و ادوات مجهز به بلوتوث اطلاعات شخصی بیشتر و مهم تری را برروی ابزارهای خود ذخیره نمایند، نیاز به شناسایی تهدیدات بالقوه و پنهانی که امنیت و حریم خصوصی را مورد حمله قرار می دهند بیشتر احساس می گردد. خوشبختانه ایمن سازی ادوات بلوتوث کار چندان دشواری نیست . به عنوان مثال باید Pair کردن ابزارهای خود را با رعایت جنبه های ایمنی انجام دهید. از کد PIN(شماره شناسایی شخصی) با داشتن حداقل هشت رقم، استفاده نمایید. همیشه عمل اتصال به تجهیزات را در مکان های خصوصی و امن انجام دهید تا ریسک لورفتن PIN Code شما به حداقل برسد. برای از بین بردن خطر دسترسی افراد ناشناس به دستگاهتان، تنظیمات آن را روی حالت nondiscoverable قرار دهید. به طور مرتب و در فواصل زمانی کوتاه ، وب سایت کارخانه سازنده دستگاه خود را جهت دریافت برزورسانی ها و وصله های امنیتی جدید بازدید نمایید.
                    از زمانی که صدمه پذیر بودن تلفن های سلولی نیز مشخص شدند، سازندگان این دسته از ابزارها نیز به انتشار وصله های امنیتی برای دستگاه های خود اقدام می نمایند. دریافت و اعمال نمودن این Patchها ، تفاوت میان قراردادن دستگاه در برابر آخرین تهدیدات و یا در امان بودن از هر گونه ریسک و خطر را نمایان می سازد. هیچ گاه پیغام ها و درخواست های اتصال از طریق بلوتوث را از جانب کاربران ناشناس نپذیرید. ویروس Cabir تنها از طریق قبول دریافت پیغام و اجرای فایل پیوست آن ، دستگاه را آلوده می نماید. در زمانی هم که با یک پیوست مشکوک مواجه می شوید که به همراه یک ایمیل از طریق بلوتوث به دستتان می رسد، احتیاط و پیشگیری مشابه را بنمایید. با رشد بیشتر استفاده از بلوتوث ، این امکان وجود دارد که این پروتکل ارتباطی، به هدف محبوبی برای کلیه تهدیدات امنیتی ، شامل ویروس ها ، تهدیدات هکرها و عمدتا حملاتی با سبک تروجان ها تبدیل گردد. حمایت و محافظت از دستگاه های مجهز به بلوتوث ، این ارزش را دارد که با بی مبالاتی و ساده انگاری ، هدف اولین موج حملات امنیتی قرار نگیریم.


                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : مقالات آموزشی به زبان فارسی

                      آموزش فارسی GSM

                      این فایل های آموزشی در مورد شبکه های تلفن همراه و gsm هستند.
                      شدیدا توصیه می کنم دانلود کنید.
                      لینک دانلود :
                      http://www.4shared.com/file/4932792/2f823447/amoozesh-gsm.html
                      حجم:
                      5.2MB
                      پسورد:
                      www.eca.ir

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : مقالات آموزشی به زبان فارسی

                        آشنایی با Sms

                        سایت ماهنامه.ی دنیای کامپیوتر و ارتباطات مطلب جالبی در مورد SMS دارد که در زیر می.خوانیم:

