اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

روش تست ترانزیستورهای دارلینگتون

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    روش تست ترانزیستورهای دارلینگتون

    با سلام
    از دوستان عزیز کسی میتونه روش تست ترانزیستورهای دارلینگتون رو بوسیله مولتی متر دیجیتال توضیح بده؟؟
    (البته هم روش تست و هم شناسایی پایه ها)
    با تشکر

    #2
    پاسخ : روش تست ترانزیستورهای دارلینگتون

    من فقط میدونم تعداد دارلینگتون ها زیاده و عناصر بکار رفته در آن بسته به طراحی متفاوت و در قدرتها و توانهای مختلف و برای کاربردهای خاصی بکار گرفته می شند .

    اگر تعدادشون کم بود بازهم می تونستیم برای تست اونا قاعده مشخصی بیان کنیم برای مثال می تونیم از ترکیب یک ترانزیستور مثبت ویک ترانزیستور منفی نیز آنها را درست کنیم و یا هرکدام از آنها مقاومت داخلی داشته باشند ویا نداشته باشند و دیود در آنها بکار برده شده باشد و یا نشده باشد .

    پس به صورت دقیق نمی توان آنها را دسته بندی نمود و قاعده مشخصی برای تمامشان در نظر گرفت .
    بهتره نوع ترانزیستور رو مشخص کنید تا دوستان دیگه بتونن پاسخ بدن دوست عزیز
    موفق باشید

    دنیا آنقدر وسیع است که برای همه مخلوقات جاهست به جای اینکه جای دیگران را بگیرید تلاش کنید جای واقعی خودتان را بیابید

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : روش تست ترانزیستورهای دارلینگتون

      ولتاژ ترشلد بیس امیتر ترانزیستور برابر با 1.5 ولته و تستر دیود و یا ترانزیستور مولتی متر دیجیتال معمولی در این حد ولتاژ نداره راه حل بستن یک مدار ساده و یا استفاده از مولتی متر و یا دستگاههای دیگه که مجهز به این نوع تستر باشند هست.

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : روش تست ترانزیستورهای دارلینگتون

        در این مطلب قصد دارم که چگونگی تست ترانزیستور های دارلینگتون دیود دار که گونه خاصی از نرانزیستور های BJT هستند رو براتون شرح بدم.

        ترانزیستور های دارلینگتون گونه ایی از ترانزیستور هستند که به منظرو بالا بردن B بتای آنها دو ترانزیستور رو به صورت مستقیم با یکدیگر کوپل می کنند.
        البته مشکلاتی در این کوپلاژ بوجود می آید( مثل از بین رفتن ثبات حرارتی) اما با عنایت به تکنولوژی آنها رفع شده اند و امروز ه در مدارات الکترونیک کاربرد فراوان دارند.
        ترانزستور های معمولی دارای 3 پیوند هستند اما دارلینگتون ها دارای 6 پیوند و 2 پیوند هم به دلیل داشتن یک دیود! یعنی در واقع 8 پیوند ! اما طریقه تست آنها زیاد سخت نیست فقط کمی دقت میخواهد.

        زوج دارلینگتن ها یا از نوع P هستند یا از نوع N که اکثر از نوع N در بازار یافت و استفاده میشود. ترانزیستور مثل D1825 یک سیلیسیومی منفی دیود دار هست. ترانزیستور D 20 25 یک ترانزیستور عادی دیود دار هست!

        در این روش هم نحوه تست دارلینگتونها رو یاد میگیریم و هم ترانزیستور های دیود دار.

        تست ترانزیستور های دارلینکتون دیود دار منفی:
        پایه های دارلینگتون دیود دار را باید از کتاب قطعات ( معروف به دوجغدی) پیدا کنید. البته پیدا کردن اونها هم اصول خاصی داره که در یک تاپیک دیگه میگم خدمت دوستان.

        پایه بیس B / کلکتور C 1و2 / امیتر
        برای تست ترانزیستور دارلینگتون منفی , پراب قرمز اهمتر دیجیتال رو به بیس وصل کنید.( رنج اهمتر روی 2000 اهم باشد) منفی را به امیتر بدهید. باید مقاومتی نشان بدهد حدود 300 / 400 اهم تا 1000 اهم! پراب ها رو بر عکس کنید ! نباید هیچ مقاومتی نشان داده شود. (اتصال باز)
        به حالت قبل بر گردید! مثبت اهمتر به بیس و منفی به کلکتور باید مقاومت داشته باشید! به همان مقادی قبل!

        حالا قسمت اصلی تست اگر مثبت رو به امیتر بدهید و منفی رو به کلکتور باید مقاومت داشته باشید! اما در حالت برعکس خیر نباید هیچ مقاومتی نشان داده شود! (اتصال باز) در این صورت دارلینگتون دیود دار شما سالم هست.

        وجود هر گونه شورت کات Short cut یا اتصال کوتاه و یا اتصال باز به جز دو مورد یاد شده نشان از معیوب بودن دارلینگتون دیود دار شما هست.

        اگر دارلینگتون دیود نداشته باشد طریقه تست آن مثل bjt معمولی هست

        دیدگاه

        لطفا صبر کنید...
        X