اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شینه ها و انتخاب آنها

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    شینه ها و انتخاب آنها

    با سلام . برای مشخص کردن نوع و اندازه شینه در یک پروژه احتیاج به جدول و یا محاسبات انتخاب شینه دارم . لطفا اگر در این باره اطلاعاتی دارید به من کمک کنید :question:
    روزی که درک کردیم همه چیز به خدا تعلق دارد . آن روز .روز طلوع دانش است

    #2
    پاسخ : شینه ها و انتخاب آنها

    شینه ها در تابلوهای برق جزئ بسیار حساس و مهمی میباشند .
    باید قبل از انتخاب شینه و اندازه آن به یک نکته توجه نمود و آن هم تفاوت شینه های ساخت داخل و خارج از کشور میباشد حتی تفاوت بین سازندگان داخلی او این تفاوت در چند آیتم اصلی میباشد یکی درجه خلوص مس و یا آلومینویم موجود در شینه میباشد که این مورد را از طریق سازنده و هم از نظر ظاهری میتوان بدست آورد .معمولا بهترین شینه برای تابلوها که مشاورین نیز تائید مینمایند با درجه خلوص 90 درصد است که یک یا دو سازنده معروف در ایران دارد.
    و در کل از نظر ظاهری مس با درجه خلوص بالا رنگی زرد نارنجی به قرمز دارد و هرچه به قرمزی بیشتر بزند درجه بیشتری دارد اگر شینه چند مدت بماند بدلیل واکنش شیمیایی با هوا سطح آن رو به سیاهی می رود اول باید کاملا پاک شود بعد مقایسه شود.
    دوم فشردگی و استقامت شینه در طول و عرض میباشد که طی تست کشش و یا ظاهری ( کافی است شنه را از قسمتی با اره ببرید و به سطح بریده شده نگاه کنید البته جنس خوب و ... در کنار هم). از براده های اره شده نیز به کیفیت می توان پی برد .
    و در نهایت بهترین کار خرید از سازنده معتبر میباشد که قیمت بالاتری نیز دارد.

    خوب بعد از انتخاب سازنده خوب می رویم سراغ انتخاب اندازه شینه که نمایانگر قدرت عبور دهی جریان در مدت مشخص میباشد.
    برای این مطلب جداول استاندارد بین اللملی زیاد جالب نیست چون برای محصولات خودشان میباشد اما میتوان برای چک نمودن اندازه انتخابی سری به آن جداول هم زد. ولی بهترین راه استفاده از جداول تهیه شده بر اساس هر محصول میباشد که این جداول را از سازندگان بزرگ می توان بدست آورد با یک تماس و کلی خواهش و تمنا چون متاسفانه در ایران انتقال اطلاعات خیلی مشکل است. بهر حال در این جداول مقدار جریان عبوری برای هر شمش آورده شده است.
    در یک پروژه ابتدا شما جریان بزرگترین کلید خود را پیدا می کنید که شامل مجموع بزرگترین جریان مصرفی ها میباشد.( البته برای جریان های بالای 200 آمپر معمولا از شینه استفاده میشود نه پائیین تر) .
    سپس طبق جداول جریان نزدیک به جریان محاسبه شده ( سعی شود جریان تحمل شینه در جدول از جریان محاسباتی شما بیشتر باشد) پیدا و طبق آن مشخص می شود که چه اندازه شینه ای دارای تحمل جریان فوق میباشد مثلا شینه 12X5 (عدد اول عرض و دوم ضخامت شینه است.)در جریان سه فاز برابر 411 آمپر تحمل دارد.این عدد برای مس با خلوص Kg/dm3 8/9 میباشد.

    عامل دیگر در تعیین و تغییرات دما میباشد که میبایستی حدودی پیدا شود و باز در فرمول خاصی گذاشت و شینه را پیدا نمود.

    دیدگاه

    لطفا صبر کنید...
    X