                        این روزها صحبت از مشکلات شبکه موبایل کشور موضوع بحث بسیاری جمع.های تخصصی یا حتی دوستانه است. تقریبا در همه موارد راه حلی که مطرح می.شود، ارتقای سخت.افزاری و نرم.افزاری تجهیزات شبکه است تا به این ترتیب مشکلات حل شوند. ولی آیا تا به حال فکر کرده بودید که با کم کردن بار موجود در شبکه نیز می.توان به نتیجه مشابهی رسید؟
                        حتما با خودتان می.گویید این یعنی پاک کردن صورت مساله. ولی منظور ما این نیست که کاربران شبکه از این به بعد از شبکه استفاده کمتری کنند تا به این ترتیب مشکلات حل شوند. پیشنهاد ما این است که همه ارتباطاتی که کاربران در حال حاضر با هم برقرار می.کنند سرجای خودش باشد. اما با تغییر ذائقه کاربران و طریقه ارتباطی آنها، بدون ارتقای حتی یک بخش از شبکه بسیاری از مشکلات فعلی قابل حل است.
                        اجازه بدهید منظور خود را با یک مثال روشن.تر کنیم. در واقع مشکل فعلی شبکه کشور تنها در ساعات خاصی از روز خود را نشان می.دهد. این ساعات که اصطلاحا ساعات پیک بار نامیده می.شوند، شلوغ.ترین ساعات شبکه هستند که بیشتر کاربران شبکه نیاز به برقراری ارتباط در این ساعات دارند. درصد بسیار بالایی از این ارتباطات، ارتباطات کاری هستند که در آنها یک مکالمه کوتاه انجام می.شود و سپس ارتباط قطع می.شود.
                        در راه.حل مورد بحث، این امکان به افراد داده می.شود که بدون نیاز به تلفن زدن به فرد مورد نظر خود، از طریق موبایل پیغام خود را به او منتقل کنند. این راه.حل، استفاده از سرویس کوته.پیام یا همان SMS است. مطمئنا بسیاری از افراد نیز ترجیح می.دهند به جای این که در این ساعات با وجود مشغله مدتی به انتظار برقراری ارتباط با مقصد خود بمانند، چیزی شبیه Email به مقصد خود ارسال کنند و مطمئن باشند که حتی اگر موبایل مقصد خاموش یا خارج از دسترس بود، پس از روشن کردن موبایل یا در دسترس قرار گرفتن آن، این پیغام به شخص مورد نظر خواهد رسید.
                        به این ترتیب علاوه بر کاهش محسوس بار شبکه در ساعات پیک، رضایت کاربران نیز فراهم خواهد شد. این رضایت را در جای دیگری نیز می.توان دید. این زمانی است که قبض بعدی کاربر با مبلغی بسیار کمتر از مبالغ دفعات قبل به دست او می.رسد.
                        چندی پیش اعلام شد که به زودی (در دو سه ماه آینده) سرویس کوته.پیام بالاخره در ایران نیز راه.اندازی خواهد شد. این سرویس که در حال حاضر یکی از پرکاربردترین سرویس.های شبکه موبایل در بسیاری از نقاط دیگر دنیا محسوب می.شود، تاکنون در کشور ما راه.اندازی نشده است. به هرحال تصمیم مخابرات کشور برای راه.اندازی SMS را به فال نیک می.گیریم و این سرویس و دانستنی.های مربوط به آن را در ماهنامه بررسی خواهیم نمود. به همین منظور در این شماره تصمیم داریم به معرفی سرویس کوته.پیام بپردازیم. این معرفی را از دو جنبه مطرح خواهیم کرد. یکی از منظر معرفی قابلیت.هایی که دارندگان موبایل در استفاده از این سرویس در اختیار خواهند داشت و دیگری، بررسی این سرویس از نظر فنی خواهد بود. چند هفته پیش اولین کوته.پیام.های داخل کشور با استفاده از کارگزار پیک.آسا بین چند موبایل نمونه ردوبدل شدند که در این مورد در شماره آینده بیشتر خواهیم گفت.
                        SMS چیست؟
                        این روزها با پیشرفت سیستم.های مخابرات سیار، ارائه سرویس.های بیشتر و متنوع.تر از جانب اپراتورهای شبکه و مراکز ارائه.دهنده خدمات موبایل، دغدغه اصلی این مراکز محسوب می.شود. این تنوع علاوه بر همراه داشتن رضایت کاربران شبکه، سود سرشاری را نیز نصیب این اپراتورها می.کند. این بحث در کشورهایی که اپراتورهای خصوصی امکان فعالیت دارند بسیار پررنگ.تر است و ارائه سرویس.های جدید کاربرپسند زمینه اصلی رقابت را تشکیل می.دهد.
                        یکی از بهترین راه.ها برای ارائه چندین سرویس به.طور همزمان، سرویس کوته.پیام است. عرضه این سرویس با قرار دادن کارگزاری به نام SMSC (مرکز سرویس کوته.پیام) در شبکه انجام می.گیرد. این کارگزار که در استانداردهای شبکه GSM توصیف شده است، وظیفه برقراری امکان ارسال و دریافت کوته.پیام برای موبایل.های شبکه را برعهده دارد. علاوه براین کارگزار می.تواند ارتباط موبایل.ها را با شبکه.های دیگر موجود در جهان مانند اینترنت، پی.جو، تلویزیون و... برقرار نماید.
                        حجم بسیار بالای کوته.پیام.های مبادله شده.ای که هرروز گزارش می.شود و افزایش موارد استفاده.هایی که از SMS صورت می.گیرد، اپراتورهای شبکه را وادار می.سازد که این سرویس را به شبکه.هایشان اضافه کنند. در نتیجه یک SMSC خوب، می.تواند سهم مهمی در بازدهی یک اپراتور شبکه موبایل به خود اختصاص دهد.
                        SMS علامت اختصاری Short Message Service یا «سرویس کوته.پیام» است. این سرویس یکی از سرویس.های تعریف.شده در استاندارهای شبکه GSM است که توسط موسسه استاندارد اروپایی، معروف به ETSI، معرفی شده است. این سرویس در استاندارد 03.40 از سری استاندارهای ETSI توصیف شده است. با استفاده از این سرویس می.توان پیام.های کوتاه متنی را، «از یک موبایل» و یا «به یک موبایل» ارسال نمود. این پیام.ها می.توانند حاوی حداکثر 140 بایت از اطلاعات باشند.

                        SMSC چیست؟
                        SMSC، علامت اختصاری (Short Message Service Centre)، «مرکز سرویس پیام کوتاه» می.باشد که به عنوان جزئی از شبکه GSM امکانات SMS را برای مشترکین شبکه موبایل فراهم می.کند. سوالی که در اینجا ممکن است پیش بیاید این است که مگر وجود سوییچ.های شبکه که کار برقراری ارتباطات صدایی را برعهده دارند برای ردوبدل کردن کوته.پیام.ها کافی نیست؟ در این بخش سعی داریم به این سوال پاسخ دهیم.
                        فلسفه وجودی چنین سیستمی این است که طبق استاندارد، ارسال کوته.پیام به طور مستقیم صورت نمی.گیرد. بلکه SMSC به.عنوان واسط میان مبدأ و مقصد، پیام.های کوتاه را از فرستنده دریافت کرده و به گیرنده تحویل می.دهد. در حقیقت SMSC وظیفه «ذخیره و ارسال» (store and forward) کوته.پیام.ها را برعهده دارد.
                        وجود چنین مرکزی باعث می.شود که بتوان ارتباط میان شبکه موبایل و سایر شبکه.های کامپیوتری را نیز برقرار کرد. این قابلیت، یکی از ویژگی.های اصلی سرویس کوته.پیام است که نقش اصلی را در محبوبیت خارج از حد تصور SMS در کل دنیا بازی می.کند.
                        به این ترتیب، در هر فرایند ارسال کوته.پیام، تنها یکی از طرفین درگیر در این فرایند (یا مبدا یا مقصد و یا هردو)، لازم است که موبایل باشد و طرف دیگر می.تواند موجودیتی خارج از شبکه موبایل باشد. به این ترتیب موبایل.ها می.توانند به چنین موجودیت.هایی پیام ارسال کنند و یا از آنها پیام دریافت نمایند.

                        ویژگی.های SMS
                        هدف اصلی در سرویس کوته.پیام انتقال یک پیغام از یک مبدا به یک مقصد است. در کنار این هدف، برخی مفاهیم دیگر نیز در این سرویس تعریف شده.اند که امکاناتی را به کاربران این سرویس عرضه می.کنند و یا محدودیت.هایی را به آن تحمیل می.کنند. در این بخش سعی داریم
                        به معرفی اجمالی این امکانات و کاربرد هریک بپردازیم.

                        طول کوته.پیام
                        طول یک پیام کوتاه می.تواند حداکثر 160 کاراکتر از یک متن باشد. این 160 کاراکتر می.تواند شامل کلمات یا اعداد یا ترکیبی از حروف و اعداد باشد. همچنین امکان ارسال پیام.های غیرمتنی (باینری) نیز فراهم است که در این صورت طول هر پیام به 140 بایت محدود می.شود. با استفاده از پیام.های باینری می.توان (اگر گوشی پشتیبانی کند) اقدام به ارسال تصاویر یا زنگ گوشی (ringtone) میان دو موبایل کرد.
                        کوته.پیام.ها را می.توان به صورت یونی.کد نیز ایجاد کرد. این امکان باعث می.شود که بتوان پیغام.هایی را به تمامی زبان.های تعریف شده در یونی.کد (از جمله فارسی) ارسال کرد. اما با استفاده از چنین امکانی نیز، طول کوته.پیام ارسالی به 70 کاراکتر یونی.کد محدود می.شود.

                        کوته.پیام.های بزرگ!
                        شاید محدودیت طول کوته.پیام.ها به 140 بایت شما را کمی از آن ناامید کرده باشد. اما مطمئن باشید همین مقدار نیز برای بسیاری کاربردها کاملا کافی خواهد بود. اما اگر شما یک گوشی جدید داشته باشید، ممکن است به درستی این مطلب هم شک کرده باشید. چون در این گوشی.ها، امکان ارسال تصویر و زنگ گوشی هم از طریق SMS وجود دارد (در این مورد در شماره.های بعد مفصل.تر صحبت خواهیم کرد) و معقول به نظر نمی.رسد که آنها در یک فضای 140 بایتی قابل گنجاندن باشند.
                        واقعیت این است که طراحان سرویس کوته.پیام نیز متوجه کم بودن اندازه آن شده.اند و برای آن فکری کرده.اند. به این صورت که امکانی قرار داده.اند که با استفاده از آن می.توان یک بخش بزرگ.تر از 140 بایت از اطلاعات را به چندین کوته.پیام تبدیل کرد. برای مشخص کردن این که تمامی این کوته.پیام.ها بخش.های یک پیام بزرگ.تر هستند هم شرایطی تعیین شده است که باید در این کوته.پیام.ها رعایت شده باشد. به این ترتیب می.توان متن.های بزرگ یا تصاویر و صداها را نیز به صورت کوته.پیام بین دو موبایل ردوبدل کرد.

                        راحت شدن از شر بوق اشغال!
                        مطمئنا اگر مطالعه.ای علمی صورت گیرد، یکی از آزاردهنده.ترین چیزهایی که در دنیای کنونی افراد با آن سروکار دارند، شنیدن بوق اشغال در تماس.های تلفنی است. بنابراین این مژده را به شما می.دهیم که با استفاده از SMS هیچ.گاه بوق اشغال نخواهید شنید، حتی در زمانی که شما یا کسی که قرار است مقصد کوته.پیام شما باشد، مشغول صحبت کردن با استفاده از موبایل خود باشید!
                        بله، درست خوانده.اید. حتی زمانی که شما مشغول صحبت کردن با کسی هستید و به عبارت دیگر زمانی که موبایل شما مشغول است، شما می.توانید کوته.پیام ارسال و دریافت کنید. این ویژگی منحصربه.فرد به دلیل روش خاصی است که برای ارسال کوته.پیامها در استاندارد GSM تعیین شده است. در نتیجه ارسال کوته.پیام حتی در اوج ترافیک شبکه، با عدم موفقیت مواجه نخواهد شد.

                        امکان ارسال کوته.پیام.های offline
                        از آنجائی.که SMSC پیام.ها را از یک مبدأ دریافت می.کند و پس از ذخیره کردن به مقصد ارسال می.کند، می.توان کوته.پیام.ها را برای مشترکینی که به.طور موقت در دسترس نیستند ارسال کرد. به این ترتیب این مرکز سرویس پس از دریافت پیام، در صورتی که مقصد تعیین شده در دسترس نباشد، پیام را در خود نگاه داشته و هرگاه موبایل مقصد قابل دسترس شد آن را ارسال می.کند.

                        گول نخورید!
                        امکان ارسال کوته.پیام.های offline ممکن است باعث بروز مشکل برای کسانی شود که با SMS آشنایی کامل ندارند. اجازه بدهید یک سناریوی ارسال کوته.پیام را با هم مرور کنیم.
                        شما موبایل خود را روشن می.کنید و به بخش ارسال کوته.پیام می.روید. پیغام خود را تایپ می.کنید (بگذریم که با چه مشقتی این کار انجام می.شود) و آن را به یکی. از دوستان خود ارسال می.کنید. بعد از چند ثانیه پیغامی روی موبایل شما می.آید و به شما اطلاع می.دهد که پیغام شما ارسال شده است. بعد از چند روز که این دوست را می.بینید، از او در مورد پیغام می.پرسید و در کمال ناباوری متوجه می.شوید که پیغام به دست او نرسیده است.
                        آیا شبکه دروغ گفته است؟ نه! این همان خاصیت ذخیره و ارسال است که شما را به اشتباه انداخته است. در واقع پیغامی که به شما اطلاع داده که کوته.پیام ارسال شده است، به این معنی است که کوته.پیام شما با موفقیت به دست SMSC رسیده است و هیچ ربطی به تحویل آن به مقصد ندارد. پس از رسیدن کوته.پیام به SMSC و ارسال تایید به موبایل مبدا، کوته.پیام شما ممکن است به دلایل مختلف به مقصد تعیین شده نرسد. یکی از این دلایل می.تواند منقضی (expire) شدن کوته.پیام باشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
                        در اینجا حتماً این سوال مطرح می.شود که پس چگونه از رسیدن کوته.پیام به مقصد گاه شویم. در بخش بعد به این موضوع می.پردازیم.

                        گزارش وضعیت
                        گزارش وضعیت پاسخ سوالی است که در بخش قبل مطرح شد. گزارش وضعیت، یکی از انواع پیغام.های تعریف شده در SMS است که با استفاده از آن، یک SMSC فرستنده یک کوته.پیام را در مورد سرنوشت آن گاه می.کند. این سرنوشت می.تواند یکی از موارد زیر باشد:
                        کوته.پیام شما با موفقیت به مقصد تحویل شد
                        کوته.پیام شما به خاطر رسیدن به تاریخ انقضای آن به مقصد ارسال نشد
                        کوته.پیام شما توسط SMSC حذف شد (مثلا به خاطر این که بعد از 20 بار تلاش برای ارسال به مقصد این کار انجام نشده است و برای صرفه.جویی در منابع SMSC)
                        کوته.پیام شما توسط خود شما حذف شد (این یکی دیگر از امکانات SMS است که شما می.توانید یک کوته.پیام را که خود قبلا ارسال کرده.اید حذف کنید. البته بسیاری از گوشی.ها چنین امکانی در اختیار شما قرار نمی.دهند)
                        اما تنها در صورتی گزارش وضعیت برای یک کوته.پیام شما ارسال می.شود که شما در هنگام ارسال این کوته.پیام چنین تقاضایی را کرده باشید. بسیاری از گوشی.هایی که در حال حاضر وجود دارند، چنین امکانی را با نام Delivery Report یا عناوین مشابه در اختیار کاربر خود قرار می.دهند.

                        تاریخ انقضا یا مدت اعتبار کوته.پیام.ها
                        فرستنده کوته.پیام می.تواند برای آن یک تاریخ انقضا تعیین کند. این مفهوم که اصطلاحا Validity Period نامیده می.شود، مشخص می.کند که کوته.پیام تا چه مدتی. اعتبار دارد. مثلا فرض کنید شما تصمیم دارید به شخصی اطلاع دهید که تا یک ساعت دیگر کاری را انجام دهد. مسلما اگر به هر دلیل (مثلا خاموش بودن موبایل او) این کوته.پیام تا قبل از یک ساعت دیگر به دست او نرسد، دیگر لزومی به این که مرکز سرویس کوته.پیام را تحویل دهد نخواهد بود.
                        بنابراین کاری که شما می.کنید این است که مدت اعتبار پیام خود را یک ساعت قرار می.دهید و سپس آن را به مرکز سرویس ارسال می.کنید تا به مقصد تحویل دهد. حال اگر مرکز سرویس در فاصله یک ساعت موفق به تحویل کوته.پیام شد، که مشکلی وجود ندارد. در غیر این صورت پیام منقضی می.شود و تحویل آن انجام نمی.گیرد. همانطور که در بخش.های قبل گفته شد، در هریک از این دو حالت اگر شما تقاضای یک گزارش وضعیت نیز کرده باشید، مرکز سرویس با ارسال این گزارش شما را از وضعیت نهایی کوته.پیامتان گاه خواهد کرد.
                        در استاندارد SMS فرمت.های متعدد و قدرتمندی برای بیان مدت اعتبار توصیف شده است. با استفاده از این فیلد شما می.توانید زمان انقضای خود را تقریبا به هر زمانی که بخواهید با دقت ثانیه قرار دهید. اما بسیاری از گوشی.ها تنها چند گزینه محدود برای آن عرضه می.کنند.

                        چگونه از سرویس کوته.پیام استفاده کنیم؟
                        این که چگونه باید برای استفاده از سرویس کوته.پیام استفاده کنیم و هزینه ارسال یا حتی دریافت هر کوته.پیام چقدر است، باید منتظر بمانیم تا ببینیم شرکت مخابرات چه چیزی اعلام خواهد کرد.
                        با وجود این که تایپ کردن حتی یک جمله کوچک با استفاده از صفحه.کلید موبایل کار آسانی نیست، اما بازهم در بسیاری موارد از تماس تلفنی خوشایندتر است. البته مشکلی که ممکن است برای کاربران ایرانی مطرح باشد، عدم امکان تایپ فارسی روی موبایل.ها است. البته این مشکل توسط برخی تولیدکنندگان داخلی موبایل در حال حل شدن است. اما فعلا می.توانید با چیزی که به نام پینگلیش (نوشتن کلمات فارسی با حروف انگلیسی) می.شناسیم، مشکل را حل کنید.
                        پس از مشترک شدن در این سرویس، به شما یک شماره تلفن به عنوان شماره تلفن SMSC داده می.شود. این شماره را باید در بخش تنظیمات (settings) موبایل خود به عنوان آدرس مرکز سرویس وارد کنید. پس از این می.توانید مشابه تماس.های معمولی، هرگاه خواستید کوته.پیام ارسال کنید، شماره تلفن موبایل مقصد و متن پیام خود را وارد کنید و کوته.پیام را ارسال کنید.
                        بد نیست در اینجا بحث را کمی از نظر فنی باز کنیم. همانطور که قبلاً نیز بیان شد، هر پیامی در دو مرحله از مبدأ به مقصد می.رسد. در مرحله اول پیام از مبدأ به مرکز سرویس ارسال می.شود و پس از ذخیره شدن در مرکز، به مقصد مشخص.شده تحویل می.شود. در نتیجه برای هر کوته.پیام دو پیغام در شبکه ردو بدل می.شود:
                        کوته.پیام موبایل مبدأ (Mobile Originated Short Message) یا :MO-SM این کوته.پیام از یک تلفن موبایل به مقصد مرکز سرویس ارسال می.شود و پس از دریافت در این مرکز، دریافت آن تأیید می.گردد. در صورت بروز خطا، این رخداد به همراه علت آن به مبدأ کوته.پیام ارسال می.شود. با توجه به این که این کوته.پیام قراراست که به مقصد یک گیرنده مشخص شده (و نه به مقصد یک مرکز سرویس) ارسال شود، باید جایی در آن شماره تلفن مربوط به مقصد نیز قرار داده شود. به عبارت دیگر هر کوته.پیام دو مقصد دارد. یکی مرکز سرویس به عنوان مقصد موقت و یکی مقصد واقعی تعیین شده برای کوته.پیام
                        کوته.پیام موبایل مقصد (Mobile Terminated Short Message) یا :MT-SM این کوته.پیام توسط مرکز سرویس به مقصد تعیین شده توسط فرستنده پیام، ارسال می.شود. در صورت دریافت موفقیت.آمیز در مقصد، این موضوع به مرکز سرویس اطلاع داده می.شود. در صورت بروز خطا نیز مرکز سرویس از بروز خطا و علت آن مطلع خواهد شد. پس از ارسال یک MT-SM در صورتی.که فرستنده پیام کوتاه خواهان گزارش وضعیت باشد، بسته.ای شامل وضعیت نهایی پیام کوتاه برای فرستنده، ارسال خواهدشد.

                        دیدگاه


                          #13
                          مدارات الکتریکی و مشخصات فنی گوشی ها(Sony Ericson)

                          برای شروع

                          K700

                          http://www.4shared.com/file/8718583/aacd59fe/K700_Component_placing.html

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : مدارات الکتریکی و مشخصات فنی گوشی ها(ع

                            سلام خدمت دوستان

                            این هم نقشه اکثر گوشی های سامسونگ :

                            SGH-A100 Schematic   SGH-A200 Schematic   SGH-A300 Schematic   SGH-A400 Schematic  SGH-A500 Schematic   SGH-A800 Schematic   SGH-C100 Schematic   SGH-C110 Schematic
                            SGH-C120 Schematic   SGH-C130 Schematic   SGH-C200 Schematic   SGH-C210 Schematic
                            SGH-D100 Schematic   SGH-D410 Schematic   SGH-D500 Schematic SGH-D520 Schematic   SGH-D600 Schematic  SGH-D600E Schematic  SGH-D800 Schematic  SGH-D820 Schematic  SGH-D830 Schematic SGH-D840 Schematic SGH-D900 Schematic  SGH-E100 Schematic  SGH-E108 Schematic   SGH-E250 Schematic  SGH-E300 Schematic  SGH-E310 Schematic SGH-E320 Schematic  SGH-E330 Schematic  SGH-E335 Schematic  SGH-E340 Schematic  SGH-E350 Schematic  SGH-E360 Schematic  SGH-E370 Schematic  SGH-E400 Schematic  SGH-E500 Schematic SGH-E530 Schematic  SGH-E600 Schematic  SGH-E610 Schematic  SGH-E620 Schematic  SGH-E630 Schematic SGH-E700 Schematic  SGH-E708 Schematic  SGH-E710 Schematic  SGH-E720 Schematic  SGH-E730 Schematic SGH-E760 Schematic  SGH-E770 Schematic  SGH-E780 Schematic  SGH-E800 Schematic  SGH-E800N Schematic  SGH-E850 Schematic   SGH-E880 Schematic  SGH-E900 Schematic  SGH-E910 Schematic SGH-I300 Schematic  SGH-I320 Schematic SGH-M100 Schematic  SGH-N100 Schematic SGH-N300 Schematic  SGH-N400 Schematic  SGH-N500 Schematic  SGH-N600 Schematic  SGH-N620 Schematic  SGH-N620e Schematic SGH-P100 Schematic  SGH-P300 Schematic  SGH-P310 Schematic  SGH-P400 Schematic  SGH-P510 Schematic  SGH-P730 Schematic SGH-P900 Schematic SGH-P910 Schematic  SGH-P920 Schematic  SGH-P930 Schematic  SGH-Q100 Schematic  SGH-Q200 Schematic SGH-R200 Schematic  SGH-R210 Schematic  SGH-S100 Schematic  SGH-S105 Schematic SGH-S200 Schematic  SGH-S300 Schematic  SGH-S300m Schematic SGH-S341i Schematic  SGH-S342i Schematic SGH-S410i Schematic  SGH-S500 Schematic  SGH-S500i Schematic  SGH-S501i Schematic  SGH-T100 Schematic  SGH-T108 Schematic  SGH-T400 Schematic SGH-T410 Schematic SGH-T500 Schematic  SGH-V100 Schematic  SGH-V200 Schematic  SGH-X100 Schematic  SGH-X120 Schematic  SGH-X140 Schematic  SGH-X160 Schematic  SGH-X200 Schematic  SGH-X210 Schematic  SGH-X300 Schematic  SGH-X400 Schematic  SGH-X426 Schematic  SGH-X430 Schematic  SGH-X450 Schematic  SGH-X460 Schematic  SGH-X480 Schematic  SGH-X490 Schematic  SGH-X510 Schematic  SGH-X600 Schematic  SGH-X630 Schematic  SGH-X640 Schematic  SGH-X650 Schematic  SGH-X660 Schematic SGH-X680 Schematic  SGH-X700 Schematic SGH-X800 Schematic SGH-X810 Schematic  SGH-X820 Schematic  SGH-X830 Schematic SGH-Z105 Schematic  SGH-Z107 Schematic  SGH-Z140 Schematic  SGH-Z150 Schematic  SGH-Z300 Schematic  SGH-Z310 Schematic SGH-Z320i Schematic  SGH-Z400 Schematic  SGH-Z540
                            Schematic  SGH-Z560 Schematic  SGH-Z720 Schematic  SGH-ZV30 Schematic 

                            این هم لینک سایت:
                            http://www.yasikgsm.narod.ru/schematics/schematics_samsung.html

                            دوستان لینک بالا مشکل داره از این لینک استفاده کنید
                            http://www.4shared.com/dir/3275344/84840273/samsung_schematic_diagram.html

                            اما تمام نقشه ها توی فروشگاه موجوده

                            امیدوارم مفید باشه
                            باتشکر :icon_razz:

                            >>>>> اللهم عجل لولیک الفرج <<<



                            لطفا براي تشكر از امتياز مثبت استفاده بفرماييد

                            دیدگاه


                              #15
                              پاسخ : مقالات آموزشی به زبان فارسی

                              سلام>مقاله ی مربوط به sms نیاز به upadate داره.فکر کنم ماله زمانیه که هنوز این سرویس تو ایران فعال نشده بود.>در ضمن + به خاطر تلاشتون>امیدوارم این تاپیکم ام ادامه بدید.>

                              دیدگاه

                              لطفا صبر کنید...
                              X